Moc prosím o radu - progesteron

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.6.2016 12:51
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Dobrý den,

moc prosím zkušené i ty nezkušené :) o radu. Naše fenečka 8 den hárání prog 0,5 nnm/l dneska čtvrtek 11 den prog 0,04 nnm/l takže vlastně furt nula. Je velké plemeno. Prosím máte někdo zkušenosti že tak dlouho fena má nulu ? Stačí jítna další progesteron až v pondělí ? Díííky moc všem za rady.

kersi

16.6.2016 14:22
kersi

XXX.XXX.143.93

Uf tak to nevim.

16.6.2016 14:22
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Máte asi "pozdnejšiu" fenku, známa má aj takú čo nakrýva až na 20-22 deň. Máme tiež veľké plemeno a naša má "naj" deň 13-15. Ak vám dnes ešte nič vevyšlo v pondelok by nemalo byť ešte neskoro, ale pripravte sa na to, že keď dáte urobiť ráno progesteron tak možno budete musieť hneď aj vyraziť na krytie, u niektorých sučiek to potom už veľmi rýchlo stúpa

16.6.2016 14:24
katkaa1

XXX.XXX.43.146

A ešte by som ju radšej aj cez víkend poriadne sledovala, ak by začala odpúchať tak nečakajte na pondelok a bežte rovno na krytie

16.6.2016 15:22
aneleh

XXX.XXX.128.47

Moráváčka napsal(a):
Dobrý den,

moc prosím zkušené i ty nezkušené :) o radu. Naše fenečka 8 den hárání prog 0,5 nnm/l dneska čtvrtek 11 den prog 0,04 nnm/l takže vlastně furt nula. Je velké plemeno. Prosím máte někdo zkušenosti že tak dlouho fena má nulu ? Stačí jítna další progesteron až v pondělí ? Díííky moc všem za rady.

Vaše fenka má tzv anovulační cyklus... hlídejte progesteron cca dvakrát týdně, fena přestane úplně barvit a ze dne na den se pravděpodobně rozhárá znova od začátku - pak počítejte, že první den nového barvení je první den hárání, progesteron ale hlídejte, protože se stává, že po anovulačním cyklu začne fena hárat, progesteron stoupá a po ovulaci raketově vyletí vzhůru.
Hodně zdaru a počítejte s tím, že třeba budete krýt i třicátý den od úplného počátku hárání ( i když anovulačního...).

17.6.2016 08:43
Dasvo

XXX.XXX.83.28

aneleh napsal(a):
Vaše fenka má tzv anovulační cyklus... hlídejte progesteron cca dvakrát týdně, fena přestane úplně barvit a ze dne na den se pravděpodobně rozhárá znova od začátku - pak počítejte, že první den nového barvení je první den hárání, progesteron ale hlídejte, protože se stává, že po anovulačním cyklu začne fena hárat, progesteron stoupá a po ovulaci raketově vyletí vzhůru.
Hodně zdaru a počítejte s tím, že třeba budete krýt i třicátý den od úplného počátku hárání ( i když anovulačního...).

Tak tohle bych s takovou jistotou netvrdil!
Bratr měl fenu SAO, před krytím byl progesteron podobně jako u zadavatelky. Veterináři ho strašili s cystami, nemocí, anovulací... nakonec kryli 21. den, protože prostě fenka měla krycí dny později. Bylo 6 štěňat.
své feny kryju kolem 17. dne a ten cca 10. dne mají pod jedna zcela běžně. Udělal bych další progesteron v pondělí a zařídilse podle výsledku.
Říct na základě dvou odběrů že jde o anovulační cyklus, je docela odvážné!

17.6.2016 11:19
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Zadavatelka :

Děkuji moc, mě veterinář řekl že když je to nula nehrajou tam vyznam desetiny, nemyslí si že to bude anovulační cyklus, toho se ale nejvíc bojím :D ale prý mám být v klidu. Fena je ještě mlada 2,5 roku krev je ještě dost červená a je jí hodně na psa je ještě agresivní ( máme doma puboše :) Jde mi o to zda stačí jít na progesteron v pondělí nebo v neděli ? Laboratoř i veterina mi řekli pondělí. Ale jedeme 1300 km.

17.6.2016 12:50
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Moráváčka napsal(a):
Zadavatelka :

Děkuji moc, mě veterinář řekl že když je to nula nehrajou tam vyznam desetiny, nemyslí si že to bude anovulační cyklus, toho se ale nejvíc bojím :D ale prý mám být v klidu. Fena je ještě mlada 2,5 roku krev je ještě dost červená a je jí hodně na psa je ještě agresivní ( máme doma puboše :) Jde mi o to zda stačí jít na progesteron v pondělí nebo v neděli ? Laboratoř i veterina mi řekli pondělí. Ale jedeme 1300 km.

Já bych šel v pondělí. Ale já nejsem Vy! smajlík

17.6.2016 13:01
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Dasvo napsal(a):
Já bych šel v pondělí. Ale já nejsem Vy! smajlík

Děkuji

17.6.2016 13:22
aneleh

XXX.XXX.128.47

Dasvo napsal(a):
Tak tohle bych s takovou jistotou netvrdil!
Bratr měl fenu SAO, před krytím byl progesteron podobně jako u zadavatelky. Veterináři ho strašili s cystami, nemocí, anovulací... nakonec kryli 21. den, protože prostě fenka měla krycí dny později. Bylo 6 štěňat.
své feny kryju kolem 17. dne a ten cca 10. dne mají pod jedna zcela běžně. Udělal bych další progesteron v pondělí a zařídilse podle výsledku.
Říct na základě dvou odběrů že jde o anovulační cyklus, je docela odvážné!

No a já zase jo... pokud fena pouze pomaleji hárá, tak progesteron stoupá... v případě anovulačního cyklu progesteron naopak první týden kolísá a poté klesá a drží se maximálně do 1,5ng po celou dobu anovulačního cyklu, který trvá dva až tři týdny.

17.6.2016 23:57
bilusik

XXX.XXX.168.4

Moráváčka napsal(a):
Dobrý den,

Nepanikařte, velká plemena se běžně kryjí později, mám moloss plemeno a normálně kryji třeba 15. a 17. den hárání, podle progesteronu ( někdy i později). Také jsem již kryl podle progesteronu 18. den a 20. den jsem překrýval - kolem 11. dne byl také byl progesteron nula nula nic. Takže zkuste udělat progesteon hned v pondělí ráno. U velkých plemen je to dost časté, že se kryjí později. U malých plemen se většinou kryje kolem 10 až 13. dne - u molos plemen a obřích plemen to bývá dost často pozdějc, takže buďte v klidu, hodnoty začnou stoupat, jen to bude později než u malých plemen.

18.6.2016 00:02
bilusik

XXX.XXX.168.4

Moráváčka napsal(a):
Zadavatelka :

Jo, když je méně než 1 celá, tak desetiny rozdílu nehrajou roli - a berte to jako že jste měli dva stejné progesterony nula nula nic, že se to ještě nehlo nahoru. V pondělí udělejte další, do pondělka byste to neměli prošvihnout.

18.6.2016 13:32
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Moc vám děkuji, jsem o trochu klidnější !

19.6.2016 00:50
bilusik

XXX.XXX.168.4

Moráváčka napsal(a):
Moc vám děkuji, jsem o trochu klidnější !

Pak sem napište v pondělí až budete vědět kolik máte progesteron.

21.6.2016 08:41
bilusik

XXX.XXX.168.4

Tak jak to dopadlo ? Kolik bylo v pondělí nebo v úterý ?

23.6.2016 15:37
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Tak hlásím že máme po úspěšném krytí :) v pondělí jí to vylezlo na 4,6 ng, hned v pondělí jsme vyrazili 1300 km a v útery jsme kryli a ve středu překryli, sama se nastavovala a taaak moc chtěla

23.6.2016 15:38
Moráváčka

XXX.XXX.70.185

Takže z nuly jí to opravdu vystoupalo hodně rychle a děkuji moooc všem za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík