Proč nám líná krátkosrstná čivava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2016 11:05
Helena5

XXX.XXX.0.62

Dobrý den, náš čivavák nám neustále líná bez přestávek, již se mu někdy tvoří takové malé ostrůvky bez chlupů. Mám za to, že to může být způsobéné stravou. Dávám mu granule Roayal Canin, jsou to jediné granule, které, byť posypané uvařeným kuřecím masem nastrouhaným, granule tím jakoby posolím a promíchám. Chovatelé čivav mi radí, abych kupovala kvalitnější krmivo, např.PROBOOSTER. Co radíte vy? helena.

22.6.2016 11:21
Fine

XXX.XXX.129.20

Veterináře, může to být klidně i nějaká kožní choroba.

22.6.2016 11:26
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pokud má pes lysiny, nejde o normální línání. Bude tam nějaký zdravotní problém, už jste měla být na veterině.

22.6.2016 11:27
Helena5

XXX.XXX.0.62

No právě, byli jsme u veterinářky a ta nám řekla, že to nic není, že je to normální, takže je to o ničem.

22.6.2016 11:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Veterina asi jiná ?
A proč jen kuřecí?
Dávám všechna masa i syrová
i tepelně upravená. (kuře syrové nedávám - nesnáší=průjmy)
Granule ? Zkoušet ! To co Vám někdo poradí, může odmítat.

22.6.2016 12:32
LájošM

XXX.XXX.14.251

Co je to za veterinářku, když považuje olysalého psa za normálního? Co dělala za testy? Seškrab? Krev?
Samozřejmě to alergie být může, jenže najít alergen je někdy běh na dlouhou trať. Pokud to pes snese, zkusil bych krmit jednodruhovým masem jen se zeleninou a ovocem, bez příloh typu těstoviny, vločky apod. Často psi nesnášejí kuře, takže bych začal hovězím.
Nebo můžete zkusit granule bez obilí. A doufejte, že pes opravdu není alergický na kuře, protože i v granulích nazvaných jehně + rýže, králík + rýže bývá kuřecí tuk.
Jeden z našich psů měl zas od malička zažívací problémy, bohužel i po syrovém i vařeném mase, museli jsme vyzkoušet hodně druhů granulí, než jsme našli ty pravé. Vás asi čeká to samé.

22.6.2016 13:59
Helena5

XXX.XXX.0.62

Bohužel, hovězí maso mu nešmakuje, nežere, vařené kuřecí mu chutná. Nejraději bych byla, kdyby žral jen granule, jak jsme ho koupili jako 1/2 roční, tak žral jen ty, chtěla jsem mu přilepšit a tak to dopadlo, bez přídavku masa holé granule nežere, i když to maso je jen trocha, jakoby posoleno, zamícháno, bez masa to nejde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2016 14:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kupte buď kvalitní granule bez obilivin a nebo krmte víc masa, existuje ix druhů masa, ne jen kuřecí a hovězí. Plus na srst kupte biotin, zinek a za studena lisovaný lněný nebo jiný olej, vit sk B, popř methionin, pokud je problém kvalita srsti, po tomto se to spraví. Pokud bystechtěla víc info, písněte mi do zpráv, ráda Vám poradím.

22.6.2016 16:40
Andrýsek3

XXX.XXX.16.107

Helena5 napsal(a):
Bohužel, hovězí maso mu nešmakuje, nežere, vařené kuřecí mu chutná. Nejraději bych byla, kdyby žral jen granule, jak jsme ho koupili jako 1/2 roční, tak žral jen ty, chtěla jsem mu přilepšit a tak to dopadlo, bez přídavku masa holé granule nežere, i když to maso je jen trocha, jakoby posoleno, zamícháno, bez masa to nejde.

Díky masu se to může zlepšit, nebo když koupíte opravdu kvalitní granule bez obilovin, může být alergický na kuře, takže i kuřecí tuk může vadit...dle mě je nejsnazší koupit nějaký druh masa a tím krmit se zeleninou, nějaký netradiční, třeba králík - rajka bude vědět víc..a pokud se to zlepší, tak přidat další druh masa a za tři týdny uvidíte..Ale je dobre se s někym poradit. A přidávat to co psala Rajka. Nam to na srst pomohlo

Přidejte reakci

Přidat smajlík