Caute, potrebujem radu moje male steniatko prislo o polovicu jazyka neviem ako sa to stalo, v noci len strasne pistala a bola cela od krvi, chystam sa snou k vetovi. Ale bojim sa pretoze jej chyba velky kus a j som ho nikde nenasla cize nema jej co prisit, ako bude pit vodu ach je to strasne. Ak ste sa niecimbtajym stretli napiste.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Katusinka
napsal(a):
Caute, potrebujem radu moje male steniatko prislo o polovicu jazyka neviem ako sa to stalo, v noci len strasne pistala a bola cela od krvi, chystam sa snou k vetovi. Ale bojim sa pretoze jej chyba velky kus a j som ho nikde nenasla cize nema jej co prisit, ako bude pit vodu ach je to strasne. Ak ste sa niecimbtajym stretli napiste.
To jsem ještě neslyšela nikdy a ani jsem to nikde nečetla...docela zírám a přijde mi to neuvěřitelný, aby si štěně ukoslo jazyk...snad při nějakým záchvatu, třeba epilepsie, ale jen tak?
Nerada bych křivdila, ale cosi se mi tu nezdá...
Štěně v noci strašně pištělo, bylo celé od krve, chybí mu velký kus jazyka...a zadavatelka se teď, téměř o 24 hodin později, když je opět noc na krku, chystá k vetovi?
Co dělalo štěně celý den? Jak žralo, pilo tu vodu?
A pokud to čirou náhodou není výmysl nudícího se člověka, tak to stejně nepatří na diskuzní fórum, ale na veterinu, velmi naléhavě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Je v domácnosti bez dalších psů? Asi bych nechala komplexně vyšetřit. Jen tedy úplně nechápu, že jste nejeli na pohotovost, resp. nebyli u vet ani dnes.
Nechce se mi řešit, jestli je to pravda. Koneckonců to někdy někdo může řešit.
Jeden z bývalých psů přišel o značnou část jazyka. Největší problém nastává v horku. Na to velký pozor, protože je to doživotní handicap. Pes se nestihne pořádně ochlazovat a v teplém počasí hrozí přehřátí téměř při každé fyzické aktivitě.
Po nějaké době se naučil jak žrát a pít i bez něj. To nebyl problém.
Přiznám se, že léčbu už si moc nepamatuji, třeba by se dnes už postupovalo i jinak. Ale matně si pamatuji na podávání nějakého roztoku injekcí přímo do tlamy (i když současně měl i velké zranění čelisti, třeba to hrálo také svou roli).
Divnotvor
XXX.XXX.59.253
Stene prislo o kus jazyka a den potom jeste nevykrvacelo? Jazyk tece silene.
Divnotvor
XXX.XXX.59.253
Stene prislo o kus jazyka a den potom jeste nevykrvacelo? Jazyk tece silene.