Čivava - stále se drbe

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.6.2016 14:05
Reník

XXX.XXX.41.113

Dobrý den, potřebovala bych poradit.Mám 3 měsíční štěně čivavy a stále se drbe . Byla jsem s ním u veta, ale ten žádně vnější parazity nenašel, kůže v pořádku. Může se štěndo drbat i kvůli výměny srsti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2016 14:18

Reník napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit.Mám 3 měsíční štěně čivavy a stále se drbe . Byla jsem s ním u veta, ale ten žádně vnější parazity nenašel, kůže v pořádku. Může se štěndo drbat i kvůli výměny srsti?

Kvůli výměně srsti se ale nebude drbat neustále. Co alergie? Čím krmíte? A vet dělal seškrab pod mikroskopem?

10.6.2016 14:24
Reník

XXX.XXX.41.113

Krmila jsem RC pro štěňata.Vet mi poradil Pro plan puppy na citlivou kůži s lososem, žere to teprve 8 dnů..Štěndo je odčervené, postřik proti parazitům.Vet seškrab nedělal, jen ho prohlédnul, a konstatoval, že kůže je v pořádku.Tak nevim..

10.6.2016 14:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

Reník

Dobrý den,
v první řadě bych měnila stravu, tohle asi ne. Tady holky poradí něco lepšího a spíš zkuste se zaměřit buď na syrovou a nebo vařenou stravu Čivava toho moc nepojí tak, že určitě bych zkusila jinou stravu a když si netroufnete tak lepší granule vyloučit kuřecí a hlavně bez obilovin.
No a další co mě napadlo tím, že je to malá Čivava nekoupete ji často? Mě se psy drbaly taky neustále a já lítala na veterinu, nic se nenašlo, vyloučila jsem stravu a nakonec zabralo to, že jsem je často koupala, když jsem snížila intenzitu koupání tak přešlo i drbáni a už se opravdu tak často nedrbou.
Dája.

10.6.2016 14:57

Reník napsal(a):
Krmila jsem RC pro štěňata.Vet mi poradil Pro plan puppy na citlivou kůži s lososem, žere to teprve 8 dnů..Štěndo je odčervené, postřik proti parazitům.Vet seškrab nedělal, jen ho prohlédnul, a konstatoval, že kůže je v pořádku.Tak nevim..

Ať štěndu na veterině udělají sešrab z kůže, to je základ. A určitě změňte krmení, od RC k Proplanu, to je jako z bláta do louže. Z granulí zkuste Annamaet, ten má malé granulky nebo Essential foods nebo jiné. Přečtěte si tenhle člànek http://www.granule.cz/clanky/23-jake-granule-jsou-nejlepsi-pro-meho-psa/.

10.6.2016 14:59

Dája6 napsal(a):
Reník

Dobrý den,
v první řadě bych měnila stravu, tohle asi ne. Tady holky poradí něco lepšího a spíš zkuste se zaměřit buď na syrovou a nebo vařenou stravu Čivava toho moc nepojí tak, že určitě bych zkusila jinou stravu a když si netroufnete tak lepší granule vyloučit kuřecí a hlavně bez obilovin.
No a další co mě napadlo tím, že je to malá Čivava nekoupete ji často? Mě se psy drbaly taky neustále a já lítala na veterinu, nic se nenašlo, vyloučila jsem stravu a nakonec zabralo to, že jsem je často koupala, když jsem snížila intenzitu koupání tak přešlo i drbáni a už se opravdu tak často nedrbou.
Dája.

Dájo, nic proti Vám, ale taky hrozně záleží, jakou kosmetiku používáte, nemůžete tvrdit, že častým (jak častým) koupáním se pes začne drbat, to je hloupost.

10.6.2016 15:11
Dája6

XXX.XXX.40.42

rájka999

Dobrý den,
ano máte pravdu, já používám jen výhradně lepší kosmetiku i kondicionér u Bišonu to jinak nejde a hlavně i to, že jsou bílí no a proto jsem je taky koupala co 14dní což je opravdu hodně častá frekvence.
Dája.

10.6.2016 15:13

Dája6 napsal(a):
rájka999

Dobrý den,
ano máte pravdu, já používám jen výhradně lepší kosmetiku i kondicionér u Bišonu to jinak nejde a hlavně i to, že jsou bílí no a proto jsem je taky koupala co 14dní což je opravdu hodně častá frekvence.
Dája.

Ahá, tak to jo, co 14dní je dost často. A jak často koupete teď?

10.6.2016 15:15
Reník

XXX.XXX.41.113

Štěndo jsem ještě nekoupala..Takže to bude asi těmi granulemi

10.6.2016 15:17

Reník napsal(a):
Štěndo jsem ještě nekoupala..Takže to bude asi těmi granulemi

A nebo má dravčíka, svrab nebo jiného parazita.

10.6.2016 15:21
Reník

XXX.XXX.41.113

To se mi nezdá, protože kůži, srst má krásně čistou..bez známek parazitů.

10.6.2016 15:25

Reník napsal(a):
To se mi nezdá, protože kůži, srst má krásně čistou..bez známek parazitů.

Tyhle parazity ale normálním okem neuvidíte, proto je potřeba udělat ten seškrab. Stojí cca 200-,.

10.6.2016 15:27
Reník

XXX.XXX.41.113

Aha..tak navštívíme opět Veta, ať mu ho udělá

10.6.2016 15:28

Reník napsal(a):
Aha..tak navštívíme opět Veta, ať mu ho udělá

Udělejte seškrab, a ikdyž se paraziti nepotvrdí, změňte granule a uvidíte.

10.6.2016 15:48
Dája6

XXX.XXX.40.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahá, tak to jo, co 14dní je dost často. A jak často koupete teď?

No tím, že snímá dělám canisku tak proto bylo to časté koupáni, že pes do postele musí jít opravdu čistý, ale pro blaho pejsků jsem si dala klapky koňské na oči a koupeme teď co měsíc až co měsíc a půl. Jinak skrz canisek češeme každý den tak, že prach a bordel dost se vykartáčuje.

Reník

Určitě pokud nekoupete tak bych použila něco na tu havěť co popisuje rájka999 jsou to opravdu zmetci a jen tak se na ně nepřijde. Já osobně už bych ani žáden stěr nedělala, ale rovnou koupila přípravek no když já teď zapomněla jak se to jmenuje, ale vím, že se tomu říká lidově Avokádo stojí 300kč a je i na toho dravčíka.
Jojo a neukamenujte mě já jsem baba dost razantní .
Dája.

10.6.2016 16:26
Dája6

XXX.XXX.40.42

rapotacka11

Jojo děkuji je to ono
Dája.

Přidejte reakci

Přidat smajlík