Závislost na pánovi(čce)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2016 21:50
Aliens_II

XXX.XXX.19.211

Nu, jak to říct. Jak moc jsou na Vás ti blázinci závislý? Je to extrém a nebo se to dá ještě tolerovat? A myslíte, že to je vaše chyba a nebo ten pes prostě to udělal sám a nebyla šance to ovlivnit? A co plemena? Čekali byste to od..., NO, JRT, kohokoli a přitom se o nich píše, že tim netrpí? Tedy že to je skutečně ovlivněno jen tím, kde jaký pes s vámi vyrustá a žije?

Také jsem zaznamenal názory, že psi adoptovaní, útulkoví, že se závisláci stávají jen proto, že jsou konečně doma, mezi svou "smečkou".

Proč to píšu. Hodně komunikuji s lidmi a chodím a chodíme do společnosti. A ta si všímá a už mám a dostávám echo o totální závislosti. Ale sám jsem k tomu, tedy vědomě, nepřispěl. Jen jsem si "vzal" psa. A kupodivu dospělého, kterého, jak se říká, novým kouskům nenaučíš. Jak to ví, jak se stane, že se totálně přilne? Vždyť nemají až takovou inteligenci. A co se týče te mé, je to chrt, lovec, absolutně svévolné zvíře. A je dospělá. Ale doma, při mě je to vše dobré, jen ve společnosti a kdekoli jinde je beze mě "bezradná". Co vy? Jiné pohledy? Přemyšleli jste o tom?

25.6.2016 22:29
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neměla jsem nikdy psy útulkové, ale ti co měli často říkali, že vděčnější zvíře neměli. Stejně tak sestřenka, která útulkačku měla. Po ní si vzala normálně papírové štěně, taky fenku a vzpomínala, že se to s tou první nedalo srovnat...ta prostě na ní víc visela, byla vděčnější a poslušnější sama od sebe.
Já jsem se psy byla od štěnd celé dny i noci, muž víceméně nebyl doma, týdny na služebkách a když pak začal bývat více doma a mohl s nima jít i na prochajdy - berňák odmítal, pokud jsem nešla i já. Samojedovi je to šumák, ten prostě je nezávislý. Ale je to i opačně: my se od nich prakticky 8let nehnuli. Jen jedinkrát strávili noc bez nás, jinak jsme jezdili maximálně na celý den, ale to už jsme byli nervozní a třeba ze svadeb jsme utíkali na pár hodin za psy a pak se tam vrátili

25.6.2016 22:36
balisek

XXX.XXX.131.211

Dle mých osobních zkušeností si anglická plemena chrtů (ta neaglická tolik neznám) vytvářejí velmi úzkou vazbu na majitele. Není to pes, který Vám potřebuje 24/7 sedět nalepený na klíně - je však náramně spokojený, když budete spolu odpočívat ve stejné místnosti každý ve vlastním křesle. Nenazvala bych to úplně závislostí, spíše potěšením ze vzájemné společnosti.

Extrémním závislákem je můj stávající číňan. Je naprosto jedno, kam jdeme, hlavně že tam jdeme spolu. Vysloveně vyhledává tělesný kontakt. Pokaždé se snaží uložit tak, aby se mě alespoň kouskem těla dotýkal. Doma bez problémů vydrží sám. Neštěká, nevyje, nic neničí. Vždy si však ustele v předsíni u dveří, aby měl přehled, zda se už náhodou nevracím. Moje děti a muže také miluje, ale já jsem jednoznačně středobod jeho vesmíru. K neznámým lidem je naopak velmi rezervovaný. Pokud je to možné, fyzickému kontaktu se vyhýbá. Jeho závislost na mě není cíleně vypěstovaná - o číňanech se i jejich plemenném popisu uvádí, že extrémně lpí na svém majiteli a členech rodiny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.6.2016 23:00

Tak můj labrador to má v plemenném popisu a je vyloženě závisláček. Až extrémní, já jsem možná podivínka, ale mně to vyhovuje. Chtěla jsem takového psa. Jsem s ním kromě zaměstnání a nutných pochůzek - lékaři, úřady, nákupy úplně pořád. Snažím se ho brát všude sebou, kde je to jen trochu možné. Spí se mnou často i v ložnici, občas na chodbě. Sám si řekne kde chce být. Jen do postele nesmí. Jinak může všude a všude mě následuje. Doma je mně věčně v patách, nechce být sám ani v místnosti. Občas si odejde a chce mít klid, ale je to málokdy. Většinou ikdyž spí a já odejdu např. z obýváku do kuchyně, tak on si přejde za mnou do kuchyně a pokračuje ve spaní tam.
Moc rád se mazlí, často spí namačkaný na mě. Přes den. Pokud teda nejsem v pohybu tak buď jsme spolu na sedačce nebo mně leží pod nohama.

Když jsme byli teď např. na dovolené tak pořád hlídal smečku, byl vyloženě nešťastný a nervozní pokud se někdo na pár minut odpojil a šel zaplatit třeba vstupné do hradu - nalepený na dveřích a nevnímal nic jen kdy se vrátí. Pořád se nás snažil tak jakoby udržovat pohromadě, i na chatě. Měli jsme velkou chatu jen pro sebe a zahradu. On nás pořád hlídal abysme byli spolu. Jak byl každý v jiné místnosti tak ležel ve dveřích. Vůbec nespal, měl službu od rána do noci.

Když je sám doma tak žádný problém, bývá sám jen pár hodin denně, ale vydrží i 9h.
Podle mě to ničí chyba není a nevidím na tom nic špatného. Je to prostě jeho povaha.

Mám ho od štěňátka, papírový pes. Ale je na mě a celkově i na celou naši nejbližší rodinu velmi fixovaný. Nepejskař a vlastně i hodně pejskařů si to ani neumí představit. Prostě to tak máme a mně to vůbec nevadí.

25.6.2016 23:44
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Taky mám závisláka, dneska jsme se vrátili z dovolene a zjistila jsem, ze mame problem. Ve sve kleci na kteroz je zvykly je to v pohodě, ale pokud jsem ho nechala v místnosti na chatě, okamžitě si otevřel a hledal me. Meli jsme zahradu 4000 m2, pokud jsem ho nechala tam - to samé, okamzite byl u dveri a snazil se dostat za mnou. Pokud jsme sedeli v restauraci a odesla jsem, dala jsen povel cekej, tak sice cekal, ale byl porad ve strehu. Pokud s nim jde nekam pritel, prvnich par metrů nechce chodit a hleda me. Nevim jak moc jsem to zapricinila ja, snazim se ho brát sebou vsude kde to jde, nadruhou stranu je ale schpny byt doma sam. K cizim lidem je neduverivy a dela bububu, k lidem, ktere vida častěji, neho si ho získají (pamlsky, hazenim balónků) je milionovy.

26.6.2016 07:50

Dle mých osobních zkušeností si anglická plemena chrtů (ta neaglická tolik neznám) vytvářejí velmi úzkou vazbu na majitele. Není to pes, který Vám potřebuje 24/7 sedět nalepený na klíně - je však náramně spokojený, když budete spolu odpočívat ve stejné místnosti každý ve vlastním křesle. Nenazvala bych to úplně závislostí, spíše potěšením ze vzájemné společnosti.

Tak pod to se můžu podepsat i s afgánem...

Jinak psy jsou závisláci většinou na mě, ale je to způsobeno tím, že já je krmím, vychovávám, spinkaj se mnou v posteli, pokud jsou mazlící, tak mazlím atd...současný pes je extrém, byl to takovej uplakáneček už od štěňátka (oproti svojí sestře, která v životě nezakňourala), třeba zůstal sám uprostřed obýváku plném lidí a posadil se a začal plakat...no, naše rodina nejsou žádný tvrďáci, tak k němu hned někdo šel...je pravda, že byl i takovej ustrašenej, zkraje i na procházce na vodítku hodně nejistej, takže jsem ho od začátku vodila já...no nebudu to protahovat, zatímco feně je šumák, kdo jí vede, tak pes neustále kontroluje, zda vodítko držím já...jak říká můj muž...je prostě rozmazlenej, no myslím, že má asi pravdu...prostě mamáneček

26.6.2016 08:23
Dája6

XXX.XXX.40.42

Aliens_II

Dobrý den mám 2 Bišonky a ten starý tak to je ukázka závislosti, ten kdyby neměl nožičky tak se bude za mnou plazit. Druhý tak ten jako jo, ale není to extrém a Rusák tak ten je spíš tak půl na půl, jedna půlka je Batulek a druhá jsem já.
No a ten dědulek tak ten to má jaksi v sobě podle mě tohle nejde naučit to je v povaze a ani to nijak neovlivníte. Prostě ten pes to má a vy za to ani nemůžete.
Dája.

26.6.2016 10:28

Závislost na páníčkovi někdy sice obtěžuje, ale jindy zas není na škodu. Když psa opouštíte a necháváte někomu na hlídání a víte, že smutní, že nad opatrovníkem nejásá, je to nepříjemné.
Naopak, když od vás pes poodběhne jen tak daleko, aby o vás stále věděl, nevydává se nikam na rais, je to hodně příjemné.
Jak taková závislost vznikne? Nemám tušení. Ale hodně je to tím, že ho zpravidla opatruje jen jeden člověk. Když pes žije ve velké rodině, pokaždé ho vezme ven ( nakrmí ) někdo jiný, tak velká závislost na jednom asi nevznikne.

26.6.2016 10:47
Andrýsek3

XXX.XXX.21.182

Můj mladej, je obrovský závislák, doma je v klidu - neštěká, nevyje, neničí. Ale nechala jsem ho jednou u našich a ležel u dveří a "brečel", nemám důvod ho nechavat samotného, když už tak je doma, kde ví, že brzy přijdeme, nebo jde/jede s námi. Pokud ho má přítel na vodítku a já někam jdu, tak chce taky..to samé i obráceně. Když jsem ho poprvé nechala uvázaného u obchodu (stála u něj moje mamka, kdyby ho měla v ruce, tak ji táhne po zemi) sedel napjatej jak struna, klepal se.. teď už to zvládá celkem dobře, ale prostě furt sleduje.. teď byl den beze mě, pouze s přítelem, prý se od něj nehnul na krok(asi aby mu taky neutekl), no když jsem přijela skákal mi doslova po hlavě aby mi dal pusu je na mě hodně závislý a mě to nevadí..miluju to, spí se mnou, jí se mnou, učí se se mnou, prostě vše. Je rozmazlený, ale když už jsem si to zvíře k sobě připoutala, tak mu dám vše.

26.6.2016 11:33
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja mam trosku jiny pribeh-nebyl to muj pes, ktery byl na me zavisly, byl to na vesnici, kam jsme jezdili na chalupu, jezevcik mych kamaradek, jeho panecek-myslivec, ho braval do lesa, ale vetsinu casu lezel pred jejich domem. Znala jsem ho od stenete, a proste jsem ho mela rada...no a vyvinula se z toho laska az do jeho smrti. Kdyz jsme byli s holkama a s nim venku, byla jsem to ja, kdo mu daval napit z rybnika, kam se nemohl pro sve malinke nozky dostat a jen na vodu zastekal, byla jsem to ja, kdo ho zachranoval na silnici kdyz jelo auto, vozila jsem ho na sanich, kdyz se obalil koulema snehu a zasekl se ve svahu... Vyustilo to v to, ze na me kazde rano cekaval pred chalupou az vstanu, spal se mnou ve stanu-byl sama blecha, smrdel, ale mne to nevadilo a nikdy jsem od nej zadnou blechu nedostala, k dyz jsme sli na zabavu do vedlejsi vesnice prisel tam za mnou. Mamka si delala legraci, ze je jako muj milenec . Kdyz se ke mne chtel priblizit jiny pes z dediny vzy je zahnal, a ze to byli vesmes skorovlcaci. Nazrat jsem mu nedavala, ale asi jsem uspokojovala jeho psychicke potreby. Kdyz uz byl stary a sedivy, jeho panecek mu prejel packu autem a nikde s nim nebyl, veterina nikde, vesnice par chalup a dost, tak jsem mu nozku dlahovala. Pak jsme jednou prijeli na chalupu a uz nebyl, umrel. Byla to moje prvni psi laska a normalne ted řvu.

26.6.2016 14:58

Ne ono, ale já jsem závislá na tom stvoření se 4 tlapkami. Přiznám si to smajlík

26.6.2016 15:08
nexxi

XXX.XXX.228.56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne ono, ale já jsem závislá na tom stvoření se 4 tlapkami. Přiznám si to smajlík

Naprostej souhlas.. ano, doma bez sebe nedáme krok a vidím, jak na mě visí pohledem, i když v noci si chrní různě dle nálady (máme otevřené dveře). ale venku je pro ni tisícero zajímavějších věcí od lidí, psů vhodných k sežrání, vrabčáků k pronásledování, stop ke čmuchání.. takže doma šéfuju já, venku pes

26.6.2016 15:20

nexxi napsal(a):
Naprostej souhlas.. ano, doma bez sebe nedáme krok a vidím, jak na mě visí pohledem, i když v noci si chrní různě dle nálady (máme otevřené dveře). ale venku je pro ni tisícero zajímavějších věcí od lidí, psů vhodných k sežrání, vrabčáků k pronásledování, stop ke čmuchání.. takže doma šéfuju já, venku pes

U nás nevím kdo je závislý víc, jestli já na něm nebo on na mě Myslím že to bude asi tak nějak nastejno. Zbláznila bych se bez něj.
Když jsme venku tak to ho zajímá spousta věcí, kolikrát mám pocit že bych tam ani nemusela být. Že si vystačí úplně sám. Možná to bude ale tím že ví že prostě na tom druhém konci vodítka jsem a nemusí si mě hlídat. Ale když je na volno tak se po mně ohlíží, to máme naučené a každou chvilku si mě kontroluje jestli jdu taky. A když se schovám tak mě okamžitě hledá. Pak radost obrovská.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík