Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2016 21:06
Terven

XXX.XXX.110.147

Dnes jsem koupila sušená králičí ouška od Mapes, mám jejich sortiment ráda, používám často. Ouška mám poprvé a po otevření pytlíku mě nemile překvapil jakoby umělý zápach - není to cítit jako přírodní produkt, spíš jako čerstvě nalakované dřevo, nějaká nátěrová hmota či tak něco. Máte někdo zkušenost?
http://www.mapes.cz/mapes/index.php/assort/79.

22.7.2016 21:11
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Dnes jsem koupila sušená králičí ouška od Mapes, mám jejich sortiment ráda, používám často. Ouška mám poprvé a po otevření pytlíku mě nemile překvapil jakoby umělý zápach - není to cítit jako přírodní produkt, spíš jako čerstvě nalakované dřevo, nějaká nátěrová hmota či tak něco. Máte někdo zkušenost?

Jestli voni to nebyli ti kralici ze Slunce, seno..., co je krmili anilinovyma barvickama

22.7.2016 21:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Terven napsal(a):

Taky od Mapes beru dlouho už více druhů(nejvíc asi dárky, pak mušle, ale měla jsem už i ledviny, srdce, sušené placky, střívka, vemínko, játra) a vždy spokojenost. Ty ouška jsem mmj. koupila v úterý poprvé, ještě jsem je neotevřela, ale zítra je otevřu a písnu, jak jsou na tom ty naše.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2016 21:47

Lexaurin

To by mě také zajímalo. Koupím tak jednou za půl roku, protože ten voskový zápach mě odrazuje, ale všimla jsem si, že uši od různých firem mají odlišnou intenzitu "smradu".

22.7.2016 21:49
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jo, málem bych zapomněla na ty makrely, ty jorkšírka milovala, ale už je bohužel půl roku nekupuju...

a teďka jsem koupila na zkoušku i ty burgle, vypadaly dobře, tak snad budou jako vše vždy taky chutnat. :).

22.7.2016 21:50

Nicméně by mě ještě zajímalo, proč od Marpu nepáchnou ani sušené penisy a můj pes nemá problém, zatímco ze smrádků od Mapes míval skoro průjmy.

22.7.2016 22:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nicméně by mě ještě zajímalo, proč od Marpu nepáchnou ani sušené penisy a můj pes nemá problém, zatímco ze smrádků od Mapes míval skoro průjmy.

Možná je citlivější na konzervaci těch pamlsků? Kdoví no... u nás Mapes doporučovalo 7 ze 7 psů. :) Teďka teda "jen" 5 z 5.

22.7.2016 22:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

Tak mi to nedalo a došla jsem je otevřít - a fakt, jak když někdo lakoval dřevo. Na to, že jsem je kupovala pro štěně zklamání teda... zkusila jsem to dát briardici, která sušené masíčko, ouška, apod. miluje - čuchla, koukla, zda to myslim vážně a vzala si...ale nadšení teda nebylo... nevím, zda to nemám radši vyhodit, aby v tom nebylo bůhvíco... ?!?

Jinak koupila jsem i skopová ouška a ta vůbec takhle nesmrdí. Tak nevím, čím jsou ta králíčí tak jiná...divná... jo, byla to šarže končící na 26536, tak zda to třeba nebyla nějaká vadná várka?!?

22.7.2016 22:26
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Jestli voni to nebyli ti kralici ze Slunce, seno..., co je krmili anilinovyma barvickama

22.7.2016 22:29
Terven

XXX.XXX.110.147

lavacca napsal(a):
Tak mi to nedalo a došla jsem je otevřít - a fakt, jak když někdo lakoval dřevo. Na to, že jsem je kupovala pro štěně zklamání teda... zkusila jsem to dát briardici, která sušené masíčko, ouška, apod. miluje - čuchla, koukla, zda to myslim vážně a vzala si...ale nadšení teda nebylo... nevím, zda to nemám radši vyhodit, aby v tom nebylo bůhvíco... ?!?

Jinak koupila jsem i skopová ouška a ta vůbec takhle nesmrdí. Tak nevím, čím jsou ta králíčí tak jiná...divná... jo, byla to šarže končící na 26536, tak zda to třeba nebyla nějaká vadná várka?!?

No...nic od nich takhle uměle nesmrdí, resp. to ostatní smrdí "přírodně".
Malá kousek schroustala, nedivila se, ale já snad napíšu dotaz do firmy...

22.7.2016 22:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

Terven napsal(a):

No právě..já jsem si říkala, zda to není divný smrad díky tomu, že je to méně tučné (a tuk je nositelem chuti a tipuju i vůně), tak jsem otevřela i ta skopová a ta jsou v pohodě...ale ta králičí fakt umělé fuj..

Pokud jim písnete a dostanete odpověď, hoďte ji sem. Docela by mě zajímalo, zda je to běžné či se něco stalo z touhle šarží...

22.7.2016 22:43
Terven

XXX.XXX.110.147

lavacca napsal(a):
No právě..já jsem si říkala, zda to není divný smrad díky tomu, že je to méně tučné (a tuk je nositelem chuti a tipuju i vůně), tak jsem otevřela i ta skopová a ta jsou v pohodě...ale ta králičí fakt umělé fuj..

Pokud jim písnete a dostanete odpověď, hoďte ji sem. Docela by mě zajímalo, zda je to běžné či se něco stalo z touhle šarží...

Už jsem jim písla

22.7.2016 22:58

Asi to nebude jen jednou várkou, já kupuju svému psovi od mapes sušené dobroty pravidelně a všechny chutnají. Až na ty králičí uši. Dříve bych řekla že voněly normálně, ale teď jsem je brala 2x v rozmezí několika měsíců a nakonec jsem obě balení vyhodila. Mně připadaly že smrdí tak jinak, ale zkažené se mně nezdály. Tak jsem psovi nabídla, po pár sekundách přežvýknutí ho nadšení přešlo a ucho nesnědl. Pak kolem něj jen prošel a zakňoural. U něj velice nezvyklé. To jsem zkusila 2 uši a nechal je ležet. Což u něho běžné není, nevybírá si, jídlo miluje a nikdy nemá dost. Po pár měsících jsem na zkoušku objednala znovu a stejný scénář. Takže už je kupovat nebudu. Jinak vše ostatní co bereme od mapes chutná moc a voní přírodně - nejčastěji beru vepřové uši, plíce, ledvinky, slezinku a hrtany.

22.7.2016 23:01

Terven napsal(a):

Je tam hodně kolagenu, tak třeba proto, nic jiného mě nenapadá.

22.7.2016 23:05

lavacca napsal(a):
Možná je citlivější na konzervaci těch pamlsků? Kdoví no... u nás Mapes doporučovalo 7 ze 7 psů. :) Teďka teda "jen" 5 z 5.

Vůbec nechápu. V pohodě byl ještě Canine Caviar, což je vlastně to samé, co Marp. Jinak zvládá cokoliv, jednou uloupil syrový špek a okrájené kousky z krkovičky dávám normálně. Tvrdý bobek pořád. Ale Mapes prostě ne.

26.7.2016 20:56
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak referuju, jak dopadla causa "králičí uši" smajlík V podstatě jsme tam, kde jsme byli...
Dotaz do firmy jsem formulovala podobně jako úvodní příspěvek, v odpověď mi přišlo, že ouška se před sušením musejí odsrstit, čili zápach může být spojen s tím, jak se ouška čistí. A že nejdou srovnávat s ostatními výrobky, jelikož mají specifický smrad.
Odepsala jsem, že mě to příliš neuklidnilo, že mám obavy z příměsi chemie a podstatné asi je, ČÍM se ouška čistí.
Na to mi došla odpověď, že ouška se suší horkým vzduchem, je prý to nejstarší způsob konzervace.
Na můj další mail, že čištění a zbavování srsti zřejmě není totéž jako sušení a ČÍM se tedy ta ouška čistí už mi odpověď nepřišla, asi to působilo jako provokace.
Čili poněkud komunikační error...no, na jejich pamlsky asi nezanevřu, i když uši vyhodím, každopádně dotazy do firmy, pokud půjdou přes tuto osobu, jsou asi bezpředmětné.

26.7.2016 21:09
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Nebyl to naftalín?

26.7.2016 21:11

Tak buď jste je nachytala na švestkách a neví, nebo úprava uší i přes ujištění, že jsou košer, probíhá chmeickou cestou a to nepřiznají.

26.7.2016 21:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Nebyl to naftalín?

To bych řekla, že ne, ten je cítit jinak.

26.7.2016 21:14
Terven

XXX.XXX.110.147

Tak buď jste je nachytala na švestkách a neví, nebo úprava uší i přes ujištění, že jsou košer, probíhá chmeickou cestou a to nepřiznají.

Podle stylu psaní mailu tipuju to první, jistě to nevím. Jistotu asi nemáme nikde, pokud si nesušíme doma - a jsme u toho

26.7.2016 21:59

Terven napsal(a):
Podle stylu psaní mailu tipuju to první, jistě to nevím. Jistotu asi nemáme nikde, pokud si nesušíme doma - a jsme u toho

Asi tak. Ale uši sušit nebudu.

27.7.2016 08:04
manbea

XXX.XXX.70.116

Asi tak. Ale uši sušit nebudu.

My sušíme . Vepřové uši kupuji u řezníka za 25, - Kč/kg, jejich asi 6-8 podle velikosti, odřežu ty masité části a boltec nakrájím na proužky. Suší se to poměrně rychle, cca 8 hod a usušené vydrží několik týdnů. Za cenu jednoho vepř. ucha ze zverimexu máme skoro plnou sušičku. . Psi ty uši milují a já jsem ráda, že pro ně mám ňamku bez chemie, glycerínu a podobných "dobrot".

27.7.2016 09:51
Iliena

XXX.XXX.90.14

Já kupuji kraličí uši tady
http://m.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/zverinove/losos_kralik/327160
a nikdy mi nepřišli v nepořádku. Nedávno jsem je dostala od Mapes a jen podle pohledu je to rozdíl, ty od Mapes vypadají tak nějak "voskově". Asi je dneska otevřu a očuchám, to jsem zvědavá...

27.7.2016 09:54
Terven

XXX.XXX.160.10

Iliena napsal(a):
Já kupuji kraličí uši tady
http://m.zoohit.cz/shop/psi/snacky_pamlsky/zverinove/losos_kralik/327160
a nikdy mi nepřišli v nepořádku. Nedávno jsem je dostala od Mapes a jen podle pohledu je to rozdíl, ty od Mapes vypadají tak nějak "voskově". Asi je dneska otevřu a očuchám, to jsem zvědavá...

Díky za tip...a jj, otevřete, očichejte, prosím smajlík

27.7.2016 15:44
lavacca

XXX.XXX.100.33

Terven napsal(a):
Tak referuju, jak dopadla causa "králičí uši" smajlík V podstatě jsme tam, kde jsme byli...
Dotaz do firmy jsem formulovala podobně jako úvodní příspěvek, v odpověď mi přišlo, že ouška se před sušením musejí odsrstit, čili zápach může být spojen s tím, jak se ouška čistí. A že nejdou srovnávat s ostatními výrobky, jelikož mají specifický smrad.
Odepsala jsem, že mě to příliš neuklidnilo, že mám obavy z příměsi chemie a podstatné asi je, ČÍM se ouška čistí.
Na to mi došla odpověď, že ouška se suší horkým vzduchem, je prý to nejstarší způsob konzervace.
Na můj další mail, že čištění a zbavování srsti zřejmě není totéž jako sušení a ČÍM se tedy ta ouška čistí už mi odpověď nepřišla, asi to působilo jako provokace.
Čili poněkud komunikační error...no, na jejich pamlsky asi nezanevřu, i když uši vyhodím, každopádně dotazy do firmy, pokud půjdou přes tuto osobu, jsou asi bezpředmětné.

No, nepotěšila jste mě, ani já vás nepotěším. :D

Odpověď od nich je teda taková...ehm, nijaká. No, králičí uši už nekoupím.

Ještěže jsem je nevzala chovatelce pro psí mámu, když jsme jeli pro štěně. Koukala jsem na ně, ale nakonec jsem jí vzala vepřové uši a burgle. Že to je taková jistota...a byla, jak se ukazuje. :).

27.7.2016 15:49

manbea napsal(a):
My sušíme . Vepřové uši kupuji u řezníka za 25, - Kč/kg, jejich asi 6-8 podle velikosti, odřežu ty masité části a boltec nakrájím na proužky. Suší se to poměrně rychle, cca 8 hod a usušené vydrží několik týdnů. Za cenu jednoho vepř. ucha ze zverimexu máme skoro plnou sušičku. . Psi ty uši milují a já jsem ráda, že pro ně mám ňamku bez chemie, glycerínu a podobných "dobrot".

Fakt? Super, dík za tip. Arny bude asi taky rád, pokud už je nesuší.

27.7.2016 21:08
Terven

XXX.XXX.110.147

lavacca napsal(a):
No, nepotěšila jste mě, ani já vás nepotěším. :D

Odpověď od nich je teda taková...ehm, nijaká. No, králičí uši už nekoupím.

Ještěže jsem je nevzala chovatelce pro psí mámu, když jsme jeli pro štěně. Koukala jsem na ně, ale nakonec jsem jí vzala vepřové uši a burgle. Že to je taková jistota...a byla, jak se ukazuje. :).

Já spíš pořád nechápu... zápach prý může být způsoben tím, jak se ouška před sušením čistí a na můj dotaz čím se tedy čistí mi přijde odpověď, že se suší horkým vzduchem...
Jak jsem psala výše, poznamenala jsem, že čištění je asi něco jiného než sušení a ještě jednou jsem se optala, čím se čistí...na odpověď marně čekám.
A přiznám se, mrzí mě to, mám jejich sortiment ráda, používám často, firma je mi dle webových stránek sympatická...tak snad jsem pouze narazila na ne zcela kompetentní osobu.
Manbea, dík za tip

27.7.2016 21:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

manbea napsal(a):

Máte extra sušičku jen na maso pro pesany?
Jednou jsem si půjčila sušičku od kamarádky a sušila maso.
Katastrofa - musela jsem mít ty patra namočená několik dní v jaru, abych to vůbec odmastila. Myla jsem to asi týden a pak jsem to ještě měsíc větrala na balkoně.

Myslela jsem si, že si koupím vlastní a budu sušit vše (nejdřív jsem si ji půjčila na vyzkoušení), ale po zkušenosti s masem jsem to vzdala.

27.7.2016 21:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

Terven napsal(a):
Já spíš pořád nechápu... zápach prý může být způsoben tím, jak se ouška před sušením čistí a na můj dotaz čím se tedy čistí mi přijde odpověď, že se suší horkým vzduchem...
Jak jsem psala výše, poznamenala jsem, že čištění je asi něco jiného než sušení a ještě jednou jsem se optala, čím se čistí...na odpověď marně čekám.
A přiznám se, mrzí mě to, mám jejich sortiment ráda, používám často, firma je mi dle webových stránek sympatická...tak snad jsem pouze narazila na ne zcela kompetentní osobu.
Manbea, dík za tip

Taky to nechápu. Pokud by se jen sušila, nebudou páchnout takhle uměle... kdoví, čím to tu kůži sundavají...

Berme to tak, že je možná kompetentní osoba na dovolené a někdo nechtěl ten mail nechat bez odpovědi, ale sám neví.. ? Kdoví.

Taky mám jejich sortiment ráda, kupuju ho už fakt dlouho a často a do těch uší vždy velká spokojenost.

27.7.2016 21:54
manbea

XXX.XXX.18.54

Fiona.Praha napsal(a):
Máte extra sušičku jen na maso pro pesany?
Jednou jsem si půjčila sušičku od kamarádky a sušila maso.
Katastrofa - musela jsem mít ty patra namočená několik dní v jaru, abych to vůbec odmastila. Myla jsem to asi týden a pak jsem to ještě měsíc větrala na balkoně.

Myslela jsem si, že si koupím vlastní a budu sušit vše (nejdřív jsem si ji půjčila na vyzkoušení), ale po zkušenosti s masem jsem to vzdala.

Nemáme, speciálně např. z těch uší (je to s podivem) prakticky žádná mastnota není. Jinak játra, kuřecí a hovězí svalovina pustí trochu krve, ale snadno se to umyje jako jiné nádobí, nemám s tím problém.

28.7.2016 07:21

manbea napsal(a):
Nemáme, speciálně např. z těch uší (je to s podivem) prakticky žádná mastnota není. Jinak játra, kuřecí a hovězí svalovina pustí trochu krve, ale snadno se to umyje jako jiné nádobí, nemám s tím problém.

Nápodobně, taky bez problému. Patra mám z nějakého běžného plastu, stačí vzít běžně jednou saponátem na nádobí - Zelmer FD 1000.

28.7.2016 11:56
burta

XXX.XXX.134.117

Kupuju je už nějakou dobu a takto zvláštně voní vždy - můj pes je moc nemusí, pes rodičů se po nich může umlátit.

Úplně stejně smrdí a vypadají králičí uši třeba od Grandu. Nevidím tedy na nich nic zvláštního.

28.7.2016 12:36
Terven

XXX.XXX.110.147

burta napsal(a):
Kupuju je už nějakou dobu a takto zvláštně voní vždy - můj pes je moc nemusí, pes rodičů se po nich může umlátit.

Úplně stejně smrdí a vypadají králičí uši třeba od Grandu. Nevidím tedy na nich nic zvláštního.

Tak od Grandu mně takhle smrdí skoro vše, takže na tom taky nevidím nic zvláštního. U pamlsků od Mapes nejsem na umělé pachy zvyklá, proto se podivuju.
Z odpovědi od firmy jsem pochopila, že pach ouška mohou získat během pocesu zbavování srsti a čištění. Zajímalo mě proto, čím se ouška čistí a zřejmě se to nikdy nedozvím.
Netrpím až tak fóbií z chemie, spíš bych překousla přiznání špetky chemické příměsi než mlžení, případně mlčení. Asi jsem divná, ale ujištění, že ouška jsou prostě specifická a patří k nejprodávanějším pamlskům mi nestačí.

28.7.2016 12:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

Četla jsem (a docela tomu věřím), že drtivá část této produkce pochází z Číny a evropské firmy to jenom balí a distribuují. Nevím, jak zrovna Mapes, možná, že oni budou ta světlá výjimka a budou si to vyrábět sami, ale...
Umím si představit, co všechno se v Číně s takovým ouškem provádí, aby vydrželo dostatečně dlouho, aby bylo senzoricky prodejné a pro psy dostatečně ovoněné.
No, ne vždy se zřejmě povede ;)

Já bych to psovi radši nedala a sama bych to taky nežrala. I kdyby to vonělo po králíkovi.

25.8.2016 21:49
Iliena

XXX.XXX.37.7

Terven napsal(a):
Díky za tip...a jj, otevřete, očichejte, prosím smajlík

Úplně jsem na ty uši zapomněla . A máte pravdu, jsou cítit tak nějak uměle... ty ze zoohitu tak cítit nejsou. Jak jsem psala i ve vzhledu je tam rozdíl, ty od Mapesu vypadají "voskově". Nicméně jedno jsem dala fence na zkoušku, snědla půlku a pak se na mě podívala s výrazem "vážně to musím dojíst?" . Takže uši od Mapesu u nás neprošly, protože ty ze zoohitu vždy slupne jak malinu.

25.8.2016 21:53
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):
Úplně jsem na ty uši zapomněla . A máte pravdu, jsou cítit tak nějak uměle... ty ze zoohitu tak cítit nejsou. Jak jsem psala i ve vzhledu je tam rozdíl, ty od Mapesu vypadají "voskově". Nicméně jedno jsem dala fence na zkoušku, snědla půlku a pak se na mě podívala s výrazem "vážně to musím dojíst?" . Takže uši od Mapesu u nás neprošly, protože ty ze zoohitu vždy slupne jak malinu.

Nám leží v komoře a nežere je, otevřela jsem od Mapes i pytlík Dárků (směs všeho možného)- cítit je to podobně a nežere rovněž.
Takže frčí jen střívka, plíce, vepřové dělohy...víc jsme toho neměli.

26.8.2016 15:44
ketlin

XXX.XXX.204.32

Oproti vepřovým, králičí ouška nesmrdí :)
Na jakém serveru objednáváte?

26.8.2016 16:31
Terven

XXX.XXX.110.147

ketlin napsal(a):
Oproti vepřovým, králičí ouška nesmrdí :)
Na jakém serveru objednáváte?

Koukněte na začátek diskuze, šlo pouze o ouška konkrétního dodavatele.

26.8.2016 17:02
ketlin

XXX.XXX.204.32

Terven napsal(a):
Koukněte na začátek diskuze, šlo pouze o ouška konkrétního dodavatele.

OK, tak králičí ouška žádné značky by neměla smrdět ničím..

10.12.2016 10:44
Iliena

XXX.XXX.37.7

Jen tak pro zajímavost, tenhle týden mi dorazily králičí ouška z www.caskrmeni.cz, v zoohitu už je nemají víc jak 2 měsíce a Mapes vážně nechci.
Fence chutnají, nepůsobí "voskově" jako od Mapesu. Jsou trochu mastnější než zoohitu, ale řekla bych, že to není na škodu, celkově vypadají dobře. Jediná nevýhoda - objednávala jsem kilo a byly jen tak vysypané v krabici, žádné balení, ovšem to jsem snadno napravila uzavíratelnými sáčky. Takže za nás tyhle

12.12.2016 10:04
Iliena

XXX.XXX.192.25

tak beru zpět. V sobotu ucho ještě normálně snědla, včera si ho odnesla do pelechu a nechala ležet, jinak jedla normálně. No zkusím ji ho nabídnout ještě třeba zítra a když ho nebude chtít, tak mám ve špajzu kilo zbytečných uší .

12.12.2016 12:45
Terven

XXX.XXX.110.147

Iliena napsal(a):
tak beru zpět. V sobotu ucho ještě normálně snědla, včera si ho odnesla do pelechu a nechala ležet, jinak jedla normálně. No zkusím ji ho nabídnout ještě třeba zítra a když ho nebude chtít, tak mám ve špajzu kilo zbytečných uší .

Ono to nemusí nic znamenat - u nás je normální, že jeden den něco žere a další nikoliv a dopadlo to u nás přesně naopak - uši od Mapesu najednou začala žrát
Další pytlík už ale kupovat nehodlám, možná někdy zkusím ty z caskrmeni.cz, dík za tip.

12.12.2016 13:19
Iliena

XXX.XXX.212.26

Terven napsal(a):
Ono to nemusí nic znamenat - u nás je normální, že jeden den něco žere a další nikoliv a dopadlo to u nás přesně naopak - uši od Mapesu najednou začala žrát
Další pytlík už ale kupovat nehodlám, možná někdy zkusím ty z caskrmeni.cz, dík za tip.

No nevím, ona je kyselina, takže když už něco nejí, to už je co říct. No uvidím, když je jíst nebude tak ty uši dovezeme do útulku

Přidejte reakci

Přidat smajlík