Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.6.2016 21:26
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Zdravím, tak mladej má asi syndrom mrtvého ocasu, asi tak 3 dny, nejprve se mi zdálo, že ho má svěšený, pak jsme se dohadovali jestli ho takhle neměl už předtím. No samozřejmě jsem střevo a chodil normálně plavat jako každý den. Takze teď asi vynechat vodu a klid? Něco teplého na ocas? Nebo mám jít k veterináři.. vypadá, že ho to nějak nebolí, ale co já vím. Díky za rady.

5.6.2016 15:50
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Andrýsek3 napsal(a):
Zdravím, tak mladej má asi syndrom mrtvého ocasu, asi tak 3 dny, nejprve se mi zdálo, že ho má svěšený, pak jsme se dohadovali jestli ho takhle neměl už předtím. No samozřejmě jsem střevo a chodil normálně plavat jako každý den. Takze teď asi vynechat vodu a klid? Něco teplého na ocas? Nebo mám jít k veterináři.. vypadá, že ho to nějak nebolí, ale co já vím. Díky za rady.

Po koupání psa vždy nechat usušit, nenechat mokrého někde ležet v kotci či autě, většinou to odezní samo bez veterináře.Pro psa je to docela bolestivé a první den -dva muže mít i teplotu.Pozor i na teplotu vody i když je přes den docela teplo tak voda ještě není dost vyhřátá a onemocnění se docela rádo vrací.

5.6.2016 16:05
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

ivulka2 napsal(a):
Po koupání psa vždy nechat usušit, nenechat mokrého někde ležet v kotci či autě, většinou to odezní samo bez veterináře.Pro psa je to docela bolestivé a první den -dva muže mít i teplotu.Pozor i na teplotu vody i když je přes den docela teplo tak voda ještě není dost vyhřátá a onemocnění se docela rádo vrací.

Děkuju moc, no teď byly celkem pařáky, takže téměř uschnul, než jsme došli domů, jinak je bytovej, takže ho vždy ještě usuším ručníkem. Je to vodomil, takže koupeme pořád a asi jsme to trochu přehnali, nechám ho teď v klidu a doufám, že to odezní.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.6.2016 16:19

Nechte to být, za pár dní to odezní samo. Ted ho pár dnů jen nepouštějte do vody.

12.8.2017 19:16
aha

XXX.XXX.147.16

Zdravím, vytahuji staré téma.
Min. víkend jsem byla s bulinou v řece, venku bylo vedro, všeho všudy byla ve vodě 5 minut a večer už bylo vidět, že jí ocásek opět bolí. Nahřívala jsem jí ho a do dvou dnů bylo vše OK.
Dnes jsme s ní byla v lese cca 2 hodiny, nepršelo, sem tam vymetla nějakou kaluž, ale jen tlapkami. Teď večer koukám, že kousek od kořene ocásku se jí udělal otok. Na dotek je to bolestivé. Je možné, že se jí opět spustil syndrom pouhým prochladnutím v lese?

13.8.2017 10:10

aha napsal(a):
Zdravím, vytahuji staré téma.
Min. víkend jsem byla s bulinou v řece, venku bylo vedro, všeho všudy byla ve vodě 5 minut a večer už bylo vidět, že jí ocásek opět bolí. Nahřívala jsem jí ho a do dvou dnů bylo vše OK.
Dnes jsme s ní byla v lese cca 2 hodiny, nepršelo, sem tam vymetla nějakou kaluž, ale jen tlapkami. Teď večer koukám, že kousek od kořene ocásku se jí udělal otok. Na dotek je to bolestivé. Je možné, že se jí opět spustil syndrom pouhým prochladnutím v lese?

Je.

19.4.2019 00:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak to vypada, ze i náš pes má syndrom mrtvého ocasu. Dnes řádil venku v napustene vaně a pak ještě skakal do rybníka a plaval. Navečer jsem si všimla, že má tak divně neseny ocas, u kořene trochu nahoru a pak jakoby visí dolů. Jindy ho "nosí" jinak, nahoru. Jinak všude ctu, ze veterina není nutná, ze to odezní samo. Akorát teda vynecháme koupání, pes je v teple a ještě nějaká rada, co by mu pomohlo? Díky.

19.4.2019 09:45
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

marcelaamax napsal(a):
Tak to vypada, ze i náš pes má syndrom mrtvého ocasu. Dnes řádil venku v napustene vaně a pak ještě skakal do rybníka a plaval. Navečer jsem si všimla, že má tak divně neseny ocas, u kořene trochu nahoru a pak jakoby visí dolů. Jindy ho "nosí" jinak, nahoru. Jinak všude ctu, ze veterina není nutná, ze to odezní samo. Akorát teda vynecháme koupání, pes je v teple a ještě nějaká rada, co by mu pomohlo? Díky.

jo přesně, mejm psům se to taky stávalo po koupání, kdy to prostě prostydlo. Jinak jsem to držela v teple, občas jsem to nahřívala a do pár dnů to bylo v pohodě...

19.4.2019 09:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Huskyjanina napsal(a):
jo přesně, mejm psům se to taky stávalo po koupání, kdy to prostě prostydlo. Jinak jsem to držela v teple, občas jsem to nahřívala a do pár dnů to bylo v pohodě...

Nám se to stalo teď poprvé. Jinak nedává znát, že by ho to nějak bolelo (ani na dotek), ale moc s ocasem nevrtí - což jindy s ním mrská pořád. Bolest jen tak znát nedá, takže předpokládám, že to tedy asi bolí a měl by mít klidový režim? Máme zrovna na víkend naplánovaných dost aktivit a tréninků, ale to se nedá nic dělat.

19.4.2019 10:33
janaa

XXX.XXX.36.52

Určitě klidový režim. Bolestivost je hodně rozdílná podle stupně postižení. Zkuste zmáčknout ocas u kořene. Ale klid a teplo to chce určitě. Za dva tři dny bude zase v pořádku

19.4.2019 10:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):
Určitě klidový režim. Bolestivost je hodně rozdílná podle stupně postižení. Zkuste zmáčknout ocas u kořene. Ale klid a teplo to chce určitě. Za dva tři dny bude zase v pořádku

Právě, že na dotyk a zmáčknutí nijak nereaguje. Ale on má celkově vysoký práh bolesti. No tak tréninky zruším a psa nechám v klidu.

19.4.2019 10:45

marcelaamax napsal(a):
Nám se to stalo teď poprvé. Jinak nedává znát, že by ho to nějak bolelo (ani na dotek), ale moc s ocasem nevrtí - což jindy s ním mrská pořád. Bolest jen tak znát nedá, takže předpokládám, že to tedy asi bolí a měl by mít klidový režim? Máme zrovna na víkend naplánovaných dost aktivit a tréninků, ale to se nedá nic dělat.

Pokud máte naplánovaných hodně aktivit, skočte na veterinu a oni mu to opíchnou, moji čubu to tenkrát dost bolelo. Jinak nahřívejte, já žehlila utěrku a přikládala několikrát denně a za 10 dní to bylo dobré, podruhé to trvalo jen asi pět dní.

19.4.2019 10:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud máte naplánovaných hodně aktivit, skočte na veterinu a oni mu to opíchnou, moji čubu to tenkrát dost bolelo. Jinak nahřívejte, já žehlila utěrku a přikládala několikrát denně a za 10 dní to bylo dobré, podruhé to trvalo jen asi pět dní.

No on nijak nereaguje ani na zmáčknutí. Chová se naprosto normálně, není nijak skleslý. Jen ten ocas divně nese a moc s ním nevrtí - tedy vrtí, ale jen tak pomalu ze strany na stranu. No měli jsme jet na koloběžku, v neděli obrany a trochu poslušnosti a v pondělí trénink bull sportů. Našeho veta nechci otravovat ve svátek a o víkendu, to bych musela někam na pohotovost - a to zas asi taky tak akutní není.

19.4.2019 12:30
janaa

XXX.XXX.36.52

Ono když je to mírný,tak to nebolí, tedy nijak výrazně. Mě nikdy čuby nekňučely, když to bylo nejhorší,tak kníkly při velkým zmáčknutí. Na veterinu a opichy bych fakt nejela,když to není bolestivé, to je zbytečné. V pondělí už může být v pohodě

12.2.2020 12:41

Zdravím, od včerejšího večera si všímám, že náš ročního vořešák divně drží ocas. Co jsem vyčetla na internetu, tak to vypadá na syndrom mrtvého ocasu. Místo toho, aby držel ocásek celý nahoru, tak má nahoru jen kořen ocasu a zbytek spadnutý dolů. Nekoupal se, ale je možné, že mohl prochladnout, na procházce jak je teď hnusně.

Nechce se mi hned běhat na veterinu. Je to plašan, minulý týden jsme byli na RTG kyčlí a nechci tam s ním jít po tak krátké době znovu. Na druhou stranu za týden jedeme na 10 dní na dovolenou i se psem, tak to nechci podceňovat.

Mám doma Canidryl 50mg.. to je ale asi blbost mu to dávat bez prohlídky u veta?

13.2.2020 07:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Zkušenost s tím nemám žádnou, jen mě napadlo: nemůže to mít souvislost právě s tím rentgenem kyčlí? Že mu s tím nedobře pohýbali a nějak se mu to bloklo? Právě po rentgenu kyčlí psi různé pohybové problémy mívají...

13.2.2020 08:49

lesnížínka napsal(a):
Zkušenost s tím nemám žádnou, jen mě napadlo: nemůže to mít souvislost právě s tím rentgenem kyčlí? Že mu s tím nedobře pohýbali a nějak se mu to bloklo? Právě po rentgenu kyčlí psi různé pohybové problémy mívají...

To mě taky napadlo. Když jsem nad tím ale přemýšlela, tak on už na to měl náběh asi už i před tím. Občas jsem si všimla, že ten ocas takto divně drží. To ale bylo jen párkrát za den a dvou dnů v pohodě. Teď ho doma nezvedne vůbec. Venku občas jo, když ho něco zaujme, ale to asi proto, že v tu chvíli zapomene, že ho vlastně bolí. Je i vidět, že má kořen ocasu oteklý.
Pro jistotu s ním dneska k veterináři jdeme, ať na něj koukne. Snad se stihne dát do pořádku do příštího týdne.

13.2.2020 09:15
janaa

XXX.XXX.174.201

Syndrom mrtvého ocasu je věc náhlá a krátkodobá. Pokud píšete,že už jste náznaky zaznamenala dřív, teď se to horší,tak to úplně ono nebude. Jestli má nateklý kořen,tak tam bude nějaký zánět, jinak bych se spíš bála páteře. Proč jste byli na tom rtg?

13.2.2020 09:59

janaa napsal(a):
Syndrom mrtvého ocasu je věc náhlá a krátkodobá. Pokud píšete,že už jste náznaky zaznamenala dřív, teď se to horší,tak to úplně ono nebude. Jestli má nateklý kořen,tak tam bude nějaký zánět, jinak bych se spíš bála páteře. Proč jste byli na tom rtg?

Blbě jsem to napsala. Pravděpodobně to měl už i párkrát před tím, ale ne takhle hodně a samo se to druhého dne spravilo.
Teď ho to asi bolí víc, ale ne nijak dramaticky. Sedá si normálně a spí na zádech na ocasu.
Aktivní je pořád stejně, na gauč a do postele vyskočí normálně. Takže záda to nejspíš nebudou.
Na RTG jsme šli proto, že chceme začít trochu sportovat a párkrát po delším ležení zakulhal. Má trošku horší pravou kyčel a mírně horší oba lokty, ale nic hrozného. Ve stáří pak může mít artrózu, ale teď ho nijak omezovat nemusíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík