Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anne58

10.6.2016 15:38
Anne58

XXX.XXX.236.246

Zdravím,
chtěla bych se zeptat na co si dávat největší pozor při koupi jorkšíra. Ráda bych si pořídila od tohoto plemene štěňátko a netuším na co bych si měla dávat nejvíce pozor, jedná se totiž o mou první koupi a tak jsem v tomhle trochu nezkušená. Taky by mě zajímalo, jak zjistím, že je pejsek nemocný, abych se náhodou nějak nenapálila a zbytečně nevyhodila peníze.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2016 15:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anne58 napsal(a):
Zdravím,
chtěla bych se zeptat na co si dávat největší pozor při koupi jorkšíra. Ráda bych si pořídila od tohoto plemene štěňátko a netuším na co bych si měla dávat nejvíce pozor, jedná se totiž o mou první koupi a tak jsem v tomhle trochu nezkušená. Taky by mě zajímalo, jak zjistím, že je pejsek nemocný, abych se náhodou nějak nenapálila a zbytečně nevyhodila peníze.

V prvom rade si kúpte psa s pp z nejakej preverenej chovnej stanice.

10.6.2016 17:38
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Anne58 napsal(a):
Zdravím,

Určitě s PP. Já to řešila skoro před 2 lety, chtěla jsem jedině fenku a trvalo to. vždy jsme zkoukla inzeráty a většinou tam byl název chovky tak jsme pak koukla na stránky . Cenově jsou tam fakt velké rozdíly, dá se sehnat průměrné štěně od 8000 ale i za 20 000 . nakonec jsme na trefila na dlouholetou chovatelku, od nás vzdálenost docela ok a myslim že jsem vybrala dobře ale cca půl roku hledání. Většina inzerátů je na bez PP, nebo pejsci, většinou byla štěnata dávno před narozenim už zamluvená . U chovatelky jsme sledovala prostředí, fenu, chování štěnat to vše hodně napoví byla sjem tam když jim byl měsíc a byla jsem první zájemce takže jsme vybírala, měla 3 fenky a jednoho pejska Máme fenku z Prahy

10.6.2016 20:40
conie

XXX.XXX.206.202

Anne58 napsal(a):
Zdravím,

Vybírejte štěně s PP FCI, navštivte CHS nezávazně i klidně před narozením štěňat, vyhledejte si na netu odchovy této. Vybírejte spíše menší rodinnou CHS s max 3 - 4 chovnými fenkami v produktivním věku, na vše se chovatele vyptejte. Informujte se v klubu chovatelů jorků, jaké podmínky jsou k uchovnění (povinná vyšetření), ptejte se v CHS, zda dělají nějaká vyšetření navíc. Hlavně se nebojte a ptejte se na vše, kontaktujte i několik CHS a porovnávejte - nejde jen o psy, ale i jednání chovatele. Čim více se vás bude vyptávat, jak by se jeho štěně u vás mělo, tím má o svůj odchov většinou větší zájem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík