Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gab

9.6.2016 17:30
Gab

XXX.XXX.141.158

Dobrý den. Na procházce před cca.30 minutami, mi fena (1 rok,8 kilo) chytla včelu. Včele chybělo žihadlo, takže jsme okamžitě letěly domů a začala jsem psa prohlížet. Nakonec jsem žihadlo našla zapíchnuté na špičce jazyka. Už je nějakou chvíli vytažené a reakce žádná. Je to poprvé co ji něco píchlo, zatím se chová úplně normálně a ani před vytáhnutím žihadla si nijak netřela čumák apod. Takže se ptám, za jak dlouho po bodnutí může k reakci dojít a jestli mám psovi dát tabletu prednisonu, i v případě že zatím nemá žádnou viditelnou reakci na bodnutí. Děkuji za odpovědi.

Djs HS čs hsj

9.6.2016 17:37
Djs HS čs hsj

XXX.XXX.216.7

Za jak dlouho by došlo k reakci nevím ale dejte pejskovi lízat třeba kostky ledu, když se to hned schladí tak je menší pravděpodobnost že to napuchne.

9.6.2016 18:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Většina psů, nemá reakci vůbec žádnou, ani jim to nenapuchne(našim třeba) Mámy fenka (kříženka nějakých labradorů a nevím čeho) je blbka, včely chytá záměrně a je alergická, takže se jí povede každou chvíli dostat žihadlo někam do ksichtu a hned má hlavu jak kopačák. Máma má nachystanou tabletu Zyrteku či něčeho podobného, jenže feňule je půl dne u babičky na dvorku a pokud by se jí to stalo tam, může to dopadnout tak, že ji tam najde mrtvou Když reakci nemá, nic jí necpěte, Prednison už vůbec ne(tedy samozřejmě v naléhavém případě ano, ale ne preventivně).

Síma20

28.7.2016 08:10
Síma20

XXX.XXX.250.112

Dobrý den,

máme 8 měsíční čivavu, bodla ji včela do tlapky, žihadlo jsme vytáhli, ale na druhý den se vytvořil hnis . Nemáte prosím někdo zkušenosti čím to potřít, nebo zda raději zajít k veterináři?

Děkuji za odpovědi

28.7.2016 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hnis zkuste trochu vymáčknout, polijte Betadinou, kterou koupíte v každé lékárně a má ji každý pejskař doma, nebo to se hodí každou chvilku. Pokud pes po bodnutí neměl žádné příznaky alergie, neotekl atd, na veterinu to určitě není.

Přidejte reakci

Přidat smajlík