Složení granulí - "maso"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.7.2016 22:55

Už delší dobu sháním naprosto marně granule, které by nám vyhovovaly. Ale tak mě při tom pročítání složení napadlo, že kromě Eucanuba veterinary diet jsem snad ani v jednom složení neviděla položku vnitřnosti, všude se chlubí jen čistou svalovinou. Víte někdo, proč to tak je? Vždyť v přírodě jedí masožravci vnitřnosti nejvíc. zjednodušeně, buď je zvíře malý a sežere se celý, nebo je velký a sežerou se první vnitřnosti, a zbytek jen když je hlad.

18.7.2016 07:02

Zajímavé smajlík
čistá svalovina nevím kde je a je to samozřejmě nesmysl, pes potřebuje něco jiného, tak jak píšete. Vykoštěné krůty s hrachem opravdu ne.

Mám granule s bachorem z divočáků, kostmi a sušeným masem z kuřat a ryb. Jenže musím vědět odkud, USA masokostní odpad je něco jiného než semletý fakt divoký divočák z lesa v Bavorsku zpracovaný v eko továrně.

Je otázka zda jen výrobce nemlží jako třeba Nuova Fattoria: masová moučka z čisté svaloviny. Tahle moučka neexistuje už jen proto, že se jmenuje moučka. A že to říká tenhle výrobce :D

Kosti psovi dáváte, pokud máte granule s moučkou.
Také pojem drůbež znamená něco jako "s kostmi", ale nemusí být. A tak
každý pytel může obsahovat něco jiného. Jednou víc kůží, peří...

Pak jsou tu ti co píší maso a ve skutečnosti použijí "by-product", což je fakt hnus, ale vnitřnosti to jsou.
Purina a Blue Buffalo, ti místo human grade kuřecí moučky (neexistující) použili nějakou škaredou drůbeží. Tím teda psi dostali "vše co potřebují". smajlík

Hills a jejich dieta není dieta. To co má ve složení podobné věci jako prací prášek psovi nedám a kuřecí vnitřnosti koupím v krámě.

Třeba játra jsou skoro ve všem, vyrábí se tím chuť.

Takže. Kosti a vnitřnosti jsou skoro všude, jen se to tam nepíše přímo.

Koupit slušné granule + kosti atd. přidávat.

Prostě někdo

18.7.2016 08:06
Prostě někdo

XXX.XXX.73.11

Kupuji Acanu, ale jen tu jehněčí, nebo vepřovou, jednodruhovou, mám alergika.
Tam to uvedeno je. Píšou maso ve formě celé kořisti a ještě je rozepsáno kolik čerstvého, kolik dehydrovaného masa a kolik a jaké vnitřnosti.

18.7.2016 08:49

Kdo má alergika musí brát co je nebo krmit masem, to je něco jiného
vláknina 6, popel 8
ale jo, jsou tam vnitřnosti, vykostěné jehně + pytel hrachu k tomu
tak to už snad radši ty ledviny a játra koupit zvlášť

to nejlepší nakonec: celá kořist je v podání acany pork "pork meal"
a verze lamb zas "lamb meal"

kořist ? hehe spíše moučka

takže kostí a vnitřností je tam hromada ;-).

Prostě někdo

18.7.2016 11:33
Prostě někdo

XXX.XXX.73.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdo má alergika musí brát co je nebo krmit masem, to je něco jiného
vláknina 6, popel 8
ale jo, jsou tam vnitřnosti, vykostěné jehně + pytel hrachu k tomu
tak to už snad radši ty ledviny a játra koupit zvlášť

to nejlepší nakonec: celá kořist je v podání acany pork "pork meal"
a verze lamb zas "lamb meal"

kořist ? hehe spíše moučka

takže kostí a vnitřností je tam hromada ;-).

A čím to, že má hodnocení 5 hvězdiček? Moučka je sušené rozemleté maso,50% moučky je mnohem víc, než 50% masa. A ten pytel hrachu berete kde? Veškeré zeleniny, ovoce, a bylinek je tam dohromady 50%. Na to, že je to snad jediné opravdu hypoalergenní krmivo ve kterém nepřidávají jiný druh masa ani kuřecí tuk, vejce, kvasnice a podobné nesmysly které způsobují alergie je to super krmivo. A chutná a to je také hodně důležité. Těch pytlů údajně kvalitních granulí, které pes ani neochutnal mi zbylo doma hafo.

fosi

18.7.2016 16:10
fosi

XXX.XXX.171.209

Champion pet foods robi pre US klientov vo svojej novej fabrike v USA ukazkove dni.
Maso z regiónov ma pomer 70:20:10. Na mieste Vam ho pripravia na ochutnavku.
Jahnacie sa vozi z NZ bud ako jahnacia masovokostna mucka alebo ako mrazeny masovokostny separat.
Cista svalovina v krmive nie je. S krmnivom by bolo viacero problemov. Je vsak rozdiel spracovavat maso doma alebo v ramci regionu, alebo ho nosit vo forme mucky ci mrazene z iných zdrojov.
Nuova Fattoria: masová moučka z čisté svaloviny.. Ha ha. Non contiene sottoprodotti quali pelli, ossa, interiora ecc.. Tak potom nieco chlapcom v Ghedi nevyslo. Ceneri gregge 9%!

18.7.2016 22:38

Zajímavé smajlík
čistá svalovina nevím kde je a je to samozřejmě nesmysl, pes potřebuje něco jiného, tak jak píšete. Vykoštěné krůty s hrachem opravdu ne.

Mám granule s bachorem z divočáků, kostmi a sušeným masem z kuřat a ryb. Jenže musím vědět odkud, USA masokostní odpad je něco jiného než semletý fakt divoký divočák z lesa v Bavorsku zpracovaný v eko továrně.

Je otázka zda jen výrobce nemlží jako třeba Nuova Fattoria: masová moučka z čisté svaloviny. Tahle moučka neexistuje už jen proto, že se jmenuje moučka. A že to říká tenhle výrobce :D

Kosti psovi dáváte, pokud máte granule s moučkou.
Také pojem drůbež znamená něco jako "s kostmi", ale nemusí být. A tak
každý pytel může obsahovat něco jiného. Jednou víc kůží, peří...

Pak jsou tu ti co píší maso a ve skutečnosti použijí "by-product", což je fakt hnus, ale vnitřnosti to jsou.
Purina a Blue Buffalo, ti místo human grade kuřecí moučky (neexistující) použili nějakou škaredou drůbeží. Tím teda psi dostali "vše co potřebují". smajlík

Hills a jejich dieta není dieta. To co má ve složení podobné věci jako prací prášek psovi nedám a kuřecí vnitřnosti koupím v krámě.

Třeba játra jsou skoro ve všem, vyrábí se tím chuť.

Takže. Kosti a vnitřnosti jsou skoro všude, jen se to tam nepíše přímo.

Koupit slušné granule + kosti atd. přidávat.

Do granulí se tuk a vitamíny stejně přidávají, takže asi nebude zas tak důležité, jestli je tam semleté libové maso nebo vnitřnosti. Ale nechci se v tom vrtat nějak do hloubky. Spíš mě přišlo, že i když vnitřnosti v granulích jsou, tak místo aby se tím výrobci chlubili jako přirozenou potravou psa, tak to dost často skrývají pod vedlejší produkty, příchutě apod.

Hills aspoň v Mexiku mě přijdou jako špatný vtip. Jejich hypoalergenní granule: sója, pšenice, sojový olej, vitamíny, minerály. Ale nemá to alergeny - maso, ryby, kukuřici.

Tady je vůbec ten výběr granulí hodně tristní. V Evropě bych se svými požadavky měla na výběr, tady nemám stále nic. Požadavky: okolo 30% bílkovin,18% tuku, bez lepku, lososa, rostliných olejů, sóji, cena max. okolo 2000kč za 15kg, obiloviny ve složení vypsané do druhů - kvůli lepku. Ale asi jsem moc náročná.

19.7.2016 00:16

Prostě někdo napsal(a):
A čím to, že má hodnocení 5 hvězdiček? Moučka je sušené rozemleté maso,50% moučky je mnohem víc, než 50% masa. A ten pytel hrachu berete kde? Veškeré zeleniny, ovoce, a bylinek je tam dohromady 50%. Na to, že je to snad jediné opravdu hypoalergenní krmivo ve kterém nepřidávají jiný druh masa ani kuřecí tuk, vejce, kvasnice a podobné nesmysly které způsobují alergie je to super krmivo. A chutná a to je také hodně důležité. Těch pytlů údajně kvalitních granulí, které pes ani neochutnal mi zbylo doma hafo.

Moučka jsou rozemleté a ugrilované do bezvědomí části zvířat s větším či menším podílem kostí a věcmi jako jazyk...no a tak. To si můžete najít. Acana se musí řídit tím co je platné v Kanadě nebo kde to dělají a ještě nějaká ta AAFCO pravidla, jsou vesměs stejná. Ale jiná než tady.

Moučka teda ale nikdy nebyla jen maso. Nevím kde se tyhle řeči berou. Moučka víc než maso. Ano, čerstvé maso beru jako třetinu, víme o vodě.)
V moučce je max víc proteinu. Jinak nic. Moučka má víc proteinu a víc bordelu, s tím se souhlasit dá.
Ale co, někteří si pořád myslí, že je to moučka masokostní, tak nic, jdeme dál.

Moučka a sušené maso nejsou to samé. Každá složka má svá pravidla. V každé zemi jinak.

Ani to tady už nemůžu číst. Přesně tohle výrobce chce. Lidi, co moc nepřemýšlí a jééééééé 70% masa anebo těch 50%... no je ho tam třetina jako v dalším milionu značek.) Nebo chcete-li - kus masa a kus moučky.

Třeba tohle je definice dle aafco:
"Drůbež je čistá kombinace masa a kůže s nebo bez doprovodného kost, odvozený z částí nebo celých těl drůbeže nebo jejich kombinace, bez peří, hlavy, nohou a vnitřností. To musí být vhodné pro použití ve výživě zvířat. je-li Pokud nese název popisný tohoto druhu, musí se k ní odpovídat. Pokud byla odstraněna kost, proces může být určen tak...".

Pro ryby dokonce neexistuje popis. Nemusí splňovat nic.

A teď si najděte co má splňovat drůbež v EU. A hehe najednou máme jeden hnus a jeden ještě větší hnus. Nejsou oba stejné.

A tak, víte co, mně věřit nemusíte. Zadejte googlovi "meat meal" a budete snad někde tady

http://www.dogfoodproject.com/index.php?page=meat-meal

http://www.dogfoodadvisor.com/choosing-dog-food/about-meat-meal/

http://www.petmd.com/dog/nutrition/evr_pet_food_for_your_pets_sake

Je toho moc. Až si pročtete aspoň jeden web, uvidíte, že acana a podobné 50% masa neměla a nikdy mít nebude. A moučky 50% mít taky nebude.

Kolik je hrachu a jiných vycpávek si můžete jednoduše spočítat. Tady v Acana Lamb je 40% zbytečností. Větší vlhkost než obvykle v granulích je, a ta vláknina, to je hrozná blbost. Víte kde se tam tolik vlákniny vzalo a kde se vzal ten popel, když teda podle Vás je tam moučka z masa a zbytek píší vykostěno ?

5 hvězdiček má spousta značek ve spoustě žebříčků smajlík

Ale jestli jedem na hvězdičky, tak to mlčím.

4,5 hvězd dogfoodadvisor,4 dogfoodinsider,4,3 allaboutdogfood.

Jestli jim dal někdo cz 5 hvězd, mi je tak nějak fuk, vidím co je ve složení a jako jehně ok pro alergiky, pro zbytek nemá smysl.

tahle recenze je docela nezaujatá a horší než já, to už je co říct :D

http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/acana-singles-dog-food/.

19.7.2016 01:01

Do granulí se tuk a vitamíny stejně přidávají, takže asi nebude zas tak důležité, jestli je tam semleté libové maso nebo vnitřnosti. Ale nechci se v tom vrtat nějak do hloubky. Spíš mě přišlo, že i když vnitřnosti v granulích jsou, tak místo aby se tím výrobci chlubili jako přirozenou potravou psa, tak to dost často skrývají pod vedlejší produkty, příchutě apod.

Hills aspoň v Mexiku mě přijdou jako špatný vtip. Jejich hypoalergenní granule: sója, pšenice, sojový olej, vitamíny, minerály. Ale nemá to alergeny - maso, ryby, kukuřici.

Tady je vůbec ten výběr granulí hodně tristní. V Evropě bych se svými požadavky měla na výběr, tady nemám stále nic. Požadavky: okolo 30% bílkovin,18% tuku, bez lepku, lososa, rostliných olejů, sóji, cena max. okolo 2000kč za 15kg, obiloviny ve složení vypsané do druhů - kvůli lepku. Ale asi jsem moc náročná.

Všechny hypoalergenní granule po celém světě jsou vtip - kdyby se teda používalo to co neublíží, tak to nikdy nebude v tak čisté nebo... potravinářské...pro lidi vhodné...verzi, aby se fakt dalo říct, že je to nebordel.

Nevím co se tam prodává a za kolik, napadá mě Amazon.

Farmina lamb GF i LG by šla ? Ebay, Amazon. Jestli se vyplatí, nevím.

19.7.2016 06:15
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Moučka jsou rozemleté a ugrilované do bezvědomí části zvířat s větším či menším podílem kostí a věcmi jako jazyk...no a tak. To si můžete najít. Acana se musí řídit tím co je platné v Kanadě nebo kde to dělají a ještě nějaká ta AAFCO pravidla, jsou vesměs stejná. Ale jiná než tady.

Moučka teda ale nikdy nebyla jen maso. Nevím kde se tyhle řeči berou. Moučka víc než maso. Ano, čerstvé maso beru jako třetinu, víme o vodě.)
V moučce je max víc proteinu. Jinak nic. Moučka má víc proteinu a víc bordelu, s tím se souhlasit dá.

Moučka a sušené maso nejsou to samé. Každá složka má svá pravidla. V každé zemi jinak.

Ani to tady už nemůžu číst. Přesně tohle výrobce chce. Lidi, co moc nepřemýšlí a jééééééé 70% masa anebo těch 50%... no je ho tam třetina jako v dalším milionu značek.) Nebo chcete-li - kus masa a kus moučky.

"Drůbež je čistá kombinace masa a kůže s nebo bez doprovodného kost, odvozený z částí nebo celých těl drůbeže nebo jejich kombinace, bez peří, hlavy, nohou a vnitřností. To musí být vhodné pro použití ve výživě zvířat. je-li Pokud nese název popisný tohoto druhu, musí se k ní odpovídat. Pokud byla odstraněna kost, proces může být určen tak...".

A teď si najděte co má splňovat drůbež v EU. A hehe najednou máme jeden hnus a jeden ještě větší hnus. Nejsou oba stejné.

A tak, víte co, mně věřit nemusíte. Zadejte googlovi "meat meal" a budete snad někde tady

Je toho moc. Až si pročtete aspoň jeden web, uvidíte, že acana a podobné 50% masa neměla a nikdy mít nebude. A moučky 50% mít taky nebude.

Kolik je hrachu a jiných vycpávek si můžete jednoduše spočítat. Tady v Acana Lamb je 40% zbytečností. Větší vlhkost než obvykle v granulích je, a ta vláknina, to je hrozná blbost. Víte kde se tam tolik vlákniny vzalo a kde se vzal ten popel, když teda podle Vás je tam moučka z masa a zbytek píší vykostěno ?

Jestli jim dal někdo cz 5 hvězd, mi je tak nějak fuk, vidím co je ve složení a jako jehně ok pro alergiky, pro zbytek nemá smysl.

Bez popela (popelovin) by se granule těžko obešly. Že ho tak furt zmiňujete. A vezme se i v moučce ze sušené svaloviny.

Možná by bylo lepší, kdybyste místo dlouhých příspěvků psala krátké a srozumitelné příspěvky. Půlce těch věcí, co píšete, není snadné porozumět, co vlastně chtěl básník říct.

Prostě někdo

19.7.2016 08:43
Prostě někdo

XXX.XXX.73.11

Vážená dámo, nechápu, proč ze mě děláte hlupáka, který naletí na to co vidí velkým písmem na obale. Zřejmě proto, abych sem nechodila, tak jako už sem nechodí většina ostatních.

Krmím dvakrát denně, jedna dávka jsou granule, druhá maso. Tím poměr masa který není v granulích vyrovnávám.
Když už jste tak moudrá a vzdělaná v oblasti výživy, prozraďte mi prosím jedinou jinou značku, ve které není nic kuřecího ani drůbežího, ryba, obiloviny, rýže, vejce, drůbeží tuk, ani kvasnice, protože já takovou nenašla.
Pro mého alergika je právě Acana apple ta jediná, kterou bez problémů snese. Když jsou jinde psané jen vedlejší produkty a není blíže určeno jaké, zaručíte mi že nejsou z kuřete?
A mimochodem, hrášek je pro psa vhodná potravina a ta vláknina nejspíš bude z hrášku.

Popel zůstane i když spálíte člověka.

19.7.2016 10:33

Žaneta kocková napsal(a):
Bez popela (popelovin) by se granule těžko obešly. Že ho tak furt zmiňujete. A vezme se i v moučce ze sušené svaloviny.

Možná by bylo lepší, kdybyste místo dlouhých příspěvků psala krátké a srozumitelné příspěvky. Půlce těch věcí, co píšete, není snadné porozumět, co vlastně chtěl básník říct.

Víc popela = víc kostí v moučce. stačí ?

19.7.2016 10:56

Prostě někdo napsal(a):
Vážená dámo, nechápu, proč ze mě děláte hlupáka, který naletí na to co vidí velkým písmem na obale. Zřejmě proto, abych sem nechodila, tak jako už sem nechodí většina ostatních.

Krmím dvakrát denně, jedna dávka jsou granule, druhá maso. Tím poměr masa který není v granulích vyrovnávám.
Když už jste tak moudrá a vzdělaná v oblasti výživy, prozraďte mi prosím jedinou jinou značku, ve které není nic kuřecího ani drůbežího, ryba, obiloviny, rýže, vejce, drůbeží tuk, ani kvasnice, protože já takovou nenašla.
Pro mého alergika je právě Acana apple ta jediná, kterou bez problémů snese. Když jsou jinde psané jen vedlejší produkty a není blíže určeno jaké, zaručíte mi že nejsou z kuřete?
A mimochodem, hrášek je pro psa vhodná potravina a ta vláknina nejspíš bude z hrášku.

Popel zůstane i když spálíte člověka.

Vy říkáte, že je tam 50% masa a 50% bylinek atd. a že moučka je z masa
Tak Vám říkám, že to tak není a jak se to dá lehce ověřit.
A protože lidé obecně přijímají pravdu dost zle, máte to i s odkazy. Nic víc. Krmte acanou, však je to dobrá značka, ale pravdy moc nepobrala. Řeknu jak to je a hned je tu poplach.

Akela duck splňuje co potřebujete. Canidae pure land. Wolfsblut má takových receptur hodně. Např. Dark forest, Red rock, Wide plan.

Chcete další ?

Nebudete to brát jako poučování ?

Protože tak to není

Prostě někdo

19.7.2016 13:13
Prostě někdo

XXX.XXX.73.11

Vy říkáte, že je tam 50% masa a 50% bylinek atd. a že moučka je z masa
Tak Vám říkám, že to tak není a jak se to dá lehce ověřit.
A protože lidé obecně přijímají pravdu dost zle, máte to i s odkazy. Nic víc. Krmte acanou, však je to dobrá značka, ale pravdy moc nepobrala. Řeknu jak to je a hned je tu poplach.

Akela duck splňuje co potřebujete. Canidae pure land. Wolfsblut má takových receptur hodně. Např. Dark forest, Red rock, Wide plan.

Chcete další ?

Nebudete to brát jako poučování ?

Protože tak to není

Moc děkuji za Vaší snahu s vyhledáváním.

Canidae pure land nesplňuje podmínku jednosložkové, má dva druhy masa To je pro citlivé psy velmi důležité, lépe se tráví.

Wolfsblud Dark forest má víc brambor než masa, to by snad ani nevadilo, ale míchá zvěřinu s tukem a játry z jehněčího.

Red rock – klokan s koňským tukem. Věříte, že mají tolik klokanů, aby tam mohlo být uváděných 50% masa?

Wide plan jsme měli, tak obrovské granule můj pes nebere, musela jsem je roztloukat kladivem. To bohužel platí pro všechny wolfsbludky, proto je neberu.
Navíc se mi nelíbí poměr nasycených a nenasycených kyselin, ten je zase důležitý pro zdravou kůži. Je tam: Omega 6 mastných kyselin 3 procent, Omega 3 mastné kyseliny 0,11 procent

Acana má 1/1. Pořád nechápu v čem je horší.

Akelu duck jsem neznala, ta by možná šla, nevidím chybu. Ale zase se bojím těch obrovských granulí. Mám středně velké plemeno, ale prostě si oblíbil menší ploché granulky a jiné nechce.10 kg najednou riskovat nechci, ještě pořád mi tady stojí 6 kg kachní Barking heads. Pes je ani neochutnal, znechuceně se odvrací. Úplně stejně mě vypekl s Annamaet a spoustou dalších drahých granulí.

fosi

19.7.2016 13:22
fosi

XXX.XXX.171.209

Maso je Biologically Appropriate. A tym je povedane vsetko. Z pohladu vyroby a pouzitej technologie v Kanade je vo vyslednom produkte cca okolo 36-38%. V USA vzhladom na novsiu technologiu je percento vyssie. V tomto krmive Lamb & Okanagan Apple je hlavna ziv.zlozka z Noveho Zelandu. V Kanade je drahsia a koli sezonosti cerstvost nezarucena. V tomto pripade ma jahnacia mucka kvalitu 3. Mrazene jahna kvadre su bez kosti.
Hodnotit krmiva na zaklade opisu zo stranok a aj to nepresnych nie je mozne hodnotit krmivo.
Hluposti popisanych na strankach je tolko, ze zacnete pochybovat o hodnovernosti stranok.
Vid canola oil v Acane.

19.7.2016 13:54

Prostě někdo napsal(a):
Moc děkuji za Vaší snahu s vyhledáváním.

Canidae pure land nesplňuje podmínku jednosložkové, má dva druhy masa To je pro citlivé psy velmi důležité, lépe se tráví.

Wolfsblud Dark forest má víc brambor než masa, to by snad ani nevadilo, ale míchá zvěřinu s tukem a játry z jehněčího.

Red rock – klokan s koňským tukem. Věříte, že mají tolik klokanů, aby tam mohlo být uváděných 50% masa?

Wide plan jsme měli, tak obrovské granule můj pes nebere, musela jsem je roztloukat kladivem. To bohužel platí pro všechny wolfsbludky, proto je neberu.
Navíc se mi nelíbí poměr nasycených a nenasycených kyselin, ten je zase důležitý pro zdravou kůži. Je tam: Omega 6 mastných kyselin 3 procent, Omega 3 mastné kyseliny 0,11 procent

Acana má 1/1. Pořád nechápu v čem je horší.

Akelu duck jsem neznala, ta by možná šla, nevidím chybu. Ale zase se bojím těch obrovských granulí. Mám středně velké plemeno, ale prostě si oblíbil menší ploché granulky a jiné nechce.10 kg najednou riskovat nechci, ještě pořád mi tady stojí 6 kg kachní Barking heads. Pes je ani neochutnal, znechuceně se odvrací. Úplně stejně mě vypekl s Annamaet a spoustou dalších drahých granulí.

Vy si opravdu myslíte, že existují granule kde je víc masa než blbostí ?

složení W. wide plain:

Jízda na 51% (z nichž maso koně 26%, sušené koňské maso 17%, jízda na tuk 8%), sladké brambory (28%), dýně, pastinák, cizrna, hrachová bílkovina, minerály, fenykl, Immutop® (topinambur koncentrát), lněné semínko, rajče, tymián, majoránku, oregano, petržel, šalvěj, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, kopřiva, hloh, pampeliška, ženšen, mannanoligosaccharides (Probiotické MOS), fruktooligosacharidy (Probiotické FOS), extrakt z juky

kde jsou játra a ještě snad kuřecí ? ne, nic takového tam není. Masa je tam cca 26% a je to opravdové maso.) + tuk z koně.

Proč psu nekupujete maso ?

Alergik a ještě mu vadí velikost a dokonce si vybere způsob výroby, no tak :D

Dáváte ještě ke granulím maso, takže tím si veškeré poměry rozbíjíte, je Vám to jasné, že. A pamlsky bokem.

Wolfsblut má hodně receptur a ano, mají tolik klokanů, protože jsou přemnoženi. Barking má také více možností - Turkey je opravdu jednodruhové. Trainer MM králík, Natural balance L.I.D., Exclusion.

Co tohle:

(Min.7,8%) vody buvolí maso (Min.44,1%), sladké brambory, dýně, vodní buvoli škvarky (5,9%), minerální látky, jízda na tuku, hrachu bílkovin, rajčatový protlak, tymián, (Min.25,5%) majoránka, oregano, petržel, šalvěj, Immutop® (topinambur koncentrát), špenát, vitamíny, mrkev vločky, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, fenykl, řasy, dulse, irský mech, Darmtang, mořská salát, lněné semínko, řepa, zelené fazolky, kopřivy, hlohu, ženšenu, máta peprná, měsíčku, sušené brusinky, pampeliška, mannan-oligosacharidy (MOS prebiotických), fruktooligosacharidy (FOS prebiotických), schidigera extrakt Yucca

S těmito omezeními co máte nikdy nebudete mít ty nej granule. A ani bych to svému psu moc nedávala. Málokterý výrobce má čisté ingredience. Acana je ok, neřekla jsem, že je to šmejd, jen je potřeba věci nazývat...

Až budete hledat složení, koukejte na orig. web výrobce. Vždy. Pro Vás zrovna by to mohlo být hodně užitečné. Češi s oblibou vynechávají věci jako řepkový olej z gmo řepky, místo slupek z rajčat píší rajčata a dost často vynechají kuřecí tuk nebo jej píší místo drůbežího.

To složení co sem dávám je z orig. a pro alergiky funguje.

Nakonec, existují verze small breed.)... Wolf small breed african dog holub s kachnou a pštrosem. Z toho snad dostanu hlad :D balení jsou i 2kg smajlík

http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-kleine-rassen/hundefutter-african-dog-small-breed-trockenfutter.html.

19.7.2016 13:58

Dark forest teda vidím fakt jiné složení

sladké brambory (35%), zvěřina (26%), suší se zvěřina, brambory, jehněčí tuk, lněné semínko, hrášek, středomořské byliny, jehněčí játra, Aronia, borůvky, černý rybíz, bezinky, ostružiny, kopřivy, hloh, ženšen, anýz, pískavice řecké seno, pampeliška, Spirulina, lysin, minerály a vitamíny (vč. DL-methionin), probiotika (fruktooligosacharidů a mannan-oligosacharidy), juky.

19.7.2016 14:11
balisek

XXX.XXX.131.211

Megííí, vkládejte prosím ty kopírované texty raději v původním znění. Jízda na tuku, hrachu bílkovin, suší se zvěřina - probůh co to je?! smajlík smajlík smajlík

19.7.2016 14:13

fosi napsal(a):
Maso je Biologically Appropriate. A tym je povedane vsetko. Z pohladu vyroby a pouzitej technologie v Kanade je vo vyslednom produkte cca okolo 36-38%. V USA vzhladom na novsiu technologiu je percento vyssie. V tomto krmive Lamb & Okanagan Apple je hlavna ziv.zlozka z Noveho Zelandu. V Kanade je drahsia a koli sezonosti cerstvost nezarucena. V tomto pripade ma jahnacia mucka kvalitu 3. Mrazene jahna kvadre su bez kosti.
Hodnotit krmiva na zaklade opisu zo stranok a aj to nepresnych nie je mozne hodnotit krmivo.
Hluposti popisanych na strankach je tolko, ze zacnete pochybovat o hodnovernosti stranok.
Vid canola oil v Acane.

hned v úvodu napsat "carbohydrate limited 30%" a 50% masa suffolk... v moučce je tahle ovečka, protože přece Acana je king jo a pásla se na travičce v Kentucky..kdo ví jestli o tom něco neví Colonel a jeho šťastné kuře...no já nevím vše, ale ok to není.

Nedávno testovali granule z husy nebo co to bylo a zjistili, že to husu nevidělo a je tam jen kuře :D

Já radši už nic smajlík

19.7.2016 14:16

balisek napsal(a):
Megííí, vkládejte prosím ty kopírované texty raději v původním znění. Jízda na tuku, hrachu bílkovin, suší se zvěřina - probůh co to je?! smajlík smajlík smajlík

Aut. překlad smajlík
je to věrohodné, přece.)

Pferd 51 % (davon Pferdefleisch 26 %, getrocknetes Pferdefleisch 17 %, Pferdefett 8 %), Süßkartoffeln (28 %), Kürbis, Pastinake, Kichererbsen, Erbsenprotein, Mineralstoffe, Fenchel, Immutop® (Topinambur-Konzentrat), Leinsamen, Tomate, Thymian, Majoran, Oregano, Petersilie, Salbei, Brombeere, Himbeere, Heidelbeere, Schwarze Johannisbeere, Holunderbeere, Aroniabeere, Brennnessel, Weißdorn, Löwenzahn, Ginseng, Mannanoligosaccharide (probiotisch MOS), Fructooligosaccharide (probiotisch FOS), Yucca Schidigera Extrakt

když já se na ten NJ nemůžu dívat :D

a pak přijdou lidi a řeknou já neumím aj nj a ani kliknout přeložit do čeština, tak zabíjím dvě mouchy..

a vůbec, jízda na tuku je naprosto jasný pojem

Prostě někdo

19.7.2016 14:27
Prostě někdo

XXX.XXX.73.11

Vy si opravdu myslíte, že existují granule kde je víc masa než blbostí ?

složení W. wide plain:

Jízda na 51% (z nichž maso koně 26%, sušené koňské maso 17%, jízda na tuk 8%), sladké brambory (28%), dýně, pastinák, cizrna, hrachová bílkovina, minerály, fenykl, Immutop® (topinambur koncentrát), lněné semínko, rajče, tymián, majoránku, oregano, petržel, šalvěj, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, kopřiva, hloh, pampeliška, ženšen, mannanoligosaccharides (Probiotické MOS), fruktooligosacharidy (Probiotické FOS), extrakt z juky

kde jsou játra a ještě snad kuřecí ? ne, nic takového tam není. Masa je tam cca 26% a je to opravdové maso.) + tuk z koně.

Proč psu nekupujete maso ?

Alergik a ještě mu vadí velikost a dokonce si vybere způsob výroby, no tak :D

Dáváte ještě ke granulím maso, takže tím si veškeré poměry rozbíjíte, je Vám to jasné, že. A pamlsky bokem.

Wolfsblut má hodně receptur a ano, mají tolik klokanů, protože jsou přemnoženi. Barking má také více možností - Turkey je opravdu jednodruhové. Trainer MM králík, Natural balance L.I.D., Exclusion.

Co tohle:

(Min.7,8%) vody buvolí maso (Min.44,1%), sladké brambory, dýně, vodní buvoli škvarky (5,9%), minerální látky, jízda na tuku, hrachu bílkovin, rajčatový protlak, tymián, (Min.25,5%) majoránka, oregano, petržel, šalvěj, Immutop® (topinambur koncentrát), špenát, vitamíny, mrkev vločky, ostružiny, maliny, borůvky, černý rybíz, bezinky, Aronia bobule, fenykl, řasy, dulse, irský mech, Darmtang, mořská salát, lněné semínko, řepa, zelené fazolky, kopřivy, hlohu, ženšenu, máta peprná, měsíčku, sušené brusinky, pampeliška, mannan-oligosacharidy (MOS prebiotických), fruktooligosacharidy (FOS prebiotických), schidigera extrakt Yucca

S těmito omezeními co máte nikdy nebudete mít ty nej granule. A ani bych to svému psu moc nedávala. Málokterý výrobce má čisté ingredience. Acana je ok, neřekla jsem, že je to šmejd, jen je potřeba věci nazývat...

Až budete hledat složení, koukejte na orig. web výrobce. Vždy. Pro Vás zrovna by to mohlo být hodně užitečné. Češi s oblibou vynechávají věci jako řepkový olej z gmo řepky, místo slupek z rajčat píší rajčata a dost často vynechají kuřecí tuk nebo jej píší místo drůbežího.

To složení co sem dávám je z orig. a pro alergiky funguje.

Nakonec, existují verze small breed.)... Wolf small breed african dog holub s kachnou a pštrosem. Z toho snad dostanu hlad :D balení jsou i 2kg smajlík

http://www.wolfsblut.com/hundefutter-trockenfutter-kleine-rassen/hundefutter-african-dog-small-breed-trockenfutter.html.

Koukám Já o voze, vy o koze.
Já žádné granule nehledám a už vůbec ne takové, aby měly víc masa. To už mám dávno za sebou. Jen jsem si v úvodu dovolila napsat, že na akaně vnitřnosti uvedené jsou. Za to mě tady budete rozšlapávat? Děkuji o další konverzaci na tomto webu nemám zájem.

19.7.2016 14:32
Terven

XXX.XXX.110.147

Prostě někdo napsal(a):
Koukám Já o voze, vy o koze.
Já žádné granule nehledám a už vůbec ne takové, aby měly víc masa. To už mám dávno za sebou. Jen jsem si v úvodu dovolila napsat, že na akaně vnitřnosti uvedené jsou. Za to mě tady budete rozšlapávat? Děkuji o další konverzaci na tomto webu nemám zájem.

Omluva...ale asi jste poněkud startovací, možná slyšíte trávu růst...mně se megííí zda jako naprosto přátelské a neútočné stvoření, jen se snaží, aby lidi mysleli. Žádné rozšlapávání nevidím, kdybych si oči vykoukala.

19.7.2016 14:32

Já jim ty výdělky snad začnu přát

19.7.2016 14:35

No, fakt, nic proti nikomu.) Dávám fakta a zkouším to krátit, ale ono to nejde, protože pak vypadá vše jako výmysl a polovina, tak se nečílte a nežerte to těm amíkům. Hezký den přeji smajlík

fosi

19.7.2016 14:38
fosi

XXX.XXX.171.209

V mucke je samozrejme aj ovca, ale pochadza z NZ takze asi tazko bude Kentucky.
Ak raz legislativa umozni aby sa jasne deklarovali suroviny, tak potom sa nebudete hadat a pochopite, ze lepsie to nejde koli obmedzeniam vyroby. Ked som zil v Kanade tak Acana bola oznacovana ako premiove prirodne krmivo. Uplne na zaciatku mali v ponuke este jednu znacku ale uz si to nepamatam.
Rozhodujuci je zdroj a cistota suroviny. Porovnavat to s privat label, kde vacsina mucok pochadza z lacnych zdrojov juznej Ameriky sa neda. A to pomlcim od vychytavok fy. Daimond.Pet Food pre europsky trh.

19.7.2016 19:54
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Víc popela = víc kostí v moučce. stačí ?

Nestačí. Může to být i jinými složkami.

19.7.2016 20:06

Je to jeden z ukazatelů. další by mohla být legislativa té které země odkud granule jsou. viz definice maso, moučka atd. prostě, bez kostí je jen "deboned".

fosi

19.7.2016 20:50
fosi

XXX.XXX.141.21

Nemoze. Teda moze ale potom mate spatne naformulovane krmivo. Napr 2 mucka jahna pri 25% NL bude v analyze popol max.5%. Vacsinou je menej. Musime vsak sledovat Ca mnozstvo a jeho pomer k P.

20.7.2016 03:35

Všechny hypoalergenní granule po celém světě jsou vtip - kdyby se teda používalo to co neublíží, tak to nikdy nebude v tak čisté nebo... potravinářské...pro lidi vhodné...verzi, aby se fakt dalo říct, že je to nebordel.

Nevím co se tam prodává a za kolik, napadá mě Amazon.

Farmina lamb GF i LG by šla ? Ebay, Amazon. Jestli se vyplatí, nevím.

To je mi jasné, že i jinde ve světě to nebude nějaká krása, ale tyhle byly prostě echt - vegánské a plné alergenů.

Amazon by se i s poštovným vyplatil, ale nesmí se to sem dovážet. Farminu jsem myslím vyřadila kvůli ceně. Tady jsou ceny strašný,15kg Pro Plan Performance za 2300Kč, by se z toho člověk po...

Složení toho proplanu:
Kuře, pivovarské rýže, kuřecí vedlejší produkty - moučka, kukuřičný lepek, mletá žlutá kukuřice, hovězí tuk konzervovaný směsí trocoferolů (zdroj vitamínu E ), kukuřičné otruby, přírodní kuřecí aroma, produkt ze slepičích vajec, sůl, rybí tuk, chlorid draselný, L -lysin, fosfát dicálcic, cholin chlorid, DL - methionin, kyselina askorbová (vitamin C zdroj), síran zinečnatý, vitamínové doplňky (A, D - 3, E, B - 12 ), síran železnatý, riboflavin, niacin doplněk, pantotenát clacia, síran manganu, biotin, monoitrato thiaminu, kyselina listová, síran měďnatý, colhidrato pyridoxin, bisulfit sodný menadion ( zdroj aktivity vitaminu K ), jodičnan vápenatý, seleničitan sodný.

20.7.2016 08:08

Bisulfit sodný menadion = K3
+ další zbytečné součásti pracích prášků tam jsou
ale jinak je to strava, kterou psi jedli po tisíciletí a byli o dost hezčí a schopnější než dnes.
Ovšem za jinou cenu smajlík

Někde jsem četla diskuzi kde sehnat jídlo pro psa na dovolené v Mexicu. Výsledek = nikde. Hovězí má zákaz dovozu, tam psali, a také, že na hranici se 20kg pytel kontroloval a bez hovězího bylo auto vpuštěno a bavili se o pomalu jediné jiné možnosti než dovoz = Walmart, Liverpool.com a

http://www.doggiedoor.com.mx/alimentos-y-premios-para-perro/alimento-para-perro/alimento-seco/alimento-holistico-earthborn-primitive-natural-grain-free.html

nebo Grandpet Cesar Millan a ty dokonce nevypadají zle... tu
http://grandpet2u.com/tiendas

Masem se to vyřešit nedá ?

A pak...jaká divoká zvířátka tam žijí. Vidím to na luk, šípy a počkat si na dikobraza smajlík

20.7.2016 21:31
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Bisulfit sodný menadion = K3
+ další zbytečné součásti pracích prášků tam jsou
ale jinak je to strava, kterou psi jedli po tisíciletí a byli o dost hezčí a schopnější než dnes.
Ovšem za jinou cenu smajlík

Někde jsem četla diskuzi kde sehnat jídlo pro psa na dovolené v Mexicu. Výsledek = nikde. Hovězí má zákaz dovozu, tam psali, a také, že na hranici se 20kg pytel kontroloval a bez hovězího bylo auto vpuštěno a bavili se o pomalu jediné jiné možnosti než dovoz = Walmart, Liverpool.com a

http://www.doggiedoor.com.mx/alimentos-y-premios-para-perro/alimento-para-perro/alimento-seco/alimento-holistico-earthborn-primitive-natural-grain-free.html

nebo Grandpet Cesar Millan a ty dokonce nevypadají zle... tu
http://grandpet2u.com/tiendas

Masem se to vyřešit nedá ?

A pak...jaká divoká zvířátka tam žijí. Vidím to na luk, šípy a počkat si na dikobraza smajlík

Jo tak v Mexiku by se na dikobraza opravdu načekali...

Přidejte reakci

Přidat smajlík