Des bes-mate to take nekdo stejne? U nad se urodilo ovisku ci jak se ta sakratrava jmenuje, ze se v podstate nemame kam vrtnout aby psiska neposkakovala, ci si neco nevykusovala ze srsti v tlapkach. Vcera jsem jednu fenku koupala a uplne u kuze asi tri osiny, nastesti nezapichle. Ted jsem nasla uz jednu zapichlou v podpazi, sla ven uz blbe. Dost me to stve, nasi umelci sekáči posekali veskere travnate plochy a nechali ten binec lezet, takze je toho vsude milion. Pekne me to stve, protoze uz za sebou mame jednu osinu hluboko v pacce-operace na dvakrat a druha fenka osinu v uchu. Ach jo, kdyz to nejsou klistata, tak osiny
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nás teda bez "osinových" problémů...v parku posekáno, uklizeno...příroda si žije svým životem, ale možná převažuje jiný druh travin než u vás...
napsal(a):
U nás teda bez "osinových" problémů...v parku posekáno, uklizeno...příroda si žije svým životem, ale možná převažuje jiný druh travin než u vás...
Tise zavidim, ja si o vyhrabavani posekane travy pisu pravidelne s obecnim uradem, lec opet marne .Uz jsem potkala dva psy se zavazanou packou a jeden si lize meziprsti a kulha, tak jsem je pripravovala na tuto eventualitu
Jednou za těch 8let, co psy mám, vyhnisala osina jednomu psu v meziprstí(sem tam od té doby prochlédnu a vyčistím) druhému na boku. Nijak to nehrotím, sama mám trn ci třísku i několikrát týdně, moje práce to prostě obnáší. Asi záleží i na typu srsti, samojedu se na kůži jen tak nedostane. Chodíme po lukách pořád, stěžovat si na trávu, co je normální součást přírody, je divné, ne?

lesnížínka
napsal(a):
Jednou za těch 8let, co psy mám, vyhnisala osina jednomu psu v meziprstí(sem tam od té doby prochlédnu a vyčistím) druhému na boku. Nijak to nehrotím, sama mám trn ci třísku i několikrát týdně, moje práce to prostě obnáší. Asi záleží i na typu srsti, samojedu se na kůži jen tak nedostane. Chodíme po lukách pořád, stěžovat si na trávu, co je normální součást přírody, je divné, ne?
Ani ne...Mému samojedovi se osiny nijak nezapichovaly, dokud jsem měla jeho, osiny jsem v podstatě nemusela řešit. Ale černé ruské teriérce se zapichovaly strašně. Dokonce jednou skončila na operačním stole, měla osiny zalezlé od meziprstí až k lokti a už to začínalo hnisat. To jsme si zobly - ona i já.
napsal(a):
Ani ne...Mému samojedovi se osiny nijak nezapichovaly, dokud jsem měla jeho, osiny jsem v podstatě nemusela řešit. Ale černé ruské teriérce se zapichovaly strašně. Dokonce jednou skončila na operačním stole, měla osiny zalezlé od meziprstí až k lokti a už to začínalo hnisat. To jsme si zobly - ona i já.
No právě, v meziprstí ji měl také, ale vyhnisala sama. Všimla jsem si toho, až začal packu divoce lízat a viděla jsem hnis na srsti. Když jsem roztáhla prstíky, už jsem viděla jen vylízanou ránu. Překvapuje mne to, co popisujete vy i ostatní - to putování osiny až kamsi. Brrr

lesnížínka
napsal(a):
No právě, v meziprstí ji měl také, ale vyhnisala sama. Všimla jsem si toho, až začal packu divoce lízat a viděla jsem hnis na srsti. Když jsem roztáhla prstíky, už jsem viděla jen vylízanou ránu. Překvapuje mne to, co popisujete vy i ostatní - to putování osiny až kamsi. Brrr
Osiny mají maličké háčky, které jim umožňují pohyb vpřed. Jakmile se dostanou pod kůži, mohou putovat teoreticky po celém těle.
lesnížínka
napsal(a):
No zname fenecce kavalira osina take vyhnisala. Kdyz se ji v trisle objevila boule, sli na veterinu a zaver byl osina prosla pri cupeni u curani vulvou do tela a trislem se cpala ven. Chudina fenka. No a kamaradcina fenka ji mela v pipce taky, pipina otekla jak meloun a tahali a tahali. Nastesti vytahli. Psum se zase dokaze zapichnout do predkozky, mohou ji vdechnout, proste na nic
Osin je letos extrémně moc, to jsem ještě nezažila, jsou i v místech kde nikdy předtím nerostly. Parky a udržovaný městský zelený plochy nás nezajímají, tam se svými psy nechodím vůbec, ale v přírodě jsou osiny letos opravdu naprosto všude. Já mám v tomto problém hlavně se svojí krátkosrstou kolií, která má sice v názvu "krátkosrstá", ale v reálu má chlupy poměrně hodně dlouhé, hrubé a šíleně husté a když prolítne místem, kde osinou jsou, je o zábavu tak na půl hodiny postaráno. Jinak osina, která projde kůží do těla, je údajně schopná putovat tělem např. až k srdci a v ojedinělých případech může psa i zabít.

Lexaurin
napsal(a):
No zname fenecce kavalira osina take vyhnisala. Kdyz se ji v trisle objevila boule, sli na veterinu a zaver byl osina prosla pri cupeni u curani vulvou do tela a trislem se cpala ven. Chudina fenka. No a kamaradcina fenka ji mela v pipce taky, pipina otekla jak meloun a tahali a tahali. Nastesti vytahli. Psum se zase dokaze zapichnout do predkozky, mohou ji vdechnout, proste na nic
No potěš koště...to mě toto naštěstí nikdy nepotkalo a ani nikoho ze známých...

To že jí pes vdechnul sem už taky zažila, vypadalo to hrozivě, ale poradil si s tím, vyfrkal a vykýchal jí. Jinak osiny jsou a budou, lovečtí psi do trávy chodí a budou chodit, takže to nijak neřeším, ale jep ravda že letos se mě zdá že se nějak urodilo a mají toho plný kožich.