Gab

XXX.XXX.141.158
Dobrý den. Na procházce před cca.30 minutami, mi fena (1 rok,8 kilo) chytla včelu. Včele chybělo žihadlo, takže jsme okamžitě letěly domů a začala jsem psa prohlížet. Nakonec jsem žihadlo našla zapíchnuté na špičce jazyka. Už je nějakou chvíli vytažené a reakce žádná. Je to poprvé co ji něco píchlo, zatím se chová úplně normálně a ani před vytáhnutím žihadla si nijak netřela čumák apod. Takže se ptám, za jak dlouho po bodnutí může k reakci dojít a jestli mám psovi dát tabletu prednisonu, i v případě že zatím nemá žádnou viditelnou reakci na bodnutí. Děkuji za odpovědi.
Djs HS čs hsj

XXX.XXX.216.7
Za jak dlouho by došlo k reakci nevím ale dejte pejskovi lízat třeba kostky ledu, když se to hned schladí tak je menší pravděpodobnost že to napuchne.
Většina psů, nemá reakci vůbec žádnou, ani jim to nenapuchne(našim třeba) Mámy fenka (kříženka nějakých labradorů a nevím čeho) je blbka, včely chytá záměrně a je alergická, takže se jí povede každou chvíli dostat žihadlo někam do ksichtu a hned má hlavu jak kopačák. Máma má nachystanou tabletu Zyrteku či něčeho podobného, jenže feňule je půl dne u babičky na dvorku a pokud by se jí to stalo tam, může to dopadnout tak, že ji tam najde mrtvou Když reakci nemá, nic jí necpěte, Prednison už vůbec ne(tedy samozřejmě v naléhavém případě ano, ale ne preventivně).
Síma20

XXX.XXX.250.112
Dobrý den,
máme 8 měsíční čivavu, bodla ji včela do tlapky, žihadlo jsme vytáhli, ale na druhý den se vytvořil hnis . Nemáte prosím někdo zkušenosti čím to potřít, nebo zda raději zajít k veterináři?
Děkuji za odpovědi