Coortes
XXX.XXX.84.242
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s Brit Care Sensitive? Mám dvouletého NO a dle veterinářů je to pes jediný svého druhu :D... Granule v pořádku přijímá, ale jakmile sežere cokoli jineho (stačí 1/4 rohlíku) spustí to takřka okamžitě šílené průjmy. Bohužel pes je na zahradě a já se děsím léta kdy si ukradne nějaké ovoce ze stromu a zas poletíme na veterinu. Zvláštní je, že pokud je na Barfu může sežrat z "lidské" stravy skoro cokoli (samozřejmě ne od stolu a pod.)... Veterinárně je zdravý, testy jsou OK. Takže jsme usoudili že není schopen trávit granule a přirozenou stravu (rohlík, ovoce, maso) dohromady. Je to i logické ale jiným psům to problém nedělá. Napadlo mě tedy zkusit nějaké hypoalergení nebo šetrnější granule pro zažívání a treba by mu to občasné jablicko nebo svestka nedělali problem. V opačném případě se vrátím k barfu na kterém prospívá ale příprava takového krmiva je dost náročná. Za Vaše názory nebo zkušenosti budu moc vděčná :) dekuji.
Sama jste si odpověděla, pes bude zřejmě alergický na některou část z granulí a podle toho rohlíku nemusí trávit lepek. Jak se to rozjede, tak má problém se vším. Tak mu klidně vařte, nemusí mít syrové. A když se zamyslíte - my jako lidi, nebo naše děti mají každý denideální přísun všeho ? Stejně tak je to se psem a jeho organismus se nenaučí laicky řečeno s vitmainy a minerály hospodařit.
Tvrdíte, že na BARFu je pes OK, ať sní cokoliv. Když BARFujete, dáváte i přílohy, jako třeba těstoviny? Jak píše lev, mohla by to být alergie na lepek. Jaké granule dáváte teď? Tohle: Takže jsme usoudili že není schopen trávit granule a přirozenou stravu (rohlík, ovoce, maso) dohromady. Je to i logické - mi právě logické nepřipadne. Proč by to mělo dělat problém? Já také stláskam stravu vařenou, na to něco syrového(salát třeba) a zajím to jahodama se šlehačkou. Vždyť nám přeci výrobci granulí cpou denně do hlavy, že taková granule, je ve skutečnosti úplně normální plnohodnotné jídlo..
Coortes
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala na zkušenosti s Brit Care Sensitive? Mám dvouletého NO a dle veterinářů je to pes jediný svého druhu :D... Granule v pořádku přijímá, ale jakmile sežere cokoli jineho (stačí 1/4 rohlíku) spustí to takřka okamžitě šílené průjmy. Bohužel pes je na zahradě a já se děsím léta kdy si ukradne nějaké ovoce ze stromu a zas poletíme na veterinu. Zvláštní je, že pokud je na Barfu může sežrat z "lidské" stravy skoro cokoli (samozřejmě ne od stolu a pod.)... Veterinárně je zdravý, testy jsou OK. Takže jsme usoudili že není schopen trávit granule a přirozenou stravu (rohlík, ovoce, maso) dohromady. Je to i logické ale jiným psům to problém nedělá. Napadlo mě tedy zkusit nějaké hypoalergení nebo šetrnější granule pro zažívání a treba by mu to občasné jablicko nebo svestka nedělali problem. V opačném případě se vrátím k barfu na kterém prospívá ale příprava takového krmiva je dost náročná. Za Vaše názory nebo zkušenosti budu moc vděčná :) dekuji.
Když vám na BARFu prospívá, proč jdete do granulí..taky krmím barfem a jen vytáhnu maso den předem, syrového dám psovi k tomu rozsekanou nějakou zeleninu a hotovo :) není to přeci tak náročné..
Coortes
XXX.XXX.84.242
Dobrý den, dekuji za reakce zde jsou odpovědi :)
Lev: neni alergický na žádnou část z granuli a ani na lepek, prujmy pri granulich rozjede i ovoce coz ted řešíme nejvíc tim ze mame ovocné stromy, nemůže kombinovat granule s čímkoli jiným asi z důvodu ze granule a čerstvá nebo vařena strava se tráví každé jinak.
Lesnízinka: ano pri barfu dávám maso kuřecí, hovězí nebo mix masa a droby, k tomu těstoviny, ryzi někdy oceáne vločky a ze zeleniny a ovoce nejčastěji jabko, mrkev a nebo co mam doma...dělají mu i spatne hodne změn, takze nemohu dat treba jeden den plnou dávku hlavkoveho salátu nebo salatove okurky, vždycky to co mu sedi tedy mrkev nebo jabko musi převažovat a ostatní "jen na chuť"... Jinak logická jeho reakce mi prijde proto, protoze granule pes tráví 3-4 dny záleží na typu, a Barf nebo vařené 1-2 a ten jeho organismus si asi neumí poradit s těmito dvěmi složkami dokupy. Jinak momentálně ho mam na Magnusson.
Andrysek: přešla jsem na granule protoze jsem musela na cas přejít do bytu a tam krmit syrovym bylo velmi náročné, vse od masa a krve nehledě na smrad ktery nešel vyvetrat :D a ted kdyz jsem si zvykla na pohodlí granuli bych z nich raději zůstala, samozřejmě pokud to jinak nepůjde vrátím se k barfu, spis se snazim najit řešení jeste jinak, jde mi i o dovolené kdy budu potřebovat hlídání :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Coortes
napsal(a):
Lev: neni alergický na žádnou část z granuli a ani na lepek, prujmy pri granulich rozjede i ovoce coz ted řešíme nejvíc tim ze mame ovocné stromy, nemůže kombinovat granule s čímkoli jiným asi z důvodu ze granule a čerstvá nebo vařena strava se tráví každé jinak.
Lesnízinka: ano pri barfu dávám maso kuřecí, hovězí nebo mix masa a droby, k tomu těstoviny, ryzi někdy oceáne vločky a ze zeleniny a ovoce nejčastěji jabko, mrkev a nebo co mam doma...dělají mu i spatne hodne změn, takze nemohu dat treba jeden den plnou dávku hlavkoveho salátu nebo salatove okurky, vždycky to co mu sedi tedy mrkev nebo jabko musi převažovat a ostatní "jen na chuť"... Jinak logická jeho reakce mi prijde proto, protoze granule pes tráví 3-4 dny záleží na typu, a Barf nebo vařené 1-2 a ten jeho organismus si asi neumí poradit s těmito dvěmi složkami dokupy. Jinak momentálně ho mam na Magnusson.
Andrysek: přešla jsem na granule protoze jsem musela na cas přejít do bytu a tam krmit syrovym bylo velmi náročné, vse od masa a krve nehledě na smrad ktery nešel vyvetrat :D a ted kdyz jsem si zvykla na pohodlí granuli bych z nich raději zůstala, samozřejmě pokud to jinak nepůjde vrátím se k barfu, spis se snazim najit řešení jeste jinak, jde mi i o dovolené kdy budu potřebovat hlídání :).
Můj pes měl hodně rozsekané trávení jako štěně, průjem z čehokoliv - granule neseděly. Při hledání nových byl měsíc na BARFu. Vybrala jsem Marp Hol. jehně, které ho naprosto srovnaly. Teď může jíst cokoliv, střídáme s Barking Heads bez obilí a kombinujeme. Nemá jediný problém, i když uloupí něco krajně nevhodného. Celkově právě tyhle Marpy psi snáší výborně.
Mě sedí pro alergičku krásně granule magnusson. my teda dáváme tu nižší řadu, jsou neskutečně jednoduché na složení. u některých moderních granulí je obrovský monžství ingrediencí, což je sice super, pokud máte zdravého psa, ale pokud máte alergika, tak to může být problém.. viz třeba nové totw, zaradovala jsem se, že hurá zvěřina.. a ono je v tom jehněčí moučka..a takovýto problém je u vícero granulí.
Coortes
XXX.XXX.84.242
Ollie: mame podobný problem, mladoch ma tyto problémy od štěněte ale až nedávno jsem prisla na spouštěče. Myslim ze to je částečně zapříčiněno tim ze si chovatel moc nelamal hlavu s krmenim-jedny granule pro všechny psy a stenatum navíc vepřovy zulc. A asi mu to udělalo problémy na cely život. Jinak na vaše doporučení mrknu, mockrát dekuji.
Nexxi: my mame Magnusson ale ty meat&bisquit-sedi dobre, ale jen do doby nez sni neco co nema :/.
Coortes
napsal(a):
Zvazila bych"pohodlí granulí, zato caste navstevy vetetiny x "nepohodli" prirozene stravy, ktera sedi. Stanovte si priority.
alenkapisalka
XXX.XXX.102.81
Coortes
napsal(a):
Dobrý den,
tak se zkuste podívat už na hotové směsi, jsou sice dražší, ale jsou už kompletní, vyberete si akorát balení, které Vám vyhovuje, před krmením dáte rozmrazit danou porci a pak už jen servírujete.
Coortes
XXX.XXX.84.242
Lexaurin: Dobrý den, samozřejmě ze nejsem tak prastena abych nechala psa s průjmem. Hledám jeste další jinou možnost mimo Barf, prosila bych tedy abyste me nekritizovala a podobne rady o stanoveni priorit si nechala pro sebe. Ptám se zde lidi zda maji podobne zkušenosti, nehledam zde kritiku. Dekuji za pochopeni.
Alenkapisalka: jojo o te směsi i se zeleninou jsem uz slyšela, ale neni to jen o tom rozmrazeni. Beru maso od jedné paní která to vozí v dopoledních hodinách, takze mi to doveze do prace, v praci to hodím na mrazak, pak zas do přepravky, přijedu domu a jelikož mu dávám 3/4 kila masa tak to musime z přítelem sekyrkou nasekat, nabalit do sáčku a hodit na mrazak, nehledě na to ze si to nechávám vozit aby to mělo smysl cca na 3-4 tydny takze mi to zabere cely mrazak, tak časem by to chtelo koupit dalsi mrazak. Takze finální servirovani uz je jen tresinka na dortu :D... Samozřejmě ale jak jsem psala, jsem připravena i na možnost ze nic jineho nez Barf nam nezbyde, ale jak říkám chtěla jsem zkusit jeste poslední možnost nějaké šetrne granule (ať tu ze me nekdo nedělá tyrana, ze nechám psa s průjmem na úkor pohodlí :D)
Nexxi: propocitala jsem to na 3/4 kilo a kupovala jsem 2 kilovky, tak jsme to dělili na tri části :).
Coortes
napsal(a):
Lexaurin: Dobrý den, samozřejmě ze nejsem tak prastena abych nechala psa s průjmem. Hledám jeste další jinou možnost mimo Barf, prosila bych tedy abyste me nekritizovala a podobne rady o stanoveni priorit si nechala pro sebe. Ptám se zde lidi zda maji podobne zkušenosti, nehledam zde kritiku. Dekuji za pochopeni.
Alenkapisalka: jojo o te směsi i se zeleninou jsem uz slyšela, ale neni to jen o tom rozmrazeni. Beru maso od jedné paní která to vozí v dopoledních hodinách, takze mi to doveze do prace, v praci to hodím na mrazak, pak zas do přepravky, přijedu domu a jelikož mu dávám 3/4 kila masa tak to musime z přítelem sekyrkou nasekat, nabalit do sáčku a hodit na mrazak, nehledě na to ze si to nechávám vozit aby to mělo smysl cca na 3-4 tydny takze mi to zabere cely mrazak, tak časem by to chtelo koupit dalsi mrazak. Takze finální servirovani uz je jen tresinka na dortu :D... Samozřejmě ale jak jsem psala, jsem připravena i na možnost ze nic jineho nez Barf nam nezbyde, ale jak říkám chtěla jsem zkusit jeste poslední možnost nějaké šetrne granule (ať tu ze me nekdo nedělá tyrana, ze nechám psa s průjmem na úkor pohodlí :D)
Nexxi: propocitala jsem to na 3/4 kilo a kupovala jsem 2 kilovky, tak jsme to dělili na tri části :).
Tak za první - zeleninu vám to asi nevyřeší, ale minimálně co vím, tak sokol falco dělá mletiny kde je jak svalovina, tak vnitřnosti, tím krmíme my - odpadá vymejšlení vnitřností. a za druhý, proč se otravovat se seknáním zmrzlýho masa, je to pes, klidně rozmražte a co nesežere jeden den, hodte do ledničky. já na to mám misku, hodím přes to alobal, skovám do ledničky a je to ;) a zeleninu při barfu teda dávám hlavně když vařím a psice mi asistuje u vaření ;)
jinak je to dle aktivity, mám čubu necelých třicet kilo, kříženka NO - a s klidem to kilo dá taky, po mase se tolik nepřibírá. když skrmím víc, než využije, tak to prostě vykadí.. a cena kilovky nás teda vyjde na nějakých 23Kč..
Tak v tom případě zkuste vařit, mohu Vám do zpráv napsat správný postup, a ušetříte i na množství masa v mrazáku a náročnosti přípravy.
Tak firma od které beru (masozravci.cz) mi klidně přiveze i třeba jenom sedm kilo masa...akorát pak bych platila dovozný 69, - nad tisícovku je to zdarma pesani mají hlavní dávku půl kila masa na psa a den plus zelenina a nějaká příloha, což je pro mě nejvýhodnější, maso většinou v kilovkách, někdy v půlkilovkách...ale my ještě snídáme a svačinujeme, takže jeden balíček, mám většinou rozmražený v lednici, jako nexxi, podle toho čím budu ten den krmit mimo hlavní dávku...závozy maj jen v úterý (k nám do města), takže mě taky občas zavážej do práce, půjčili mi dva termoboxy...přivezou zmrzlé odpoledne, hodím do boxu, večer nacpu do tašek dovezu domů a pořád je to zmrzlý...sedm kilo masa mi zabere cca v tříšuplíkovém mrazáku to malý šuple vespod...ale máte pravdu že v bytě je to složitější, když beru maso na měsíc, tak mám plný v mrazáku dvě šuplata (větší a menší) a jedno je pro nás...plus v garáži malej záložní mrazák, kterej jede než z něj sděláme zásobu...
Coortes
napsal(a):
Ollie: mame podobný problem, mladoch ma tyto problémy od štěněte ale až nedávno jsem prisla na spouštěče. Myslim ze to je částečně zapříčiněno tim ze si chovatel moc nelamal hlavu s krmenim-jedny granule pro všechny psy a stenatum navíc vepřovy zulc. A asi mu to udělalo problémy na cely život. Jinak na vaše doporučení mrknu, mockrát dekuji.
Nexxi: my mame Magnusson ale ty meat&bisquit-sedi dobre, ale jen do doby nez sni neco co nema :/.
U nás to bylo v první řadě kuře v granulích, ačkoliv syrové mu vůbec nevadí. Dále granule obsahovaly kukuřici a celkově asi nebyly ok. Příchuť losos už byla lepší, ale pořád to nebylo ideální. Taky dost bobtnaly. Teď se srovnal a ani kombinování mu nevadí. Dokonce jednou mámě čmajznul kus dortu s máslovou náplní, a kdyby se po týdnu nepřiznala, tak to nepoznám. Dřív bychom na tuty skončili u vet se zánětem žaludku.
A dělali jste testy na alergii? Ja bych taky řekla, že to bude alergie na něco v granulích. Má z toho zorhozené zažívání, pak stačí i kousek ovoce a jede to. Měli jsme to obdobně když byla naše fena malá, průjmy jak hrom a třeba i po jablku . Změnily jsme granule a bylo to lepší, ovšem alergie se začaly projevovat jinak, ukázalo se, že nové granule obsahují kuřecí tuk, i když na pytli uvedený nebyl. Začali jsme se vyhýbat nejčastějším alergenům a dneska si dá k snídani granule, přes den si chroupnem ovoce, jako ňamku sušené vnitřnosti a k večeři syrové maso+zelenina. A nevíme co je průjem.
Být vámi trochu zapátrám a hledám příčinu, to že s granulemi nesnese ani kousek ovoce nebude zdravé zažívání.
alenkapisalka
XXX.XXX.102.81
Coortes
napsal(a):
No my krmíme masem 4 roky, a zkoušeli jsme různé směsi, jde o to že již hotové směsi, kde je maso v poměru s kostmi a zeleninou, případně přílohami, je jednodušší podávání, odpadá právě to míchání, tudíž akorát rozmrazíte, případně oddělíte. Já též porcuji doma, mám mrazák přímo pro psa, neboť mám 40 kg hovádko, tudíž spotřebujeme cca 20 kg měsíčně. Já tedy porcuji, maso na porce, směs zeleniny na porce, a pak už jen rozmrazím a smíchám, je to náročnější na čas, ale mě to baví a mám radost když miláčkovi chutná. Mám alergika, takže přestože jsme vyzkoušeli spoustu granulí, skončili jsme na masu. Ještě tedy hledám granule a konzervy kdyby se mi něco stalo, neboť mé okolí odmítá krmit psa syrovým masem.
Zkuste tenhle odkaz, nedávno jsem ho získala zde na diskuzi a je to naprostá bomba, vyloučíte složky, které v krmivu nechcete a ukáže Vám přesný poddíl všeho:
http://www.allaboutdogfood.co.uk/.