Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2016 11:50
Deert12

XXX.XXX.206.181

Dobrý den, budu mít štěně a chtěla bych ho samozřejmě cvičit, ale nejlépe někde navolno bez vodítka. Napadlo mě že bych ho mohla pouštět na takové malé louce, ale bojím se, že by mi mohlo utéct. Hodně lidí mi říkalo, že se štěně bojí a od pána by neuteklo, jak to tedy je?

25.7.2016 11:56
manbea

XXX.XXX.70.116

To je závislé na tom, jak je štěně staré a z jakého prostředí pochází. Zejména, zda je správně socializováno a má důvěru k lidem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2016 11:56

Deert12 napsal(a):
Dobrý den, budu mít štěně a chtěla bych ho samozřejmě cvičit, ale nejlépe někde navolno bez vodítka. Napadlo mě že bych ho mohla pouštět na takové malé louce, ale bojím se, že by mi mohlo utéct. Hodně lidí mi říkalo, že se štěně bojí a od pána by neuteklo, jak to tedy je?

Jednoduchá odpověď zní: ne, štěně neuteče.

ale ve skutečnosti je to složitější. záleží na tom, kde ta loučka je, jestli je tam v blízkosti silnice, nebo jestli tam chodí hodně jiných psů, taky to záleží na tom, jak jsi stará a schopná řešit za pochodu různé situace, jaký máš cit pro psa...

pokud jsi úplný začátečník, tak si radši nejdřív najdi nějakou štěněčí školku a na louku případně choď až budeš vědět, co čekat, ne?

25.7.2016 11:57
vava69

XXX.XXX.136.28

Případně pouštět štěně s couračkou. K naší mladé feně jsem taky neměla úplnou důvěru, ale spoléhala jsem na to, že neuteče od staršího psa. Ale stejně jsem jí ze začátku nechávala vodítko připnuté.

25.7.2016 12:19
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Deert12 napsal(a):

Záleží i na plemenu..mam maliny které maji 6 týdnu a na cvičáku mi s klidem utekla za figurantem a psem a pochytat či přilákat byl problem.
Prostě jsou plemena která jsou samostatná a namyšlená a s klidem se rozeběhnou za zajímavou věcí a jsou plemena která jsou bázlivější a mužou se leknout a v panice utéct a taky záleží i na kondici majitele ne každé je dost rychlé aby prcka dohonil.Ale všeobecně je dobré štěnátku poskytnout maximum volnosti jedině tak se dá docílit dobrého přivolání.

25.7.2016 12:45
LájošM

XXX.XXX.14.251

Většina štěňat neuteče, když nemá proč. Musíte jen koukat kolem sebe, jestli nejde nějaký iiný pes, za kterým by se štěně vypravilo.
Pro štěně je přirozené se držet své smečky.

25.7.2016 13:00

"Napadlo mě že bych ho mohla pouštět na takové malé louce"
samozřejmě s ohledem na bezpečnost štěněte - dle podmínek - pokud možno jenom na volno, a ne na jednom plácku, ale střídat místa, ať se štěně učí následovat člověka.

25.7.2016 13:44
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jednoduchá odpověď zní: ne, štěně neuteče.

ale ve skutečnosti je to složitější. záleží na tom, kde ta loučka je, jestli je tam v blízkosti silnice, nebo jestli tam chodí hodně jiných psů, taky to záleží na tom, jak jsi stará a schopná řešit za pochodu různé situace, jaký máš cit pro psa...

pokud jsi úplný začátečník, tak si radši nejdřív najdi nějakou štěněčí školku a na louku případně choď až budeš vědět, co čekat, ne?

Tipla bych si, že jde o 12letou holčinu - dle nicku. Tak bych doporučovala ten Váš poslední odstavec + nastudovat i nějaké knížky o psech - tuším je tady na to také nějaká diskuze.

25.7.2016 13:46

Všechny psy jsem jako štěňata měla na volno (samozřejmě na vhodných místech), kdekoliv to bylo jen trochu možné, přijde mi jako nácvik následování a přivolávání jako ideální a i hodně samostatné štěně, se většinou drží ve vaší blízkosti...
Já si teda neumím představit, že bych štěně nepouštěla...

25.7.2016 13:56
Deert12

XXX.XXX.206.181

Jedná se o štěně pudla a ti jak z vlastní zkušenosti a co jsem i četla, jsou celkem závislí na páníčkovi, tak si myslím, že by snad utéct neměl, ale radši jsem se chtěla ujistit. Tak děkuji za rady.

25.7.2016 13:59

Všechny psy jsem jako štěňata měla na volno (samozřejmě na vhodných místech), kdekoliv to bylo jen trochu možné, přijde mi jako nácvik následování a přivolávání jako ideální a i hodně samostatné štěně, se většinou drží ve vaší blízkosti...
Já si teda neumím představit, že bych štěně nepouštěla...

Taky jsem si to kdysi neuměla představit, ale jak píše Ivulka, když narazíte na SSJ, tak jste z toho dost vedle

25.7.2016 14:21

Taky jsem si to kdysi neuměla představit, ale jak píše Ivulka, když narazíte na SSJ, tak jste z toho dost vedle

No možná jo, moc psů jsem neměla...chrťák teda byl odmalinka velmi samostatná jednotka, ale i tak se nenápadně držel v určitém okruhu kolem mě...za to když jsem se mu schovala (chytrá rada, schovej se a štěně si pak dá pozor, aby tě neztratilo a hlídá si tě)..žádná panika, pobíhání, zoufalé hledání paničky, jen se rozhlédl a když nikoho neviděl, tak se rozvážně vydal směrem k domovu a byla jsem to já kdo za ním běžel a volal ho zpátky...

Ovčanda zase jako štěně ke každýmu běhala, takže klasika "prosím vás, můžete mi podržet to štěně? "...ale že by mi nějaký skutečně uteklo, to ne...

25.7.2016 14:52

No možná jo, moc psů jsem neměla...chrťák teda byl odmalinka velmi samostatná jednotka, ale i tak se nenápadně držel v určitém okruhu kolem mě...za to když jsem se mu schovala (chytrá rada, schovej se a štěně si pak dá pozor, aby tě neztratilo a hlídá si tě)..žádná panika, pobíhání, zoufalé hledání paničky, jen se rozhlédl a když nikoho neviděl, tak se rozvážně vydal směrem k domovu a byla jsem to já kdo za ním běžel a volal ho zpátky...

Ovčanda zase jako štěně ke každýmu běhala, takže klasika "prosím vás, můžete mi podržet to štěně? "...ale že by mi nějaký skutečně uteklo, to ne...

Tak alespoň, že běžel domů moje čuba zamlada, když jsem se jí schovala, tak se ani neohlídla a tradáá... Pak jsme dopilovaly poslušnost a dnes je na ní i celkem spoleh, ale stejně je to o nervy vědět, že ten pes Vás nepotřebuje

25.7.2016 14:54
Evv

XXX.XXX.116.3

Máme "štěně" pudla.
Pouštím v parku kde jsou jen dva směry odkud může přijít pes, takže bych volila místo kde máte dobrý rozhled aby jste psa viděla dřív než mimino. Určitě ze začátku místo kde to zná a je mín věcí kterých by se leknul. Jestli ho baví hračky brát hračky nebo něco co ho zaujme. Popřípadě jestli má nějaké psí kamarády s kterýma víte že ho můžete nechat tak na dobrém místě pustit s nima. A záleží na věku štěněte. Mi pouštěli až po očkování.
Fixace na páníčka tam je, otázka je jestli na vás. Hodně štěstí a pevné nervy.

25.7.2016 15:23
Deert12

XXX.XXX.206.181

Děkuji všem za rady :)

Jeste jsem se chtěla zeptat, jestli se vyplatí koupit štěněti nějakou kloubní výživu, třeba Alavis?

25.7.2016 15:46
anonymx

XXX.XXX.233.155

V zadnem pripade NE. A at vas ani nenapadne cekat na kompletni proockovani.

Přidejte reakci

Přidat smajlík