Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2016 19:18
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Dobrý den, dávám fotky štěnátek, jak jsem slíbila před čtrnácti dny.

30.7.2016 19:32
Terven

XXX.XXX.110.147

ohnivka napsal(a):

Super, díky...škoda, že mám momentálně stop stav co se týče psů

30.7.2016 19:36
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Jestli chcete jedno Vám přenechám až bude stop zrušen

30.7.2016 20:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ohnivka napsal(a):

Můžete přihodit i mámu s tátou? Aby event. zájemci věděli, jak máma s tátou vypadají.

Jsou to krásní ňuníci, zatím krásná, bezbranná, roztomilá a voňavá stvoření

30.7.2016 21:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ohnivka napsal(a):

Který nebo která je favorit/ka?
Zůstane nějaké doma?
Máte už vybrané zájemce?

30.7.2016 21:15
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Jsou tam tři holky a tři kluci,
Favoritkou je ta černá s tou větší šálenkou kolem krku, doma bohužel nezůstane ani jedno, jsou totiž doma tři psi, to by už bylo moc.
Zatím ještě ne ale kdyby měl někdo zájem ráda dám dobrých rukou.
Nechci za ně nic jen aby byli v dobrých rukách, nebo za sladkost pro synovce.

31.7.2016 09:55
lev

XXX.XXX.253.186

ohnivka napsal(a):
Jsou tam tři holky a tři kluci,
Favoritkou je ta černá s tou větší šálenkou kolem krku, doma bohužel nezůstane ani jedno, jsou totiž doma tři psi, to by už bylo moc.
Zatím ještě ne ale kdyby měl někdo zájem ráda dám dobrých rukou.
Nechci za ně nic jen aby byli v dobrých rukách, nebo za sladkost pro synovce.

Zadarmo není dobrý nápad, aspoň za oškování, aby si zájemce uvědomil, že pes také něco stojí. Jinak v Čechách funguje lehce nabyl, lehce pozbyl. Bohužel.

31.7.2016 12:31
ohnivka

XXX.XXX.237.37

To mám napsat že daruji štěně když si majitel zaplatí očkování?

31.7.2016 12:40
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Očkování štěňatům zaplaťte vy, ale do inzerátu nebo těm lidem řeknete, že štěně dáváte za symbolickou cenu (cenu očkování) třeba 500 Kč. Předejde tomu, že si někdo vezme štěně jen tak a hodí ho do řeky. Ale i tak vybírejte pořádně.

31.7.2016 12:50
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Děkuji za radu, udělám to tak.
Nechtěla bych aby štěnata špatně skončí.Ještě jednou moc děkuji a jsem velice ráda že jsem zde ve skupince fajn lidí kteří mají rádi zvířata.

31.7.2016 18:50
fikovnice

XXX.XXX.240.1

ohnivka napsal(a):
Nechtěla bych aby štěnata špatně skončí.Ještě jednou moc děkuji a jsem velice ráda že jsem zde ve skupince fajn lidí kteří mají rádi zvířata.

Já myslím, že je to tu celkem pořádně velká skupina.

31.7.2016 18:56
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Ano je a jsem ráda mezi vámi

31.7.2016 18:57
manbea

XXX.XXX.18.54

Krásně rostou . No moji favoriti jsou černí s bílými ponožkami, ale koukám, že i ti béžoví je asi mají, to by byl těžký výběr.

31.7.2016 19:00
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Popravdě jsou nádherní všichni a každý z nich má nějaké poznávací znamení.

31.7.2016 19:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Pro mne by byli favoriti ti, co se potatí srstí. Mám ráda malé chundelaté psy.

31.7.2016 19:04
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Tak zatám to vypadá že tak bude vypadat ten černý s tou menší šálenkou, začínajá se mu srst vlnit tak jak tatkovi když byl malý.

31.7.2016 19:06
manbea

XXX.XXX.18.54

Až budou větší, tak je prosím vyfoťte jednotlivě, ať se pokocháme. A některá vypadají, že budou chlupatější .

31.7.2016 19:13
ohnivka

XXX.XXX.237.37

To je samozřejmé že vyfotím.

31.7.2016 22:42
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Fiona.Praha napsal(a):
Můžete přihodit i mámu s tátou? Aby event. zájemci věděli, jak máma s tátou vypadají.

Jsou to krásní ňuníci, zatím krásná, bezbranná, roztomilá a voňavá stvoření

Já si přesně pamatuji jak ten náš štěník voněl, dokonce k němu přivoňovali i na veterině . Taková zvláštní pso-miminkovská vůně!

1.8.2016 17:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

fikovnice napsal(a):
Já si přesně pamatuji jak ten náš štěník voněl, dokonce k němu přivoňovali i na veterině . Taková zvláštní pso-miminkovská vůně!

Všechna štěnda takhle voní, já tomu nevěřila, ale je to tak.

(K množírenským ve chlívu jsem nečuchala, ale "obývaková štěnda", ať s PP nebo bez PP, krásně voní).

1.8.2016 18:07
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Tak to s vámi musím souhlasit, jak mám čas tak je stále nám na rukách a krásně voní.

1.8.2016 21:36
Terven

XXX.XXX.110.147

ohnivka napsal(a):

Samozřejmě si o peníze řekněte, už jen proto, že pokud je člověk ochoten za štěně zaplatit, je to přecejen jistá záruka čehosi, i když malá.
Mně ani nenapadlo, že bych své štěně z nechtěného spojení dostala gratis- počítala jsem cca s tisícovkou a nakonec to zhruba tak bylo smajlík

2.8.2016 14:15
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Fiona.Praha napsal(a):
Všechna štěnda takhle voní, já tomu nevěřila, ale je to tak.

(K množírenským ve chlívu jsem nečuchala, ale "obývaková štěnda", ať s PP nebo bez PP, krásně voní).

Ano, je to už 8let, co jsem našeho pesana oňuchávala a pořád si tu krásnou vůni pamatuji.

2.8.2016 14:17
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Terven napsal(a):
Samozřejmě si o peníze řekněte, už jen proto, že pokud je člověk ochoten za štěně zaplatit, je to přecejen jistá záruka čehosi, i když malá.
Mně ani nenapadlo, že bych své štěně z nechtěného spojení dostala gratis- počítala jsem cca s tisícovkou a nakonec to zhruba tak bylo smajlík

No já za našeho vestaje (profilovka) dala láhev vína a bonboniéru, nechtěli nic. A někdy z legrace říkám, že z těch někdejších tuším 6 štěnd to ten náš vyhrál - je to prostě opečovávaný člen rodiny, plnící funkci "dalšího dítěte" v rodině.

2.8.2016 14:25
fikovnice

XXX.XXX.131.20

2.8.2016 14:27
fikovnice

XXX.XXX.131.20

fikovnice napsal(a):
...už jsem to tu asi dávala...

Jé, jako dospělou jsem chtěla dát tuto.

2.8.2016 14:27
fikovnice

XXX.XXX.131.20

fikovnice napsal(a):

Jejda, tak rychle plusový bod - děkuji neznámý/neznámá!

2.8.2016 14:29
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

fikovnice napsal(a):
Jejda, tak rychle plusový bod - děkuji neznámý/neznámá!

Není zač, vždyť si to ten krasavec zaslouží

2.8.2016 14:31
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Sam 90210 napsal(a):
Není zač, vždyť si to ten krasavec zaslouží

Tak ještě jednou MOC děkuji, vyřídím mu to!

2.8.2016 15:08
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

fikovnice napsal(a):

Je krásný, ale on s vámi nebydlí, že? Jsem někde vyčetla..?

2.8.2016 16:32
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Jejda nádhera, je miloučký, krásný

2.8.2016 19:05
fikovnice

XXX.XXX.30.49

Jéé, lidi jste úžasní, děkujeme!
Je to můj víkendový pes. Já jej pořizovala, sehnala (mimochodem je to rodilý Vysokomýťák), měla jej na úvod jeho miminkovství v bytě, zařídila očkování, odčervení, veta atd. a pak jej jen "propůjčila" rodině. Takže pes má prostě více pánečků. Vím, že zkušenější toto asi nemají moc rádi. Ale u nás to tak je. Je to mj. můj chalupový, prázdninový pes, víkenďák...no a už zdálky pozná zvuk mého auta a může zešílet radostí. Je to vítací typ , až moc... Bohužel u příbuzných byl, je a bude rozmazlován. To bohužel píšu proto, že prostě nikdy nebyl učen nějakým povelům. Ale on lásku od nás vrací také láskou - nedávno jsem psala jak miluje mláďata všeho druhu (mmch. příbuzní už museli úplně zatarasit vchod ke koťatům - pes by tam proseděl hodiny a hodiny a v nestřežené chvíli je vytahoval - říkala mi příbuzná, že když jedno vracela do bedničky, tak bylo úplně mokré - pesan je prostě olízal jak to šlo). Jen se musím smířit s tím, že učit jej nějakým povelům nemá smysl - to, co bych jej naučila přes víkend, by zas přes týden příbuzní pokazili...

2.8.2016 19:27
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Nemáte za co děkovat, je fakt nádherný.

3.8.2016 13:00
fikovnice

XXX.XXX.240.1

ohnivka napsal(a):
Nemáte za co děkovat, je fakt nádherný.

3.8.2016 14:00
vava69

XXX.XXX.136.28

fikovnice napsal(a):
Jéé, lidi jste úžasní, děkujeme!
Je to můj víkendový pes. Já jej pořizovala, sehnala (mimochodem je to rodilý Vysokomýťák), měla jej na úvod jeho miminkovství v bytě, zařídila očkování, odčervení, veta atd. a pak jej jen "propůjčila" rodině. Takže pes má prostě více pánečků. Vím, že zkušenější toto asi nemají moc rádi. Ale u nás to tak je. Je to mj. můj chalupový, prázdninový pes, víkenďák...no a už zdálky pozná zvuk mého auta a může zešílet radostí. Je to vítací typ , až moc... Bohužel u příbuzných byl, je a bude rozmazlován. To bohužel píšu proto, že prostě nikdy nebyl učen nějakým povelům. Ale on lásku od nás vrací také láskou - nedávno jsem psala jak miluje mláďata všeho druhu (mmch. příbuzní už museli úplně zatarasit vchod ke koťatům - pes by tam proseděl hodiny a hodiny a v nestřežené chvíli je vytahoval - říkala mi příbuzná, že když jedno vracela do bedničky, tak bylo úplně mokré - pesan je prostě olízal jak to šlo). Jen se musím smířit s tím, že učit jej nějakým povelům nemá smysl - to, co bych jej naučila přes víkend, by zas přes týden příbuzní pokazili...

Vysokomýťák - taky jsme ho měli. Visel tam inzerát na čtyři jezevčíky. Pán nám je přivezl na bus nádraží v krabici ať si vybereme - neznali jsme město. Syn vybral a měli jsme ho 15 let - do loňska. Kolikrát jsem si říkala, jestli i ti ostatní se mají tak dobře jako ten náš.

3.8.2016 18:57
fikovnice

XXX.XXX.131.20

vava69 napsal(a):
Vysokomýťák - taky jsme ho měli. Visel tam inzerát na čtyři jezevčíky. Pán nám je přivezl na bus nádraží v krabici ať si vybereme - neznali jsme město. Syn vybral a měli jsme ho 15 let - do loňska. Kolikrát jsem si říkala, jestli i ti ostatní se mají tak dobře jako ten náš.

Přesně to si říkám a nemůžu pořád najít tu fotku, kde jsou ještě všechna štěňata pohromadě. Mně tedy docestoval v kamiónu s majitelem fenky až do Brna (vím - to není dobré takto kupovat psa, ale pes cestu zvládl bez nějaké újmy, pán dostal víno a bonbošku, a od té chvíle se měl "Fíkus" (pak přejmenovaný) prostě jak v bavlnce)...

3.8.2016 19:16
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Tak toto bych přála i mojím štěnátkům doufám že se budou mít u nových páníčků dobře
Jeden pejsek je už zamluvený, a už má i jméno Baronek.

3.8.2016 19:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

ohnivka napsal(a):
Tak toto bych přála i mojím štěnátkům doufám že se budou mít u nových páníčků dobře

Baron

3.8.2016 19:37
fikovnice

XXX.XXX.131.20

ohnivka napsal(a):

Držím moc pěsti na hodné pánečky , zkuste vybírat citem. Já myslím, že bych milovníka a nemilovníka psů již poznala.

3.8.2016 19:40
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Děkuji, za držení pěstiček.Taky si myslím že poznám milovníka psů

3.8.2016 19:40
fikovnice

XXX.XXX.131.20

ohnivka napsal(a):
Děkuji, za držení pěstiček.Taky si myslím že poznám milovníka psů

3.8.2016 19:43
ohnivka

XXX.XXX.237.37

3.8.2016 20:11
koňadra

XXX.XXX.143.243

Dámy, nechci vám brát iluze, ale poznat milovníka psu je někdy hodně těžké! Lidi lžou a přetvařují se. Mohla bych vyprávět příběhy! O lidech, kteří se rozplývali nad štěňátky, ale později si psa ani nevšimli. A další dáma, o které jsem prohlásila, že kdo ví, jestli dá tomu psovi alespoň nažrat, naštěstí nebydlela daleko, tak jsem to s ní riskla. Bylo z toho přátelství 17 let (do její smrti) a psi už ode mne dostávala darem. Měli se tam skvěle.

A ještě jeden poznatek. Zájemce není jistý nikdy, dokud nemá stěně doma! Sliby - chyby. Snažte se mít zájemců více než štěňat a ono to vždycky nějak vyjde.

3.8.2016 20:19
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Děkuji za radu, každá je pro mě dobrá, ještě jsem žádná štěnata neměla.

3.8.2016 20:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
Dámy, nechci vám brát iluze, ale poznat milovníka psu je někdy hodně těžké! Lidi lžou a přetvařují se. Mohla bych vyprávět příběhy! O lidech, kteří se rozplývali nad štěňátky, ale později si psa ani nevšimli. A další dáma, o které jsem prohlásila, že kdo ví, jestli dá tomu psovi alespoň nažrat, naštěstí nebydlela daleko, tak jsem to s ní riskla. Bylo z toho přátelství 17 let (do její smrti) a psi už ode mne dostávala darem. Měli se tam skvěle.

A ještě jeden poznatek. Zájemce není jistý nikdy, dokud nemá stěně doma! Sliby - chyby. Snažte se mít zájemců více než štěňat a ono to vždycky nějak vyjde.

Já bych vybrala záložku třeba 500, - na očkování.
Nevezmeš si ho nakonec? Smůla, záložku nevracím, štěně je oočkované.
Už při výběru záložky by se opravdový zájemce necukal a zaplatil.

3.8.2016 20:25
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Super rada

3.8.2016 20:26
koňadra

XXX.XXX.143.243

Záloha může být určitým vodítkem, ale obávám se, že v případě tak nízké zálohy to nic řešit nebude. A víc si za křížence brát nemůže. Lidi někdy mávnou rukou nad daleko většími penězi.

3.8.2016 20:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
Záloha může být určitým vodítkem, ale obávám se, že v případě tak nízké zálohy to nic řešit nebude. A víc si za křížence brát nemůže. Lidi někdy mávnou rukou nad daleko většími penězi.

Aspoň budou naočkovaní
500, - jsou taky prachy. A já bych záložku byť 500, - nedala, kdybych věděla, že to budou vyhozené prachy, protože si ho asi nevezmu.

3.8.2016 20:42
bhk

XXX.XXX.210.162

Fiona.Praha napsal(a):
Já bych vybrala záložku třeba 500, - na očkování.
Nevezmeš si ho nakonec? Smůla, záložku nevracím, štěně je oočkované.
Už při výběru záložky by se opravdový zájemce necukal a zaplatil.

Konadra má pravdu - ani, když vezmete dopředu nějaký peníz a lidi budou zlatoučký...do hlav jim nevidíte a za cca půl roku, rok dva.. psa vykupujete zpět, protože zjistíte, že ty fajn lidičky jsou hajzlové..
Myslím, že na toto tady bylo už spousta diskuzí.

Mě se to stalo například dvakrát - poprvé někdy před 13ti lety - zlatulinký lidičky, bydleli od nás poměrně daleko - přesto pravidelně jezdili koukat se jak jim ten jejich chlapeček roste, záloha?nebyl problém... A za dva!dny po odběru mě volají, že psa chtějí vrátit-prý rodinné problémy..Samože šlo zpátky domů i zálohu jsem vrátila...no ale pak věřte lidem. Nakonec dopadl dobře..
Po druhé loni - to stejný, zlatunký lidičky.. za půl roku meil, doslova, že je pes omrzel apod hrůzy -to sem psát ani nebudu..Psa jsem vykoupila zpět s tím, že si ho necháme - naštěstí nebyl nijak poznamenaný.. Nakonec osud tomu chtěl jinak a též je v nové rodině, kde krásně prospívá. No a vidíte to nejsem žádný začátečník a stejně jsem naletěla.

Prostě - kupující to možná štve, ale fakt je nutné je prověřit - být tak trochu FBI agent a vyptat se na ale ůplně všechno - když bude zájemce v klidu a tyto dotazy ho nevyděsí pak je šance, že snad to bude ok...

3.8.2016 20:48
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

bhk napsal(a):
Konadra má pravdu - ani, když vezmete dopředu nějaký peníz a lidi budou zlatoučký...do hlav jim nevidíte a za cca půl roku, rok dva.. psa vykupujete zpět, protože zjistíte, že ty fajn lidičky jsou hajzlové..
Myslím, že na toto tady bylo už spousta diskuzí.

Mě se to stalo například dvakrát - poprvé někdy před 13ti lety - zlatulinký lidičky, bydleli od nás poměrně daleko - přesto pravidelně jezdili koukat se jak jim ten jejich chlapeček roste, záloha?nebyl problém... A za dva!dny po odběru mě volají, že psa chtějí vrátit-prý rodinné problémy..Samože šlo zpátky domů i zálohu jsem vrátila...no ale pak věřte lidem. Nakonec dopadl dobře..
Po druhé loni - to stejný, zlatunký lidičky.. za půl roku meil, doslova, že je pes omrzel apod hrůzy -to sem psát ani nebudu..Psa jsem vykoupila zpět s tím, že si ho necháme - naštěstí nebyl nijak poznamenaný.. Nakonec osud tomu chtěl jinak a též je v nové rodině, kde krásně prospívá. No a vidíte to nejsem žádný začátečník a stejně jsem naletěla.

Prostě - kupující to možná štve, ale fakt je nutné je prověřit - být tak trochu FBI agent a vyptat se na ale ůplně všechno - když bude zájemce v klidu a tyto dotazy ho nevyděsí pak je šance, že snad to bude ok...

Myslela jsem brát záložku na zamluvení štěnda, nikoli jako jistotu, že se bude mít štěně super celý život.
Když bych si nebyla jistá, že to štěně chci, nedala bych ani těch 500, - a tím bych se vyřadila sama.
Nebo bych záložku dala, protože bych štěně chtěla a vzala bych si ho hned, co bude dostatečně staré.

3.8.2016 20:56
bhk

XXX.XXX.210.162

Fiona.Praha napsal(a):
Myslela jsem brát záložku na zamluvení štěnda, nikoli jako jistotu, že se bude mít štěně super celý život.
Když bych si nebyla jistá, že to štěně chci, nedala bych ani těch 500, - a tím bych se vyřadila sama.
Nebo bych záložku dala, protože bych štěně chtěla a vzala bych si ho hned, co bude dostatečně staré.

Ale vy soudíte podle sebe.
Z vlastní zkušenosti proto uvádím, že někdo zálohu za zamluvení štěnda dá - ůplně v klidu, pak si ho i vezme a za čas ho pes přestane bavit - a...
Reaguji na to, že lidi neodhadnete - záloha nezáloha.

3.8.2016 21:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

bhk napsal(a):
Ale vy soudíte podle sebe.
Z vlastní zkušenosti proto uvádím, že někdo zálohu za zamluvení štěnda dá - ůplně v klidu, pak si ho i vezme a za čas ho pes přestane bavit - a...
Reaguji na to, že lidi neodhadnete - záloha nezáloha.

Ano, ale opakuji žádná záloha ani kupní cena nezaručí, že se pes bude mít dobře celý život a neskončí v útulku, zpět v CHS, nedaruje se...prostě se ho páníček nezbaví.

Reagovala jsem na větu: Zájemce není jistý nikdy, dokud nemá štěně doma.

A už mne to nebaví vysvětlovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2016 21:47

koňadra napsal(a):

Proč by nemohla? Klidně 15 stovek

3.8.2016 21:48
manbea

XXX.XXX.18.54

Když mezi lidmi teď vládne nějak moc konzumní přístup k životu. Vše je na jedno použití, když věc nevyhovuje zahodí se a koupí jiná. Bohužel se to vztahuje i na psy, jsou lehce dostupní, nabídka je obrovská a když současný pejsek už z nějakého důvodu není vhodný a je s ním nějaký problém, lehce se ho zbaví (a nahradí jiným).
Našli jsme bílé kotě, vcelku je o něj zájem, ale již několikátí zájemci se vůbec netají tím, že ho chtějí jen jako hračku pro děti na prázdniny a pak? Prý se uvidí...
Ohnivko, vybírejte prosím zájemce opravdu pečlivě, ať prožijí celý svůj život jako právoplatní a milovaní členové rodiny .

3.8.2016 23:05

Ještě to tu nepadlo, ale já bych mrňata i načipovala. A samozřejmě zaregistrovala na sebe, pro jistotu a pro váš klid. Kdyby něco a budoucí majitel by to opominul. Krom jiného to i zvýší vaši důvěryhodnost, pokud čip uvedete v inzerátu. Samozřejmě je ok navýšit si cenu o náklady.

4.8.2016 05:59
koňadra

XXX.XXX.128.31

Načipovat štěňata - dobrý nápad. Akorát, že se štěně prodraží a ne každý to bude ochotný dát. Nicméně myslím, že za takové křížence můžete chtít tak max 1000 Kč. Když nic jiného, budou mít budoucí majitelé jistotu, že dostanou naočkované, odčervené a očipované štěně po "známých" rodičích, z čehož vyplývá, že si kupují alespoň tu jistotu jak štěně bude velké Tzn., že z malinkého štěněte jim nevyroste křížený vlčák. Přece jen je to trošku něco jiného než mix vořechů, kde není jistého vůbec nic. Tady i tu povahu člověk může odhadnout (jestli bude štěně spíš po otci, či po matce).

Fiono: podle sebe soudíte jiné lidi, ale věřte, že spousta lidí klidně oželí zálohu i mnohem větší a štěně si stejně nevezme. Samozřejmě, že ani sebevětší záloha (a tím i cena štěněte) neznamená, že se štěně bude mít dobře. Ale přece jen. Vyhození psi většinou nejsou ti nejdražší, protože když už někdo za psa dá několik tisíc (nebo desítek tisíc), tak se většinou snaží psa (byť se ztrátou) prodat, aby se alespoň něco vrátilo. Ten pes pak má šanci, že se dostane k lepším lidem. Ale když psa mají za pár stovek či tišíc, tak ho s lehkým srdcem někde vyhodí. Ale ano, jsou i lidé, pro které peníze nejsou žádný problém a ti klidně vyhodí i psa za 20 - 30 tisíc, ale upřímně: takového jsem snad ještě nikde v útulku neviděla, nebo se tam asi dlouho nezdrží.

4.8.2016 07:27

Já bych měla jen jednu praktickou radu. Až půjdou štěňata z domu, ať jdou najednou. Svolejte si všechny zákemce, každý jedno štěně a jsou pryč. Nebude vám hrozit, že to poslední už nikomu nedáte smajlík.
A pak to také znamená první přizpůsobení se nového majitele štěněti.

4.8.2016 16:09
ohnivka

XXX.XXX.237.37

Děkuji Vám všem za vzácné rady za co a komu dát štěnata

4.8.2016 16:31
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

Rozhodně načipovat a registrovat, tak budete mít alespoň nějakou šanci, že když skončí pejsek v útulku ( a majitel čip nezaregistruje na sebe) tak se o něm dozvíte, navíc jestli budoucí majitel bude z města kde je čipování povinné, ušetří si s tím i starosti a ještě bude rád Já bych si určitě nechala proplatit náklady, těch 1000 i 1500 myslím si za ně klidně říct můžete, podle toho na kolik vás to všechno vyjde (čip 500-1000Kč), vždyť někteří kříženci se prodávají i víc jak 3000 a zase se tak víc vyselektují zájemci, co chtějí jen koupit děcku hračku co nejlevněji.

4.8.2016 16:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych měla jen jednu praktickou radu. Až půjdou štěňata z domu, ať jdou najednou. Svolejte si všechny zákemce, každý jedno štěně a jsou pryč. Nebude vám hrozit, že to poslední už nikomu nedáte smajlík.
A pak to také znamená první přizpůsobení se nového majitele štěněti.

No vidíte, já zrovna nedávám štěňata najednou, ale jsem raději, když jdou postupně v rozmezí alespoň 1 týdne, ideálně 14 dní. Proč? Protože fena má ještě většinou mléko, tak jí nechci všechny děti sebrat najednou, aby postupně to mléko ztratila. Nestojím si ještě o zánět vemene.

4.8.2016 18:30

Hádat se nebudu, ale můj dojem je ten, že 50. den už jsou štěňata komplet odstavená, aspoň u malých a středních plemen. Asi to má každý jinak.

4.8.2016 18:49
awake

XXX.XXX.115.226

Měla jsem vrh malých a velkých a štěňata jsem dávala nejdřív kolem 9 týdne a feny ještě kojily. Také jsem ráda když jdou štěňata postupně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík