Uživatel s deaktivovaným účtem
Andrýsek3
napsal(a):
Ale povedl se.
No to právě ani ne...
4letý pes, který ani nevypadá jak Kavkazský pastevecký pes - na Slovensku tedy Kavkazský čuvač... - za 75 e...?
Cena sic nízká, ale plemenná příslušnost? Fakt pochybuju.
Co mě zde na ifauně, není zcela jasné-proč se proboha podobná vlákna zakládají?

bhk
napsal(a):
No to právě ani ne...
4letý pes, který ani nevypadá jak Kavkazský pastevecký pes - na Slovensku tedy Kavkazský čuvač... - za 75 e...?
KPP=Kaukazký ovčiak.
Tak ta fotka zrovna moc hezká není, ale pročpak se jakože "nepovedl"? Jsem laik, ale připadá mi třeba jako tenhle:
http://kavkazsky-ovcak.hafici.cz/
čuvače měl můj děda, znám ho jen jako bílého...
napsal(a):
KPP=Kaukazký ovčiak.
Já tomu rozumím - u nás může být KPP na Slovensku třeba KO..
ale K.čuvač jak je uvedeno? Nesmysl...
No vidíte, ptala jsem se, proč podobná témata vznikají - myšleno tím at si každý inzeruje co hrdlo ráčí, proč to pitvat...
A mám tedy odpověd - vždy je co rozebrat, pitvat, nějakým směrem to půjde...
Ok, sorry, máte recht
I tak... vlastně jsem zvědavá, jestli třeba zrovna tohle vlákno se někam posune a nebo zmizí..
Uvidíme.
Za mě by zmizet mělo, protože základ je absolutně o ničem...Oprava - je o nějakém inzerátu..
RomčaJelča
napsal(a):
Tak ta fotka zrovna moc hezká není, ale pročpak se jakože "nepovedl"? Jsem laik, ale připadá mi třeba jako tenhle:
http://kavkazsky-ovcak.hafici.cz/
čuvače měl můj děda, znám ho jen jako bílého...
Slovenský Čuvač a Kavkaz se opravdu nejen exterierem diametrálně liší..
Tak nevím, ale myslím si, že to celé je nesmysl a zadavatel pod pojmem "kavkazský čuvač" prodává něco bez PP, tedy neurčitého plemene, což - podle fotky - může být "něco" s kavkazským pasteveckým psem. I na Slovensku totiž mají tato dvě plemena: kavkazský pastiersky pes (různé tóny šedi a podobné barvy) a slovenský čuvač (jen bílý). Že by existoval kavkazský čuvač, to je asi pitomost. Tato dvě plemena se liší nejen barvou srsti, ale i stavbou těla, velikostí a také povahou, i když tu mají v něčem spřízněnou - oba jsou pastevci, ale kavkazan bude tvrdší, ostřejší. Samozřejmě, že jsou jedinci, kteří jsou v povahách výjimky (trouba kavkazan a ďábel čuvač), ale z výjimek nelze dělat pravidlo.

Asi kříženec kavkazského pasteveckého psa a slovenského čuvače...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Ale jako pěknej no
Jinak v "něco jako plemeni" bych se nepitvala, prodávající to zřejmě myslí - "kříženec čuvače a kavkazana"...
Kamarádka má vořecha labrador x dalmatin a říká, že má plemeno - Labratýn
Můj manžel měl rovněž vořecha - čuvač X ovčák, taky říkal, že má čuvčáka...
bhk
napsal(a):
No to právě ani ne...
Já myslela, že to má být teda kříženec čuvače a kavkazana... že jen zkomolili jméno..na křížence je pěkný. A na cenu jsem nekoukala.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale jako pěknej no
Jinak v "něco jako plemeni" bych se nepitvala, prodávající to zřejmě myslí - "kříženec čuvače a kavkazana"...
Pěkný příspěvek .
Popravdě, podle fotky z inzerce by mě ten pejsek fakt nezaujal, mně se nijak nelíbí. Navíc ten jeho posed vypadá, jako by se právě škrábal .

Chudák pes... ...čtyřletej...jestli má kavkazskou krev, tak je určo super, že změní páníka...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale jako pěknej no
Známá má Jekoula
Jezevčík x kokr x ulice.
A jiná Strasteriera.
Tedy uličního teriéra.