Alicics

XXX.XXX.61.92
Dobrý den potřebovala bych pomoct s černými tečkami na kůži od mého pejska je to yorkširský terier.
1. Co bych na to mohla použít ? Jaký druh šamponu nebo mastí ?
2. Mám zajít k veterináři nebo mám počkat jestli to nezmizí samo?
3. Je to alergie na něco třeba na slunce?
Děkuji za odpověď.
Alicics
Dobrý den,
poprvé jak je pejsek starý?
No ono to totiž dost souvisí já mám bíle pejsky a ten starší už takových 5let nazpět začal chytat černé flíčky na růžové kůži je to totiž známka stáří tak jak u lidí pigmentové skvrny. Starému Biškovy je už 14let a Batul mladší má teprve 4ročky a ten nemá zatím nic.
Tak pokud jsou to jen černé flíčky k vet nemusíte.
Dája.
Alicics

XXX.XXX.61.92
Děkuji, ale ono to nejsou jako pigmentové skvrny.
Ono to vypadá jako mini klíšťata a má to jenom na jednom místě ne po celém tělíčku.
A je ji 5 let.
Děkuji za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Alicics
napsal(a):
Děkuji, ale ono to nejsou jako pigmentové skvrny.
Ono to vypadá jako mini klíšťata a má to jenom na jednom místě ne po celém tělíčku.
A je ji 5 let.
Děkuji za odpověď.
No, tak to jsou s největší pravděpodobností blechy!
A ty tečky co vidíš buď jsou malí jedinci nebo jejich trus...
Máš fotku?
Alicics

XXX.XXX.61.92
Tady jsou ty fotky jak jste chtěli.
A ne neutika to když přes to přejede rukou nebo když se ji hrabu v kozisku.
Díky za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.32
Alicics
napsal(a):
Díky za odpověď.
Tak z toho nevidim vůbec nic...
Alicics
napsal(a):
Díky za odpověď.
Aha, no, moc nevidím Já vím, že se to fakt blbě fotí, také jsem se chtěla párkrát na něco zeptat, ukázat to, ale mi to nechtělo zaostřit a z větší dálky bylo houby vidět. Takže ještě: dají se ze srsti sundat? Nebo jsou přilepené až na kůži? Pokud se dají sundat, jednu vemte, dejte na bílý papír a navlhčete kapkou vody. Pokud to začne červenat, je to bleší trus. Na to nejlíp některý ze spotů za krk(kapiček).
Alicics

XXX.XXX.61.92
Alicics

XXX.XXX.61.92
Děkuji moc.
Tak já to zkusím.
Alicics

XXX.XXX.61.92
Ne nemá to za krkem má to na hřbetě.
Ale jedna tečka nesla sundat.
Nevíte co by to mohlo být?
Díky za odpověď.
Alicics
napsal(a):
Ne nemá to za krkem má to na hřbetě.
Ale jedna tečka nesla sundat.
Nevíte co by to mohlo být?
Díky za odpověď.
Bože, NE FAKT NEVÍME ! Nemáme tady věšteckou kouli abychom vašemu psu přes fotku na ifauně diagnostikovali druh parazita.Vykoupejte ho v odblešovacím šamponu, to mu ať je to co je to nijak neuškodí, ale třeba zrovna pomůže, když ne jděte k vetovi a hned bude jasné co mu je.
Alicics

XXX.XXX.61.92
Děkuji vyzkouším.
Pajita

XXX.XXX.130.107
Dobry den, zjistila jste nakonec, co to bylo ? Chytre poznamky typu, ze to jsou blechy to urcite nejsou. Nas jorksorak to ma taky, ma to na zadech a je to jakoby mel cerne tecky jako akne. Kdyz mu to zmacku, tak vyjede cerny binec. Nase vet rikala, ze to budou asi ucpane mszovr zlazky. Byla jste s tim nekde a poradili ? Dekuji
Medlikova

XXX.XXX.165.230
Dobry vecer,pekne prosim,potrebuji poradit..mam maltezacka 12let a zacina trochu linat,tak sem nasadila vitaminky na srst a kuzi,ale co me zarazi...ze v kuzi pod chlupem,jsou takove cerne loziska,takove tecky,ktere jsou na dotek citit...veterinar mi dal nejaky sampon na parazity,ale potom to nezmizelo,takze vyloucil vyskyt parazitu...mate nekdo tuseni co by to mohlo byt?zde prikladam fotografii...jen chci podotknout ze aj kuzi ma takovou sussi...dekuji za jakoukoli radu
KETT256

XXX.XXX.83.21
Prosímvás můj pejsek má ty samé černé tečky , dá se říct stroupky , jak paní posílala poslední foto ..Jen je problém v tom že ji to svědí . Jdeme za dva dny k vetovi ale jen by me dopředu zajímalo , co to muze byt. Nevite někdo ? :-)
KETT256
napsal(a):
Prosímvás můj pejsek má ty samé černé tečky , dá se říct stroupky , jak paní posílala poslední foto ..Jen je problém v tom že ji to svědí . Jdeme za dva dny k vetovi ale jen by me dopředu zajímalo , co to muze byt. Nevite někdo ? :-)
Tečky na kůži, které jsou na fotografii níže, jsou klasické komedony, které tak dobře znají puberťáci - póry zanesené zoxidovaným kožním mazem a nečistotami. Jenže tyto nesvědí.
Pokud se pes škrábe, jedná se o něco jiného - např. o plísňové onemocnění, demodex, roztoče apod.
Návštěva veteriny je v takovém případě nezbytná. Veterinář udělá kožní seškrab a určí diagnózu, takhle "od stolu" je to jen hádání.
KETT256
napsal(a):
Dosti pravděpodobně plíseň, ale jinak platí to, co píše "Balíšek".
Jorka.holka

XXX.XXX.40.177
Dobrý den, prosím Vás co to bylo? Zbavil se Váš pejsek toho problému? Můj york to má také, byla zima, nechala jsem jí narůst delší srst. Cítila jsem, že má něco nad zadečkem, jako stroupky, tak jsem ji celou oholila, umyla aperlitem (proti parazitům, mám s nim skvěle zkušenosti) a zjistila jsem, že jsou to jako černé tečky u člověka. Vymačkala jsem co jsem mohla na etapy, aby ji to moc nebolelo, ale zda se mi to čím dal tím horší. Zítra chci let na veterinu, je to teď komplikované, mám dvě miminka a ta karanténa. Budu za každý tip ráda. Máme na zahradě strašně myší, tak jestli to není z nich. Něco jako dýmějový mor či tak bych ráda vyloučila.
Jorka.holka
napsal(a):
Dobrý den, prosím Vás co to bylo? Zbavil se Váš pejsek toho problému? Můj york to má také, byla zima, nechala jsem jí narůst delší srst. Cítila jsem, že má něco nad zadečkem, jako stroupky, tak jsem ji celou oholila, umyla aperlitem (proti parazitům, mám s nim skvěle zkušenosti) a zjistila jsem, že jsou to jako černé tečky u člověka. Vymačkala jsem co jsem mohla na etapy, aby ji to moc nebolelo, ale zda se mi to čím dal tím horší. Zítra chci let na veterinu, je to teď komplikované, mám dvě miminka a ta karanténa. Budu za každý tip ráda. Máme na zahradě strašně myší, tak jestli to není z nich. Něco jako dýmějový mor či tak bych ráda vyloučila.
V tomto případě bych nesháněl rady v anonymních diskuzích, ale uháněl na veterinu pro odborný názor!
EsterMarie

XXX.XXX.37.247
Dobry den mam dotaz... mam rocni buldocku a zacali se ji delat po tele taketo cdrne tecky nejdriv to zacalo za usima a ted po brichu na nozkach... vet vzala vzorek a pod mikroskopem nezjistila nic parazit to neni a strasila me s rakovinou kuze... jela sem jeste jinam na vet a tam na me zase vet hledela jestli to myslim vazne ze to na rakovinu urcite nevypada ze sou to jen pigmentove tecky... mate nekdo zkusenost?
Uživatel s deaktivovaným účtem

EsterMarie
napsal(a):
Dobry den mam dotaz... mam rocni buldocku a zacali se ji delat po tele taketo cdrne tecky nejdriv to zacalo za usima a ted po brichu na nozkach... vet vzala vzorek a pod mikroskopem nezjistila nic parazit to neni a strasila me s rakovinou kuze... jela sem jeste jinam na vet a tam na me zase vet hledela jestli to myslim vazne ze to na rakovinu urcite nevypada ze sou to jen pigmentove tecky... mate nekdo zkusenost?
Mohly by být. Mě spíš zaujalo to zarudlé místo dole.

Mohly by být. Mě spíš zaujalo to zarudlé místo dole. A to břicho je oholené?

lesnížínka
napsal(a):
Kastrace nebo kýla..
Spíš ta kýla. Na kastrační jizvu mně to přijde moc vpředu.

Nebo císař, nedejbože. Ale ted přemýšlím, zda vidím na foto přední nebo zadní nohy. :-)
Jinak skvrnky vypadají jako pigmentace.

Myslím, že to tam vyskákalo kvůli problému v břiše.

napsal(a):
Nebo císař, nedejbože. Ale ted přemýšlím, zda vidím na foto přední nebo zadní nohy. :-)
Jinak skvrnky vypadají jako pigmentace.
Nóó, je to ostuda, ale nedala bych krk za to, že to jsou na 100 % zadní nohy.

Terven
napsal(a):
Já to tipuju na přední, protože to, co je mezi nima, mi spíš připomíná hrudník.
Asi ano, i podle umístění bradavek. Na levé končetině i vidím loket, ta pravá mě mate.
EsterMarie

XXX.XXX.37.247
To delala vet seskrab pod mikroskop
EsterMarie

XXX.XXX.37.247
A je po kastraci... vsecko ma v pohode akorat me vydesili ty cerne tecky a jeste kdyz vet zacala ze to vypada na melanom... pod mikroskopem nic nenasla zeby to byla plisen nebo parazit... tak sem jela na docela vyhlasenu veterinu a tam me vlastne rekli ze to je spis pigment a urcite by to neresili... tak sem chtela vedet jestli mate nekdo zkusenost...

Pigment může vyskákat, když je v tom místě nějaký problém - uvnitř. Studii vám na to nedám.
A, světe div se, po oholení také. Dokonce prý kvasinky umí vlézt někam, kde tohle způsobí, no to nevím.. U světlého psa se skvrny mění, např. u mé feny při každém hárání, ta kastrace tady by tomu asi nahrávala.
Já souhlasím s tím, že pigmentové skvrny se různě mění, a hlavně přibývají... ale fakt vám tohle přijde jako pigmentové skvrny? Mě osobně totiž ne. Čímž samozřejmě netvrdím, že to tak nemůže být. Jen jsem nikdy neviděla pigmentové skvrny ve formě takhle malých stejných ďubek.
Pod pigmentovou skvrnou si představím něco, jako přidávám na fotce. A jo, taky se to feně mění. A asi to každý pes může mít jinak, tak třeba to je opravdu ono, ale mě se to nezdá. Můžete dát prosím fotku těch ostatních skvrn, za ušima atd.? Nebo celého psa? Díky.

Může to být “akné”, pokud jde vymáčknout.
Jako...jestli vet není úplně blbá, což si troufnu říct, že trochu ano, protože pod nějakým kukátkem přece musí poznat(myslím tím, co se na to čumí, jestli to není melanom-u lidí ) jestli je to pigmentace nebo ne a pak může vyslovit teorii o melanomu, která je u ročního psa a na břichu taky trochu mimo. Když má tedy podezření na melanom...tak proč týrá psa seškrabem?? když tím pádem musí vědět, že je to pigmentace? No nic..
EsterMarie

XXX.XXX.37.247
Takto ji to zacalo za usima ale nic nepribylo behem 14 dnu... a ma to i jakoze pod pazema par takych tecek...

Záhyby.. Náhodou kartáčkem jste to nezkoušeli? :-)
napsal(a):
Záhyby.. Náhodou kartáčkem jste to nezkoušeli? :-)
taky možnost. Teď jsem právě chtěla napsat něco podobného. Zvláštní místa, ta co se špiní: za uškama, pod pažuchama, břicho...není to blacko? Dělám si srandu, ale ony i pigmentace se dělají na místech, která jsou namáhaná, otírají se, či jsou vystavená tomu sluníčku.
EsterMarie

XXX.XXX.37.247
Zkousela jsem i tlacit a nejde to.... vet co delala zeskrab tvrdila ze to ma dost hluboko... ale pod mikroskopem nevidi vubec nic coby to mohlo byt... a na te druhe veterine ani zeskrab delat nechtela zeby take tecky na svem psovi vubec neresila.... tak sem chtela vedet jestli stim nekdo nemate treba zkusenost... premyslim o tom testu na hystologii ale zas kdyz ta druha rekla zeby to vubec neresila tak se me ju nechce zbytecne davat pod narkozu🤷♀️
EsterMarie
napsal(a):
Zkousela jsem i tlacit a nejde to.... vet co delala zeskrab tvrdila ze to ma dost hluboko... ale pod mikroskopem nevidi vubec nic coby to mohlo byt... a na te druhe veterine ani zeskrab delat nechtela zeby take tecky na svem psovi vubec neresila.... tak sem chtela vedet jestli stim nekdo nemate treba zkusenost... premyslim o tom testu na hystologii ale zas kdyz ta druha rekla zeby to vubec neresila tak se me ju nechce zbytecne davat pod narkozu🤷♀️
Ta druhá vet má pravdu. Vůbec bych to neřešila. Neškrabe se, nedělá jí to nic, tak o nic nejde. Problémy řeším, až nějaké jsou
lesnížínka
napsal(a):
Jako...jestli vet není úplně blbá, což si troufnu říct, že trochu ano, protože pod nějakým kukátkem přece musí poznat(myslím tím, co se na to čumí, jestli to není melanom-u lidí ) jestli je to pigmentace nebo ne a pak může vyslovit teorii o melanomu, která je u ročního psa a na břichu taky trochu mimo. Když má tedy podezření na melanom...tak proč týrá psa seškrabem?? když tím pádem musí vědět, že je to pigmentace? No nic..
Ten seškrab nebolí, si troufám tvrdit. Teda pokud nemá pes paniku z veteriny.
EsterMarie
napsal(a):
Ale rakovina kůže nemusí být vždy jen melanom. Nicméně věřím, že to u Vás není nic tak zlého.
EsterMarie

XXX.XXX.37.247
Byla v klidu ani neknucela... byli sme pred dvoma dny a uz se ji to krasne hoji.... to si taky myslim ze kdyby mela nejaky problem tak se ji aj rany budu spatne hojit ne?
biom

XXX.XXX.38.66
dobrý den chci se zeptat náš pes čivava 3 roky ma černý tečky jak od blech na krku a okolo hlavy i na ní + strupy a veterinář nám řekl že to blechy nejsou ale náš kluk má take na nohou a rukou kousance od blech takže se chci zeptat co by to mohlo bejt

biom
napsal(a):
dobrý den chci se zeptat náš pes čivava 3 roky ma černý tečky jak od blech na krku a okolo hlavy i na ní + strupy a veterinář nám řekl že to blechy nejsou ale náš kluk má take na nohou a rukou kousance od blech takže se chci zeptat co by to mohlo bejt
Foto obou?
SimonaT

XXX.XXX.168.39
Dobrý den,
měla bych podobny dotaz. Máte někdo zkušenost s tím, že 1,5r pes - (staford) začal mít že spoda pacek černé flíčky jako pigmentové skvrny. Když byl maličký měl růžové polštářky a jeden prst černý, teď je má puntikaté jako delmatin.
Dekuju za rady.

SimonaT
napsal(a):
Dobrý den,
měla bych podobny dotaz. Máte někdo zkušenost s tím, že 1,5r pes - (staford) začal mít že spoda pacek černé flíčky jako pigmentové skvrny. Když byl maličký měl růžové polštářky a jeden prst černý, teď je má puntikaté jako delmatin.
Dekuju za rady.
Třeba to jsou pigmentové skvrny.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Hrochdva

XXX.XXX.253.71

Hrochdva
napsal(a):
Ahoj, co s tim?
Hyperpigmentace. Může být neškodná nebo příznakem Cushinga. Návštěva veterináře to jistí.
Beat

XXX.XXX.32.181
Dobrý den všem,
mému psíkovi se na čele ukázala bílá tečka,vypadá to jako klíště a není to klíště. Mám pocit ,ze se to pomalu zvětšuje. Mám ročního kratkosrsteho jezevčíka.
Předem děkuji za rady

Beat
napsal(a):
Dobrý den všem,
mému psíkovi se na čele ukázala bílá tečka,vypadá to jako klíště a není to klíště. Mám pocit ,ze se to pomalu zvětšuje. Mám ročního kratkosrsteho jezevčíka.
Předem děkuji za rady
A co třeba aspoň foto?

A co třeba aspoň foto? Taky můžu napsat, že se mi na čele ukázala bílá tečka, která se pomalu zvětšuje. Jak mi odpovíte?
Lak

XXX.XXX.168.148
Dobrý den nevýte co by to mohlo být má to už dlouho černé malé tečky pod přirozením nesvědí ho to děkuji
Lak
napsal(a):
Dobrý den nevýte co by to mohlo být má to už dlouho černé malé tečky pod přirozením nesvědí ho to děkuji
Neřešila bych to...
Pokud to má už dlouho, klinické obtíže nula, nijak to neprogreduje, tak co s tím... Max. při nějaké návštěvě veta (třeba očkování?) bych se zeptala.
Dobrý den na ty černé tečky na zádech pejska, mi na veterině bylo vysvětleno že se to děje hlavně u křížených psů napr.(jorkšír -jack russel).Jack russel by měl mýt na zádech tvrdé chloupky ale tím že je křížený se mi nedělají a na to konto se mu misto chloupku dělají černé tečky které se dají vymačknout a vypadá to jak bordel. Na veterině mi na to dali speciální šampon a tečky zmizeli.
Kymaj
napsal(a):
Dobrý den na ty černé tečky na zádech pejska, mi na veterině bylo vysvětleno že se to děje hlavně u křížených psů napr.(jorkšír -jack russel).Jack russel by měl mýt na zádech tvrdé chloupky ale tím že je křížený se mi nedělají a na to konto se mu misto chloupku dělají černé tečky které se dají vymačknout a vypadá to jak bordel. Na veterině mi na to dali speciální šampon a tečky zmizeli.
Popravdě to je divné vysvětlení. Měli jsme vždy křížence, asi 8 nebo 9 a žádné černé tečky neměli.
Proč by místo srsti měly být tečky? Jako že zarostlé chlupy, komedony? No, prostě nechápu to.

Kymaj
napsal(a):
To už jste řešili loni, že jo?
Křížením to rozhodně není.
Tak hlavně, že tečky zmizelY.
napsal(a):
To už jste řešili loni, že jo?
Křížením to rozhodně není.
Tak hlavně, že tečky zmizelY.
Tady jsem nic neřešila, ale ano loni jsem s ním byla na té veterině. Třeba to tím není jen jsem napsala co se mi řeklo na veterině, ale každopádně tečky zmizely.

Kymaj
napsal(a):
Tady jsem nic neřešila, ale ano loni jsem s ním byla na té veterině. Třeba to tím není jen jsem napsala co se mi řeklo na veterině, ale každopádně tečky zmizely.
18.3.2022 se ptal na totéž taky Kymaj. Tak jsem zmatená.
napsal(a):
18.3.2022 se ptal na totéž taky Kymaj. Tak jsem zmatená.
To máte fuk!
Ocituji sama sebe , připadá mi to totiž jako věc naprosto zbytná k nějakému řešení či zabývání se tím:
"Neřešila bych to...
Pokud to má už dlouho, klinické obtíže nula, nijak to neprogreduje, tak co s tím..."