Dobrý den,
náš sedmiletý pejsek (kříženec kavalíra king charlese a mopse) se s příchodem jara a trav opět začal drbat.
Loni jsme tento problém zaznamenali prvně, celé léto se prodrbal, blechy neměl a anální žlázky vet pravidelně čistil. S odchodem léta problém skončil a celou zimu byl klid.
Nyní už má asi 14 dní opět drbavou - okusuje a olizuje si packy, třísla, drbe se na uších.
Už loni vet prohlásil, že to bude zřejmě alergie na trávu a doporučil mi prednison, protože lidská antihistaminika prý na psy nefungují.
Loni jsem to ještě odmítla, bylo už půl léta pryč, tak jsem řekla, že to vydržíme.
Nyní se ale obávám, aby se to pejskovi neléčené nějak nezhoršilo... to drbání bychom zvládli (nedrbe se pořád, spíš nárazově), ale bojím se, abychom to nezanedbali.
Ovšem z prednisonu mám trochu strach. Švagrová má psa ze stejného vrhu a ten má těžkou potravinovou alergii. Bere už několik let právě prednison a skoro úplně přišel o srst.
Bojím se prostě těch vedlejších účinků víc jak celé alergie.
Dá se prednison brát třeba jen na léto? Na zimu pak vynechat?
Mockrát všem děkuji za názory a pomoc..
M.
Haničkaa

XXX.XXX.73.11
Alergie na trávu je vlastně pylová alergie. Vašemu pejskovi vadí pyl z kvetoucí trávy, ne tráva jako taková. Jestli máte zahradu, je nutné sekat trávník na krátko a venku s ním chodit jen na posekaná místa, žádné procházky ve vysoké kvetoucí trávě. Prednison vidím jako tu nejposlednější možnost, napřed vyzkoušejte lidské léky na tlumení alergií. Některé psům zabírají, každému ale zabírá jiný, je třeba to vyzkoušet. Mému zabírá Dithiaden.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prednisonu bych se snažila vyhnout, nejenom že po něm pes přišel o srst to je to nejnenší, ale zatěžuje celý jejich organismus a výrazně mu zkracuje život. Raději bych to řešila tak že bych se procházkám ve vysoké trávě vyhýbala, což si myslím že se společenským plemenem psa by mohlo jít.Určitě je lepší zvládat alergii jakým koliv jiným způsobem než prednisonem.
Koupete ho? Jak často? Nějak mne napadá, jestli to není právě tím, jak často se v dnešní době psi koupou. Kdo má psa bytového, šudlí ho šamponem minimálně jednou měsíčně. Myslím si, že to psu velmi škodí. Sama koupu psa jednou ročně a použiju bio šampon. Ani z toho nejsem odvázaná, ale je venkovní a také po hárání fen v okolí vždycky začne smrdět jako cap. A konečně mu po vykoupání pustí zimní srst. Vím, že u lidí s pylovou alergií se naopak doporučuje hned se osprchovat a pyl smít, ale nějak mi přijde, že u psa je srst jeho ochrana a tím, že se poruší, odmastí atd, je to horší...A nemá třeba obojek proti klíšťatům? Často to dělá i ten...
napsal(a):
Prednisonu bych se snažila vyhnout, nejenom že po něm pes přišel o srst to je to nejnenší, ale zatěžuje celý jejich organismus a výrazně mu zkracuje život. Raději bych to řešila tak že bych se procházkám ve vysoké trávě vyhýbala, což si myslím že se společenským plemenem psa by mohlo jít.Určitě je lepší zvládat alergii jakým koliv jiným způsobem než prednisonem.
Do vysoké trávy nechodíme, všude máme posekáno, do kvetoucí trávy se skoro nedostane, ale je pravda, že manžel venčí na místě, kde sice moc tráva neroste, ale jsou tam různé náletové dřeviny atp.
Prednisonu se chci vyhnout také, zajímá mě jaké mají lidé se psí alergii zkušenosti a jak to léčí?
Předcházet tomu 100%ně nelze, posekanou trávu sice máme, ale na vesnici jsou u cest neposekaná místa. On do vysoké trávy neleze, spíš se jí vyhýbá, ale na kraj si jde vždycky "přečíst noviny" a označkovat...
lesnížínka
napsal(a):
Koupete ho? Jak často? Nějak mne napadá, jestli to není právě tím, jak často se v dnešní době psi koupou. Kdo má psa bytového, šudlí ho šamponem minimálně jednou měsíčně. Myslím si, že to psu velmi škodí. Sama koupu psa jednou ročně a použiju bio šampon. Ani z toho nejsem odvázaná, ale je venkovní a také po hárání fen v okolí vždycky začne smrdět jako cap. A konečně mu po vykoupání pustí zimní srst. Vím, že u lidí s pylovou alergií se naopak doporučuje hned se osprchovat a pyl smít, ale nějak mi přijde, že u psa je srst jeho ochrana a tím, že se poruší, odmastí atd, je to horší...A nemá třeba obojek proti klíšťatům? Často to dělá i ten...
Pesana nekoupu v šamponu často, tak jednou za půl roku.
Samozřejmě teď v létě rád chodí po bříško do vody (rybník) a vůbec vodu miluje, ale to je voda "čistá" bez chemie.
Obojek proti klíšťatům nemáme, používám Advantix pipetu už řadu let občas i přes zimu (blechy).

Niiika
napsal(a):
Samozřejmě teď v létě rád chodí po bříško do vody (rybník) a vůbec vodu miluje, ale to je voda "čistá" bez chemie.
Obojek proti klíšťatům nemáme, používám Advantix pipetu už řadu let občas i přes zimu (blechy).
Začíná to drbání před tím než chodí do vody ? bohužel někteří psi už nesnáší ani tu rybniční vodu. sestřenici se osypal pes po koupeli v rybníce kde se můj koupe pořád a bez problémů.
Niiika
napsal(a):
Aha, tak to je dobrý a v rybníku problém myslím nebude. Nezkoušeli jste změnit pipetu? Aby tam byla jiná účinná látka...Já vím, že to pravděpodobně s alergií ani souviset nebude, ale tak co kdyby? Něco to u psů přeci vyvolat musí, nepřijde mi normální, že pes má alergii na trávu A čím krmíte? Tam bývají příčiny nejčastěji...
napsal(a):
Začíná to drbání před tím než chodí do vody ? bohužel někteří psi už nesnáší ani tu rybniční vodu. sestřenici se osypal pes po koupeli v rybníce kde se můj koupe pořád a bez problémů.
Nevím, jakový to je rybník, ale oni v dnešní době rybáři krmí ryby kdejakýma směskama, sypou tomu jak prasatům...tak bych se nakonec ani nedivila

lesnížínka
napsal(a):
Nevím, jakový to je rybník, ale oni v dnešní době rybáři krmí ryby kdejakýma směskama, sypou tomu jak prasatům...tak bych se nakonec ani nedivila
No copak ryby ale veškerý postříky a hnojiva z polí se při dešti spláchnou a jde to do rybníka.
Nene v rybníku to nebude, drbání začalo ještě předtím, než do něj prvně vlezl. Navíc tohle není typický chovný rybník. Jsou tam kačeny, labutě, strašně moc žabiček a dalších zvířátek
Zřejmě to má skutečně z nějakých kvetoucích trav, nebo tak. Osypaný není, jen se prostě drbe.
Ze žrádla to také nebude, přes zimu se nedrbe a žere pořád totéž.
Navíc mi příjde, že se drbe když se nudí. Teď jsme na zahradě, pozoruje vše kolem a podrbat se ho nenapadne. Jakmile ale přijdeme domů, vleze na gauč nebo pod stůl a už jede...
Dáváte někdo pejskům lidské léky na alergii?
Niiika
napsal(a):
Nene v rybníku to nebude, drbání začalo ještě předtím, než do něj prvně vlezl. Navíc tohle není typický chovný rybník. Jsou tam kačeny, labutě, strašně moc žabiček a dalších zvířátek
Zřejmě to má skutečně z nějakých kvetoucích trav, nebo tak. Osypaný není, jen se prostě drbe.
Ze žrádla to také nebude, přes zimu se nedrbe a žere pořád totéž.
Navíc mi příjde, že se drbe když se nudí. Teď jsme na zahradě, pozoruje vše kolem a podrbat se ho nenapadne. Jakmile ale přijdeme domů, vleze na gauč nebo pod stůl a už jede...
Dáváte někdo pejskům lidské léky na alergii?
Aha...píšete, že se drbe spíš doma. Není to tedy alergie spíše na nějaký čistič? Podlah, koberců, prací prášek? Nevím s čím vším přijde do styku...
Naše nové stenatko loveckeho psa po te co po přeockovaní se začlo chodit na louku atd najednou na břiše rudé strupy.Honem na veterinu a taky prý alergie na trávu.Vet řekl ze pokud nejsou jiné příznaky zkusíme babskou léčbu než cpát hned do štěně léky. Každý večer břicho osorchovat vlažnou vodou osusit ručníkem a trochu potřít redenym octem.Za 2dny bylo bříško krásné čisté.