Thajský ridgeback v nouzi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2016 14:59
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Https://www.facebook.com/TRDinNEED/posts/1036033306445194 - poslední příspěvek.

Co si myslíte o TR? Je opravdu tak těžké z tohohle plemene vychovat normálního psa? Ptám se jen ze zvědavosti, osobně s nimi zkušenost nemám a na internetu čtu většinou jen samé negativní zkušenosti.

29.6.2016 16:07
balisek

XXX.XXX.131.211

Exteriérově se mi toto plemeno nesmírně líbí a kdysi jsem u něm i vážně uvažovala. Načetla jsem na internetu, co šlo a mluvila i s několika majiteli. Ač jsem léta měla doma chrty a tudíž mám zkušenost se svéráznými a nezávislými psy, na komplikovanou povahu thajce jsem si nakonec netroufla (zvláště s ohledem na to, že v té době byly doma malé děti).

Myslím, že zkažený, problémový thajec patří do rukou jen tomu, kdo toto plemeno zná a opravdu s ním umí zacházet.

29.6.2016 16:09
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

balisek napsal(a):
Exteriérově se mi toto plemeno nesmírně líbí a kdysi jsem u něm i vážně uvažovala. Načetla jsem na internetu, co šlo a mluvila i s několika majiteli. Ač jsem léta měla doma chrty a tudíž mám zkušenost se svéráznými a nezávislými psy, na komplikovanou povahu thajce jsem si nakonec netroufla (zvláště s ohledem na to, že v té době byly doma malé děti).

Myslím, že zkažený, problémový thajec patří do rukou jen tomu, kdo toto plemeno zná a opravdu s ním umí zacházet.

Jo, já o něj nestojím - abych to upřesnila. Exteriérově se mi taky líbí, ale mám ráda psy závisláky, takže nad ním ani neuvažuji. Spíš mě zajímalo, jestli někdo zná, nebo osobně vlastní thajského ridgebacka, který je pohodovým psem. smajlík

29.6.2016 16:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

marcelaamax napsal(a):
Https://www.facebook.com/TRDinNEED/posts/1036033306445194 - poslední příspěvek.

Co si myslíte o TR? Je opravdu tak těžké z tohohle plemene vychovat normálního psa? Ptám se jen ze zvědavosti, osobně s nimi zkušenost nemám a na internetu čtu většinou jen samé negativní zkušenosti.

No ty kokos... já věděla, že jsou thaici jiní, ale že jsou to až takoví "pošuci" teda zírám...to si snad dobrovolně nikdo nepořídí, ne? :o a ještě chovka - množírna...no, to je mi kombinace...

29.6.2016 16:40
balisek

XXX.XXX.131.211

Znala jsem dva. Jeden patřil známému - byl to relativně pohodový a přátelský a pes. Nedal se však odepnout z vodítka, aniž by vzal roha. Majitelé ho pouštěli na volno pouze na vlastní zahradě, která se postupně měnila na dobře zajištěný Alcatraz, protože thajec bravurně ovládal skok vysoký, šplh i důlní práce.

Druhého psa jsem potkávala na vycházkách v mém předchozím bydlišti. Chodil ven výhradně na vodítku a s košíkem, jelikož se velmi choval agresivně k jiným psům. Zmítal se na vodítku jak smyslů zbavený a majitelé měli co dělat, aby ho udrželi.

Oba majitelé tvrdili, že je to s thajcem "těžké" a že by si už toto plemeno podruhé asi nepořídili.

Nicméně je to nádherné zvíře, ale nic pro mě. Jeho nezávislost by mi zas natolik nevadila, ale mám ráda psy pohodáře, se kterými se není potřeba příliš dohadovat, kdo tomu doma velí a se kterými mohu bez obav mezi lidi a psy, aniž by je měli chuť "sežrat".

29.6.2016 18:20
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

lavacca napsal(a):
No ty kokos... já věděla, že jsou thaici jiní, ale že jsou to až takoví "pošuci" teda zírám...to si snad dobrovolně nikdo nepořídí, ne? :o a ještě chovka - množírna...no, to je mi kombinace...

Take mě překvapilo, ze u takového neobvykleho plemene se vyskytuje chovka - mnozirna :-/.

29.6.2016 19:06
Gerhild

XXX.XXX.149.104

Mám dvojí zkušenost (nebo jedenapůlovou, abych byla přesná). Před tuším dvěma roky na dovolené jsme potkali pána s modrou fenkou TR, šla navolno, chovala se přátelsky a nechala se bez problémů pohladit, i se sama mazlila.
A znám, byť ne moc blízce, rodinu, co má taky fenu, rezavou kříženku NO a thajce. K cizím hodně nedůvěřivá a ostrá, doma prý zlatá, hlavně k dětem.
Jsem založením hodně "kočičí" člověk a podobní psi mě dost lákají, ale došli jsme k závěru, že coby psí začátečníci s domácností plnou další zvířeny uděláme líp, když se poohlédneme po jiných plemenech.

29.6.2016 19:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Proč si komplikovat život ?

29.6.2016 19:46
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

rapotacka11 napsal(a):
Proč si komplikovat život ?

Me jen zajímá, jestli jsou treba lidí, kterym takova povaha vyhovuje a vychovají z thajskeho ridgebacka pohodoveho psa.

29.6.2016 19:48
scylla

XXX.XXX.150.32

marcelaamax napsal(a):
Me jen zajímá, jestli jsou treba lidí, kterym takova povaha vyhovuje a vychovají z thajskeho ridgebacka pohodoveho psa.

Znala jsem mladé manžele s fenkou tohoto plemene, naprosto pohodová, vyrovnaná, ovladatelná, k jiným psům nekontaktní, ale neútočila. Ale byl to jediný pes tohoto plemene, který byl v pohodě, ostatní byli dost agresivní magoři.

29.6.2016 20:02
sufle

XXX.XXX.161.21

Kamarádka měla fenu a chovala se malinko podobně jako nabízený pes. Měli ji od štěněte, ale jako dospělá byla celkem nevyspitatelná. Byla klidná a zničeho nic chňapla nebo napadla člověka i psa. Měli i malou dceru, ta měla také pár šrámů. Dožila se u nich 13ti let, ale už dalšího thajce nechtějí.
Já bych takového psa nechtěla.

29.6.2016 20:11
bhk

XXX.XXX.210.39

lavacca napsal(a):

Cituji:
nehledě na to, že vždycky když machroval na členy rodiny dal jsem mu pohlavek nebo jsem ho chytil za tlamu a držel mu jí dokaď nezakňoural a nepřestal bublat... ale nikdy jsem nezvládl jeho machrování na mě...

a dále píše
ale prostě thajec je o hodně jinej o hodně tvrdší... s pitbulem bych se klidně porval... ale s Grantem ne..

Podle mě je v tomto případě "pošuk" někdo jinej...

Zřejmě i v případě tohoto plemene platí ze všeho nejvíc vyrovnaný majitel...
Dřív se podobné blbosti psali třeba o SAO nebo KAO a ejhle všechno je jinak a dnes už to snad každý ví.
Proto předpokládám, že "normální"majitel thajce s ním problém nemá.

29.6.2016 20:18
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Prave me zajima, zda je to vylozene tim plemenem anebo spise tim, kdo ho vlastni.

29.6.2016 21:01
bhk

XXX.XXX.210.39

marcelaamax napsal(a):
Prave me zajima, zda je to vylozene tim plemenem anebo spise tim, kdo ho vlastni.

Určitě to druhé...
Pamatujete např tu dobu, kdy se stal velmi populární pes plemene Shar-pei? Následně se jich lidi začali zbavovat-prý, že je to zlý, neposlušný, hloupý, agresivní.. apod blbosti, lži, nepochopení nebo spíš nezájem pochopit...
Takhle co já pamatuju to odnesl např i Čau-čau... Dalmatin, Výmar, Chrti, Cane corso, Pitbull, SAO a další...
Ve všech jmenovaných a i konkrétních případech, které si pamatuji já - byl ale vždycky problém na druhé straně vodítka...

Proto si myslím, že i v případě thajce jde o totéž..
Prostě si ho pořídil nevhodný člověk resp.dle příspěvků více nevhodných a je tu fáma jak hrom..Thajec se nedá vychovat, je moc tvrdý, je zlý... a prostě ty další blbosti.

29.6.2016 21:55
impact

XXX.XXX.195.92

bhk To může říct jen člověk, který s thajcem nikdy nežil..

Thajec je nadprůměrně inteligentní.. Nejde ho posuzovat podle rozhovorů, návštěv, setkání na ulici. Thajec se prostě musí zažít..

29.6.2016 21:57
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

bhk napsal(a):
Určitě to druhé...
Pamatujete např tu dobu, kdy se stal velmi populární pes plemene Shar-pei? Následně se jich lidi začali zbavovat-prý, že je to zlý, neposlušný, hloupý, agresivní.. apod blbosti, lži, nepochopení nebo spíš nezájem pochopit...
Takhle co já pamatuju to odnesl např i Čau-čau... Dalmatin, Výmar, Chrti, Cane corso, Pitbull, SAO a další...
Ve všech jmenovaných a i konkrétních případech, které si pamatuji já - byl ale vždycky problém na druhé straně vodítka...

Proto si myslím, že i v případě thajce jde o totéž..
Prostě si ho pořídil nevhodný člověk resp.dle příspěvků více nevhodných a je tu fáma jak hrom..Thajec se nedá vychovat, je moc tvrdý, je zlý... a prostě ty další blbosti.

Jo presne tak jsem to myslela. Že proste se najdou lidí, kterym ta povaha vyhovuje a vychovaji z tohoto plemene bezproblemoveho psa. Ja ale mezi tito lide nepatřím, me by ta povaha nevyhovovala.

29.6.2016 21:57
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

impact napsal(a):
bhk To může říct jen člověk, který s thajcem nikdy nežil..

Thajec je nadprůměrně inteligentní.. Nejde ho posuzovat podle rozhovorů, návštěv, setkání na ulici. Thajec se prostě musí zažít..

Ja prave zadneho thajce neznám, ale myslim, ze nekdo ho může zvladnout a muze mu vyhovovat ne?

29.6.2016 22:02
impact

XXX.XXX.195.92

Já znám.. Už šest let žiju s naprosto typickým zástupcem plemene.

29.6.2016 22:26
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

impact napsal(a):
Já znám.. Už šest let žiju s naprosto typickým zástupcem plemene.

Fakt? A muzete nějak rozepsat jeho povahu? smajlík Dat fotku?;-).

29.6.2016 22:35
impact

XXX.XXX.195.92

Kdyžtak do zpráv.

29.6.2016 22:49
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Néé, poučte nás.
Já ho neznám, jen jsem o nich četla a vždy negace.
Tak nám ho vykreslete hezky (pravdivě).
Díky.

29.6.2016 22:53
Aliens_II

XXX.XXX.19.139

Také bych byl rád. Ten pes, plemeno, je věru zajimavé.

30.6.2016 08:54
impact

XXX.XXX.195.92

Nesetkala jsem se s žádným jiným primitivním plemenem osobně a doufám, že už se nikdy se žádným nesetkám.. Thajce jsem si pořídila, protože jsem hlídávala staršího bráchu mojí čuby. I když byl opravdu jeden z těch horších, stejně se mi líbila jeho povaha. No, víckrát už takovou hloupost neudělám. Jsou, nebo alespoň moje čuba je, nadprůměrně inteligentní. Umí si dát do souvislosti logické věci, které by člověk u psa nečekal. Ale právě díky tomu je s nimi o dost těžší pořízení a jakmile člověk něco jednou pokazí, už to nevrátí zpátky. Miluje svoji rodinu, po menším vítacím bublání se vítá a mazlí i s cizími. Bytostně nenávidí naši veterinářku a kdyby měla možnost, pokouše ji. Díky mojí výchovně botě nesnáší malé psy. Navíc má velmi nepříjemný zvyk. Když už napadne psa, tak se nepere a netrhá jak normální pes, ale snaží se ho uchopit za ušima a třepáním zlomit vaz. (Poznámka pod čarou - nikdy mi nenapadla cizího psa, abych nebyla za nějakého magora ) S velkými psy vychází v pohodě, i když nemá problém dát najevo svůj názor rázným kousnutím. (Poznámka pod čarou - dtto) Pokud se jí cokoliv nelíbí, tak prostě kousne. Člověk musí být pořád o krok napřed a přemýšlet nad tím, jak udělat věci jinak, aby pes nebyl nucenej kousnout. Ale bohužel ne každý to zvládá a pak jsou inzerováni zlí "dominantní" thajcové, co nutně potřebují novou rodinu, protože v té stávající žerou všechny okolo. Nicméně faktem prostě je, že je to vždycky chybou člověka - nutí psa dát najevo svoji nevoli kousnutím. Co se týče výcviku, tak trochu problémy jsou s lovením. Thajci jsou prostě duší lovci a na tom je potřeba důsledně zapracovat. My jsme asi dva roky chodili se stopovačkou, než jsem to prostě vzdala a pořídila elektriku. Čuba měla naprosto luxusní přivolání. Ale jen do té doby, než šlápla na zajíce. Po pořízení EO jsme přestaly chodit obě vystresované z procházek a začaly jsme si to konečně užívat. Teď EO už rok, či dva a možná víc nenosí a poslechne i v přítomnosti zajíců, což považuju za malý zázrak a což mi si jiný majitel thajce neuvěří. Celkově je opravdu superposlušná. Což je nejspíš dáno i tím, že je opravdu inteligentní a ví, co po ní chci na první myšlenku. Akorát s těma malýma psama jsme to trochu zadrbali..

Nevím nějak, co víc k tomu říct. Normálního psa zastrašíte nebo ho donutíte couvnout. U normálního psa to chvíli trvá, než ho dotlačíte do úzkých tak, aby byl nucenej kousnout. Thajec používá zuby jako naprosto běžný komunikační kanál.

30.6.2016 08:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Hezky napsaný. Díky.
Vaše ostatní psy toleruje ?

30.6.2016 09:06
impact

XXX.XXX.195.92

rapotacka11 napsal(a):
Hezky napsaný. Díky.
Vaše ostatní psy toleruje ?

Ne. Pokud je s nimi, musí mít náhubek.

Ona by nemusela možná. Většinou jen buble. Ale když mi naposledy držela fenku za ušima a třepala s ní, dost se to na mě podepsalo. Takže radši s náhubkem.

30.6.2016 09:07
impact

XXX.XXX.195.92

Normálně peroucí se psy prostě rozděláte, rozkopnete, vemete něčím po zádech, když je nejhůř. Ale s tím třepáním je to otázka sekundy a je po psovi.

30.6.2016 09:08
impact

XXX.XXX.195.92

Je krásná. Oni jsou všichni krásní. Pokud jsou to teda atleti kolem těch 20ti kilo. Ty třicetikilový mastodonty moc nemusím...

30.6.2016 09:12
impact

XXX.XXX.195.92

Někde jsem četla/slyšela historku, že si chovatelka jorků pořídila fenu thajce na hlídání. Jednou přišla z práce a pustila jorky na dvůr či zahradu vyčůrat. Fena, která do té doby spala, najednou vyskočila a v momentě je podávila jak myši. To je taky vcelku typickej thajec bych řekla.

30.6.2016 09:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Je to krásnej pes, ale...

30.6.2016 09:44
Aliens_II

XXX.XXX.19.139

Perfektní pes.

30.6.2016 09:53
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

impact napsal(a):
Normálně peroucí se psy prostě rozděláte, rozkopnete, vemete něčím po zádech, když je nejhůř. Ale s tím třepáním je to otázka sekundy a je po psovi.

Díky za přiblížení povahy. Fenka je opravdu náádhernáá

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2016 09:58
30.6.2016 10:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Ale fakt, pro koho - k čemu je takový pes ?

30.6.2016 10:06
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Je nádherná, myslím, že zrovna takový psi měli zůstat tam, kde byli vyšlechtěni..

30.6.2016 10:12
30.6.2016 10:20
impact

XXX.XXX.195.92

rapotacka11 napsal(a):

Když zvládnete jeho výchovu, je pro kohokoliv. Jak jsem psala - je to úžasné, poslušné, inteligentní a krásné plemeno. Jen je potřeba to s nimi umět. Kdybych neměla ostatní psy, tak mám naprosto perfektního a dokonalého společníka.

30.6.2016 16:07
Aliens_II

XXX.XXX.19.139

rapotacka11 napsal(a):

Když se ví jak na něj, byl by to perfektní společník. Když o něm člověk ví a byl by schopen, ten pes mu to na tisíckrát vrátí. Ostatně jako každý.

30.6.2016 16:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Nesetkala jsem se s žádným jiným primitivním plemenem osobně a
doufám, že už se nikdy se žádným nesetkám..
Thajce jsem si pořídila, protože jsem hlídávala staršího bráchu mojí čuby.
I když byl opravdu jeden z těch horších, stejně se mi líbila jeho povaha. No,

víckrát už takovou hloupost neudělám.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Mne úvod odpovědi dostatečně varuje.
Nechtěla bych žít ve střehu a v napětí.

(- že si chovatelka jorků pořídila fenu thajce na hlídání. Jednou přišla z práce a pustila jorky na dvůr či zahradu vyčůrat. Fena, která do té doby spala, najednou vyskočila
a v momentě je podávila jak myši.
To je taky vcelku typickej thajec bych řekla. ).

30.6.2016 18:38
impact

XXX.XXX.195.92

Kdybych neměla ostatní psy, tak mám naprosto perfektního a dokonalého společníka.

To musíte milá paní dočítat všechno. Ne jen to, co potřebujete.

30.6.2016 18:40
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

impact napsal(a):
Kdybych neměla ostatní psy, tak mám naprosto perfektního a dokonalého společníka.

Jo, asi jako pitbul nebo stafod. Taky milionovi psi, az na vztah k ostatním psům smajlík

Akorat ze jednomu vyhovuje závislost bullů, a druhemu "nezávislost" thajce.

30.6.2016 19:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

impact napsal(a):

Ale já dočítám.
A pečlivě.
Vidíte, že ne každý to zmákne.
Jak ti psi pak končí ?
Já takovou "osobnost" nepotřebuji.

30.6.2016 20:17
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

rapotacka11 napsal(a):
Ale já dočítám.
A pečlivě.
Vidíte, že ne každý to zmákne.
Jak ti psi pak končí ?
Já takovou "osobnost" nepotřebuji.

Ale ze vy takovou osobnost nepotrebujete neznamená, ze ji nepotrebuje kazdy. Nekomu muze vyhovovat.

30.6.2016 21:03
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Zcela jistě.
Já ale mluvím za sebe.

? Https://www.facebook.com/TRDinNEED/posts/1036033306445194.
Ti si taky věřili.

30.6.2016 21:35
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

rapotacka11 napsal(a):
Zcela jistě.
Já ale mluvím za sebe.

Ti si taky věřili.

To je ten, o kterem je celou dobu rec ;-)

Ja za sebe take rikam, že bych ho nedala a nechtěla. Ale vy jste psala - k cemu takový pes? - Tak jn rikam, ze pro někoho to muze byt pohodovy pes.

30.6.2016 22:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.174

Není to jen Grant.
Letos se tam vyskytli ještě : Rasty a Buddy, Enzo, Falco.

30.6.2016 23:08
impact

XXX.XXX.0.128

Pět. Celých PĚT psů jednoho plemeno. No to je hrůza.

30.6.2016 23:39

Pár thajců znám a jako plemeno byl jistou dobu v užším výběru. Vyřazen kvůli vyšší váze.
Není to nic tak šíleného, jak se často popisuje. Je to prostě víc natur pes a člověk si musí uvědomit, do čeho jde a jestli mu trochu komplikovanější vztah s chytrým zvířetem s vysokou adaptivní inteligencí bude vyhovovat. Vysoká míra empatie je u majitele nezbytná. Prostě to není žádný robůtek typu standarního domácího psa (to nemyslím ve zlém), ale někdy doslova kousek divočiny doma. Jejich vzájemná komunikace vypadá kolikrát vražedně, ale to je přirozené, na to si člověk musí zvyknout. Většina lidí by to asi nedala, ale stejně jako u mého plemene jsou chovatelé, kteří jsou thajcem naprosto okouzleni a nikdy by jiné psy nechtěli.

11.2.2019 18:45

marcelaamax napsal(a):
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=52400

no to je "darecek"....

11.2.2019 19:54

Njn. To je, pokud vím, pes ze Slovenska, co by nešel do chovu (dermoid sinus), a chovka ho jako odrostlého snad chtěla přímo darovat. Evidentně po něm šáhl někdo, kdo tušil prdprdcililink. Chudák pes.

12.2.2019 06:52
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Njn. To je, pokud vím, pes ze Slovenska, co by nešel do chovu (dermoid sinus), a chovka ho jako odrostlého snad chtěla přímo darovat. Evidentně po něm šáhl někdo, kdo tušil prdprdcililink. Chudák pes.

Darovala ho nejakymu zasranymu fetakovi, kterej ho zavrel na zahradu a nechal ho tam pomalu chcipat hlady. Pes byl chodici kostra, kdyz ho z tama vytahli.

Jinak ja i po dvou letech muzu opet jen zopakovat, ze chytrejsiho, poslusnejsiho a mazlivejsiho psa jsem stale nemela. Jen uz mi ponekud vybledla.

12.2.2019 08:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Darovala ho nejakymu zasranymu fetakovi, kterej ho zavrel na zahradu a nechal ho tam pomalu chcipat hlady. Pes byl chodici kostra, kdyz ho z tama vytahli.

Jinak ja i po dvou letech muzu opet jen zopakovat, ze chytrejsiho, poslusnejsiho a mazlivejsiho psa jsem stale nemela. Jen uz mi ponekud vybledla.

Jeee, krásná, kolik jí je? Jinak byste si teda klidně znovu pořídila tohle plemeno?

A k tomu inzerovanému - no bude to mít asi hodně těžké, jako pes jedináček, bez dětí, bez zvířat, agresivní v jistých situacích.... Ale věřím tomu, že u někoho se správným přístupem by se hodně z tohoto dalo změnit.

12.2.2019 09:36
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):
Jeee, krásná, kolik jí je? Jinak byste si teda klidně znovu pořídila tohle plemeno?

A k tomu inzerovanému - no bude to mít asi hodně těžké, jako pes jedináček, bez dětí, bez zvířat, agresivní v jistých situacích.... Ale věřím tomu, že u někoho se správným přístupem by se hodně z tohoto dalo změnit.

Letos bude mit devet. Uz je kastrovana, mela nadorek na mlecne zlaze, tak jsme to vzali rovnou cele. Porad je to stejna cuza, ktera se mnou diskutuje o vsem, co po ni chci. Ale na druhou stranu opravdu poslechne na slovo. Kdyz vi, ze by to zavanelo lepancem. Jako psa jedinacka bych si thajce z fleku poridila znovu. Jsou to uzasni psi. Ona svoje lidi opravdu miluje. Mysleno tim i vsechny moje pratele, ktere zna. Na uplne cizi postekava, ale casem se mazli taky. Veterinarku nenavidi porad stejne. U nas je opravdu jediny problem ten, ze nenavidi moje maly feny. Ale ten problem jsem vyrobila ja. Naprosto splachovaci stafbull je jeji nejvetsi kamos.

12.2.2019 09:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

impact napsal(a):
Letos bude mit devet. Uz je kastrovana, mela nadorek na mlecne zlaze, tak jsme to vzali rovnou cele. Porad je to stejna cuza, ktera se mnou diskutuje o vsem, co po ni chci. Ale na druhou stranu opravdu poslechne na slovo. Kdyz vi, ze by to zavanelo lepancem. Jako psa jedinacka bych si thajce z fleku poridila znovu. Jsou to uzasni psi. Ona svoje lidi opravdu miluje. Mysleno tim i vsechny moje pratele, ktere zna. Na uplne cizi postekava, ale casem se mazli taky. Veterinarku nenavidi porad stejne. U nas je opravdu jediny problem ten, ze nenavidi moje maly feny. Ale ten problem jsem vyrobila ja. Naprosto splachovaci stafbull je jeji nejvetsi kamos.

No tak takhle vypadá thajec jako celkem bezproblémový pes . A jak to má s lovením? Dá se odvolat?

12.2.2019 10:01
impact

XXX.XXX.195.92

marcelaamax napsal(a):
No tak takhle vypadá thajec jako celkem bezproblémový pes . A jak to má s lovením? Dá se odvolat?

Jak jsem psala nahore tenkrat. Nosila asi dva roky stopovacku, pak dva roky elektriku a ted uz leta chodi bez a neutika. Ona si to v te hlave dokaze srovnat, ze ji to pak za naslednej cirkus nestoji.

Neregistrovaný uživatel

12.2.2019 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

rapotacka11 napsal(a):
Zcela jistě.
Já ale mluvím za sebe.

Ti si taky věřili.

Strašný fotky! Dermoid sinus je utrpení psů s ridgem.
S největší pravděpodobností jím trpí převážně psi, který mají vlohu pro ridge v homozygotní podobě. Je to dominantní znak, tudíž ridge mají i heterozygoti.
Že se rodí ridgebackové bez ridge ví asi každý stejně jako to, že tito nesmí dál do chovu, protože jsou nestandardi.
A to je to co mě tak strašně štve! Každou chvíli se tady někdo tříská za to jak super je chov pouze s PP FCI! A oni se takhle týrají psi chovem právě pod hlavičkou FCI.
Kdyby nebyli na významných pozicích kynologičtí vůdci, kteří jsou úplně blbí, tak se například u tohoto plemene psi bez ridge na zádech do chovu zařazují, aby k tomuhle utrpení docházelo co nejméně.
No a co, že nebude mít pruh obrácených chlupů na zádech, stejně je to jen mutace, která nepřináší zvířeti nic dobrého. Pes by byl jinak stejný a postupně by si lidi zvykli. Prostě někteří redgebaci by neměli ridge,
Někdy si říkám, jestli někteří psi s ridgem nejsou třeba nerudní, protože trpí dermoidem, který není ještě rozpoznatelný.

Ho-go

14.11.2020 16:59
Ho-go

XXX.XXX.101.66

Mám fenku T.R. černou-Růženu...v papírech Black Rose, dostal jsem ji od syna,který si ji pořídil ke dvouleté dceři v domění, že spolu vyrostou... omyl, vrčela na dítě a tak než aby ji dal někomu cizímu, vzal jsem si ji i přes-to,ze mám čtyřletého Kavkazana a dvouletou čubu stejného plemene, hrají si spolu a pokud toho má Kavkaz dost, rázně hru ukončí!!! Jinak je Růžena povahou zlatá,sice nedůvěrivá,ale pokud ji necháte její prostor a trochu klidu,funguje na slovo!!! Jediné,co mi u ní štve je nenažranost,zrala by víc,než ten Kavkazan!!!

2.4.2021 12:03

Mám 6 měsíčního thajce .V dočasce. Předešlý majitel se mu nevěnoval jak by měl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík