Nikol11
XXX.XXX.56.2
Potřebuji poradit... Jaké pamlsky a krmivo je pro štěňátko vhodné? Za zhruba měsíc budu mít doma štěňátko francouzského buldočka, tak bych se chtěla dřív, než udělám něco s výživou špatně, poradit. V poslední době je komerční krmivo a pamlsky v obchodech výživově špatně.
Jaké granulky jsou s největším procentem masa, tudíž kvalitní? Přemýšlela jsem nad: Brit, Ontario, Carnilove, Brit Care, Eukanuba,... Popravdě jsem nejvíc přemýšlela nad Brit a Brit Care:). Jsou vhodné?
A jaké pamlsky? Nejlepší podle mě jsou sušená masíčka, ale dovede si s tím poradit štěňátko? A také vepřové, hovězí (atd.) uši:)
PS: Jsem lakto vegetarián, ale pejskovi bych to necpala, jako většina vegetariánů
Uživatel s deaktivovaným účtem
Eden - nejvíc masa. N&D, Wolfsblut, TimberWolf, Purizon, Essential, Simpsons, Naturea a nejsou ani drahé.
Z těch co píšete tak max Carnilove. Brit care. Nic vyjímečného za ty peníze.
Barking Heads, Macs, Carneeval, F4D, Dog Lovers Gold
Brit, Carnilove,... nemá maso, ale moučky. A kde je nakupuje ? Když konzervy dělá v Thajsku... co tam mele.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
S granulema počkej, až co ti řekne chovatel... pokud se ti granule, které ti dá chovatel nebudou zdát, tak přejdi na jiné, uvidíš...
Z pamlsků - sušené "věci" (plíce, střívka, srdce, vemínka, kuřecí pařátky, králičí uši, vepřové uši, atd...) dále sušené maso, můžeš koupit morkovou kost, lze koupit vepřové nožky, atd... vybírej spíš přírodní pamlsky, než "umělé" jako jsou piškoty, blbiny z chemicky ošetřené hovězí kůže (dodnes jmenovaná, jako bůvolí), blbiny, jako žvýkací pamlsky které koupíš v marketu (chemicky nabarvené a ovoněné), no, prostě, radši přírodní
Nikol11
napsal(a):
Potřebuji poradit... Jaké pamlsky a krmivo je pro štěňátko vhodné? Za zhruba měsíc budu mít doma štěňátko francouzského buldočka, tak bych se chtěla dřív, než udělám něco s výživou špatně, poradit. V poslední době je komerční krmivo a pamlsky v obchodech výživově špatně.
Jaké granulky jsou s největším procentem masa, tudíž kvalitní? Přemýšlela jsem nad: Brit, Ontario, Carnilove, Brit Care, Eukanuba,... Popravdě jsem nejvíc přemýšlela nad Brit a Brit Care:). Jsou vhodné?
A jaké pamlsky? Nejlepší podle mě jsou sušená masíčka, ale dovede si s tím poradit štěňátko? A také vepřové, hovězí (atd.) uši:)
PS: Jsem lakto vegetarián, ale pejskovi bych to necpala, jako většina vegetariánů
Z Vámi navrhovaných krmiv má vysoký obsah masa Carnilove. Ty ostatní ne. Brit Care celkem dobrý, Brit a Ontario jedině v případě, že si nemůžete finančně dovolit lepší...
Pak dejme tomu.
Eukanuba je speciál pro ty, co chtějí utratit spousty peněz za podprůměrné krmivo s dobrou reklamou.
Pamlsky (sušená masa), dejme tomu v pořádku, ale jsou sušená masa a sušená masa. Některá jsou fajn nastavená chemií, aby déle vydržela...dobrou chuť.
Fakt, že jste vegetarián není pro psa příliš důležitý, ale podle toho co píšete, to bude chtít se opravdu učit.
p.s.: Značek granulí, které jsou kvalitní je na našem trhu celkem dost. O drtivé většině z nich jste v životě neslyšela.
Značek granulí, které kvalitní nejsou je ještě víc. O mnohých z nich jste slyšela a byly vám prezentovány jako kvalitní.
Nebo se můžete pustit do krmení masem, ale to je "vyšší dívčí". U granulí, když vám někdo náhodou poradí kvalitní značku, tak můžete krmit kvalitně, i když o tom nevíte vůbec nic.
U masa můžete krmit ještě lépe.
Nebo také toho psa zrychtovat rychleji, než na nejmizernějších granulích.
Tam by to chtělo se opravdu dost naučit (lépe zbytečně více, než méně). A musíte se smířit s tím, že vaše mrkvička a salátek v lednici, dostanou prapodivné sousedy.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S granulema počkej, až co ti řekne chovatel... pokud se ti granule, které ti dá chovatel nebudou zdát, tak přejdi na jiné, uvidíš...
Z pamlsků - sušené "věci" (plíce, střívka, srdce, vemínka, kuřecí pařátky, králičí uši, vepřové uši, atd...) dále sušené maso, můžeš koupit morkovou kost, lze koupit vepřové nožky, atd... vybírej spíš přírodní pamlsky, než "umělé" jako jsou piškoty, blbiny z chemicky ošetřené hovězí kůže (dodnes jmenovaná, jako bůvolí), blbiny, jako žvýkací pamlsky které koupíš v marketu (chemicky nabarvené a ovoněné), no, prostě, radši přírodní
U štěňátka čistě na granulích bych s morkovou kostí byla opatrná, morek může pěkně prohnat.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.16.32
Terven
napsal(a):
U štěňátka čistě na granulích bych s morkovou kostí byla opatrná, morek může pěkně prohnat.
Zkusit se to může, to není nic proti ničemu, furt lepší než rádobybůvolí kůže...
Nikol11
XXX.XXX.56.2
Děkuji moc za odpovědi, jinak masem taky plánuju krmit, prostě na to postupně přejít
Chewies Trainings = brambora s mikro množstvím masa a konzervace ? Na zoohitu je dávají zdarma každý týden k jiným granulím.
Pamlsky. Co třeba jablko. Čisté maso, když už z krámu a s jasným popisem z čeho to upekli.
napsal(a):
Chewies Trainings = brambora s mikro množstvím masa a konzervace ? Na zoohitu je dávají zdarma každý týden k jiným granulím.
Pamlsky. Co třeba jablko. Čisté maso, když už z krámu a s jasným popisem z čeho to upekli.
Jo a kde?
Podle složení? Mě to nepříjde, ale budiž. Asi jsem slepý.
Aliens_II
napsal(a):
Jo a kde?
Podle složení? Mě to nepříjde, ale budiž. Asi jsem slepý.
Podle analýzy.) Jedna věc tam chybí, jedno číslo. A to jsou brambory. Je to teda i dost drahé, na to, že není napsáno "bez chemie" atd.
"bílkoviny 7,7%, oleje a tuky 3,6%, popeloviny 3,1%, vláknina 1,2%, vlhkost 21,4%"
ále tak sorry, já nechtěla :D
Se na ty předražené nesmysly nemůžu dívat.
Pokud budete chtít jistotu, tak maso na pamlsky sušit - normálně v sušičce na ovoce. Kuře, krůtu (tenké plátky se pak lehce nalámou), srdíčka apod. Jinak ovoce, zeleninu, kousek nesolené uvařené brambory... Pokud budete pamlskovat hodně, tak si jen promyslete, aby byl výsledek jakž takž vyvážený. Při tomhle způsobu pamlskování pak není problém přejít úplně na BARF, pokud pejskovi nic vadit nebude. My kombinujeme a naprosto v pořádku.
napsal(a):
Pokud budete chtít jistotu, tak maso na pamlsky sušit - normálně v sušičce na ovoce. Kuře, krůtu (tenké plátky se pak lehce nalámou), srdíčka apod. Jinak ovoce, zeleninu, kousek nesolené uvařené brambory... Pokud budete pamlskovat hodně, tak si jen promyslete, aby byl výsledek jakž takž vyvážený. Při tomhle způsobu pamlskování pak není problém přejít úplně na BARF, pokud pejskovi nic vadit nebude. My kombinujeme a naprosto v pořádku.
Třeba tohle.
Arni
napsal(a):
Třeba tohle.
Arni, chtěla bych být váš pes
My pamlskujeme poměrně hodně, hodně se učíme, hodně cvičíme. Takže používám granule - máme štěněčí Barking heads, což jsou miniaturní kroužky, které jdou i půlit. Případně, za obzvlášť hodnotný výkon, dáváme zlomky střívek nebo kousky plic.
Terven
napsal(a):
Arni, chtěla bych být váš pes
My pamlskujeme poměrně hodně, hodně se učíme, hodně cvičíme. Takže používám granule - máme štěněčí Barking heads, což jsou miniaturní kroužky, které jdou i půlit. Případně, za obzvlášť hodnotný výkon, dáváme zlomky střívek nebo kousky plic.
Tak já toho dorostence musím taky pořád něčemu učit, opakovat ale s pamlskama to zase nepřeháním.
A to sušení mi přijde nejlepší potom co tady čtu o pamlscích.
Aliens_II
napsal(a):
Je to mladá holka. Sušička je perfekní. Arni se prostě vyzná.
Chce krmit postupně masem, pokud bude dávat jako pamlsky, např. skladné, malé bity, kde teda převažuje údajně zemák, rozhodně si nemyslím, že psíka zkazí.
Ovšem sušené doma, je pecka!
Arni se prd vyzná, jen si tu přečtu co děvčata zde dají do placu a co se mi zdá jako dobré vyzkouším. Tak postupuji nejen co se týče pamlsků ale i ostatních témat.
Aliens_II
napsal(a):
Umí se taky nafouknout jako ženská?
Ale je to krasavec. Stejně ve výsledku nám dávají radost a vše to kolem.
Né nafouknout se jako ženská to ne. Neměnil bych za nic jiného. Ten jeho pohled jak se diví když mu domlouvám mám rád.
Arni
napsal(a):
Né nafouknout se jako ženská to ne. Neměnil bych za nic jiného. Ten jeho pohled jak se diví když mu domlouvám mám rád.
Škoda. Ale je boží. Hafan jeden.
Já u té mé žeru její pohled "si se asi posral, ne?"
To je naprosto ženská mimika. A přitom nic nepoví. A ženské pokolení taky ne.
A pak dostanete čočku. "Ale já jsem Ti to říkala!" a taky "Naznačovala".
Ježiš, teď jsem si dovolil fakt moc. To se zase na mě vrhe pohledů.
Aliens_II
napsal(a):
Škoda. Ale je boží. Hafan jeden.
Já u té mé žeru její pohled "si se asi posral, ne?"
To je naprosto ženská mimika. A přitom nic nepoví. A ženské pokolení taky ne.
A pak dostanete čočku. "Ale já jsem Ti to říkala!" a taky "Naznačovala".
Ježiš, teď jsem si dovolil fakt moc. To se zase na mě vrhe pohledů.
Arni
napsal(a):
Třeba tohle.
Ty bláho, tak už proběhly rybky, jo? A v pohodě? Suší se delší dobu? Nesmrdí moc? Musím je konečně vyzkoušet, pes bude skákat ke stropu radostí.
Arni
napsal(a):
Jsem zapomněl, suším 4hod.15 minut.
Paráda! Dík za info.
Arni
napsal(a):
Třeba tohle.
SUPER