Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2016 20:52
Lucinecka91

XXX.XXX.109.2

Dobry den,
Byla jsem par mesicu v usa a strasne jsem si zamilovala rasu psu Goldendoodla, kde jsou velice oblibeni. Chtela bych si pejska teto rasy do budoucna poridit ale bohuzel jsem zjistila, ze v CR vubec nejsou.
Jsem ochotna si pro nej dojet i do zahranici v Evrope. Muzete mi prosim poradit nejake webove stranky zahranicnich chovatelu? Nebo jak se da zjistit, kde by je mohli mit?

Dekuji mockrat za odpoved.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2016 20:57

Goldendoodle.cz ?

10.7.2016 21:14
Lucinecka91

XXX.XXX.109.2

Dekuji ale tohle mi moc nepomohlo, hledam zahranicni chovatele, v cesku nejsou a kdyby na tech strankach byl kontakt tak primo ty lidi kontaktuji a zeptam se a nepisu sem.

10.7.2016 21:47
dadu

XXX.XXX.250.70

Je to kříženec retrívra a pudla...

10.7.2016 21:49

Lucinecka91 napsal(a):
Dobry den,
Byla jsem par mesicu v usa a strasne jsem si zamilovala rasu psu Goldendoodla, kde jsou velice oblibeni. Chtela bych si pejska teto rasy do budoucna poridit ale bohuzel jsem zjistila, ze v CR vubec nejsou.
Jsem ochotna si pro nej dojet i do zahranici v Evrope. Muzete mi prosim poradit nejake webove stranky zahranicnich chovatelu? Nebo jak se da zjistit, kde by je mohli mit?

V útulku je spoustu kříženců... netřeba dovážet nějakého z tramtárie.

10.7.2016 21:52
balisek

XXX.XXX.131.211

Goldendoodle není plemeno. Goldendoodle je kříženec zlatého retrívra a pudla první generace. Nelze ho "chovat" jako plemeno, jelikož všechny generace vyšší než F1 jsou už klasické "křižovatky", kde lítají povahy i exteriér.

V USA jsou prvogenerační kříženci dvou plemen velice trendy, říká se jim "designer dogs". Nejsou-li Vám dost oficiálně registrovaná plemena, můžete si za mrzký peníz pořídit cockapooa, maltipooa, malshiho, schnoodla, cheekse a další ptákoviny.

Naštěstí tahle mičurinská móda zatím do Evropy ve větším rozsahu nepronikla a doufám, že ani nepronikne. Pokud nutně potřebujete křížence, udělejte dobrý skutek a zajděte do útulku - různých "téměř-retrívrů" je tam dost.

10.7.2016 21:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V útulku je spoustu kříženců... netřeba dovážet nějakého z tramtárie.

No jo, ale...
To pak bude kříženec pudla a zlaťáka (asi) a nebude to Goldendoodle.

Zadavatelka si na to bude muset přijít sama, že to není žádné plemeno, ale jen pojmenovaný a záměrně množený kříženec.

10.7.2016 21:57

Fiona.Praha napsal(a):
No jo, ale...
To pak bude kříženec pudla a zlaťáka (asi) a nebude to Goldendoodle.

Zadavatelka si na to bude muset přijít sama, že to není žádné plemeno, ale jen pojmenovaný a záměrně množený kříženec.

Si tomu může říkat goldendoodle, nemusí říkat, že je to vořech a parkové image bude zachováno.

10.7.2016 22:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):
Goldendoodle není plemeno. Goldendoodle je kříženec zlatého retrívra a pudla první generace. Nelze ho "chovat" jako plemeno, jelikož všechny generace vyšší než F1 jsou už klasické "křižovatky", kde lítají povahy i exteriér.

V USA jsou prvogenerační kříženci dvou plemen velice trendy, říká se jim "designer dogs". Nejsou-li Vám dost oficiálně registrovaná plemena, můžete si za mrzký peníz pořídit cockapooa, maltipooa, malshiho, schnoodla, cheekse a další ptákoviny.

Naštěstí tahle mičurinská móda zatím do Evropy ve větším rozsahu nepronikla a doufám, že ani nepronikne. Pokud nutně potřebujete křížence, udělejte dobrý skutek a zajděte do útulku - různých "téměř-retrívrů" je tam dost.

Já o nich kdysi viděla dokument - záměr je nelínající kudrnatý retrívr, ale co kus, to originál. Tak jak to u kříženců bývá

Tady máme něcodoodli, něcopoo a podobné originály na každém rohu. Jen se nevydávají za " nové plemeno".
Tady se kříženci vydávají za stará známá, momentálně módní plemena.

Netušíte, co jsou ta "plemena", co jste jmenovala - resp. co s čím smajlík

10.7.2016 22:01
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Ach Vy nelidská stvoření. Sebrali jste ji iluze o překrásném USa psíku.

10.7.2016 22:03

Https://www.google.cz/#q=goldendoodle+europe

No co, pes. Kolik je nových plemen za posledních 20 let. Povahy lítají i u těch posvěcených "Nadorganizací". Hlídači nehlídají, tamti zas se ovcí bojí, rodinní psi žerou lidi...

Je to jako si vzít křížence. Nikdo neví jaký bude. A u čeho ano. Akorát za tohle se platí víc. No a co.

10.7.2016 22:14
balisek

XXX.XXX.131.211

No a nic. Jen tolik, že prohlašovat golden doodla za plemeno je mystifikace, jelikož to žádné plemeno není. Pokud však někdo nutně potřebuje předraženého křížence zlaťáka s pudlem, má ho mít. Když si lidé mohou pořizovat osmikilové "ty větší" jorky, tak proč ne goldendoodla. Moje peníze to nakonec nejsou. smajlík

10.7.2016 22:19
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Zrovna labradoodle a goldendoodle (nevím přijdou mi nakonec stejní) mě přijdou vcelku jako praktický kříženec - nelinajici pes, který by se dal použít pro nevidomé atd..s alergií. Osobně bych si ho nepořídila a další tyto super názvy pro mě teda taky nejsou...je poptávka tak bude i nabídka..a lidi to přeci musí mít! Protože to má jméno, pak taky záleží na přístupu toho chovatele, ale to máte všude.

10.7.2016 22:28

Vždyť to nikdo za nic nevydává. Není to skorojork. Je to kříženec. Potkala jsem 2 labradoodly a jsou to troubové, takové ovečky. Ale. Kříženec. Další případ může být mimoň nevyzpytatelný.
Už se to tak dělá asi 30 let a tady je pořád "pozdvižení".

10.7.2016 22:30

balisek napsal(a):

Jsem ani netušila, když jsem si pořizovala, moje křížence(vořechy)...la pardon "hybridy v generaci F1", že jsem takto předběhla módu...že mám vlastně "designer dogs"...bych s tím mohla machrovat

10.7.2016 22:34

Lidi ví stejně prd, jak má které plemeno vypadat. Kamarádka si pořídila JRT fenku s PP s motivací příčetného člověka - aby to vypadalo jako JRT, chovalo se to jako JRT a hlavně aby měla vyšší pravděpodobnost, že se nebude muset moc kamarádit s vet. A teď se jí každý druhý majitel hladkosrstého pseudo JRT ptá, s čím je křížená. Je totiž hrubosrstá. Tak kámoška říká, že s malým kníračem.

10.7.2016 22:36
balisek

XXX.XXX.131.211

Andrýsku, četla jsem pojednání od tvůrce doodlů Wally Conrona z Austrálie, který je od osmdesátých letech křížil jako "hypoalergenní" vodící psy. Posléze sám prohlásil, že i po33 letech snažení to je slepá ulička a že "otevřel pandořinu skříňku".

Na rozdíl od původních plemen hybridi neměli předvídatelné povahové vlastnosti a jen minimum psů mělo opravdu hypoalergenní srst (někteří naopak vylučovali alergenů více než původní labík). Zato dostali do vínku sbírku genetických nemocí obou plemen - epilepsii, PRA, luxaci čéšky, displazie...

10.7.2016 22:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

balisek napsal(a):
No a nic. Jen tolik, že prohlašovat golden doodla za plemeno je mystifikace, jelikož to žádné plemeno není. Pokud však někdo nutně potřebuje předraženého křížence zlaťáka s pudlem, má ho mít. Když si lidé mohou pořizovat osmikilové "ty větší" jorky, tak proč ne goldendoodla. Moje peníze to nakonec nejsou. smajlík

Snad zadavatelka "vystřízliví" a nic takového si nepořídí.

10.7.2016 22:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

balisek napsal(a):
Andrýsku, četla jsem pojednání od tvůrce doodlů Wally Conrona z Austrálie, který je od osmdesátých letech křížil jako "hypoalergenní" vodící psy. Posléze sám prohlásil, že i po33 letech snažení to je slepá ulička a že "otevřel pandořinu skříňku".

Na rozdíl od původních plemen hybridi neměli předvídatelné povahové vlastnosti a jen minimum psů mělo opravdu hypoalergenní srst (někteří naopak vylučovali alergenů více než původní labík). Zato dostali do vínku sbírku genetických nemocí obou plemen - epilepsii, PRA, luxaci čéšky, displazie...

Joo tak to je blbé, nečetla tak děkuji za informace. Já teda sama poznala, že to není tak úplně stoprocentní. Jedna známá ho měla a já alergii stejně cítila. nikdo mi to nevěřil, vždyť je přeci hypoalergenni. Takže jen další kříženec bez využití s lukrativním jménem..? Ale úmysl byl dobrý.

10.7.2016 22:44
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Lidi ví stejně prd, jak má které plemeno vypadat. Kamarádka si pořídila JRT fenku s PP s motivací příčetného člověka - aby to vypadalo jako JRT, chovalo se to jako JRT a hlavně aby měla vyšší pravděpodobnost, že se nebude muset moc kamarádit s vet. A teď se jí každý druhý majitel hladkosrstého pseudo JRT ptá, s čím je křížená. Je totiž hrubosrstá. Tak kámoška říká, že s malým kníračem.

Na jedné diskusi jsem četla příspěvek, že každý z nás potkal opravdových JRT tolik, že by je spočítal na prstech jedné ruky (myšleno v běžném životě, ne na výstavách). A jiná se tam přidala, že když se zamyslí, tak vlastně ani neví, jak opravdový JRT vypadá, protože všichni, co zná jsou čistokrevní bez PP a každý je jiný

10.7.2016 22:48

Které to je to původní plemeno. Kde se berou nová. Před x lety bylo o 100 druhů méně.

Jinak, si to přečtěte https://en.wikipedia.org/wiki/Labradoodle

Není nic jednoduššího než psy testovat, stejně jako ve zmršeném chovu kolika dalších.
Který druh je zdravý a má původní povahu. Tak tohle je prostě pes, co má nějaké předpoklady k děd. nemocem a povaze, ale naplnit je nemusí. Jako stovky dalších ras a kříženců. Tak snad si koupím testovaného jedince. Furt lepší než rádoby jork.

10.7.2016 22:50
litanie

XXX.XXX.166.41

Zdravím, před 30ti lety jsem si pořídila cockerpoo F1. Paní, od které jsem si štěně brala, nechtěla ani korunu.Tvrdila mi, že je to kokr (však mamku vidím), ale na první pohled mi bylo jasné, že je to kříženec s pudlem.I tak jsem ji vzala a paní dala celých 200 korun.Povahově byla úžasná, přátelská i neskonale milovala děti.

10.7.2016 22:53
balisek

XXX.XXX.131.211

Andrýsek3 napsal(a):
Joo tak to je blbé, nečetla tak děkuji za informace. Já teda sama poznala, že to není tak úplně stoprocentní. Jedna známá ho měla a já alergii stejně cítila. nikdo mi to nevěřil, vždyť je přeci hypoalergenni. Takže jen další kříženec bez využití s lukrativním jménem..? Ale úmysl byl dobrý.

O vzniku názvu "labradoodle" napsal Conron toto:

Vzal jsem svojí nejlepší fenu labradorského retrívra a spářil jí s pudlem. Výsledkem byl vrh tří štěňat. Vzhledem k dlouhému seznamu čekatelů na vodícího psa jsem si byl jistý, že nebudu mít žádný problém umístit své tři nové křížence. Bohužel, nikdo je nechtěl, všichni chtěli čistokrevného psa.

Tak jsem šel za našim PR manažerem a ten řekl: "Jdi za novináři a řekni jim, že jsem vynalezli nového psa - labradoodla!". Byl to trik, ale fungovalo to! Během týdnů, které následovaly, byla naše ústředna zahlcena telefonáty od zrakově postižených, od center pro výcvik vodících psů a od lidí s alergií na psí srsti. Všichni se chtěli dovědět více o tomto "zázračném psu".

...

Dnes jsem mezinárodně považován za prvního člověka, který vyšlechtil labradoodla. Lidé se mě ptají: "Nejsi na sebe pyšný?" Říkám jim: "Ne! Ani v nejmenším." Způsobil jsem mnoho škody na čistokrevném chovu a pomohl mnoha šarlatánům k bohatství. Otevřel jsem Pandořinu skříňku a vypustil Frankensteina.

10.7.2016 22:55
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

litanie napsal(a):
Zdravím, před 30ti lety jsem si pořídila cockerpoo F1. Paní, od které jsem si štěně brala, nechtěla ani korunu.Tvrdila mi, že je to kokr (však mamku vidím), ale na první pohled mi bylo jasné, že je to kříženec s pudlem.I tak jsem ji vzala a paní dala celých 200 korun.Povahově byla úžasná, přátelská i neskonale milovala děti.

A není to cockerdoodle?
Mám v těch doodlech a poo trošku hockey

10.7.2016 23:05
litanie

XXX.XXX.166.41

Fiona.Praha napsal(a):
A není to cockerdoodle?
Mám v těch doodlech a poo trošku hockey

Ať tak či onak, byla kříženka kokra s pudlem, takový vznešený název dostali až o několik let později

10.7.2016 23:11

Fiona.Praha napsal(a):
Na jedné diskusi jsem četla příspěvek, že každý z nás potkal opravdových JRT tolik, že by je spočítal na prstech jedné ruky (myšleno v běžném životě, ne na výstavách). A jiná se tam přidala, že když se zamyslí, tak vlastně ani neví, jak opravdový JRT vypadá, protože všichni, co zná jsou čistokrevní bez PP a každý je jiný

No u nás je i PP JRT dost, ale bez samozřejmě mraky a mraky. Barvu to má, ale tvary od jezevčíka až po foxteriéra. A někdy člověk nevěří vlastním očím. Vidíme jako JRT slečnu, můj hormon poskočí radostí, řítí se k ní a slečna s hysťákem zdrhá. Typická povaha. Nejhorší je přístup lidí - ti okolo mě, co "na to mají", nemusí mít drahá auta, ani jinak nevyčnívají, ale psy mají všichni s PP. Nebo adoptují, mají přiznaného echt voříška apod. Na druhou stranu lidé, kteří hrají na "image", vrážejí šílené peníze do všeho, co je vidět, ale do čistokrevného psa nejsou ochotni investovat. Ale ono je to hlavně o inteligenci. :).

11.7.2016 08:11
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Https://www.google.cz/#q=goldendoodle+europe

No co, pes. Kolik je nových plemen za posledních 20 let. Povahy lítají i u těch posvěcených "Nadorganizací". Hlídači nehlídají, tamti zas se ovcí bojí, rodinní psi žerou lidi...

Je to jako si vzít křížence. Nikdo neví jaký bude. A u čeho ano. Akorát za tohle se platí víc. No a co.

F1 kříženci by měli mít předpovídatelné vlastnosti, protože se tak nějak předpokládá, že se ta dvě plemena "doplní" vždy stejně. Ale pro další křížení mezi nimi to už neplatí.

11.7.2016 10:20

Žaneta kocková napsal(a):
F1 kříženci by měli mít předpovídatelné vlastnosti, protože se tak nějak předpokládá, že se ta dvě plemena "doplní" vždy stejně. Ale pro další křížení mezi nimi to už neplatí.

Já tu sice ze sebe dělám i.diota, ale jen proto, že zrovna nemám co dělat.
Jinak děkuji.).

11.7.2016 18:04
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

No u nás je i PP JRT dost, ale bez samozřejmě mraky a mraky. Barvu to má, ale tvary od jezevčíka až po foxteriéra. A někdy člověk nevěří vlastním očím. Vidíme jako JRT slečnu, můj hormon poskočí radostí, řítí se k ní a slečna s hysťákem zdrhá. Typická povaha. Nejhorší je přístup lidí - ti okolo mě, co "na to mají", nemusí mít drahá auta, ani jinak nevyčnívají, ale psy mají všichni s PP. Nebo adoptují, mají přiznaného echt voříška apod. Na druhou stranu lidé, kteří hrají na "image", vrážejí šílené peníze do všeho, co je vidět, ale do čistokrevného psa nejsou ochotni investovat. Ale ono je to hlavně o inteligenci. :).

Nemyslím, že je to o inteligenci nebo o penězích.
Ač si všichni "zasvěcení" myslí, že osvěty již bylo dost, já si myslím, že osvěty je mnoho, ale rozhodně nepronikla všude. Pro mnoho lidí je množírna něco ukrutného a ta milá paní s tím krásným štěňátkem, které mi zadara přiveze domů nebo aspoň na půl cesty není určitě množitel, ale hodná paní, co chtěla jedno štěně po své krásné fence a ono se jich narodilo 7, tak je s krvácejícím srdcem prodává za pár tisíc, aby měla na kastraci své milované fenky.
Jsme prostě důvěřivý národ a několik desítek, možná stovek lidí na tom vydělává.

I já měla fenku bez PP, přišla jsem k ní trošku omylem a bylo mi jedno, že nemá, protože bych na výstavy stejně nechodila. Ale je to 15 let, fenka už není mezi námi a dnes bych do bez PP nešla. Ale myslím, že je to tím, že se zajímám a nestačím se divit.

11.7.2016 18:10

Lucinecka91 napsal(a):
Dobry den,

Co s ním ? pp to nemá, na zkoušky s tím nesmíte, na co? Na mazlíka stačí obyčejný vořech pokud chcete něco dělat pořidte si některého z retrievrů s pp a uvidíte že litovat nebudete.

Janae

11.7.2016 18:17
Janae

XXX.XXX.204.255

Co s ním ? pp to nemá, na zkoušky s tím nesmíte, na co? Na mazlíka stačí obyčejný vořech pokud chcete něco dělat pořidte si některého z retrievrů s pp a uvidíte že litovat nebudete.

Co s ním ? pp to nemá, na zkoušky s tím nesmíte, na co?

Ty jo, to je drsné prohlášení.
Ale hláška dobrá, někdy jí ze srandy použiju.

A proč ne. Před 20 lety jme měli křížence kokra s pudlem, co vím, tak se to už tenkrát křížilo schválně. Kamarádka zas měla kníre s pudlem, taky nakříženo schválně. Není to jen americký vynález.

11.7.2016 18:25

Nebyl to australský vynález ? Dokonce..ony ty potvory pp mají..akorát ne ten váš oblíbený.)
Říkejme tomu..registrace mimo ifaunu. CKC např. Ne že bych sem včera nedávala odkaz...

11.7.2016 20:44
manbea

XXX.XXX.18.54

11.7.2016 20:46
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

manbea napsal(a):
Že by také nové plemeno ?

To je doodle nebo poodle nebo jiná noodle

11.7.2016 20:47
manbea

XXX.XXX.18.54

Fiona.Praha napsal(a):
To je doodle nebo poodle nebo jiná noodle

Bingoooo

11.7.2016 20:53
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

manbea napsal(a):

Víte jak je ten film lidská stonožka ? (kdo neviděl nedoporučuji shlédnout) Tak to si nějakej po.šuk zkoušel vyšlechtit tu psí

11.7.2016 22:01
balisek

XXX.XXX.131.211

Nebyl to australský vynález ? Dokonce..ony ty potvory pp mají..akorát ne ten váš oblíbený.)
Říkejme tomu..registrace mimo ifaunu. CKC např. Ne že bych sem včera nedávala odkaz...

Ano, byl to australský vynález. Sám autor tohoto "vynálezu" dnes prohlašuje, že to byl a je s prominutím průser a že na své dílo není ani v nejmenším hrdý. Mimo jiné uvádí, že název labradoodle byl jen marketingový tah, jelikož o křížence nikdo nestál - takže na radu PR oddělení je prohlásili za nově vytvořené plemeno.

Překlad částí textu ohledně doodlů od pana Wally Conrona, jejich tvůrce, jsem citovala výše.

Mimochodem pokud CKC myslíte Continetal Kennel Club, je to stejná anabáze jako zde s UCI. CKC eviduje o 300 plemen více(!) než mezinárodně uznávaný AKC - zaregistrovat a vyhlásit za plemeno zde můžete prakticky jakéhokoliv křížence. Pod CKC chovají zejména lidé vyloučeni z AKC a množitelé.

11.7.2016 22:57

balisek napsal(a):
Ano, byl to australský vynález. Sám autor tohoto "vynálezu" dnes prohlašuje, že to byl a je s prominutím průser a že na své dílo není ani v nejmenším hrdý. Mimo jiné uvádí, že název labradoodle byl jen marketingový tah, jelikož o křížence nikdo nestál - takže na radu PR oddělení je prohlásili za nově vytvořené plemeno.

Překlad částí textu ohledně doodlů od pana Wally Conrona, jejich tvůrce, jsem citovala výše.

Mimochodem pokud CKC myslíte Continetal Kennel Club, je to stejná anabáze jako zde s UCI. CKC eviduje o 300 plemen více(!) než mezinárodně uznávaný AKC - zaregistrovat a vyhlásit za plemeno zde můžete prakticky jakéhokoliv křížence. Pod CKC chovají zejména lidé vyloučeni z AKC a množitelé.

Však ano, četla jsem to asi před..když jsem je potkala, fakt jsou pěkní, ovečkové...a vždyť je fuk kdo to registruje. AKC, hm, velké zklamání, už to není co bývalo..přestali brát pity za stafordy, protože jsou jinde reg. jako pitové, půl století to nevadilo... jen jsem psala, že "pp" pudlolabři mají, což se píše všude... Víte, odkazů je tu vždy plno, nikdo si je ale nečte, je to pracné.) Stačí tohle tady. Dáte odkaz na wiki, a co, o dva řádky níže se píše ne, není to pravda.
Tak, aspoň je tu legrace.

11.7.2016 23:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

manbea napsal(a):

Ja mam psa dvouhlaveho heč

11.7.2016 23:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

...ale v mobilu, tak jindy

11.7.2016 23:29
balisek

XXX.XXX.131.211

Ad Megiii: "jen jsem psala, že "pp" pudlolabři mají, což se píše všude..."

Pochopte, že registrace u jakéhosi pochybného sdružení, u kterého s nadsázkou jako plemeno zaregistrujete i svůj toustovač, není plnohodnotný průkaz původu.

Nebo Vám přijde normální, že u CKC se určuje čistokrevnost podle fotky?
"All purebred dogs registered with CONTINENTAL KENNEL CLUB must be 'of proper breed type', which is in addition to purebred status. In cases where the breed type of a CKC-registered dog is in question, CKC will recognize and act on the results of Photo Analysis to determine if the dog in question is of proper breed type." (zdroj: CKC REGISTRATION RULES AND REGULATIONS).

12.7.2016 06:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Však ano, četla jsem to asi před..když jsem je potkala, fakt jsou pěkní, ovečkové...a vždyť je fuk kdo to registruje. AKC, hm, velké zklamání, už to není co bývalo..přestali brát pity za stafordy, protože jsou jinde reg. jako pitové, půl století to nevadilo... jen jsem psala, že "pp" pudlolabři mají, což se píše všude... Víte, odkazů je tu vždy plno, nikdo si je ale nečte, je to pracné.) Stačí tohle tady. Dáte odkaz na wiki, a co, o dva řádky níže se píše ne, není to pravda.
Tak, aspoň je tu legrace.

To jsou fakt výkřiky...
Čtete to po sobě?

Gratuluji, jste tu asi jediná, co potkala labradoodli s PP na vlastní woko a ještě jim říká ovečkové a pudlolabři

12.7.2016 09:00
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Tak konecne novinka Canis bicephalus

12.7.2016 11:03

balisek napsal(a):
Ad Megiii: "jen jsem psala, že "pp" pudlolabři mají, což se píše všude..."

Pochopte, že registrace u jakéhosi pochybného sdružení, u kterého s nadsázkou jako plemeno zaregistrujete i svůj toustovač, není plnohodnotný průkaz původu.

Nebo Vám přijde normální, že u CKC se určuje čistokrevnost podle fotky?
"All purebred dogs registered with CONTINENTAL KENNEL CLUB must be 'of proper breed type', which is in addition to purebred status. In cases where the breed type of a CKC-registered dog is in question, CKC will recognize and act on the results of Photo Analysis to determine if the dog in question is of proper breed type." (zdroj: CKC REGISTRATION RULES AND REGULATIONS).

Víte, že je mi docela ukradené kdo to kde registruje ?
Pořád mi posíláte "novinky". Kvůli pit bulls tak trochu vím co která adba akc ckc ukc atd. dělá.
Asi tak o tisíc řádků výš píšu, že to není pp na jaký jste tu zvyklí. Je to cár papíru, pro takový ten US pocit. Ale je.
Stavíte tedy třeba pity na stejnou úroveň ? Protože toho zaregistruji u stejných org. jen tak, že jim dám 50 dolarů, pošlu čísla rodičů a nikdo nic nezkoumá. Ano, může si kdokoli říct o docela levný test DNA. Ale moc se to neděje.
Někdo napsal nemá to pp, říkám, že má, jen ne ten na který je jste zvyklí. Stačí ?

12.7.2016 11:05

Fiona.Praha napsal(a):
To jsou fakt výkřiky...
Čtete to po sobě?

Gratuluji, jste tu asi jediná, co potkala labradoodli s PP na vlastní woko a ještě jim říká ovečkové a pudlolabři

Dnes prší ?
Radím to po mně nečíst ať nebolí Vás hlava

12.7.2016 11:19

A co teprve ACHClub :D Pes, strom křížený s kuřetem, všecko jde.
Zadavatelka chce křížence, tak si ho koupí, třeba v Holandsku http://www.goldendoodle.nl/ není to daleko, no a pak sem dá fotku, pro ty, co je ještě nepotkali. Ovečky :D
Pěkný den všem.).

12.7.2016 17:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

A co teprve ACHClub :D Pes, strom křížený s kuřetem, všecko jde.
Zadavatelka chce křížence, tak si ho koupí, třeba v Holandsku http://www.goldendoodle.nl/ není to daleko, no a pak sem dá fotku, pro ty, co je ještě nepotkali. Ovečky :D
Pěkný den všem.).

Tím, že cosi uvidím na fotce, jsem to cosi potkala?
Aháááááááááá, tak to jsem už potkala věcí, lidí a zvířat, včetně "Vašich" oveček.

12.7.2016 20:49

Fiona.Praha napsal(a):
Tím, že cosi uvidím na fotce, jsem to cosi potkala?
Aháááááááááá, tak to jsem už potkala věcí, lidí a zvířat, včetně "Vašich" oveček.

Kdybyste "ovečku" potkala a sáhla na tu srst, řeknete si "ovečka". Jenže. Vy ne, jsem si celkem jistá, že řeknete "ocelový kartáč". Takže na ovečce se nikdy neshodneme. A pak, mají cca 3 druhy, to je fakt, jeden je po retrívrech, druhý tak napůl, já viděla jen právě ty ovečkové - curly. Značím si do deníčku: na ifauně používat jen odborné názvy. To určitě. Nečtěte co Vás nezajímá ;-).

12.7.2016 20:53
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Kdybyste "ovečku" potkala a sáhla na tu srst, řeknete si "ovečka". Jenže. Vy ne, jsem si celkem jistá, že řeknete "ocelový kartáč". Takže na ovečce se nikdy neshodneme. A pak, mají cca 3 druhy, to je fakt, jeden je po retrívrech, druhý tak napůl, já viděla jen právě ty ovečkové - curly. Značím si do deníčku: na ifauně používat jen odborné názvy. To určitě. Nečtěte co Vás nezajímá ;-).

Co budu číst a co nebudu, nechte všeználku laskavě na mne.

Luky222

1.3.2019 06:13
Luky222

XXX.XXX.102.100

Dobry den,je smutne,ze tu nekdo pozada a pomoc,a misto toho se tu strhne lavina nejapnych poznamek. Fandim vam,abyste psa poridila.Videla jsem ho v Praze a jsou uzasni.Navic chvala novym plemenum. Alespon ubude psu z mnoziren a plemen, ktera jiz nevykazuji vlastnosti, ktere by mela mit,a to se jedna o psi s rodokmenem,PP. Poznamek majitelu zrejme "dokonalych" psu zde si nevsimejte. Je to jen vztek,ze si u nich nekoupite jejich predrazene stene. Az nam zemrou nasi dva cistokrevni psi,take si ho poridime a hned dva. A doufam,ze se brzy rozsiri i u nas,protoze jsou opravdu uzasni.

1.3.2019 08:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Luky222 napsal(a):
Dobry den,je smutne,ze tu nekdo pozada a pomoc,a misto toho se tu strhne lavina nejapnych poznamek. Fandim vam,abyste psa poridila.Videla jsem ho v Praze a jsou uzasni.Navic chvala novym plemenum. Alespon ubude psu z mnoziren a plemen, ktera jiz nevykazuji vlastnosti, ktere by mela mit,a to se jedna o psi s rodokmenem,PP. Poznamek majitelu zrejme "dokonalych" psu zde si nevsimejte. Je to jen vztek,ze si u nich nekoupite jejich predrazene stene. Az nam zemrou nasi dva cistokrevni psi,take si ho poridime a hned dva. A doufam,ze se brzy rozsiri i u nas,protoze jsou opravdu uzasni.

Když pomineme detail, že to není plemeno, ale užitkový kříženec, a ze tady zadavatelka asi nečeká 3 roky, až ji přijdete poplácat po zádech, tak si po smrti vašich čistokrevných psů neberte jen dva, ale vemte si jich celý vrh, ať ti ostatní sourozenci nedoplní stavy těchto "úžasných" psů v útulcích!

1.3.2019 08:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Luky222 napsal(a):

Alespon ubude psu z mnoziren a plemen, ktera jiz nevykazuji vlastnosti, ktere by mela mit,a to se jedna o psi s rodokmenem,PP.

to nemyslíte vážně, že ne? Právě u toho plemene, které si chcete pořídit rovnou dvakrát, jsou neustálené vlastnosti, vzhled. Je to obyčejný kříženec a těch jsou plné útulky.

Poznamek majitelu zrejme "dokonalych" psu zde si nevsimejte. Je to jen vztek,ze si u nich nekoupite jejich predrazene stene.

tak o tom to asi vůbec nebude . Nechovám, nemám štěňata a za mě, ať si každý pořídí co chce - ať si vybere plemeno jaké chce (ale i u toho je potřeba trochu přemýšlet), pokud chce křížence, tak ať navštíví útulek. Ale na co sem dovážete křížence ze zahraničí? Pokud se tady ti psi rozšíří, tak to právě skončí tak, že se na nich začne množit . Neb každý kdo bude mít retrívra nebo pudla tak to začnou křížit.

1.3.2019 10:21
Moyda

XXX.XXX.74.8

Luky222 napsal(a):

Nic proti ale viděla jsem labradoodla za dvacettisic a to mi přijde za křižence az dost. To jsou někteří předraženi s pp o dost levnější, ale hlavně že máte něco podle poslední módy.

seine

28.12.2019 13:01
seine

XXX.XXX.172.85

Pořiďte si Barbeta...je to povahou a vzhledem podobné a je to uznané čistokrevné plemeno, které vymírá....

Dadrs

14.3.2020 17:33
Dadrs

XXX.XXX.60.53

Labradoodle jsou vodici psi zeptala bych se v někde kde cvičí.

14.3.2020 17:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Dadrs napsal(a):
Labradoodle jsou vodici psi zeptala bych se v někde kde cvičí.

Žádné plemeno se nerodí jako vodící pes.

... a kříženec už vůbec ne🤫

14.3.2020 19:39
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Inspektor Pišišvor:
Máte pravdu, vrozené předpoklady pro tuhle práci existují a pracovní hybridi skutečně mohou být uniformní.

Ale jinak s Vámi nesouhlasím, plemena zatím k tomuto účelu vyšlechtěna nebyla, natož pak homozygotní linie. Pravděpodobně existují jen účelové krevní linie "retrieverů".

14.3.2020 20:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

vetřelec napsal(a):
Inspektor Pišišvor:
Máte pravdu, vrozené předpoklady pro tuhle práci existují a pracovní hybridi skutečně mohou být uniformní.

Ale jinak s Vámi nesouhlasím, plemena zatím k tomuto účelu vyšlechtěna nebyla, natož pak homozygotní linie. Pravděpodobně existují jen účelové krevní linie "retrieverů".

Kde píšu, že k tomu byla vyšechtěna nějaká plemena...?!

14.3.2020 21:55
vetřelec

XXX.XXX.241.250

Inspektor Pišišvor:
Já jsem to popletl, myslel jsem to obráceně.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík