Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2016 19:05
cindysek

XXX.XXX.246.152

Dobrý večer, prosím vás o radu. Máme dva křížence labradora, psa a fenku( 4 a 6). Soused si pořídil cane corsa, spolu se psi začali vídat v jeho cca 7měsících. Náš pes nikdy neměl sklony k agresi vůči žádným psům, nikdy se mu nic nestalo, doteď byl pořád jak přerostlé štěně. Od té doby co se stýká s corsákem, jakoby dospěl, "vychovává" ho( i když už je corso větší než on) a brání před ním nás( když mě chtěl přivítat vyskočením, tak ho labík ve vzduchu sejmul) i fenku a samozřejmě na něj žárlí. Kdykoliv k nám štěně přišlo, už byl u nás taky a začal na něj vrčet. Párkrát po něm i vyjel, ale ne tak že by kousl, mysleli jsme, že si mlaďoch prostě dovolil moc tak ho usměrňoval, snažili jsme se potom co nejvíc vyhýbat střetům ze žarlivosti a kvůli jídlu. Štěně je ale bere jako svou smečku, před cizími psy je oba brání. Dnes jsme šli k sousedům na zahradu, corso vyběhl ven a přivítali se jako vždy. Na zahradu jsme vešli pouze my(majitelé těch dvou), psi vběhli za námi, nebylo tam žádné jídlo ani hračka nic co by to vyprovokovalo, jen corsák běžel za přítelem. Najednou labík vyjel, čapl corsáka za ucho a držel. Ten si lehl na záda a řval, ale labík nechtěl pustit docela dlouho. Nakonec se nám je podařilo rozdělit, hromada krve z ucha, docela velká díra a labík z toho za chvilku dostal epileptický záchvat. Moje otázka zní: co máme udělat aby spolu vycházeli a aby se toto neopakovalo? Mysleli jsme, že ho jen vychovává, k jinému psu agresivní nikdy nebyl. Mám teď strach i z toho důvodu, že čekáme dítě. Stýkáme se s více psy i štěňaty a takto se k žádnému jinému nezachoval, takže špatná socializace to zřejmě nebude :( prosím poraďte

26.7.2016 20:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

cindysek napsal(a):
Dobrý večer, prosím vás o radu. Máme dva křížence labradora, psa a fenku( 4 a 6). Soused si pořídil cane corsa, spolu se psi začali vídat v jeho cca 7měsících. Náš pes nikdy neměl sklony k agresi vůči žádným psům, nikdy se mu nic nestalo, doteď byl pořád jak přerostlé štěně. Od té doby co se stýká s corsákem, jakoby dospěl, "vychovává" ho( i když už je corso větší než on) a brání před ním nás( když mě chtěl přivítat vyskočením, tak ho labík ve vzduchu sejmul) i fenku a samozřejmě na něj žárlí. Kdykoliv k nám štěně přišlo, už byl u nás taky a začal na něj vrčet. Párkrát po něm i vyjel, ale ne tak že by kousl, mysleli jsme, že si mlaďoch prostě dovolil moc tak ho usměrňoval, snažili jsme se potom co nejvíc vyhýbat střetům ze žarlivosti a kvůli jídlu. Štěně je ale bere jako svou smečku, před cizími psy je oba brání. Dnes jsme šli k sousedům na zahradu, corso vyběhl ven a přivítali se jako vždy. Na zahradu jsme vešli pouze my(majitelé těch dvou), psi vběhli za námi, nebylo tam žádné jídlo ani hračka nic co by to vyprovokovalo, jen corsák běžel za přítelem. Najednou labík vyjel, čapl corsáka za ucho a držel. Ten si lehl na záda a řval, ale labík nechtěl pustit docela dlouho. Nakonec se nám je podařilo rozdělit, hromada krve z ucha, docela velká díra a labík z toho za chvilku dostal epileptický záchvat. Moje otázka zní: co máme udělat aby spolu vycházeli a aby se toto neopakovalo? Mysleli jsme, že ho jen vychovává, k jinému psu agresivní nikdy nebyl. Mám teď strach i z toho důvodu, že čekáme dítě. Stýkáme se s více psy i štěňaty a takto se k žádnému jinému nezachoval, takže špatná socializace to zřejmě nebude :( prosím poraďte

Koš v prve řadě a oddelovat, se vsemi se asi stykat nepujde, no. Proste vas labrador ma sve teritorium sve lidi SVOJI FENKU !a ty brani proti druhemu samci. Moje fena take nesnasi kdyz ji nekdo vstupuje do soukrome zony, obzvlast nevycvalane hrrrrrr, stene nemusi.
Nicmene kanik ma uz v mysli utok ulozen, dle popisu, se k nemu schylovalo drive nebo pozdeji a spis bych se bala az dospeje a srovna vaseho labika.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2016 22:15

Přesně tak jak píše Lexaurin. Všichni se nebudou kamarádit se všemi. labrador bránil svojí smečku. Bát se ho proto nemusíte a s tím že čekáte dítě to taky nemá nic společného, jen to že ho třeba v budoucnu bude chránit. Ovšem ten corsák si to už zapamatovat a labrador bude ted jeho nepřítel číslo jedna, na to pozor. Už bych dávala pozor aby se nedostali dohromady. Jo a tu epilesii, léčíte ho nějak, má to často ?

27.7.2016 05:57
scylla

XXX.XXX.150.32

cindysek napsal(a):

Teď už toho moc nenaděláte, protože jste dlouho tolerovali labíkovi jeho nevhodné chování. Košík, couračka, poslušnost na první povel, předvídání situací a jejich řešení dřív, než se stane malér. Čtení labíka a jeho gest a ihned řešení jen špatného nápadu. Počítejte s tím, že ho caník v dospělosti za tohle sejme.

27.7.2016 06:48

"co máme udělat aby spolu vycházeli a aby se toto neopakovalo?"
nenechat labradora útočit na štěně cc a labradora vychovat ba vycvičit. Labrador CC nevychovává ale šikanuje, výchova za prvé vypadá jinak a za druhé ten, kdo má vychovávat a určuje pravidla, je majitel/psovod psa a ne pes sám!

neboli - jak píše scylla.

27.7.2016 07:13
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

Najednou labík vyjel, čapl corsáka za ucho a držel. Ten si lehl na záda a řval, ale labík nechtěl pustit docela dlouho. Nakonec se nám je podařilo rozdělit, hromada krve z ucha, docela velká díra a labík z toho za chvilku dostal epileptický záchvat.

Jenom dotaz, nevím jak rychle to šlo po sobě - ale nemohla být ta "akce" už součástí epileptického záchvatu?

27.7.2016 10:28
cindysek

XXX.XXX.246.152

Děkuji všem za reakce. Těm kteří psali, že jsme mu neměli tolerovat nevhodné chování nebo ho vychovat/vycvičit: rozhodně jsme mu netolerovali že na něj vrčel už dřív, pokud to bylo ze žárlivosti, že korzák se chtěl mazlit a labík přiběhl a na něj vrčel, tak nejprv důrazné okřiknutí a pokud nezabralo, tak vytahání za kožich a oba od dotyčného museli pryč. Labík jinak poslouchá, odvolat se dá. Výchovou jsem myslela to jak zareagovali když např. jim cc bral jejich hračky, nebo je otravoval když odpočívali. Měli i světlé chvilky kdy se olizovali atd. Teď ráno jsme šli kolem jejich zahrady, přes branku se pozdravili jako vždycky a cc si nechal od labíka olíznout hlavu. Jinak cc je velmi nekonfliktní(vím, zatím), ale před ostatními psy si ty naše brání opravdu horlivě. Fenka je labíkova matka.
K tomu záchvatu- měl ho cca před 3měsíci, vet nám řekla ať zvýšíme příjem magnéska a kdyby se to opakovalo tak se udělá krev, teď to bylo podruhé a mělo to všechny příznaky epi. Bylo mi řečeno, že chvíli před záchvatem některým psům stoupá agrese, takže je pravděpodobné to, že se to stalo, protože to na něj šlo. Odpovídalo tomu i to, že cvakl a ucho nepustil, nešly nám roztáhnout čelisti( což se nám u něj nikdy nestalo) a hned co pustil tak se zkroutil a padl na zem v křeči. Nějak to do sebe zapadá. Uvidíme co řekne vet.

27.7.2016 11:18

cindysek napsal(a):
Děkuji všem za reakce. Těm kteří psali, že jsme mu neměli tolerovat nevhodné chování nebo ho vychovat/vycvičit: rozhodně jsme mu netolerovali že na něj vrčel už dřív, pokud to bylo ze žárlivosti, že korzák se chtěl mazlit a labík přiběhl a na něj vrčel, tak nejprv důrazné okřiknutí a pokud nezabralo, tak vytahání za kožich a oba od dotyčného museli pryč. Labík jinak poslouchá, odvolat se dá. Výchovou jsem myslela to jak zareagovali když např. jim cc bral jejich hračky, nebo je otravoval když odpočívali. Měli i světlé chvilky kdy se olizovali atd. Teď ráno jsme šli kolem jejich zahrady, přes branku se pozdravili jako vždycky a cc si nechal od labíka olíznout hlavu. Jinak cc je velmi nekonfliktní(vím, zatím), ale před ostatními psy si ty naše brání opravdu horlivě. Fenka je labíkova matka.
K tomu záchvatu- měl ho cca před 3měsíci, vet nám řekla ať zvýšíme příjem magnéska a kdyby se to opakovalo tak se udělá krev, teď to bylo podruhé a mělo to všechny příznaky epi. Bylo mi řečeno, že chvíli před záchvatem některým psům stoupá agrese, takže je pravděpodobné to, že se to stalo, protože to na něj šlo. Odpovídalo tomu i to, že cvakl a ucho nepustil, nešly nám roztáhnout čelisti( což se nám u něj nikdy nestalo) a hned co pustil tak se zkroutil a padl na zem v křeči. Nějak to do sebe zapadá. Uvidíme co řekne vet.

Může to být epilepsie ale u labradora pozor na EIC, dejte otestovat krev, aby jste nezaměnili s epilepsií, protže pak by jste mu léky na epilepsii mohli hodně ublížit.

27.7.2016 11:27
cindysek

XXX.XXX.246.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Může to být epilepsie ale u labradora pozor na EIC, dejte otestovat krev, aby jste nezaměnili s epilepsií, protže pak by jste mu léky na epilepsii mohli hodně ublížit.

O tom jsem nikdy neslyšela, děkuji pozjišťujeme :).

27.7.2016 12:15

cindysek napsal(a):
O tom jsem nikdy neslyšela, děkuji pozjišťujeme :).

U labradorů je to dědičné onemocnění, proto se chovní jedinci mají testovat. Jelikož spoustu psů je přenašečů, takže pokud se netestovaný přenašeč spáří s dalším přenašečem, narodí se postižení jedinci, u pejsků bez pp velmi pravděpodobné.ve zkratce asi tak. příznaky se můžou projevit třeba jen jednou za život, někdy vůbec ne, někdy pes může při kolapsu i uhynout. projevuje se nejen při náročném výcviku ale třeba i při hře apod. prostě vždy když dojde k velkému vrzušení psa.Typická je náhlá houpavá chůze a slabost zadních končetin ale někdy se může jevit i jako epilepsie. Na toto postižení nejsou žádné léky, pouze vyhnutí se činnosti která toto spouští.

Přidejte reakci

Přidat smajlík