Dobrý den,
mám 8-letého pražského krysaříka. Asi před 14-ti dny jsme se sestěhovali s přítelem. Dřív byl zvyklý i na druhého psa, se kterým byl když byl sám přes den, byl to dost problém z toho důvodu, že neustále za nepřítomnosti někoho jiného značkovali. Takže se nám všem ulevilo, když jsme je mohli rozdělit.
Asi týden po odstěhování byl pes úplně normální, potřebu vykonával normálně venku, občas asi kňučel nebo vyl u dveří, ale sousedi si nestěžovali a teď ani když přicházím tak ho neslýchám, takže si myslím, že to přestalo.
Bohužel teď asi poslední týden přestal úplně kakat venku a připraví nám překvapení bud přes noc, nebo po tu dobu co je tu sám. Děje se to asi posledních 6 dní. Zkouším s nám chodit na dlouhé procházky alespoň večer, jenže venku prostě nic neudělá. Včera už vypadal že kaká a najednou jak kdyby si to rozmyslel a nic neudělal. Takže ho venku nemůžu ani pochválit za to že něco udělal.
Začínám být dost zoufalá. Je mi jasné, že si pejsek prochází stresem z odstěhování a odloučení od druhého psa a rodiny na kterou byl zvyklý, ale prosím o radu jak postupovat. Nevím jestli ho mám trestat, ignorovat. Jakým způsobem ho to odnaučit?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určitě bych psa netrestala, prostě je ve stresu z toho všeho. Hromádky bych uklidila bez sebemenší pozornosti věnované psu. A chodila venčit, často a dlouho, dokud se prostě nevykadí. pes nekadí desetkrát denně, takže to prostě venku udělat musí. Jinak pokud chodí jen třeba na nějaká konkrétní místa zamezila bych mu tam přístup.
Dlouhé venčení právě zkouším, je pravda že teď asi dva dny (předtím jsme chodili ráno, po příchodu z práce a večer asi na půl hodiny). Dny před tím jsem si myslela, že to prostě nevydržel, ale teď je už jasné, že je to ze stresu. Chce to asi trpělivost. Vůbec si nedokážu představit za jak dlouho to můžeme vyřešit. Prošla jsem spoustu diskuzí a všude radí vesměs to stejné netrestat a hodně venčit, tak to zkusím a snad se vše vyřeší :) Děkuji za odpověď :).
Takže moc děkuji za všechny odpovědi. Už v pátek se projevil první úspěch, kdy asi po hodině běhání a lezení do kopců, konečně udělal bobek venku No ja myslela ze si strihnu nejakej oslavnej tanec v tu chvíli A od te doby se chová vzorně. Nevím jak moc to tu lidi sleduji, ale ja když hledala rady, tak jsem se nikdy nedopatrala toho jestli to pak opravdu fungovalo. Takže píšu ze fungovalo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuzka92
napsal(a):
Takže moc děkuji za všechny odpovědi. Už v pátek se projevil první úspěch, kdy asi po hodině běhání a lezení do kopců, konečně udělal bobek venku No ja myslela ze si strihnu nejakej oslavnej tanec v tu chvíli A od te doby se chová vzorně. Nevím jak moc to tu lidi sleduji, ale ja když hledala rady, tak jsem se nikdy nedopatrala toho jestli to pak opravdu fungovalo. Takže píšu ze fungovalo.
No tak hurááá...gratulace obrovská