Mulka

XXX.XXX.78.114
Ahoj, mám rok a půl leteho psa středního plemene, zdravý, nemá žádné alergie, vše ok. Od mala jsme ho krmili kvalitními granulemi - Orijen, TOTW, Acana, Artemis.. Vystřídali jsme jich dost (vcetne prichuti různých), jednak je nás pes nezravka a prostě dostat do něj cokoliv je problém, ale hlavně měl po všem ne úplně ideální stolici. Neměl průjem, ale stolice nebyla tak pevná a byla i objemnější. Koupili jsme na zkoušku balení Pro Planu a najednou bylo vše ok, stolice hezky tvarovaná, menší množství, psovi to i chutnalo, prospívá jako nikdy předtím. Došla jsem k zaverui, že můj pes patří mezi ty, kterým nesedí úplně granule s vysokým obsahem masa. Nechci ale zase přejít na trvalo do druhé strany kvality typu pro plan. Proto vás prosím o radu, které kvalitní granule dávat se středním obsahem masa, prostě něco na půli cesty mezi orijenem a proplanem :) díky moc
Ps: neradte mi barf, nemám na to teď podmínky.
Mrkla bych na Brit Care či na Nativia, Profine (=Ontario = Sam´s Fields - liší se jen v ceně!), Nutra Gold breeders bag, apod. Kukuřice asi psovi problém dělat nebude, když Pro plan je jí plný...
Zkuste a uvidíte, jak budou sedět.
Já mám psy hlavně na mase, ale máme granule jako "nouzovku" a to jim střídám Brit (ten lamb and rice, jinak ty modré pytle jsou s pšenicí a kukuřicí a to nechci), teďka mají Nativii (taky jehně) a objednán mají pytel Brit Caru. Dříve měli i pytel Profine - seděl jim, ale černý NO mi po něm reznul, takže jsem kvůli němu zakotvila u granulí jen s rýží.
Mulka

XXX.XXX.78.114
Díky moc :)
Kukuřice ani obiloviny mu problém nedělají, jen myslim, že na základě přečtení pár článků a diskuzi a vlastní zkušenosti patří holt mezi ty jedince, kteří ne úplně dobře toleruji granule s vysokým obsahem masa.. A navíc se pořád drží spíš na té hubenejsi straně své ideální váhy, jak je nezravy, takze ani tloustnuti se nebojím, tak 2-3kg by mu jen prospely :).
Mulka
napsal(a):
Díky moc :)
Kukuřice ani obiloviny mu problém nedělají, jen myslim, že na základě přečtení pár článků a diskuzi a vlastní zkušenosti patří holt mezi ty jedince, kteří ne úplně dobře toleruji granule s vysokým obsahem masa.. A navíc se pořád drží spíš na té hubenejsi straně své ideální váhy, jak je nezravy, takze ani tloustnuti se nebojím, tak 2-3kg by mu jen prospely :).
A z masa jako takového je mu také "nevalně"?
Mulka

XXX.XXX.78.114
Myslím, že to je ok, ale nikdy jsem mu ho nedávala dlouhodobě, jen třeba 1-2x do tydne 'naprilepsenou', chutná mu. Ale z toho dlouhodobý stav stolice nepoznám.
Ale prosím, Barf opravdu teď nemohu, bydlím v provizoriu a nemám doma kuchyň ani lednici a mrazák, bude až za rok všechno :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

My máme jednouché granule Marp Hol. jehně a Barking Heads GF kachnu nebo rybu - bobky jako šutry, z kopce pro ně kolikrát běžím dolů.
Mulka
napsal(a):
Myslím, že to je ok, ale nikdy jsem mu ho nedávala dlouhodobě, jen třeba 1-2x do tydne 'naprilepsenou', chutná mu. Ale z toho dlouhodobý stav stolice nepoznám.
Ale prosím, Barf opravdu teď nemohu, bydlím v provizoriu a nemám doma kuchyň ani lednici a mrazák, bude až za rok všechno :).
Né, na barf jsem nic neřekl. Jen mě zajímá, jestli maso futruje dobře.
Mulka

XXX.XXX.78.114
Snad ano. Vyloženě průjem nebo tak něco nikdy po mase (ani po těch lepších granulich) neměl, po mase syrovém samotném jsem nikdy nepozorovala nic, na granulich s vysokým obsahem masa kadil několikanásobně větší objem, než sežral a měkčí konzistence. Nejhorší po Totw. Po měsíci a půl na Proplanu (jedno 16kg balení) měl od začátku tvrda krásná hovinka, přiměřeného množství, I trochu nabral na váze a chutnalo mu to... Tak nevim, jestli nezustat u Proplanu a řídit se selskym rozumem, že 'mu sedí', ale nejradši bych našla jak už jsem psala něco mezi a nekrmit ho jen těmi obilovinami proplanovskymi :).
Mulka
napsal(a):
Snad ano. Vyloženě průjem nebo tak něco nikdy po mase (ani po těch lepších granulich) neměl, po mase syrovém samotném jsem nikdy nepozorovala nic, na granulich s vysokým obsahem masa kadil několikanásobně větší objem, než sežral a měkčí konzistence. Nejhorší po Totw. Po měsíci a půl na Proplanu (jedno 16kg balení) měl od začátku tvrda krásná hovinka, přiměřeného množství, I trochu nabral na váze a chutnalo mu to... Tak nevim, jestli nezustat u Proplanu a řídit se selskym rozumem, že 'mu sedí', ale nejradši bych našla jak už jsem psala něco mezi a nekrmit ho jen těmi obilovinami proplanovskymi :).
Ještě mě teda napadlo, jsou-li tvrdá z dobrého důvodu a nebo ne e.
Ale pokud máte opravdu pocit, že mu to svědčí a je to na něm i vidět, tak
Mulka

XXX.XXX.78.114
Ano, prekvapive mám pocit, že ten špatný zatracovany Proplan mu sedí konečně, po tom rok a půl boji s hledáním správných granulí...
Jinak jsem se o tom bavila s naší chovatelkou, odkud ho máme, a ta mi na to řekla, že ona je zastáncem názoru, že pes je všezravec a ne masozravec a že nepotřebuje granule s vysokým obsahem masa a mám se řídit podle psa, co mu sedí a po čem je v dobré kondici.. V našem případě tedy nechat Pro plan... Ale ve mě furt hlodá cervik pochybnosti :D.
Mulka
napsal(a):
Záleží no.. já Pro Plan nemusím - dle mýho předražený pytel obilí... to se dají granule se stejným složením koupit za méně. ;)
Když mrknu na složení PRO PLAN MEDIUM ADULT 14kg (asi máte tyto, ne?) cena za 14 kg 1120, -, tj.80, -/kg :
dehydrované drůbeží bílkoviny, pšenice, kukuřice, kuře (14 %), živočišný tuk, sušená řepná dužina, sójová moučka, kukuřičná krupice, rýže (4 %), vedlejší výrobky živočišného původu, gluten, minerální látky, rybí tuk.
vit. A: 28 000; vit. D3: 910; vit. E: 550; mg/kg: vit. C: 140; síran železnatý monohydrát: 231; jodičnan vápenatý bezvodý: 3,0; síran měďnatý pentahydrát: 46; síran manganatý monohydrát: 110; síran zinečnatý monohydrát: 390; seleničitan sodný: 0,27.
S antioxidanty.
Analytické složky: Protein 25,0 %; Obsah tuku 15,0 %; Obsah anorganických látek 7,5 %; Hrubá vláknina 2,5 %
- v podstatě neidentifikované maso (drůbeží bílkoviny - kuře? proč to tam rovnou nenapíšou), pšenice, kukuřice - kolik čeho?, živočišný tuk - jaký přesně ? kuře? či co? sója, další kukuřice, "vedlejší výrobky živ.původu" už tomu nasazují k"korunu"... nevim, ve mně to budí víc otázek než odpovědí no...
Mulka
napsal(a):
Ahoj, mám rok a půl leteho psa středního plemene, zdravý, nemá žádné alergie, vše ok. Od mala jsme ho krmili kvalitními granulemi - Orijen, TOTW, Acana, Artemis.. Vystřídali jsme jich dost (vcetne prichuti různých), jednak je nás pes nezravka a prostě dostat do něj cokoliv je problém, ale hlavně měl po všem ne úplně ideální stolici. Neměl průjem, ale stolice nebyla tak pevná a byla i objemnější. Koupili jsme na zkoušku balení Pro Planu a najednou bylo vše ok, stolice hezky tvarovaná, menší množství, psovi to i chutnalo, prospívá jako nikdy předtím. Došla jsem k zaverui, že můj pes patří mezi ty, kterým nesedí úplně granule s vysokým obsahem masa. Nechci ale zase přejít na trvalo do druhé strany kvality typu pro plan. Proto vás prosím o radu, které kvalitní granule dávat se středním obsahem masa, prostě něco na půli cesty mezi orijenem a proplanem :) díky moc
Měli jsme to se psem podobně, nakonec sedl brit care a N&D. Do toho občas dostane maso. Pokud maso v syrovém ani vařeném stavu nemůžete, co takhle zůstat u proplanu a střídat to s kvalitními masovými konzervami? (pokud tedy budou sedět).
marcelaamax
napsal(a):
Měli jsme to se psem podobně, nakonec sedl brit care a N&D. Do toho občas dostane maso. Pokud maso v syrovém ani vařeném stavu nemůžete, co takhle zůstat u proplanu a střídat to s kvalitními masovými konzervami? (pokud tedy budou sedět).
N&D teď dokrmuji a je to útrpení svatého Šebestiána.
Au, au, střílej, střílej.
Mám teké strašnou nežravku(i na to maso ho musím ukecávat ) a od mala jsme byli na granulích. Zkoušeli jsme všemožné a psi mi po nich průjmovali(dost divné, že oba, naprosto rozdílné rasy ) Pomohl až BARF, ale třeba když háraly feny v okolí, s jídlem jsem za nima chodila tři dny, až jsem kastrol pokaženého musela vyhodit. takže jsme pořád zkoušeli granule a jediné, po kterých byli v pohodě byl Wolfsblut. Ne jen, že jim na rozdíl od x ostatních chutnaly, ale ani po nich neprůjmovali. Psa už mám jen jednoho, bobky tedy jako kámen nebude mít asi nikdy, ale dobrý,. A zjistila jsem právě, že, nízkomasové" varianty mu na ty bobky svědčily víc. To když jsme museli koupit kvůli druhému psu dietní verzi. Takže objednávám hlavně nízkotučné či přímo seniorky...kde na prvním místě není to maso, či jen polovina. Druhé jídlo má pořád BARF.
Aliens_II
napsal(a):
Bez pořádného promaštění ani ránu.
A už ani to pomalu ne.
Vždy závidím všem, jak jim psi futrují. Kedlubny, mrkve, chleba s máslem a podobně.
Ten chleba s máslem snad, ale na nějakou zeleninu či ovoce, na to bych ho teda neukecala nikdy. Co jsem byla před pár lety překvapená bylo, že si sám našel na zemi přezrálou švestku a snědl. To je snad jediné ovoce, co si kdy vzal. Někdo říká, že pes má rád třeba banány...můj od něho zdrhá, jako by ho píchla vosa. Dám mu kuřecí skelet ke snídani(polévkové díly) a leží tam půl dne, nebo přijde sousedovic pes a sežere mu ho..jako dnes. A předevčírem mne s tím nasr...totálně: koupila jsem mu králíky, naporcovala, něco na převaření, něco ráno na kousání. Jeden ocásek sežral, druhý nechal ležet. Přiběhnul takový jeden, alík" co se tu už delší dobu potuluje a sežral mu ho...

lesnížínka
napsal(a):
Ten chleba s máslem snad, ale na nějakou zeleninu či ovoce, na to bych ho teda neukecala nikdy. Co jsem byla před pár lety překvapená bylo, že si sám našel na zemi přezrálou švestku a snědl. To je snad jediné ovoce, co si kdy vzal. Někdo říká, že pes má rád třeba banány...můj od něho zdrhá, jako by ho píchla vosa. Dám mu kuřecí skelet ke snídani(polévkové díly) a leží tam půl dne, nebo přijde sousedovic pes a sežere mu ho..jako dnes. A předevčírem mne s tím nasr...totálně: koupila jsem mu králíky, naporcovala, něco na převaření, něco ráno na kousání. Jeden ocásek sežral, druhý nechal ležet. Přiběhnul takový jeden, alík" co se tu už delší dobu potuluje a sežral mu ho...
Hm... Tak kvůli banánu mi můj pažravka skočil do auta PČR příslušníkovi přímo na klín, ať se o sváču kouká podělit. Podělil. A ještě drbal.
lesnížínka
napsal(a):
Mám teké strašnou nežravku(i na to maso ho musím ukecávat ) a od mala jsme byli na granulích. Zkoušeli jsme všemožné a psi mi po nich průjmovali(dost divné, že oba, naprosto rozdílné rasy ) Pomohl až BARF, ale třeba když háraly feny v okolí, s jídlem jsem za nima chodila tři dny, až jsem kastrol pokaženého musela vyhodit. takže jsme pořád zkoušeli granule a jediné, po kterých byli v pohodě byl Wolfsblut. Ne jen, že jim na rozdíl od x ostatních chutnaly, ale ani po nich neprůjmovali. Psa už mám jen jednoho, bobky tedy jako kámen nebude mít asi nikdy, ale dobrý,. A zjistila jsem právě, že, nízkomasové" varianty mu na ty bobky svědčily víc. To když jsme museli koupit kvůli druhému psu dietní verzi. Takže objednávám hlavně nízkotučné či přímo seniorky...kde na prvním místě není to maso, či jen polovina. Druhé jídlo má pořád BARF.
Taky mám nežravku - i když už si celkem dala za ty roky říct (už je jí 9).
Zato mám teď ohromnou radost ze štěnda, které nemá problém si vzít kousek melounu, muchovníkové kuličky, černý rybíz, hrášek, apod. Přesně rybíz a angrešt miloval náš knírač, je fakt, že on sbodnul téměř vše, na co přišel. Pak byl "popelnice" samojed a myslim, že malej k tomu taky spěje...až jsem si říkala, zda nebude Andík III. Ale prej nee...
Admaz

XXX.XXX.199.251
Dotaz k Nativia granulím.
Které z těchto 2 jsou lepší pro 10 měsíční NO. Asi ty juniorky, že. Teď jsme na Profinech a ty jí moc nejedou.
https://www.pytelgranuli.cz/nativia-dog-puppy-15kg.html
https://www.pytelgranuli.cz/nativia-dog-junior-maxi-15kg.html.
Admaz
napsal(a):
Které z těchto 2 jsou lepší pro 10 měsíční NO. Asi ty juniorky, že. Teď jsme na Profinech a ty jí moc nejedou.
Juniorky.
Ty puppy jsou drobounké - já je kupovala jorkšírce, protože měla výdej energie a jak jsou malé, tak se jí dobře kousaly. Viz http://www.nativia-pet.cz/cs/pro-psy/produkty/38-nativia-puppy. Viz foto.

Admaz
napsal(a):
V juniorkách je víc obilí a míň kuřete, jinak je to stejné. Osobně bych koupila ty puppy, vyjdou levněji a po obilí mi až na jednu výjimku psi tloustnou.
Jinak já tyhle granule zahlédla u nás v Jednotě, čtu "grain free", tak mě to nalákalo, čtu dál - "rice only", podivila jsem se, ale čtu dál - složení na prvním místě obiloviny a ani né polovina z toho rýže... Humorné počtení, ale rozhodně mě to od koupě odradilo.

Mulka
napsal(a):
Ono to nemusí být jen vysokým obsahem masa, ale třeba zrovna ty granule co jste jmenovala obsahují hrách a většinou i jiné luštěniny, Atremis má ječmen a oves, na ty může pes reagovat taky jinak než na obiloviny v Pro Planu. Naše holky mají třeba po ovsu vždycky hnačku, ať je v granulích, nebo v barfu.
Podle mě nená až taková tragédie nechat psa chvíli na Pro Planu, když mu sedí. Jen je dost předražený, na tu kvalitu.

ProPlan je tak trochu jed, ten ne.
Nativia pěkný obal, to ano, a to je tak celé.
Budou stačit Low grain granule a kvalitní maso, ne bordel.
třeba
Čerstvé vykostěné kuře (20%), sušené kuřecí maso (18%), pšenice špalda (10%), oves (10%), kuřecí tuk, sušená celá vejce, čerstvý herring, sušený herring, sušená dřeň z červené řepy, rybí olej, vláknina z hrášku, sušené mrkve, sušená vojtěška, inulin, fruktooligosacharidy, mannanoligosacharidy, prášek z granátových jablek (0,5%), sušená jablka, prášek ze špenátu, psyllium (0,3%), prášek z černého rybízu, sušený sladký pomeranč, prášek z borůvek, chlorid sodný, sušené pivovarské kvasnice, kořen kurkumy (0,2%), glukosamin, chondroitin sulfát, extrakt z afrikánu (zdroj luteinu)
a tady ProPlan
Kuřecí maso (21 %) - překlad: 7%, rýže, kukuřičná lepková moučka - překlad: bordel, dehydrované drůbeží bílkoviny - překlad: to co nikdo jiný nechtěl a totální bordel, kukuřice - překlad: tohle je přesně ta verze co dělá alergie a free gmo to fakt není, pšenice - dtto, živočišný tuk - překlad: největší bordel, sušená vejce, sušený čekankový kořen* (2 %), hrachový bílkovinný koncentrát - aby to nějaké proteiny vůbec mělo, minerální látky, rybí tuk, vedlejší výrobky živočišného původu - road kill + psí kamarádi v nebi, kvasnice. prebiotikum přírodního původu. + špatný překlad, je to mnohem horší, ale psi jsou zdánlivě v pohodě, protože jste je narvali obilím - rychlá energie a zaplácnutí žaludku + konzervace samozřejmě nejhnusnější co existuje.
a víte co je dražší ? ProPlan :D.
Mulka
napsal(a):
Ano, prekvapive mám pocit, že ten špatný zatracovany Proplan mu sedí konečně, po tom rok a půl boji s hledáním správných granulí...
Jinak jsem se o tom bavila s naší chovatelkou, odkud ho máme, a ta mi na to řekla, že ona je zastáncem názoru, že pes je všezravec a ne masozravec a že nepotřebuje granule s vysokým obsahem masa a mám se řídit podle psa, co mu sedí a po čem je v dobré kondici.. V našem případě tedy nechat Pro plan... Ale ve mě furt hlodá cervik pochybnosti :D.
Pokud mu sedí, tak mu ho dávejte. Ale vaše chovatelka by si měla nastudovat anatomii a přestat mít názory na biologická fakta.

Žaneta kocková
napsal(a):
Pokud mu sedí, tak mu ho dávejte. Ale vaše chovatelka by si měla nastudovat anatomii a přestat mít názory na biologická fakta.
No právě že fakta jsou taková, že jednotlivá plemena a navíc ještě jednotliví jedinci mají skutečně různou potřebu živočišných bílkovin. Pro některé je nej přes 70 % podílu živočišné složky, na druhou stranu jsou psi, kterým vyhovuje i méně než 30 %. Takže nej je skutečně řídit se podle svého psa, potažmo to můžete pojistit tím, že budete chodit na preventivní prohlídky vč. krve apod.