Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2016 15:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Snad mi admin i vy prominete toto téma. Ale říkám si, že se může hodit i třeba kvůli výletům a tak.
Takže hlásím JM kraj - Brněnsko - pošmourno, přeháňky, před chvílí deštík, teď bez deště.

5.6.2016 15:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jak říkají bratři Slováci...na figu Nejvýchodnější cíp republiky, hranice.33st, vedro na padnutí. Už víc než měsíc nepršelo. Netýká se zbytku Bílých Karpat, tam se bouřky střídají denně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2016 15:27

Berounsko,25°C. Štěňata mají venku vodní chlazení hadicí, protože jinak se pečou ve vlastní šťávě. Na déšť ani bouřku to zatím nevypadá.

5.6.2016 15:48
Arni

XXX.XXX.111.238

Zlínsko,26°C. Výška 275 m/m.Vlhkost 41% viditelnost 16km, oblačnost 60%, tlak 1015mb, rosný bod 21.

5.6.2016 16:02
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Krkonoše - Trutnovsko - cca 20 stupňů, před 10ti minutami začal pořádný liják, blýská se a pořádně to bouchá. A psisko kouká z okna na světýlka

5.6.2016 17:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):
Zlínsko,26°C. Výška 275 m/m.Vlhkost 41% viditelnost 16km, oblačnost 60%, tlak 1015mb, rosný bod 21.

Koukám, že máte také meteostanici...kolik u vás za tento týden napršelo? Jde poslední bouřka, poslední šance asi na dlouhou dobu...Jestli nás to pro změnu spláchne, tak mne muž nejspíš zabije Prý furt kvokám, že neprší, tak si jistě něco pěkného vykoleduju

5.6.2016 17:09
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Prágl 11-Chodov, vedro na padnutí.

5.6.2016 17:27
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
Koukám, že máte také meteostanici...kolik u vás za tento týden napršelo? Jde poslední bouřka, poslední šance asi na dlouhou dobu...Jestli nás to pro změnu spláchne, tak mne muž nejspíš zabije Prý furt kvokám, že neprší, tak si jistě něco pěkného vykoleduju

Velice nic moc, teď černo -bouřka ale zas nás to obešlo. Musíme zalévat. Už zase svítí sluníčko, tak jsme posbírali jahody.

5.6.2016 17:28
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):
Velice nic moc, teď černo -bouřka ale zas nás to obešlo. Musíme zalévat. Už zase svítí sluníčko, tak jsme posbírali jahody.

Jé. Jahody. No paráda. A co třešně. Jak to vypadá? Už se poleze na stromy?

5.6.2016 17:35
Arni

XXX.XXX.111.238

Aliens_II napsal(a):

Třešně taky budou, asi koncem měsíce. Švestky taky vypadají nadějně, pokud nám to nějaké kroupy nezničí.

5.6.2016 18:16
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Brněnsko - dnes nebe jako šmolka, ale překvapuje mě "lesnížínka", protože i u nás a na chalupě (Letovicko) - kde se srážky vždy vyhýbají jsem teď v týdnu zažila snad největší přívaláky za život. A déšť - už ne tak velký - se opakoval ještě v další dny, naposledy tuším předevčírem.

5.6.2016 18:17
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Třešně taky budou, asi koncem měsíce. Švestky taky vypadají nadějně, pokud nám to nějaké kroupy nezničí.

Co jabloně? U mě ubohost. Loni - jedna z největších úrod. Když mi umřel táta, tak to tak bylo - před deseti lety. A teď když mi umřela máma, tak loni také nevídaná úroda - jako by mi to posílali z nebe. Zato letos to vypadá velmi velmi bídně...

5.6.2016 18:25
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):
Co jabloně? U mě ubohost. Loni - jedna z největších úrod. Když mi umřel táta, tak to tak bylo - před deseti lety. A teď když mi umřela máma, tak loni také nevídaná úroda - jako by mi to posílali z nebe. Zato letos to vypadá velmi velmi bídně...

Bohužel, když jsme dům koupili tak jabloně žádné. Na podzim budeme dávat i nějaké meruňky. Na zahradě máme sedm stromů trnek. To dá tak dvě bečky = asi 25 l medicine.

5.6.2016 18:28
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Bohužel, když jsme dům koupili tak jabloně žádné. Na podzim budeme dávat i nějaké meruňky. Na zahradě máme sedm stromů trnek. To dá tak dvě bečky = asi 25 l medicine.

A nehodláte si zasadit aspoň třeba zákrsky jabloní? Můj táta je nasázel tak cca před 30 lety, dnes už některé "odešly", ale je to úžasnej sad a o mých/našich jablcích se říká že jsou široko daleko nejchutnější. X druhů a nepoužívám vůbec žádnou chemii. Když to sežere květopas, tak mám holt smůlu. Ale postřik teda nee.

5.6.2016 18:32
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):
A nehodláte si zasadit aspoň třeba zákrsky jabloní? Můj táta je nasázel tak cca před 30 lety, dnes už některé "odešly", ale je to úžasnej sad a o mých/našich jablcích se říká že jsou široko daleko nejchutnější. X druhů a nepoužívám vůbec žádnou chemii. Když to sežere květopas, tak mám holt smůlu. Ale postřik teda nee.

Jabloně chceme, budeme je mít o kamaráda. Jeho strýc má nedaleko obrovský sad. Necháme to na něm, já bydlel přes padesát let na činžáku . Necháváme si poradit co se zahrady týká.

5.6.2016 18:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Jabloně chceme, budeme je mít o kamaráda. Jeho strýc má nedaleko obrovský sad. Necháme to na něm, já bydlel přes padesát let na činžáku . Necháváme si poradit co se zahrady týká.

Jasný. No on můj táta byl vesnické dítko, pak mnoho let městský člověk, ale tíhl ke svému rodnému kraji, proto jsme tam pořídili tu chalupu s obrzahradou. A i když se celkem vyznal, tak stran jabloní, si také nechal poradit, a rozhodně ne špatně! Tak i Vám přeji dobrý výběr!

5.6.2016 18:40
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):

Švestky budou letos excelentní. Už jsem se informoval u našich a daří se jim moc dobře. Jen na horách zrají trošku později.

5.6.2016 18:41
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):
Jasný. No on můj táta byl vesnické dítko, pak mnoho let městský člověk, ale tíhl ke svému rodnému kraji, proto jsme tam pořídili tu chalupu s obrzahradou. A i když se celkem vyznal, tak stran jabloní, si také nechal poradit, a rozhodně ne špatně! Tak i Vám přeji dobrý výběr!

Díky. Já říkám že je lepší když každý dělá co umí. Ale snažím se být dobrý učeň, abych pořád neotravoval nebo neplatil co už zvládnu.

5.6.2016 18:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Díky. Já říkám že je lepší když každý dělá co umí. Ale snažím se být dobrý učeň, abych pořád neotravoval nebo neplatil co už zvládnu.

Jasný. No já v současnosti bez partnera, tak už taky zvládám celkem kupu mužskejch prací. On život holt naučí a hlavně donutí!

5.6.2016 18:44
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Aliens_II napsal(a):
Švestky budou letos excelentní. Už jsem se informoval u našich a daří se jim moc dobře. Jen na horách zrají trošku později.

Švestiček mám na naší zahrádce také hodně!

5.6.2016 18:53
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):
Jasný. No já v současnosti bez partnera, tak už taky zvládám celkem kupu mužskejch prací. On život holt naučí a hlavně donutí!

Tak to znám, když jsem se podruhé oženil. Moje nynější žena byla mnoho let sama. Musela se také naučit takže když jsem něco dělal byla má činnost neustále připomínkována. Už je to v poho, zjistila že také něco umím.

5.6.2016 18:57
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):
Tak to znám, když jsem se podruhé oženil. Moje nynější žena byla mnoho let sama. Musela se také naučit takže když jsem něco dělal byla má činnost neustále připomínkována. Už je to v poho, zjistila že také něco umím.

To byl nebezpečný kauf, chytnout samostatnou a šikovnou ženu. Risk. Ale jak vidno, vyplatilo se. Aspoň tak. Ženské děsně poučujou.
Sakra, teď jsem si naběhl.

5.6.2016 18:59
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Aliens_II napsal(a):

U nas letos třešně bída bohužel máme velmi ranou odrudu a pomrzla takže nic, jabloně tak ale něco tam bude.švestky jsou na tom trochu lépe.

5.6.2016 18:59
Arni

XXX.XXX.111.238

Aliens_II napsal(a):
To byl nebezpečný kauf, chytnout samostatnou a šikovnou ženu. Risk. Ale jak vidno, vyplatilo se. Aspoň tak. Ženské děsně poučujou.
Sakra, teď jsem si naběhl.

Jsem zvědav na reakce.

5.6.2016 19:00
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

ivulka2 napsal(a):
U nas letos třešně bída bohužel máme velmi ranou odrudu a pomrzla takže nic, jabloně tak ale něco tam bude.švestky jsou na tom trochu lépe.

Švestka má výhodu, že je opožděnější. Ale mrazy letos tomu krutě ublížily.
Nu, uvidíme.

5.6.2016 19:09
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Jsem zvědav na reakce.

No já třeba nepoučuju, ale vnitřně trpím . Můj minulý ex byl totiž ten nejnešikovnější chlap pod sluncem!

5.6.2016 19:17
nexxi

XXX.XXX.228.56

Vysočina, Žďársko, zásadně prší pod námi, za námi, před námi nebo nad námi.. jako něco malinko tu napršelo, ale fakt malinko. jinak obyvkle naši situaci vystihuje nejlépe obrázek v příloze..

6.6.2016 07:45
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

nexxi napsal(a):
Vysočina, Žďársko, zásadně prší pod námi, za námi, před námi nebo nad námi.. jako něco malinko tu napršelo, ale fakt malinko. jinak obyvkle naši situaci vystihuje nejlépe obrázek v příloze..

Takhle přesně to vypadalo celých 14dní u nás...byla jsem na mrtvici. Děckááá, já jsem tak šťastnááá Ta poslední bouřka nás opravdu trefila, sice malá, ale musím držet pysk, alespoň 16mm to hodilo. Sice někde sčítají květenové srážky na stovky, u nás pršelo naposled možná v dubnu...ale díkybohu za to. (jsem neznaboh, ale říkala jsem, že se dám snad na modlení ).

6.6.2016 07:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Co se ovoce týče - máme jahody, snad se dočkáme i malin a nějakého toho rybízu. Ostatní stromy a máme všechny druhy ovoce - zmrzly letos do mrti

6.6.2016 07:55

Naše třešeň je sfiňa. V dosahu (i žebříku) nula nula prd, zato nejvyšší patra, nedostupná i z dlouhého žebře, jsou obalena třešinkama...bude letní sestřih

19.6.2016 21:22
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Hlásím, že nad Brnem se na obloze honí všichni čerti, celej víkend dusno k zalknutí. Všichni čekají, kdy to tu už spadne, i větr pořádnej už byl...ale nevím nevím, zda to právě vítr zase nerozežene. Jo a sanitky se podvečer předháněly v houkání, v obchodech puštěné větráky... Jsem zvědavá, zda teda nějaká ta buřina přijde...

19.6.2016 21:37

fikovnice napsal(a):
Hlásím, že nad Brnem se na obloze honí všichni čerti, celej víkend dusno k zalknutí. Všichni čekají, kdy to tu už spadne, i větr pořádnej už byl...ale nevím nevím, zda to právě vítr zase nerozežene. Jo a sanitky se podvečer předháněly v houkání, v obchodech puštěné větráky... Jsem zvědavá, zda teda nějaká ta buřina přijde...

U nás na severu celý den střídavě oblačno...jsem zvědavápříští týden na ty tropy co hlásej...

19.6.2016 22:22
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já na tropy zvědavá nejsem ani trochu, stejně jako u fíkovnice u nás vedro na padnutí. Teď večer bouřka prolezla kolem, spadlo pár kapek a prd Doufám, že z toho, co na nás leze z jihu, alespoň něco naprší. Od těch 16mm z bouřky, co jsem tu naposled psala, tu pak sprchlo ještě malinko dvakrát, celkem 3,5mm. Takže od dubna jsme sotva na 20mm Ale už si toho i páprdové všimnuli, byli jsme ve zprávách na nějaké mapě ČR, jako jediné červeně zaškrtnuté místo - s nejmenším obsahem vlhkosti v půdě, či co... Ne, že by z toho pro nás něco vyplynulo..

19.6.2016 22:31

lesnížínka napsal(a):
Já na tropy zvědavá nejsem ani trochu, stejně jako u fíkovnice u nás vedro na padnutí. Teď večer bouřka prolezla kolem, spadlo pár kapek a prd Doufám, že z toho, co na nás leze z jihu, alespoň něco naprší. Od těch 16mm z bouřky, co jsem tu naposled psala, tu pak sprchlo ještě malinko dvakrát, celkem 3,5mm. Takže od dubna jsme sotva na 20mm Ale už si toho i páprdové všimnuli, byli jsme ve zprávách na nějaké mapě ČR, jako jediné červeně zaškrtnuté místo - s nejmenším obsahem vlhkosti v půdě, či co... Ne, že by z toho pro nás něco vyplynulo..

Mě stačí tropy v létě...tak třeba tři dny, když mám dovču...udělám si kýbl mojita, zalehnu k bazénu a konečně v klidu přečtu jednu až dvě knihy...ale když má člověk někam jít nebo něco dělat, tak je to za trest...a chudáci psi.

19.6.2016 23:28
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Krkonoše - Trutnovsko
Tak my dnes byli na výletě (na oběd) u babičky hodinka pěšky tam,. hodinka zpět, no chytli jsme pořádnou bouřku, liják i kroupy. No jednou to křáplo nad námi, tak, že jsme nadskočili všichni..a to mám bouřky ráda...za hodinu bylo zase dusno, a teď člověk tím horkem ani nemůže spát
Edit: jinak poslední dny, to tady je jak na houpačce, svítí sluníčko, modrá obloha, vedro, vyjdu ven, černo a slejvák, bouřka a takhle furt dokola, za poslední dny, jsem zmokla asi 6krat.

20.6.2016 06:43
Terven

XXX.XXX.110.147

Andrýsek3 napsal(a):
Krkonoše - Trutnovsko
Tak my dnes byli na výletě (na oběd) u babičky hodinka pěšky tam,. hodinka zpět, no chytli jsme pořádnou bouřku, liják i kroupy. No jednou to křáplo nad námi, tak, že jsme nadskočili všichni..a to mám bouřky ráda...za hodinu bylo zase dusno, a teď člověk tím horkem ani nemůže spát
Edit: jinak poslední dny, to tady je jak na houpačce, svítí sluníčko, modrá obloha, vedro, vyjdu ven, černo a slejvák, bouřka a takhle furt dokola, za poslední dny, jsem zmokla asi 6krat.

Tak to mám pocit, že žiju v Krkonoších smajlík Už ani nepamatuju, kdy naposledy byl den bez vody, všude čvachtá...Plzeňsko.

20.6.2016 06:50
Arni

XXX.XXX.4.50

Terven napsal(a):
Tak to mám pocit, že žiju v Krkonoších smajlík Už ani nepamatuju, kdy naposledy byl den bez vody, všude čvachtá...Plzeňsko.

Zlínsko - zahradnický déšť, konečně. Moc srážek nebylo. Chtělo by to víc srážek ale bez následků kroupy atd.

20.6.2016 07:00
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
Havířov hlásí neustále přeháňky, někdy je to sec mazec, ale jsem ráda protože vody je fakt třeba a kdysi nazpět jsem hlásala, že Havířov je Sahara tak teď a tento prozatím rok to neplatí. Je pravda, že když přestane pršet tak je hnusně dusno.
Dája.

20.6.2016 07:06

Brno - konečně prší! V noci bouřka, teď začal takový mírný deštík...

20.6.2016 10:47
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Takže závěr: co já bych dala za to, kdybych obden zmokla! Od včera nasoplily 4mm a mrak jde od nás směr Čechy...bohužel až od nás

20.6.2016 12:29
Psočka

XXX.XXX.119.130

Já taky žiju na Plzeňsku, konkrétně Klatovsko. Teď tady prší skoro pořád. Všechny pole jsou splavená, ale hustější lesy ještě zalité nejsou. Srážkoměr už několikrát přetekl

20.6.2016 13:15

Praha kape, ale nic moc zásadního, takže raťafák se ani netváří, že vyprazdňovat se není třeba.
Ale pořád lepší, než předpokládané tropy od středy. To asi leknu a z 2,5letého psa se stane ploužící se stařeček.

24.6.2016 18:03
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Ahoj všem! Je někde v republice (nemyslím hory) oblast, kde není tak šílené vedro? V Brně mi auto ukazovalo venkovní teplotu 38 stupňů...

24.6.2016 18:13
Dája6

XXX.XXX.40.42

Havířov ukazuje 36' stupňů a nelepší se to spíš čím dál horší.
Dája.

24.6.2016 18:20

U nás teď 33 stupňů - Zlínsko.

24.6.2016 18:20

Neregistrovaný uživatel

24.6.2016 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32

Praha - práce - klima stále 21 stupňů

24.6.2016 18:27
Arni

XXX.XXX.111.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Stručně, na zdechnutí. Nemám rád vedra. Zlínsko.

24.6.2016 18:29

Arni napsal(a):

Tak nějak A zítra to má teprve vrcholit. Kdyby to bylo přes den aspoň, ale teď večer o půl 7...

24.6.2016 18:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):

Hezky napsáno!
Ale také fest trpím. A co zvířata s jejich kožichy...

24.6.2016 18:44
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):

Hezky napsáno!
Ale také fest trpím. A co zvířata s jejich kožichy...

Napustil jsem mu ráno bazének, Chladíme se.

24.6.2016 18:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Dája6 napsal(a):
Havířov ukazuje 36' stupňů a nelepší se to spíš čím dál horší.
Dája.

Jsme na tom podobně nevytáhnula jsem paty ze stínu za domem. Pes chodí po celém baráku a hledá chladno...u nás právě skoro není, máme velká okna. Hranice mezi jihomoravským a zlínským krajem.

24.6.2016 19:11

lesnížínka napsal(a):
Jsme na tom podobně nevytáhnula jsem paty ze stínu za domem. Pes chodí po celém baráku a hledá chladno...u nás právě skoro není, máme velká okna. Hranice mezi jihomoravským a zlínským krajem.

U nás přes den doma 28-29 stupňů, v baráku v přízemí. V patře 32 stupňů. Náš pes je taky vyřízený, ráno i zvracel Doufám že nebude mít úžel / úpal. Z dusna.

Jaký mají režim vaši psi? My jsme už 3 dny nebyli na procházce, chodíme jen ráno a večer vyvenčit, tak 20 min. A přes den několikrát na zahradu, kde leží ve stínu nebo se koupe v bazénku. Máme takové to dětské plastové pískoviště. Dávám mu na zabavení různé plnící hračky. Nevím co vymyslet aby měl aspoň nějakou náplň dne a zároveň ho to nezatěžovalo.

24.6.2016 19:18
Dája6

XXX.XXX.40.42

lesnížínka

Ach už aby to bylo i u nás se zahrádkou. V baráku jsou metrové stěny tak, že chlad vau.

lm29

Katastrofa a to doslovně ty moji dva mlaďoši no drží se v pohodě i v té jejích srsti a to děláme canisky v tom vedru, ale dědek 14let no tak o toho mám opravdu strach už neujde ani 10m., přenáším, aby se vyvenčil a dýchaní hrůza opravdu nevím jak to vydýchá a noc hrůza stále chodil a i divně dýchal.
Pane jo a to nás ještě čeká takových více dní bojím, bojím o dědulu.
Dája.

24.6.2016 20:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jeseník 29°C, pofukuje, tak to jde.
Doma mám příjemně, dokonce mne od nohou zebe. Zateplený panelák.
Pes je vcelku v klidu.Horko neřeší.

Ale o koně mám obavu, snad to dají.

24.6.2016 23:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Andrýsek3 napsal(a):
Broumovsko,32 stupňů

Copak to má ten Váš labík za kámoše?

24.6.2016 23:09
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dája6 napsal(a):
lesnížínka

Ach už aby to bylo i u nás se zahrádkou. V baráku jsou metrové stěny tak, že chlad vau.

lm29

Katastrofa a to doslovně ty moji dva mlaďoši no drží se v pohodě i v té jejích srsti a to děláme canisky v tom vedru, ale dědek 14let no tak o toho mám opravdu strach už neujde ani 10m., přenáším, aby se vyvenčil a dýchaní hrůza opravdu nevím jak to vydýchá a noc hrůza stále chodil a i divně dýchal.
Dája.

Dámy, vy, co máte baráky, buďte šťastné. Já v paneláku všechny 3 pokoje otočené na západ (balkon na jih; omlouvám se za vulgarismus, ale to snad projektoval kok.t!), takže v bytě je hooodně přes 30, v práci jsem onehdá měla 36stupňů, fakt super . Prchám na chalupu, kde jsou metrové zdi a je mi tam zima - i teď ...

24.6.2016 23:10
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dája6 napsal(a):
lesnížínka

lm29

Dája.

"Dájo", zkuste chladit hadrou namočenou ve vlažné vodě, ne v ledové.

24.6.2016 23:11
Aliens_II

XXX.XXX.0.187

Lipno n. Vltavou, skoro u vody, a teď je 21st. Dnes jsme se vařili, ale vše jsme zvládli. Alína teď odpadla. Ale totálně.

24.6.2016 23:13
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Aliens_II napsal(a):
Lipno n. Vltavou, skoro u vody, a teď je 21st. Dnes jsme se vařili, ale vše jsme zvládli. Alína teď odpadla. Ale totálně.

A to se madam vozí, že ano...?

24.6.2016 23:15
Aliens_II

XXX.XXX.0.187

fikovnice napsal(a):
A to se madam vozí, že ano...?

Dnes taky cca 40km. Vozila se. A pak chvíli běžela u kola. Na zkoušku.
Je tady nádherně. Povedlo se to. Nu, zítra směr Jeseníky. No fíííi. Ale tam už budu šlapat sám, madam bude mít týdenní válení se po zahradě.

24.6.2016 23:16
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Aliens_II napsal(a):
Dnes taky cca 40km. Vozila se. A pak chvíli běžela u kola. Na zkoušku.
Je tady nádherně. Povedlo se to. Nu, zítra směr Jeseníky. No fíííi. Ale tam už budu šlapat sám, madam bude mít týdenní válení se po zahradě.

Už zase bude separace? Hlídání jako tehdy, když jste byl v Itošce?

24.6.2016 23:19
Aliens_II

XXX.XXX.0.187

fikovnice napsal(a):
Už zase bude separace? Hlídání jako tehdy, když jste byl v Itošce?

Né. To je u našich. Jedu si tam odpočinout, něco pomoct a pořádně zakolovat a prostě vypnout.

24.6.2016 23:26
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Aliens_II napsal(a):
Né. To je u našich. Jedu si tam odpočinout, něco pomoct a pořádně zakolovat a prostě vypnout.

Jo ták. No to je potřeba občas vypnout. Tak příjemný relax přeji!

24.6.2016 23:35
Andrýsek3

XXX.XXX.130.133

fikovnice napsal(a):
Copak to má ten Váš labík za kámoše?

Labíka č.2, jsme u příbuzných, tak tu spolu 4 dny válčí

24.6.2016 23:39
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Andrýsek3 napsal(a):
Labíka č.2, jsme u příbuzných, tak tu spolu 4 dny válčí

Jo jo, já to mezitím pochopila z jiného vlákna, kde píšete. Je to o pořízení druhého psiska...

24.6.2016 23:40
Andrýsek3

XXX.XXX.130.133

fikovnice napsal(a):
Jo jo, já to mezitím pochopila z jiného vlákna, kde píšete. Je to o pořízení druhého psiska...

Joo, to by bylo až za dlouho ale..to jen o tom přemýšlím, když je spolu vidím

24.6.2016 23:41
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Andrýsek3 napsal(a):
Joo, to by bylo až za dlouho ale..to jen o tom přemýšlím, když je spolu vidím

Já vím, já to teď četla tu diskuzi. Taky myslím, že dvě stejně stará štěnda jsou záhul a v podstatě nerozum.

25.6.2016 08:39
Arni

XXX.XXX.111.238

Dobré ráno. Venkovní čidlo, nyní na sluníčku ukazuje 46,4°C. V baráku 25,6°C. Nejdu ven.

25.6.2016 08:46
Dája6

XXX.XXX.40.42

fikovnice

Dobrý den,
domeček ještě není, ale snad už co nevidět. Chladnou hadru no spíš je všechny tři zkouším namáčet ty jejich spodky s nožičkama, ale valný účinek nic moc dědek zase prochodil noc dokáže lehnout tak na 15min. a pak jak by pře dýchával a chodí. Mlaďoši tak ty žijí teď na kachlech.
Dája.

25.6.2016 08:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

Havířov hlásí venku ve stínu 25'C a v bytě 25'C už od 4hod. co jsem vzhůru.
Dája.

25.6.2016 10:51

Dája6 napsal(a):
Havířov hlásí venku ve stínu 25'C a v bytě 25'C už od 4hod. co jsem vzhůru.
Dája.

To máte ještě dobré. Nám ukazovalo ráno o půl 9 na sluníčku 52 stupnů, teď venku ve stínu 33,3 a doma v baráku v přízemí 27,9. To se ještě ani neblížíme k poledni.

25.6.2016 12:58

Sever čech již hlásí oblačno, ale dusno a vedro je na padnutí furt.

25.6.2016 14:28
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Změna místa . Místo Brněnska Letovicko. Jak psal "Arni" vedro na zdechnutí. V baráku je mi ale kosa, v noci jsem měla vyhřívací podušku , pes strávil ale kupodivu noc venku na své lavičce před dveřmi. Jo, a zvedá se vítr. Celkem se bojím přívalových lijáků, ty by přijít nemusely. Ale ty metrové zdi, co se kdysi pradávno ve starých barácích dělaly, vážně mají něco do sebe. Vážení, dokonce jsem uvažovala, že zatopím v krbu!

25.6.2016 14:40
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):
Změna místa . Místo Brněnska Letovicko. Jak psal "Arni" vedro na zdechnutí. V baráku je mi ale kosa, v noci jsem měla vyhřívací podušku , pes strávil ale kupodivu noc venku na své lavičce před dveřmi. Jo, a zvedá se vítr. Celkem se bojím přívalových lijáků, ty by přijít nemusely. Ale ty metrové zdi, co se kdysi pradávno ve starých barácích dělaly, vážně mají něco do sebe. Vážení, dokonce jsem uvažovala, že zatopím v krbu!

Zdravím, asi pojedu do Lednice . Tak změna tam je taky 36 °C jako u nás. Tak už mi zbývá jenom do sklepa tam je 20 stupňů. V baráku už je 27. Chodíme jen na chvilku do bazénku pod ořechem a domů.
Jinak u nás taky větrno.

25.6.2016 14:54

Tak k nám právě dorazila bouřka...docela to fičí, ale mega ceďák zatím není, ale pršáá.

25.6.2016 15:05

Tak beru zpět už cedí fest

25.6.2016 15:16

A už i kroupy.

25.6.2016 15:20
Arni

XXX.XXX.111.238

A už i kroupy.

Tak jsem si říkal, že pokud se ješte ozvete, tak bude asi masakr

25.6.2016 15:21

Arni napsal(a):
Tak jsem si říkal, že pokud se ješte ozvete, tak bude asi masakr

No snad už se dnes bude lépe spát

25.6.2016 15:30

Táák a vysvitlo slunéčko...je po všem

25.6.2016 16:19

Tak už zas hřmí a pršá...

25.6.2016 18:13
Aliens_II

XXX.XXX.1.121

Stâle Lipno a nyní začaly padat konve.Konečně se čistí vzduch.

25.6.2016 18:50
Aliens_II

XXX.XXX.17.42

Padá, leje, pivko a zakryta terasa snese vše.

25.6.2016 18:51
nexxi

XXX.XXX.228.56

A u nás je jen zataženo, tmavé mraky a na radaru vidím, jak se déšť přiblíží a zase tak třicet, čtyřicet kiláků před náma rozpadne..

25.6.2016 20:35
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás Sahara, vedro k zalknuti, stromy listy spálené z horkeho větru smajlík.

25.6.2016 22:44

U nás teď o půl 11 je venku 27,5 stupně a doma 29st. No ale je to mnohem příjemnější než přes den. Kéž by v noci nebo zítra pršelo.

25.6.2016 22:53
nexxi

XXX.XXX.228.56

U nas se krasne blyska, a ochladilo se.. ale ani kapka :/.

25.6.2016 23:17

Tak u nás už někdy kolem 16 hodiny krásně napršelo. Z potůčku potok...

25.6.2016 23:33
nexxi

XXX.XXX.228.56

A u nas furt nic..

25.6.2016 23:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

nexxi napsal(a):
A u nas furt nic..

Sice tu nemame labe ale za chvilku to tu bude vypadat jak v tomhle vtipu..
Vodácké zpravodajství: „Všechny české řeky jsou sjízdné. Doporučujeme Range Rover, Jeep či jiné SUV, s výjimkou Labe, kde stačí i Felicie.“.

25.6.2016 23:43

U nás na Litoměřicku konečně leje jak z konve ☺.

26.6.2016 00:06
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak u nás na olomoucku je na zdechnutí, bylo i kolem devátý večer, sice se blýská ale dáááleko.

26.6.2016 00:07
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak u nas kooonecne prsi. Huraaa. Psisko zabralo koupelnu neb se blejskalo a spokojene chrni

26.6.2016 00:21
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Pošlete něco taky sem , aspoň pár kapek .

26.6.2016 00:29
nexxi

XXX.XXX.228.56

kobylatko napsal(a):
Pošlete něco taky sem , aspoň pár kapek .

Uz zas nejni co pod lampou venku se misto destovejch kapek prohanej tak akorat komari

26.6.2016 02:39
Arni

XXX.XXX.111.238

Právě teď to dorazilo k nám, blesky ze všech stran, provazy vody.

26.6.2016 03:28
noemi

XXX.XXX.64.236

Arni napsal(a):
Právě teď to dorazilo k nám, blesky ze všech stran, provazy vody.

My chceme taky...

26.6.2016 06:29
Arni

XXX.XXX.111.238

noemi napsal(a):
My chceme taky...

To přijde, nebojte. pršelo asi dvacet minut vydatně, silný vítr. Blesky bylo vidět dlouho před i po dešti. Je zalito, jdu se podívat na trnky.

26.6.2016 08:17
Dája6

XXX.XXX.40.42

Havířov hlásí zase a opět Saharu jen s tím maličkým dodatkem, že trochu fouká. Tak snad něco dofouká.
Dája.

26.6.2016 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás opět ani kapka V jednu v noci přišel neskutečný vichr, vzbudilo mne jen strašné svištění, neskutečné. Začala jsem lítat po baráku a zavírat okna. Všude se osvětlovaly blesky...a mizely a mizely. Jsem nasratá neskutečně, protože pár dní a vyschne nám zase potok, jako vloni. V zahradě už všechno visí. Ku..a

26.6.2016 10:53

lesnížínka napsal(a):
U nás opět ani kapka V jednu v noci přišel neskutečný vichr, vzbudilo mne jen strašné svištění, neskutečné. Začala jsem lítat po baráku a zavírat okna. Všude se osvětlovaly blesky...a mizely a mizely. Jsem nasratá neskutečně, protože pár dní a vyschne nám zase potok, jako vloni. V zahradě už všechno visí. Ku..a

Tak to jste měli fakt smůlu...u nás pršelo ještě i v noci.

26.6.2016 10:55
Denitek

XXX.XXX.233.14

Jihlavsko - zataženo, zima, občas mrholí. konečně se nepečeme!

26.6.2016 11:03
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lesnížínka napsal(a):

To samo u nás , jen teď spadlo pár kapek že by se z toho nenapil ani zajíc.Ale ještěže je aspoň zataženo když už nic jinýho.

26.6.2016 11:03

U nás taky nic, ikdyž v noci jsem slyšela někde v dálce bouřku, k nám nedorazila, ale ochladilo se a je relativně příjemných 26 st. Nebo příjemných oproti tomu co bylo poslední dny. Jsem zvědavá jestli bude pršet, asi budeme muset vyjít na procházku a on ten déšť přijde jak budeme někde hodinu cesty od baráku

26.6.2016 11:05
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Http://mapy.in-pocasi.cz/.
No koukám na radar a mělo by podle něj u nás pršet a leda tak velký kulový.

26.6.2016 11:28

Aktuální stav Chomutov...oblačno, svítí slunéčko...teplotu jen odhaduji kolem 22-25 st...myslím, že by to klidně ještě dnes sneslo takovej slejvák jako včera, ale nevypadá to...škoda.

26.6.2016 11:46
Psočka

XXX.XXX.1.239

Klatovsko, včera tady byla pohroma, museli zasahovat i dobrovolní hasiči, tady se můžete podívat http://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/foto-voda-zatopila-domy-a-nicila-mosty-20160625.html
Včera bouřka, která trvala asi 4 hodiny, ale zase se krásně pročistil vzdych a je konečně lépe.

26.6.2016 12:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jeseník 18°C, déšť.

26.6.2016 14:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Když čtu předpověď na příští týdny, je mi z toho nanic. Že prý průměr srážek na červenec 80mm Tak leda někde na Šumavě... U nás takové srážky byli naposled při povodních(u nás povodně ale nebyly) Ráda bych se takového deště, ze kterého naprší těch 80mm za měsíc - ještě dožila

26.6.2016 14:51

lesnížínka napsal(a):
Když čtu předpověď na příští týdny, je mi z toho nanic. Že prý průměr srážek na červenec 80mm Tak leda někde na Šumavě... U nás takové srážky byli naposled při povodních(u nás povodně ale nebyly) Ráda bych se takového deště, ze kterého naprší těch 80mm za měsíc - ještě dožila

Asi jste v nějakým srážkovým stínu...i když je fakt, že ono obecně málo prší.

26.6.2016 15:11
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tady dopoledne lehce sprchlo, ale pod stromama sucho :/ a už je jenom pár pidikaluží.. na radaru vidím, jak déšť krásně opustil republiku. ach joooo
ale co teda, tak se tady dost brtuálně ochladilo, telefon mi ukazuje dokonce nějakých patnáct stupňů, což je proti včerejšku sakra změna.

26.6.2016 15:43

Praha-oblačno,25 stupňů :).

27.6.2016 10:40
nexxi

XXX.XXX.187.7

Tak dneska se u nas konecne da mluvit o desti. Hura. A teplota venku prijemnych trinact stupnu :).

29.6.2016 01:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

nexxi napsal(a):
A u nás je jen zataženo, tmavé mraky a na radaru vidím, jak se déšť přiblíží a zase tak třicet, čtyřicet kiláků před náma rozpadne..

Přesně takto to máme u nás. V blízkosti leje až se to na mapě srážek zbarvuje dofialova a pak...najednou nic - buď se to nějak rozpadne nebo to prostě...uhne!

5.7.2016 12:58
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás zase vedro, navíc sluníčko a obloha s trošku dešťovými mraky, ze kterých ale nespadne ani kapka .
Naštěstí jsou noci chladnější, tak se dá pohodlně spát i pod péřovou přikrývkou.

5.7.2016 18:46
Arni

XXX.XXX.111.238

U nás bylo víc horko než je zdrávo.

5.7.2016 18:49
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak teď u nás chvilku zapršelo , parádní zahradní deštík .

5.7.2016 18:51
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Arni napsal(a):

No ty kráso. To byla asi prda.

5.7.2016 18:54
Arni

XXX.XXX.111.238

To jo, sklad plastů, bouchaly i tlakové nádoby. Byli jsme s dětmi vnoučaty z Prahy v lanovém středisku asi 800 metrů odtud. Mají zážitek. Hrozný kouř.

5.7.2016 18:57
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Arni napsal(a):

Tak to je mazec teda .

5.7.2016 19:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Arni napsal(a):

Teď na to koukám. Doteď jsem plela a čučím na tenis. Taky je u vás zase tak vedro? A teď nemyslím z té Tomy. Prý do 25st a u nás je zase 30

5.7.2016 19:09
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):
Teď na to koukám. Doteď jsem plela a čučím na tenis. Taky je u vás zase tak vedro? A teď nemyslím z té Tomy. Prý do 25st a u nás je zase 30

Ano, opět vedra.

5.7.2016 19:10
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

lesnížínka napsal(a):

Je léto. Přece.

5.7.2016 19:10
kobylatko

XXX.XXX.45.44

lesnížínka napsal(a):

U nás mělo být 28 st, ale nevypadalo to tak.

5.7.2016 19:15
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Šiš, v úterý má být 30st a já mám jet do města , to pojdu.Doufám v to že dopoledne to nebude taková hrůza.

5.7.2016 20:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):
Je léto. Přece.

Léto je i u vás v Čechách a nepečete se pořád, jako my. Užívat si to může ten, co si naplánuje válet šunky u vody. Když mám celý den strávit na úpalu v zahradě a pes jen celý den hledá stín, není u nás nikoho, kdo by si to užíval

5.7.2016 22:56
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás taky zahradní deštík a teď bouřka v dálce...se to k nám ale blíží.

U taťky (cca 17 km) samozřejmě nic. Už nevím, jak mám počasí vysvětlit, že potřebuji, ať prší tam, kde máme zahradu a ne tady, kde bydlím .

6.7.2016 00:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

lesnížínka napsal(a):
Léto je i u vás v Čechách a nepečete se pořád, jako my. Užívat si to může ten, co si naplánuje válet šunky u vody. Když mám celý den strávit na úpalu v zahradě a pes jen celý den hledá stín, není u nás nikoho, kdo by si to užíval

Lesní žinko, ale přece musíte zákonitě vědět, že léto je parné, že z parna bouřky přichází, že z deště houby rostou, plody uzrávají a lide jsou šťastní. Toť přece zákon přírody jest.
Sem tam vedro nás přece nerozhodí. Čechy ne Čechy. I v krásné Moravě zákony přirody platí. A buďme rádi. I když ji člověk "kurví", a se omlouvám, ale víme jak to myslíme.

My radost máme, že žijeme stále. A my se bojíme. Temná strana síly se vynořuje. My cítíme ji. Ale my víme, že jsme. A my šťastní budeme, do skonání světa.

6.7.2016 03:38
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Brněnsko - pořád jako by předbouřkově...a nic. I v noci vedro.
Ale chtěla bych se vás zeptat: minulý víkend jsem byla letos poprvé na houbách (Boskovicko). Našla jsem JEDNU bedlu, nějaká kuřátka, pak pár nádherných kousků...žlučáků ...a večer přisáté klíště!
Tak by mě celkem zajímalo jak je to v republice s houbami. Rostou rostou?

6.7.2016 03:40
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Aliens_II napsal(a):
Lesní žinko, ale přece musíte zákonitě vědět, že léto je parné, že z parna bouřky přichází, že z deště houby rostou, plody uzrávají a lide jsou šťastní. Toť přece zákon přírody jest.
Sem tam vedro nás přece nerozhodí. Čechy ne Čechy. I v krásné Moravě zákony přirody platí. A buďme rádi. I když ji člověk "kurví", a se omlouvám, ale víme jak to myslíme.

My radost máme, že žijeme stále. A my se bojíme. Temná strana síly se vynořuje. My cítíme ji. Ale my víme, že jsme. A my šťastní budeme, do skonání světa.

Co Vy to používáte pořád za pluralis majestaticus?

6.7.2016 03:41
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak změna - začaly mi bušit kapky deště do oken a najednou se zvedá docela festovní vítr. Až se kocour vylekal natolik, že utekl pod postel.

6.7.2016 08:41
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

fikovnice napsal(a):
Ale chtěla bych se vás zeptat: minulý víkend jsem byla letos poprvé na houbách (Boskovicko). Našla jsem JEDNU bedlu, nějaká kuřátka, pak pár nádherných kousků...žlučáků ...a večer přisáté klíště!

Houby jsou. Na Šumavě, okolí Lipna, tam je nosili lidé v kýblech. No a v Jeseníkách bylo v lese aut mnoholi, ale nevím jestli tsm něco bylo. Jel jsem na to kole rychle a nestačit jsem zírat po vejrech.

6.7.2016 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens - Lesní žinko, ale přece musíte zákonitě vědět, že léto je parné, že z parna bouřky přichází, že z deště houby rostou, plody uzrávají a lide jsou šťastní. Toť přece zákon přírody jest. - hezké a kéž by to byla pravda. Už vloni jsem se přesvědčila, že zákony přírody tady platit přestaly neboť: za tři měsíce, co bylo 35st ani kapka, natož bouřka. Houby...no, to jsme měli, ale z úrody. Takže dva v jednom A v zimě pár dní troška sněhu. Letošek zatím jen o malinko lepší. Popravdě začínám dumat, kam se vystěhuju, kde ještě příroda normálně funguje?

6.7.2016 11:41
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Prágl, velmi větrno a nechce se nám ven.

6.7.2016 11:45
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

lesnížínka napsal(a):
Aliens - Lesní žinko, ale přece musíte zákonitě vědět, že léto je parné, že z parna bouřky přichází, že z deště houby rostou, plody uzrávají a lide jsou šťastní. Toť přece zákon přírody jest. - hezké a kéž by to byla pravda. Už vloni jsem se přesvědčila, že zákony přírody tady platit přestaly neboť: za tři měsíce, co bylo 35st ani kapka, natož bouřka. Houby...no, to jsme měli, ale z úrody. Takže dva v jednom A v zimě pár dní troška sněhu. Letošek zatím jen o malinko lepší. Popravdě začínám dumat, kam se vystěhuju, kde ještě příroda normálně funguje?

No je to prostě planeta Země. Fakt neporoučíme větru a dešti. No díky. I když člověk devastuje.
Jedna pozitvní zpráva se však objevila. Díra ozónová se zaceluje rychleji, než se čekalo a je to docela překvapení. Tak aspoň jedna pozitivní zpráva. I když v tom "chaosu" zdá se, že titěrná.

6.7.2016 11:52
Arni

XXX.XXX.111.238

fikovnice napsal(a):

Po třech hodinách v lese absolutně nic. Takže v lokalitě Komárov, Oldřichovice a Salaš na Zlínsku je to bída.

6.7.2016 16:48
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
Po třech hodinách v lese absolutně nic. Takže v lokalitě Komárov, Oldřichovice a Salaš na Zlínsku je to bída.

Takže podobné jak u nás... Na druhou stranu pár plesnivých babek jsem viděla, takže aspoň minimálně rostou...

6.7.2016 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

O houby se tady pokoušet nebudeme - to by jsme byli akorát tak pro srandu králíkům Dneska u nás také vichr, severák a ochladilo se na 22st. Byli jsme se psem v Ostrožské u jezer a tam bylo tedy teplej, minimálně 25st, lidi byli na koupališti.

8.7.2016 16:06
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás opět vedro (30°C), polojasno. Naši psí senioři se venku jen plouží.

Příští týden jedeme na dovču. Mám objednánu chladicí vestu, ale podle předpovědi vyrazím ještě koupit nějakou lepší pláštěnku .

8.7.2016 18:16

noemi napsal(a):
U nás opět vedro (30°C), polojasno. Naši psí senioři se venku jen plouží.

Příští týden jedeme na dovču. Mám objednánu chladicí vestu, ale podle předpovědi vyrazím ještě koupit nějakou lepší pláštěnku .

No koukala jsem na předpověď, že má být deštivo, to zase pesany nedostanu z baráku ...já mám dovču ten další týden, tak jsem zvědavá...

9.7.2016 12:05
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No koukala jsem na předpověď, že má být deštivo, to zase pesany nedostanu z baráku ...já mám dovču ten další týden, tak jsem zvědavá...

Toho bych se fakt ráda dočkala Tedy byla bych ráa, kdyby z toho deštiva, byl alespoň jeden deštivý den. Včara šly přes republiku hezké mraky...rozpadly se těsně před náma

9.7.2016 14:17
nexxi

XXX.XXX.228.56

Mno já jsem byla večer kolem jedenáctý na večerní loužičku s psicí.. na to, jak jsem zmrzlá mi přišlo divný dusno..tak jsem doma koukla na radar, a hnal se na nás menší deštík..tak srpchlo, asi pět minut, a pak nic..tak jsem si říkala že to se teda opět déšť nepředal.. mno a pak jsem si šla čistit zuby, a jenom kolem mě profrčelo nervozní psisko, nacpalo se pod umyvadlo, tak si říkám co je, kouknu z okna a ono se blejskalo a přišla bouřka.

9.7.2016 15:36

lesnížínka napsal(a):
Toho bych se fakt ráda dočkala Tedy byla bych ráa, kdyby z toho deštiva, byl alespoň jeden deštivý den. Včara šly přes republiku hezké mraky...rozpadly se těsně před náma

No ideální pro mě by bylo, přes den bez deště, v noci pršet...

9.7.2016 17:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No ideální pro mě by bylo, přes den bez deště, v noci pršet...

Ideální pro mne by bylo, kdyby popršelo alespoň jednou týdně. Ne jednou měsíčně a už vůbec ne za tři měsíce, jako vloni, kdy už byla mrtvá zahrada i ryby v potoce Z toho mám už takovu hrůzu, že nedělám nic jiného, než čekám, kdy nás to zase postihne. Někdo se bojí povodní(u nás nebyly) my zase sucha...to u nás bylo a pořádné. Vidět, jak v červenci opadává spálené listí ze stromů a všechno kolem se mění v prach..je hnus. Hlavně ta bezmoc

9.7.2016 17:25
Arni

XXX.XXX.111.238

lesnížínka napsal(a):

Třeba jim ta předpověď jednou vyjde a dorazí to i k vám.
https://www.novinky.cz/domaci/408774-v-cervenci-tropy-necekejte-teploty-budou-prijemne.html.

9.7.2016 18:13

lesnížínka napsal(a):
Ideální pro mne by bylo, kdyby popršelo alespoň jednou týdně. Ne jednou měsíčně a už vůbec ne za tři měsíce, jako vloni, kdy už byla mrtvá zahrada i ryby v potoce Z toho mám už takovu hrůzu, že nedělám nic jiného, než čekám, kdy nás to zase postihne. Někdo se bojí povodní(u nás nebyly) my zase sucha...to u nás bylo a pořádné. Vidět, jak v červenci opadává spálené listí ze stromů a všechno kolem se mění v prach..je hnus. Hlavně ta bezmoc

No neříkám, že letos je to nějaká hitparáda, ale alespoň obas zaprší (i když z toho co jste psala u nás tedy pršelo asi víc než u vás)...to vloni mi to přišlo úplná katastrofa

9.7.2016 20:44
Terven

XXX.XXX.110.147

No neříkám, že letos je to nějaká hitparáda, ale alespoň obas zaprší (i když z toho co jste psala u nás tedy pršelo asi víc než u vás)...to vloni mi to přišlo úplná katastrofa

Jj, já si obvykle počasí až tak neberu, ale loňskej srpen mě vyděsil. Ani kapka vody, všude spáleniště, i z pastviny pro koně.
Letošní červen u nás ( Plzeňsko) snad denně lilo, všude čvachtalo, červenec je zatím takový příjemný- lehce přes 20°C, je to na tričko a na sandály, ale není na chcípnutí. Mně to vyhovuje a líbilo by se to i mojí mámě - ta vždycky říkala "...tak do pětadvaceti, víc ne...".

9.7.2016 20:54

Terven napsal(a):
Jj, já si obvykle počasí až tak neberu, ale loňskej srpen mě vyděsil. Ani kapka vody, všude spáleniště, i z pastviny pro koně.
Letošní červen u nás ( Plzeňsko) snad denně lilo, všude čvachtalo, červenec je zatím takový příjemný- lehce přes 20°C, je to na tričko a na sandály, ale není na chcípnutí. Mně to vyhovuje a líbilo by se to i mojí mámě - ta vždycky říkala "...tak do pětadvaceti, víc ne...".

Jo tak Chomutovsko je na tom podobně...já mám docela ráda i teplo, ale s ohledem na moje psí kamarády jsem radši když je takhle, hlavně že je zatím i v noci chladněji, loňský srpen byl opravdu za trest (ono i v červenci byl hic)...často jsem spala s pesany na zahradě pod širákem, protože v baráku se nedalo bejt...a kolikrát ještě i v deset večer jsem se šla zchladit do bazénu...
no zato letos asi bude provozován pro okrasu, jak to tak vypadá...

9.7.2016 21:36
noemi

XXX.XXX.64.236

Já jsem vděčná za každou deštovou kapku, takže i za nevlidne počasí. Vloni jsem se chodila večer na balkon coby ateista modlit, at nas déšť opět nemine. Bohužel marně.
Chvála bohu za letošek, i když u nás to žádná dešťova hitparáda není.

11.7.2016 15:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Jak je u vás ?Tady je 33st a děsný dusno.Koukám na radar počasí a nějaký pršení v nedohlednu.

11.7.2016 16:12
Arni

XXX.XXX.111.238

kobylatko napsal(a):
Jak je u vás ?Tady je 33st a děsný dusno.Koukám na radar počasí a nějaký pršení v nedohlednu.

U nás Zlín a okolí 34. Moje teplota 37.5 což u chlapa znamená téměř kóma. Takže nic moc.

11.7.2016 17:08

U nás oblačno, neskutečné dusno, sice už začal sem tam pofukovat větřík, ale jestli přijdou bouřky, tak spíš v noci...

11.7.2016 17:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jeseník 35°C ve stínu, sbírá se na bouřku.

11.7.2016 17:23
kobylatko

XXX.XXX.45.44

sisi58 napsal(a):
Jeseník 35°C ve stínu, sbírá se na bouřku.

Jó? tak šup sem s tím, Jeseníky máme "kousek".

11.7.2016 17:30
nexxi

XXX.XXX.228.56

Hic.venku na padnuti. Doma zatim chladno, barak z cihel zatim odolava, takze lezim na gauci pod tenkou dekou, ale ja jsem zmrzlous :D.

11.7.2016 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jihovýchod Moravy, půl dne nějaké pošmurky na nebi a vichřice, zmírnily teplotu na 35st. Jinak by jsme tu nejspíš chcípnuli. Jde bouřka zdola-zhora...my budem to nic uprostřed nejspíš

11.7.2016 19:45
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak tu spadlo jen pár kapek , nebo někdo vylíval záchod z letadla .

11.7.2016 19:46
Arni

XXX.XXX.111.238

kobylatko napsal(a):

11.7.2016 20:00
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

kobylatko napsal(a):

Spadla by zmrzlá koule.
To by musel být leda chlapík, který má s problémy s prostatou.

11.7.2016 20:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

V Praze trošku fouká a jinak teda nic
Zatím ani kapka.

11.7.2016 21:30
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Padlo pár kapek, na silnicích to udělalo tsssssss a je po bouřce

11.7.2016 21:48

Chomutov stále nic, ani v dálce se neschyluje...

11.7.2016 22:11
nexxi

XXX.XXX.228.56

Vysocina Zdarsko, dle radaru opet uz dlouho jsme ve stavu "tesne pred" a furt nic.

11.7.2016 22:16
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás půlhodiny opravdu lilo.

11.7.2016 22:36
nexxi

XXX.XXX.228.56

Konecneeeeeeee.

11.7.2016 22:39
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Dneska bylo u nás pod horami děsný vedro pes se použil jak smrad, já nakonec byla celé odpoledne v práci s klimačkou, a hezky pul hodinu před devátou, kdy jsem.mela končit začal krásný slejvák, bouřka. Hezky pročistil vzduch, teď se vařím v posteli, ale pokud dám dolů deku, tak se na mě sesypou krvelačný komáři, mám nality štípance na nohách,.jako bych vážila metrák...a jak.to svědí..hnus, ať už jsou Vánoce.

11.7.2016 22:48
nexxi

XXX.XXX.228.56

Hm tak po dvou minutach deste priroda naznala, ze mame splneno..

11.7.2016 22:50
nexxi

XXX.XXX.228.56

Andrýsek3 napsal(a):
Dneska bylo u nás pod horami děsný vedro pes se použil jak smrad, já nakonec byla celé odpoledne v práci s klimačkou, a hezky pul hodinu před devátou, kdy jsem.mela končit začal krásný slejvák, bouřka. Hezky pročistil vzduch, teď se vařím v posteli, ale pokud dám dolů deku, tak se na mě sesypou krvelačný komáři, mám nality štípance na nohách,.jako bych vážila metrák...a jak.to svědí..hnus, ať už jsou Vánoce.

Jee to je jak ja vcera.. na dnesek jsem spala asi dve hodiny a prala si dalsi par rukou.. jeden par by drbal loupajici se zada a druhej stipance

11.7.2016 22:51
nexxi

XXX.XXX.228.56

Andrýsek3 napsal(a):

Btw radil mi kdysi muj obvodak, at se u stipancu vykaslu na fenistil a podobny veci a ty stipabce patlu jodem.

11.7.2016 23:16

Jižní Čechy, od 21 hod. prší, takže už přes 2 hodiny, a dost vydatně. Byla i bouřka, blýská se, ale zatím, nic hrozného. Teplota odpoledne 33.

11.7.2016 23:20
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

nexxi napsal(a):
Btw radil mi kdysi muj obvodak, at se u stipancu vykaslu na fenistil a podobny veci a ty stipabce patlu jodem.

Díky za radu, bylo.to.peklo, jak v noci tak ráno, kotník mám jak, kdybych měla na třikrát zlomenej a pak zbytek nohy, obří napuchly, horký lívance.. a furt bych drbala..a dneska přijdou znovu..hajzli jedni..

11.7.2016 23:22

Neznáte někdo nějakou modlitbu? Na náboženství nezáleží, klidně od pastafariánů, jestli to bude účinkovat. V Praze asi všichni leknem, těch 5 a půl kapek fakt nestačilo a na radaru není v dohledu ani prd.

11.7.2016 23:29
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Nééé. Vodu a vzduch. Nějakého šamana je třeba.
Vařím se tu. Děs, děs.

12.7.2016 08:21
Arni

XXX.XXX.111.238

Konečně nám tu prší. Od rána druhá přeháňka. Aspoň něco.

12.7.2016 09:00

Tak my jsme bývali nočník Evropy. Když na Medarda začlo, celý červenec byl v háji. Teď zatím ani kapka, zataženo, hrozivo, ale bez deště.

12.7.2016 13:04

Takže Chomutov přestal noc bez bouřky a deště, máme horko a oblačno.

12.7.2016 17:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - ráno pršelo, přes den "prádelna", tj. teplo a dusno

12.7.2016 18:13
nexxi

XXX.XXX.228.56

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - ráno pršelo, přes den "prádelna", tj. teplo a dusno

Taky tak..

12.7.2016 22:44
noemi

XXX.XXX.223.199

nexxi napsal(a):
Taky tak..

Jindřichův Hradec... slejvak a chladno.
České Budějovice... déšť, teplota přijatelná.
Uvidíme zítra.

13.7.2016 08:43
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
Havířov hlásí obrovský příval deště v noci s bouřkou a nepřestalo chcat ještě teď, ale krásně se dýchá a je příjemně
Dája.

13.7.2016 15:58

Chomutov hlásí, že jednou zahřmělo a ani nekáplo...

13.7.2016 17:07
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - přes den dusno, zataženo, teď pod mrakem, celkem chladno, zatím ani kapka.

13.7.2016 17:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Frfla hlásí, že za včerejšek a noc na dnešek, přešlo tak nějak kolem x bouřek a nám napršelo 22mm! Na tu bídu je i tohle považováno za zázrak. V potoce už to bylo zase na hraně, přestávala téct vody, nebylo by čím ani zalít zeleninu...

13.7.2016 17:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - kolem baráku mi asi 5 minut kroužil déšť

13.7.2016 18:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - kolem baráku mi asi 5 minut kroužil déšť

Ne ne. Zmokli jsme a pršelo slušně.
Teď nevím, nechci vstát.

13.7.2016 19:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Plzeň chčije a chčije...asi od půl šestý.

13.7.2016 20:12
Psočka

XXX.XXX.1.239

Klatovy- poprchává celý den, od 6 hezky prší.

13.7.2016 21:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aliens_II napsal(a):
Ne ne. Zmokli jsme a pršelo slušně.
Teď nevím, nechci vstát.

V 17.40 bylo po dešti, popojela jsem autem, začal déšť, pak to přestalo, pak zase začalo a takhle je to až do teď.

Kontrola z balkonu teď - neprší, ale je zima a vlhko

14.7.2016 06:12
Arni

XXX.XXX.12.49

Zlínsko, od nočních hodin trvalý déšť.

14.7.2016 07:19
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobré ranko,
Havířov hlásí, že ještě od vřed včerejší noci nepřestalo chcat. Jupí mě to nevadí dá se dýchat. Sluníčko už nemám ráda fuj tajbl.
Dája.

14.7.2016 10:51

U nás pršálo v noci a stále pokračujeme a pěkně se ochladilo...

14.7.2016 11:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Včera jsme byli ve Veselí nd Moravou na nákupech a bylo příšerné vedro, hotová prádelna z toho, jak v noci popršelo. A dneska ráno déšť,15st. Za tyto tři dny už máme 30mm, což je u nás skoro nevídané! Stejně jako Dája, už jsem na sluníčko málem alergická. Takový letní den, jsem nezažila už několik let a jsem nadšená. Vzbudit se do deště a ne do 30st bylo moc příjemné

14.7.2016 11:43
Aliens_II

XXX.XXX.2.90

Slapy. Nové Živohoště. Chčije a chčije. 12st cca.

14.7.2016 11:58
Arni

XXX.XXX.9.246

Aliens_II napsal(a):
Slapy. Nové Živohoště. Chčije a chčije. 12st cca.

Jo Slapy, tam jsem jezdil pro změnu na Starou Živohošť. Tam bylo fajn.

14.7.2016 12:07
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Krkonoše - Trutnov, celý večer, i celé dopoledne zatím stále leje. A je pěkná zima.

14.7.2016 15:26

Už by mohlo přestat. Venčit psa, který smrtelně nenávidí vodu a déšť v první řadě, prostě nejde. Vypadám jako mučitel a čekám, až na mě někdo zavolá něco jako animal SOS.

14.7.2016 18:29
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Praha - leje a leje a leje, no fakt už stačilo

14.7.2016 18:39

Fiona.Praha napsal(a):
Praha - leje a leje a leje, no fakt už stačilo

Fakt? Na jedničce už neleje a podařilo se mi vyvenčit.

14.7.2016 20:10

Fakt? Na jedničce už neleje a podařilo se mi vyvenčit.

No u nás už taky neprší, takže pesani jdou i ochotně ven...já mám vždycky štěstí na psy, kteří, když prší, tak jdou ven z donucení, s výrazem "jsi se posr... ani psa by nevyhnal a nás vyženeš"...

15.7.2016 10:02
Aliens_II

XXX.XXX.2.90

Tak ještě jednou Slapy. Aktuálně pod mrakem, ale slunce už se dere.14st., krásný a čistý vzduch. Voda samože teplejší, ale tam mě nikdo nedostane.
Jdu na chvíli oka zavřít, pak oběd a tradá ku Pze.

15.7.2016 10:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

U nás pod mrakem, sem tam se slunko snaží, kolik stupňů nevím, nekoukala jsem, ale podle včerejška a mého oblečení tak kolem 15. Já jsem spokojená, psu není horko, zahrada zalitá, v potoce voda...Už se těším, až vyrazím ven zase pracovat

15.7.2016 11:56

Aliens_II napsal(a):
Tak ještě jednou Slapy. Aktuálně pod mrakem, ale slunce už se dere.14st., krásný a čistý vzduch. Voda samože teplejší, ale tam mě nikdo nedostane.
Jdu na chvíli oka zavřít, pak oběd a tradá ku Pze.

No když jsem četla o té "teplejší vodě", tak už jsem myslela, že jste zkoušel a že je mezi námi člen Klubu otužilců...až pak jsem dočetla, že nééé

15.7.2016 11:58

lesnížínka napsal(a):
U nás pod mrakem, sem tam se slunko snaží, kolik stupňů nevím, nekoukala jsem, ale podle včerejška a mého oblečení tak kolem 15. Já jsem spokojená, psu není horko, zahrada zalitá, v potoce voda...Už se těším, až vyrazím ven zase pracovat

Šťastná to žena...váš elán a pracovní nadšení bych chtěla mít alespoň dva týdny v roce ...

15.7.2016 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Šťastná to žena...váš elán a pracovní nadšení bych chtěla mít alespoň dva týdny v roce ...

Ha, ha to není o tom, já jsem celkem líný člověk. Ono je to o tom, že já pracuju jen když chci(no jasně...a když mne honí plevel a to je skoro pořád ) ale jde o to, že prostě nemusím Alespoň si to pořád opakuju

15.7.2016 22:09

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha to není o tom, já jsem celkem líný člověk. Ono je to o tom, že já pracuju jen když chci(no jasně...a když mne honí plevel a to je skoro pořád ) ale jde o to, že prostě nemusím Alespoň si to pořád opakuju

...přesně dle "často opakovaná lež se stává pravdou"...určitě vyzkouším

15.7.2016 22:15

Přijela jsem z práce urvaná po deváté, na prochajdu už ani pomyšlení, tak alespoň s pesanama po večeři (jejich večeři) posedět na zahradě...no po hodině jsem zmrzlá jak preclík, na červenec docela výkon, nevadí mi, že nejsou tropické noci, ale takové hezké večerní posezeníčko na zahrádce za příjemné teploty bych ocenila...ale to si holt člověk nevybere, buď je hic nebo moc zima

15.7.2016 22:23

Přijela jsem z práce urvaná po deváté, na prochajdu už ani pomyšlení, tak alespoň s pesanama po večeři (jejich večeři) posedět na zahradě...no po hodině jsem zmrzlá jak preclík, na červenec docela výkon, nevadí mi, že nejsou tropické noci, ale takové hezké večerní posezeníčko na zahrádce za příjemné teploty bych ocenila...ale to si holt člověk nevybere, buď je hic nebo moc zima

To nám bylo počasí šumák, doma rodina na hlídání (ségra a sestřenice), velmi žádoucí. Sice mi z postele svlíkli i prostěradlo, xrát mi nějaká nerozpoznatelná střela podrazila nohy a hračky budu po bytě sbírat ještě zítra, ale ty následky! Po večerním venčení okamžité bezvědomí a tuším i mrtvé zítřejší dopoledne.

15.7.2016 22:47

To nám bylo počasí šumák, doma rodina na hlídání (ségra a sestřenice), velmi žádoucí. Sice mi z postele svlíkli i prostěradlo, xrát mi nějaká nerozpoznatelná střela podrazila nohy a hračky budu po bytě sbírat ještě zítra, ale ty následky! Po večerním venčení okamžité bezvědomí a tuším i mrtvé zítřejší dopoledne.

No od zítřka mám dovolenou, takže jsem pesanům polopaticky vysvětlila, že se ráno na prochajdu nepude, že budeme spinkat a půjdeme až odpoledne a nebo k večeru, tak jsem zvědavá, zda to pochopili ...naštěstí nemáme nastavený pravidelný procházkový režim, na prochajdu se prostě jde, když se to hodí, tak snad mi to ranní vyspinkání klapne ...

byla bych také ráda za "mrtvou sobotu" ale vzhledem k tomu, že jsem teď byla furt v práci a psi si mě moc neužili tak to spíš vidím na intenzivní zájem o mou osobu

15.7.2016 23:09

No od zítřka mám dovolenou, takže jsem pesanům polopaticky vysvětlila, že se ráno na prochajdu nepude, že budeme spinkat a půjdeme až odpoledne a nebo k večeru, tak jsem zvědavá, zda to pochopili ...naštěstí nemáme nastavený pravidelný procházkový režim, na prochajdu se prostě jde, když se to hodí, tak snad mi to ranní vyspinkání klapne ...

byla bych také ráda za "mrtvou sobotu" ale vzhledem k tomu, že jsem teď byla furt v práci a psi si mě moc neužili tak to spíš vidím na intenzivní zájem o mou osobu

A u vás jde ráno o procházku? U nás se tedy vstává jen kvůli snídani a ven se chodí pouze s důvodu navyklého řetězce událostí, tzn. po návratu domů konečně něco v misce a zeleninová přesnídávka. Pak zas šipka do postele.

15.7.2016 23:22

A u vás jde ráno o procházku? U nás se tedy vstává jen kvůli snídani a ven se chodí pouze s důvodu navyklého řetězce událostí, tzn. po návratu domů konečně něco v misce a zeleninová přesnídávka. Pak zas šipka do postele.

No když jdu do práce, tak jdeme ráno...vstaneme v pět a do půl sedmý do sedmi lítáme po lese (teda většinou, když není nějaké kór špatné počasí)...protože, když přijedu z práce třeba v půl devátý, tak se mi už nechce a taky pesani by pak jedli hrozně pozdě, když mám volno, tak chodíme většinou až na večer...to ráno taky vstaneme, lehká snídaně...čůranda...a zase do pelíšku...
Jinak u nás procházka není nutnost, to je spíš můj výmysl, aby pesani měli pohyb , nejlíp jde pesanům gaučink a "postelový den"...když mě chytne silná chřipajzna, tak se se mnou válej v posteli klíďo pět dní, jsou v sedmým nebi, na zahradu je musím vykopnout pomalu násilím a zamknout za nima, aby tam byli déle než jejich obvyklých deset sekund...

No ale to jsem od aktuálního počasí trošičku odbočila..

15.7.2016 23:35
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Odbočila. Ale mě se to líbilo.

15.7.2016 23:50

Aliens_II napsal(a):
Odbočila. Ale mě se to líbilo.

No vzhledem k tomu, že už mě brní ruka, protože mi fena na ní usnula a ještě mě obímá tlapou, tak mě se to oamalu líbit přestává...ale když ona je tak roztomiloučká a táák hezky hajá...

No je to hrůza, asi fakt stárnu a je ze mě čím dál tím větší měkota...ale hned, jak v telce skončí "Vetřelec", tak jí nekompromisně řeknu ať se laskavě kouká odvalit na svojí půlku postele...

15.7.2016 23:57
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

No vzhledem k tomu, že už mě brní ruka, protože mi fena na ní usnula a ještě mě obímá tlapou, tak mě se to oamalu líbit přestává...ale když ona je tak roztomiloučká a táák hezky hajá...

No je to hrůza, asi fakt stárnu a je ze mě čím dál tím větší měkota...ale hned, jak v telce skončí "Vetřelec", tak jí nekompromisně řeknu ať se laskavě kouká odvalit na svojí půlku postele...

Budou dávat brzy dvojku a to je moje. Jo jó. Proto jsem Aliens...
Podle mě jeden z nej filmů. Hlavně ty zbraně, taktika boje a taktika vetřelců. Hmmm. Filmová lahůdka a oddychovka.

16.7.2016 00:03

Taky musím vysvětlovat, čí je která půlka postele, ale holt mám větší a lepší polštář. No a když mě ráno při komedii na nenápadné probouzení při protahování málem vydloubne oko drápem (doprovázeno lvím řevem při zívání), tak si mžourající jedním kukadlem v kondici stejně vždycky řeknu: "Jéžiš, ten je tak roztomilej!"

16.7.2016 00:35
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Arni napsal(a):
U nás Zlín a okolí 34. Moje teplota 37.5 což u chlapa znamená téměř kóma. Takže nic moc.

Ujišťuji Vás "Arni", že i u ženské...
Ještě že už ta vedra nejsou. Ale teplotní skok to teda byl pořádný!

16.7.2016 00:36
fikovnice

XXX.XXX.30.49

kobylatko napsal(a):

16.7.2016 00:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

To je sranda - číst ty komenty chronologicky. Nejdřív - prosby, modlitby,... - o déšť. A teď - prosby, modlitby,... - ať pršet přestane!
Jelikož mám velmi vážně nemocného kocoura, tak ani nevím, kdy přišel ten teplotní skok v Brně - snad ve čtvrtek a vlastně ani nevím, které dny - s prominutím prochcalo. Ale asi čtvrtek, snad i středa...? Každopádně - já už se nepotím jak vrata a raději toto než mít v panelákovém bytě, kde jsou 3 pokoje otočené na západ a balkón na jih,50 stupňů...

16.7.2016 00:43
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Ale lidi, pls, pište, co houby! Já miluju houbaření, popršelo pěkně, ale prej je na houby moc kosa. Ví někdo o houbách v JM kraji? Rostou rostou?

16.7.2016 00:53

fikovnice napsal(a):
Ale lidi, pls, pište, co houby! Já miluju houbaření, popršelo pěkně, ale prej je na houby moc kosa. Ví někdo o houbách v JM kraji? Rostou rostou?

Co houby, ale každý hlásí kloše! To si možná místo pátračky po kotrčích zakoupím na dršťkovku hlívu.

16.7.2016 00:56
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Co houby, ale každý hlásí kloše! To si možná místo pátračky po kotrčích zakoupím na dršťkovku hlívu.

Fuj, to jsou ti hnusní paraziti?

16.7.2016 01:10

fikovnice napsal(a):
Fuj, to jsou ti hnusní paraziti?

Jj, náletem to útočí, leze to, nejde to ani secvrnknout a následně zavraždit. Kvůli klíšťatům skáču přes kdejaké stéblo jako koza, ale když to lítá, to by mě zabilo. Jednou jsem kvůli tý mrše na ruce div neposlala auto do příkopu - cestou z lesa. Taková malá fóbijka, jinak si ale doma hýčkám pavouky, užitečné broučky, miluji plazy apod.

16.7.2016 01:15
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jj, náletem to útočí, leze to, nejde to ani secvrnknout a následně zavraždit. Kvůli klíšťatům skáču přes kdejaké stéblo jako koza, ale když to lítá, to by mě zabilo. Jednou jsem kvůli tý mrše na ruce div neposlala auto do příkopu - cestou z lesa. Taková malá fóbijka, jinak si ale doma hýčkám pavouky, užitečné broučky, miluji plazy apod.

Fuj, no já si asi podruhé v životě přinesla před 14 dny z lesa zapité klíště (do té doby jsem myslela, že na mě prostě nejdou), ale toto jsem asi ještě nepotkala, kór jestli to lítá...

16.7.2016 08:13

Aliens_II napsal(a):
Budou dávat brzy dvojku a to je moje. Jo jó. Proto jsem Aliens...
Podle mě jeden z nej filmů. Hlavně ty zbraně, taktika boje a taktika vetřelců. Hmmm. Filmová lahůdka a oddychovka.

Dvojka je nej nej... ...

16.7.2016 08:18

Taky musím vysvětlovat, čí je která půlka postele, ale holt mám větší a lepší polštář. No a když mě ráno při komedii na nenápadné probouzení při protahování málem vydloubne oko drápem (doprovázeno lvím řevem při zívání), tak si mžourající jedním kukadlem v kondici stejně vždycky řeknu: "Jéžiš, ten je tak roztomilej!"

No přesně...ráno už leží v posteli i pes...čeká až maminka "pohne brvou", což je signál, že je vzhůru...no jak se ke mě snaží neobratně přitulit (drápance a modřiny)...tak když se mu to povede, co mu řeknete...určitě ne "ty de-ile, podívej, zas budu samej drápanec a modřina!"
kdepák, to se zvalchovaná panička zeptá "Mimíškůůů, jak jsme se vyspinkali? Dobře?"...

A zpět k počasí...Chomutov se probudil do slunečného rána...

16.7.2016 09:44
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Praha také. Azůro. Slunce venku a my v posteli. Kašlu na to.
Ale výlet uděláme. Asi se půjdeme pojít kolem Labe a zprudíme pár "tichých bláznů".

16.7.2016 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

K nám na Moravu se ze Slovenska tlačí pomalu nějaký déšť. Zataženo. Přetlačuje se z leva jdoucí frontou od západu. Zatím je to tak nějak nerozhodně, čekáme kdo vyhraje Zima je celkem dost hlavně proto, že fučí severák jako kráva, téměř vichřice. Plánujeme výlet, takže dneska určitě ne Slovensko, ale pokusíme se tomu ujet někde směr jih, pod Brno..

16.7.2016 11:14
Arni

XXX.XXX.111.238

Zataženo, teplota 22°C. Ideální na práci na zahradě. Takže sečeme trávu. Odpoledne razíme do lesa.

16.7.2016 13:39
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Tak na horách celkem zima, ale sluníčko svítí.
Jinak jak já vám ty postelový pejsky závidím. O půl 8 to tady do mě mlátí tlapou ať už konečně vstanu a nedělám, že neslyším.. takže jsem dostala ještě vynadano... přijdeme z procházky, já ospalá se zase vracím do peřin a ta potvora po mě zase jde..a už by zase něco dělal. Mámo jídlo, Mámo hračka, Mámo jdeme ven... a takhle pořád, teď naštěstí spí

16.7.2016 14:25
Arni

XXX.XXX.111.238

Tak jsem posekl a začalo pršet.

16.7.2016 16:15

U nás docela hic, azůro, skoro na opalovačku, ale vzhledem k tomu, že jsem se teprv teď dohrabala domů, pesanům přivezla hromadu hovězích kostí, takže si pěkně okusujou a já už to doklepu na gauči, na zahradu půjdu až večer...

17.7.2016 02:57
fikovnice

XXX.XXX.30.49

U nás docela hic, azůro, skoro na opalovačku, ale vzhledem k tomu, že jsem se teprv teď dohrabala domů, pesanům přivezla hromadu hovězích kostí, takže si pěkně okusujou a já už to doklepu na gauči, na zahradu půjdu až večer...

U vás byl fakt hic. Já teda byla dnes zalezlá v bytě, ale navečer opět ch.alo (Brno) a kosa - že jsem si vzala rolák. Ale nestěžuji si. Jen na ty houby je asi fakt zima. Navíc o nich nikdo nic nepíšete - to tu nejste nikdo houbař...anebo asi spíš fakt nerostou, že?

17.7.2016 02:58
fikovnice

XXX.XXX.30.49

fikovnice napsal(a):
U vás byl fakt hic. Já teda byla dnes zalezlá v bytě, ale navečer opět ch.alo (Brno) a kosa - že jsem si vzala rolák. Ale nestěžuji si. Jen na ty houby je asi fakt zima. Navíc o nich nikdo nic nepíšete - to tu nejste nikdo houbař...anebo asi spíš fakt nerostou, že?

První věta měla samozřejmě končit otazníkem!

17.7.2016 09:19

Aktuálně dnes ráno :Chomutov zataženo, ale není vysloveně zima...
vzhledem k tomu, že včera večer lítaly vlaštovky a jiřičky hodně nízko, tak bych to tipla, že by možná mohlo i sprchnout...

17.7.2016 09:43
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Aktuálně dnes ráno :Chomutov zataženo, ale není vysloveně zima...
vzhledem k tomu, že včera večer lítaly vlaštovky a jiřičky hodně nízko, tak bych to tipla, že by možná mohlo i sprchnout...

Baf. Ano ano. Zde, v Pze teplo, ale sychravo. Ospalá neděle, jak vyšitá.

17.7.2016 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aliens_II napsal(a):
Baf. Ano ano. Zde, v Pze teplo, ale sychravo. Ospalá neděle, jak vyšitá.

U nás stejně, jen ne teplo,15st. Nemuselo by foukat, jinak jsem spokojená, v noci naprskal skoro 1mm Je neděle, takže uvařím, uklidím, mamka chtěla ušít polštáře na sedačku...počasí je na to jako dělané V zahradě něco málo kutnu(sem tam vytrhnu plevel)...vždyť je neděle

17.7.2016 22:18
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jéé u nás leje.

18.7.2016 02:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

nexxi napsal(a):
Jéé u nás leje.

U nás lilo asi od 4 odpol. snad do půlnoci, a dost vydatně (Brno).

20.7.2016 21:59

Tak vážení, dnes konečně (pro mě) první den volna, kdy je opravdu na "opalovačku" a já frčela s mámou z Chomutova k tetě do Berouna...móc prima, počasíčko se vyvedlo, já nesnáším klimatizaci, takže vypnuto, na cestě dvě uzavírky řízené kyvadlově semaforem, kde to spíš nejelo než jelo a zpátky to samý...večer jsem přijela dom vařená, pečená a přestože nelezu do bazénu pokud není ve stínu 30+, tak jsem tam hned hupsla...
teď venku už docela dobře v baráku nic moc, pes se odebral spát do sklepní prádelny, ještěže jí máme...zítra hlásí bouřky, tak jsem na to zvědavá...

20.7.2016 22:58
noemi

XXX.XXX.64.236

U nás dnes taky dusno, vedro a slunečno.

Nemám klimatizaci, ani bazén...takže jsem se prostě pekla v autě cestou k lékaři...spěchala jsem na poslední chvíli, takže samozřejmě objížďka - v létě klasika téměř všude .

20.7.2016 23:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Pha se už tŕi dny vaří a to i v noci. Ale údajně má přijít v dalších dnech déšť.

20.7.2016 23:20

Aliens_II napsal(a):
Pha se už tŕi dny vaří a to i v noci. Ale údajně má přijít v dalších dnech déšť.

Jo...a ještě do toho moje máma "navigátor amatér"(nemá ani řidičák a je jí 75let, pro představu)...po vjezdu do Prahy mi říká "tady už budeš odbočovat?"...myšleno na plzeňskou dálnici a já "Mami, teď jsme teprve vjely do Prahy" a máma "ty jedeš přes Prahu? já myslela, že pojedeme přes Loděnice"...pro neznalé poměrů myslela vesnici, která je až dále po výjezdu z Prahy směrem na Plzeň...a hlášky typu "hele odbočka na Ruzyni"..."mami, já nejedu na letiště"...o dvě minuty později... "neminuli jsem tu odbočku?" a podobně...v kombinaci s počasím a provozem naprosto vražedná kombinace, ale jinak je to zlatá ženská

20.7.2016 23:31
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Jo...a ještě do toho moje máma "navigátor amatér"(nemá ani řidičák a je jí 75let, pro představu)...po vjezdu do Prahy mi říká "tady už budeš odbočovat?"...myšleno na plzeňskou dálnici a já "Mami, teď jsme teprve vjely do Prahy" a máma "ty jedeš přes Prahu? já myslela, že pojedeme přes Loděnice"...pro neznalé poměrů myslela vesnici, která je až dále po výjezdu z Prahy směrem na Plzeň...a hlášky typu "hele odbočka na Ruzyni"..."mami, já nejedu na letiště"...o dvě minuty později... "neminuli jsem tu odbočku?" a podobně...v kombinaci s počasím a provozem naprosto vražedná kombinace, ale jinak je to zlatá ženská

Docela štreka z Chomutova teda. Hmmm.
No ale zvládly jste to.

20.7.2016 23:38

Aliens_II napsal(a):
Docela štreka z Chomutova teda. Hmmm.
No ale zvládly jste to.

Omlouvám se všem...ještě trochu mimo téma počasí...

No a ještě...Jana expert, přeci nebude koukat hned za Chomutovem na nějaký cedule...na Prahu je to rovně a fertig...ovšem za tu dobu, co jsem na Prahu nejela, tak za Chomutovem stihli postavit dálnici, takže Praha už není rovně, ale "doprava", jedu, jedu, koukám a říkám si, ale to nejedu dobře, tudy určitě ne, takže jsem se otáčela a jela zpět na odbočku na tu "novou dálnici"...

Pak, že se u nás stavěj nový silnice pomalu

21.7.2016 04:53
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Tak vážení, dnes konečně (pro mě) první den volna, kdy je opravdu na "opalovačku" a já frčela s mámou z Chomutova k tetě do Berouna...móc prima, počasíčko se vyvedlo, já nesnáším klimatizaci, takže vypnuto, na cestě dvě uzavírky řízené kyvadlově semaforem, kde to spíš nejelo než jelo a zpátky to samý...večer jsem přijela dom vařená, pečená a přestože nelezu do bazénu pokud není ve stínu 30+, tak jsem tam hned hupsla...
teď venku už docela dobře v baráku nic moc, pes se odebral spát do sklepní prádelny, ještěže jí máme...zítra hlásí bouřky, tak jsem na to zvědavá...

Bazén - můj zřejmě nedostižný sen. Ale prý náročný na údržbu. Navíc teď bylo v nějakých zprávách, že se na Litomyšlsku utopilo 14-měsíční mimi v bazénu, který byl zakrytý plachtou! Hledali ho půl hodiny (!), nenapadlo je a asi se na to ani nepřišlo jak se mimi dostalo pod tu plachtu. Ale je to strašlivý nepopsatelný děs!

21.7.2016 04:54
fikovnice

XXX.XXX.30.49

noemi napsal(a):
U nás dnes taky dusno, vedro a slunečno.

Nemám klimatizaci, ani bazén...takže jsem se prostě pekla v autě cestou k lékaři...spěchala jsem na poslední chvíli, takže samozřejmě objížďka - v létě klasika téměř všude .

Jo a stran klimy - ptž nesnáším vedra, tak ji mám v autě zapnutou skoro pořád, a skoro pořád jsou z toho pak v létě nějaké virózy, nachlazení atp. Z těch změn teplot.

21.7.2016 09:57

fikovnice napsal(a):
Bazén - můj zřejmě nedostižný sen. Ale prý náročný na údržbu. Navíc teď bylo v nějakých zprávách, že se na Litomyšlsku utopilo 14-měsíční mimi v bazénu, který byl zakrytý plachtou! Hledali ho půl hodiny (!), nenapadlo je a asi se na to ani nepřišlo jak se mimi dostalo pod tu plachtu. Ale je to strašlivý nepopsatelný děs!

No nemám nějaký velký...písková filtrace, trochu čáry máry s bazénovou chemií a občas vysát dno...s tím utopeným dítětem je to trága, ale za prvé nechápu, jak může 14-měsíční dítě zůstat bez dozoru a za druhé, pokud mám malý dítě, tak mám kolem bazénu plůtek, aby tam dítě nebuchlo ani omylem...ale stalo se, teď už s tím nikdo nic neudělá...

21.7.2016 11:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bazén...máme zapuštěný a uváděl se do provozu, když byli kluci(psi) ještě štěnda. Pán tam opravoval nějakou elektriku, já chodila sem tam, dělala si svoje a on mi pak oznámí: vytahoval jsem vám z bazénu štěně My jsme si na to dávali velký pozor a zavírali, aby se k němu psi nedostali, ale neuvědomila jsem si, že pes tam vleze za pánem, který za sebou nezavíral. No naštěstí si jen pro něco odběhnul a když přišel, vylovil psa. Plachtu máme také a třeba kočky u bazénu nejraděj chrápali na lehátkách. Když pak přijdu a kočka nikde, já hystericky začala lítat a nazvedávat na krajích plachtu, jestli tam náhodou nespadnula. Naštěstí si myslím, že kočky jsou oproti psům takové, inteligentnější"...prostě jsme jim ještě úplně nedokázali vymazat pud sebezáchovy a na tu divně se pohupující plachtu nevlezli za těch 8.let nikdy. Prostě se bazénu jako takovému vyhýbají, i když třeba chození a lovení kolem jezera je baví moc.

21.7.2016 13:00

lesnížínka napsal(a):
Bazén...máme zapuštěný a uváděl se do provozu, když byli kluci(psi) ještě štěnda. Pán tam opravoval nějakou elektriku, já chodila sem tam, dělala si svoje a on mi pak oznámí: vytahoval jsem vám z bazénu štěně My jsme si na to dávali velký pozor a zavírali, aby se k němu psi nedostali, ale neuvědomila jsem si, že pes tam vleze za pánem, který za sebou nezavíral. No naštěstí si jen pro něco odběhnul a když přišel, vylovil psa. Plachtu máme také a třeba kočky u bazénu nejraděj chrápali na lehátkách. Když pak přijdu a kočka nikde, já hystericky začala lítat a nazvedávat na krajích plachtu, jestli tam náhodou nespadnula. Naštěstí si myslím, že kočky jsou oproti psům takové, inteligentnější"...prostě jsme jim ještě úplně nedokázali vymazat pud sebezáchovy a na tu divně se pohupující plachtu nevlezli za těch 8.let nikdy. Prostě se bazénu jako takovému vyhýbají, i když třeba chození a lovení kolem jezera je baví moc.

Jo štěňata jsem taky tahala z bazénu...bazén byl celou zimu zamrzlej a samozřejmě je děsná sranda po něm běhat, a běhali do jara, led byl stále tenčí a štěňata stále těžší, až se s nima led probořil...příští rok už si dávali sakra pozor...

21.7.2016 13:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jo štěňata jsem taky tahala z bazénu...bazén byl celou zimu zamrzlej a samozřejmě je děsná sranda po něm běhat, a běhali do jara, led byl stále tenčí a štěňata stále těžší, až se s nima led probořil...příští rok už si dávali sakra pozor...

Pořád..ne jen jako štěnda. Tohle je focené přes okno, jak blbnuli na zamrzlém jezeře. taky jsem si říkala, že jestli to budou dělat až bude led tenší, budem je zachraňovat. A to má člověk sakra nahnáno, aby psa nenašel ráno pod ledem

Přidejte reakci

Přidat smajlík