Zkušenosti s bakteriíí E.coli u psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2016 18:29
panacek

XXX.XXX.59.94

Dobrý den, mám kompletní výsledky z lab. K vet jdu ve středu, avšak do té doby bych rád zjistil vaše zkušenosti. Ze všech výsledků a testů, které jsou jinak krev komplet o.k. borelioza, gyardie, stitna zlaza atd vse o.k. máme negativní E.coli v. haemolytica v 7 kmenech a E.coli. Mám ještě než půjdu udělat test citlivosti na ATB?Taky mi to mohli říci v laboratoři, když už to našli..nyní bereme 14 dni ATB Clavudale...ale nevím nevím zda účinkují.Zajímá mě od vás měl někdo z vašich psů tuto bakterii?Co je haemolytica?Je to česky hemolytická?A jaká ATB učinkovaly?K tomu berem octopus balance tablety na mikrofloru...

jolyha

19.6.2016 22:45
jolyha

XXX.XXX.229.101

panacek napsal(a):
Dobrý den, mám kompletní výsledky z lab. K vet jdu ve středu, avšak do té doby bych rád zjistil vaše zkušenosti. Ze všech výsledků a testů, které jsou jinak krev komplet o.k. borelioza, gyardie, stitna zlaza atd vse o.k. máme negativní E.coli v. haemolytica v 7 kmenech a E.coli. Mám ještě než půjdu udělat test citlivosti na ATB?Taky mi to mohli říci v laboratoři, když už to našli..nyní bereme 14 dni ATB Clavudale...ale nevím nevím zda účinkují.Zajímá mě od vás měl někdo z vašich psů tuto bakterii?Co je haemolytica?Je to česky hemolytická?A jaká ATB učinkovaly?K tomu berem octopus balance tablety na mikrofloru...

Tak pokud je NEGATIVNÍ, tak by to mělo znamenat, že ji pes nemá a vzorek je tím pádem čistý, ne?

19.6.2016 23:29
panacek

XXX.XXX.59.94

Pardon..samozrejme jsem to napsal spatne...uz jsem z tech vysledku mimo...samozrejme se potvrdilo masivne E.coli v.haemolytica...

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.6.2016 06:57
Uživatel s deaktivovaným účtem

Např. zde :
http://www.veterinabrno.cz/poradna/discussioncbm_995736/910/
dotaz Jany z 8.12.2012

Ta citlivost na atb není ve zprávě z labiny uvedena? Normálně je, tuším...
Ta to neřešíš přes veterináře?

DG

20.6.2016 07:36
DG

XXX.XXX.173.14

Dobrý den,
nám když vyšla E.Coli byly ve zprávě vypsané i ATB na které reaguje. Laboratoř by to měla dělat automaticky, ne?

20.6.2016 09:19
panacek

XXX.XXX.59.94

Pres vet to resim jdu k nemu ve stredu jak jsem psal. Jsem objednan.Jiz jsme tam byli, ale nebyly jeste vysledky bakteriologie komplet. A kdyby tam byla napsana citlivost na ATB tak se neptam...mam to pred sebou a neni to tam...automaticky to nedela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík