Plovací/záchranná vesta pro psa.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.7.2016 20:38

Poradí mi prosím někdo jakou plovací vestu ? jde o 40 kilového pejska.
hodně času trávíme u vody a on do té vody skáče jak magor a miluje ji tak bych ji pro jeho bezpečí chtěla pořídit.

31.7.2016 00:05

Taky vybírám, a zatím u mě vyhrává tahle:

www.amazon.com/gp/product/B00XSR72A8

Mám od téhle firmy batohy a sedí jim skvěle.

Neregistrovaný uživatel

31.7.2016 08:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Poradí mi prosím někdo jakou plovací vestu ? jde o 40 kilového pejska.
hodně času trávíme u vody a on do té vody skáče jak magor a miluje ji tak bych ji pro jeho bezpečí chtěla pořídit.

Mám tuhle od Trixie - sice to není značka, kterou bych bezmezně uctívala, ale vesta má kvalitní zpracování, a svoji funkci plní dobře. Mám vyzkoušenou sice jen v bazénu, ale i v protiproudu držela psa dobře nad vodou

8.4.2019 18:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím,

máte někdo zkušenosti s "plovací" vestou pro psa? Fena (6 měsíců) mi tak nějak "divně" plave - hodně plácá předníma packama nad vodu, zadek jí jde ke dnu, často zůstane plavat jakoby na místě. To cákání předníma packama mi dělal pes jako štěně taky - když poprvé plaval. Ale pak se to tak nějak sám naučil a od té doby plave krásně. Ale fence to pořád moc nejde a když bude mít tu vestu, tak si bude asi jistější. A já taky . Jen nevím jakou značku vybrat, nebo je to zrovna u této vesty jedno?

8.4.2019 19:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

máte někdo zkušenosti s "plovací" vestou pro psa? Fena (6 měsíců) mi tak nějak "divně" plave - hodně plácá předníma packama nad vodu, zadek jí jde ke dnu, často zůstane plavat jakoby na místě. To cákání předníma packama mi dělal pes jako štěně taky - když poprvé plaval. Ale pak se to tak nějak sám naučil a od té doby plave krásně. Ale fence to pořád moc nejde a když bude mít tu vestu, tak si bude asi jistější. A já taky . Jen nevím jakou značku vybrat, nebo je to zrovna u této vesty jedno?

možná to fenka ještě zvládne. Argo taky někdy jakoby plácal předníma packama a zadní mu šly ke dnu ale pak se rozplaval a dobrý. Ale vestu taky plánuju na budoucího psa aby mohl s námi plavat přes jezero. Protože oni když se začnou topit tak není šance je zachránit, jdou hned ke dnu bez varování. S vestou mohou plavat déle a je to jistota. A my jsme u vody pořád. Trága by byla kdyby pes neplaval

8.4.2019 20:08
fikovnice

XXX.XXX.135.146

GAELLE napsal(a):
možná to fenka ještě zvládne. Argo taky někdy jakoby plácal předníma packama a zadní mu šly ke dnu ale pak se rozplaval a dobrý. Ale vestu taky plánuju na budoucího psa aby mohl s námi plavat přes jezero. Protože oni když se začnou topit tak není šance je zachránit, jdou hned ke dnu bez varování. S vestou mohou plavat déle a je to jistota. A my jsme u vody pořád. Trága by byla kdyby pes neplaval

A vlastně třeba labíka Vy nechcete?

8.4.2019 20:09
fikovnice

XXX.XXX.135.146

GAELLE napsal(a):

...já vím, já Vám pořád "vnucuju" jiná plemena než jaké máte vybrané, tak se omlouvám.

8.4.2019 20:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fikovnice napsal(a):
A vlastně třeba labíka Vy nechcete?

nene ale jo klidně nabízejte. Možná to ještě bude klasický ovčák dokud není doma není jisté nic

9.4.2019 08:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):

No třeba se to zlepší, ale nevím, nevím.... Plave fakt hrozně a tím stylem jak plave, tak ani nevydrží plavat dlouho a hned vylejzá z vody. Bavila jsem se o tom s našim trenérem bull sportů - on pořádá tréninky a závody ve skocích do vody, a v plavání na čas - se psem tam jezdíme. A říkal mi, že právě stafbulíčci mají s plaváním často problém a hodně z nich musí mít vestu.

Jinak my taky trávíme hodně času u vody, zatím všichni psi vodu milovali. Cooper ten je na vodu jako blázen v jakékoli formě. U Ejbí si nejsem tak jistá, že bude vodu milovat , za udičkou tam teda vlezla, ale moc se jí do toho nechtělo. Ale aspoň, že tam vleze. A ono to časem a v létě bude třeba ještě lepší. V létě jsme jezdili hodně na písáky, kde jsme byli třeba celý den. Vždycky jsme si našli místečko se stínem, trénovali jsme s udičkou a pak pes odpočíval venku ve stínu. Pak si jen tak pobíhal po mělčině, potápěl se, blbnul.

9.4.2019 09:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
No třeba se to zlepší, ale nevím, nevím.... Plave fakt hrozně a tím stylem jak plave, tak ani nevydrží plavat dlouho a hned vylejzá z vody. Bavila jsem se o tom s našim trenérem bull sportů - on pořádá tréninky a závody ve skocích do vody, a v plavání na čas - se psem tam jezdíme. A říkal mi, že právě stafbulíčci mají s plaváním často problém a hodně z nich musí mít vestu.

Jinak my taky trávíme hodně času u vody, zatím všichni psi vodu milovali. Cooper ten je na vodu jako blázen v jakékoli formě. U Ejbí si nejsem tak jistá, že bude vodu milovat , za udičkou tam teda vlezla, ale moc se jí do toho nechtělo. Ale aspoň, že tam vleze. A ono to časem a v létě bude třeba ještě lepší. V létě jsme jezdili hodně na písáky, kde jsme byli třeba celý den. Vždycky jsme si našli místečko se stínem, trénovali jsme s udičkou a pak pes odpočíval venku ve stínu. Pak si jen tak pobíhal po mělčině, potápěl se, blbnul.

krásné fotky. Taky jsme tak trávili léto - my ve stínu s pivkem a pizzou a pes ve vodě s hračkama.......................no uvidíte, oni ti bulíci jsou asi těžší a mají kratší nohy než náš. Tak vestou určitě se nic zkazit nedá, dá jí i vám pocit bezpečí a co jsem koukala tak je to 500-1000 Kč to nikoho nezabije. Pokud náš pes další bude vodu milovat určitě koupíme aby mohl plavat delší trasy. Zeptám se i navýstavě jak to mají s plaváním. Zatím mi chovatelky napsaly že mají vodu rádi ale určitě existuje i vyjímka.

9.4.2019 09:39
GAELLE

XXX.XXX.55.67

hlavně ji do vody nenuťte aby se nezačala bát a vodě se vyhýbat

11.4.2019 21:04

marcelaamax napsal(a):

Super fotky :)
Cooper plave primo ukazkove - pekne na vode lezi.

Jen takova technicka... Ejbi na udicku pri plavani musi koukat nahoru a pak je jasne, ze zadek pujde dolu. Misto "odrazeni v pred" tak zadnima jen slape vodu.
+ predni packy misto pod vodou zacinaji machat "naprazdno" nad vodou, takze chudak prijde ve chvilce o oba motory.
Co zkusit misto udicky nejakou plavajici hracku na snure?
Hracku odhodit, psa vypustit a at si sam rozvrhne tempo a rychlost (vzdalenost znat bude)?
Kdyz zacne zmatkovat, jde vzdy hracku pritahnout bliz ke brehu, pripadne vytahnout uplne (spolu se psem).

11.4.2019 21:10

GAELLE napsal(a):
krásné fotky. Taky jsme tak trávili léto - my ve stínu s pivkem a pizzou a pes ve vodě s hračkama.......................no uvidíte, oni ti bulíci jsou asi těžší a mají kratší nohy než náš. Tak vestou určitě se nic zkazit nedá, dá jí i vám pocit bezpečí a co jsem koukala tak je to 500-1000 Kč to nikoho nezabije. Pokud náš pes další bude vodu milovat určitě koupíme aby mohl plavat delší trasy. Zeptám se i navýstavě jak to mají s plaváním. Zatím mi chovatelky napsaly že mají vodu rádi ale určitě existuje i vyjímka.

:) ...Argo Vam tehda neco nesl, ze?

11.4.2019 21:32
GAELLE

XXX.XXX.55.67

:) ...Argo Vam tehda neco nesl, ze?

ano dokázal mít v tlamě tenisák i peška

11.4.2019 21:52

Z Vaseho gesta usuzuji, ze jste ve vode nestala o podani ani jedno :)

11.4.2019 22:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Z Vaseho gesta usuzuji, ze jste ve vode nestala o podani ani jedno :)

někdy bylo potřeba ho odstrčit když se začal přibližovat a drápat po mně prackama. Většinou jsme se koupali bez plavek tak to bylo docela nebezpečné

11.4.2019 22:56

Takze foto: Vorvan a nudistka?

11.4.2019 23:59
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Takze foto: Vorvan a nudistka?

možná spíš dva vorvani :D

12.4.2019 00:16
fikovnice

XXX.XXX.135.146

GAELLE napsal(a):
možná spíš dva vorvani :D

12.4.2019 08:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Super fotky :)
Cooper plave primo ukazkove - pekne na vode lezi.

Jen takova technicka... Ejbi na udicku pri plavani musi koukat nahoru a pak je jasne, ze zadek pujde dolu. Misto "odrazeni v pred" tak zadnima jen slape vodu.
+ predni packy misto pod vodou zacinaji machat "naprazdno" nad vodou, takze chudak prijde ve chvilce o oba motory.
Co zkusit misto udicky nejakou plavajici hracku na snure?
Hracku odhodit, psa vypustit a at si sam rozvrhne tempo a rychlost (vzdalenost znat bude)?
Kdyz zacne zmatkovat, jde vzdy hracku pritahnout bliz ke brehu, pripadne vytahnout uplne (spolu se psem).

Jo ono to na fotce vypadá, že je to kvůli tomu, jak je udička nahoře. Ale ono to kvůli tomu není . I když dám udičku úplně na hladinu tak plave pořád takhle. A ona vlastně ani moc neplave za ní - ona tak hrozně moc chce, že tam teda skočí, kousíček se snaží, ale jak plave takhle, tak pak tu udičku ani nevidí, zmatkuje a vylejzá ven. Jednou vlezla i za Cooprem, když jsem mu hodila hračku, plavala kousíček takhle, pak to otočila, vzdala a vylezla.

12.4.2019 09:04
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tak o mi už zůstává rozum stát.

12.4.2019 09:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jahodapavel napsal(a):
Tak o mi už zůstává rozum stát.

?

12.4.2019 09:27
saola

XXX.XXX.31.19

Marcelo, místo přitroublé plovací vestičky spíš vybrušte čubě plavecký styl, což se dělá tak, že až bude mít voda snesitelnější teplotu (pro vás), vemte psy a jděte si zalavat na volnou vodu. Tj plavte větší vzdálenosti tak, aby psi plavali plynule vedle vás. Pokud si budou potřebovat odpočinout, lehněte si na záda, velkého psa si přitáhněte předními packami na vaše břicho a nechte ho v téhle poloze v klidu chvíli odpočívat, aby se vydýchal a uvolnil, malou fenu přidržujte rukou.
To samozřejmě předpokládá, že vy sama se vody nebojíte, plavat umíte a dokážete si ve vodě bez jakékoliv opory i odpočinout.
Na udičku v souvislosti s naučením čuby rozumným stylem plavat zapoměňte - vy potřebujete, aby se ve vodě v klidu natáhla a plynule plavala, ne aby se snažila za něčím sápat a něco chytit.

Je to vše jen o tréninku, jak říkal Apač Aldo v Hanebných panchartech - když chceš do Carnegie Hall, chce to cvik

12.4.2019 09:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Marcelo, místo přitroublé plovací vestičky spíš vybrušte čubě plavecký styl, což se dělá tak, že až bude mít voda snesitelnější teplotu (pro vás), vemte psy a jděte si zalavat na volnou vodu. Tj plavte větší vzdálenosti tak, aby psi plavali plynule vedle vás. Pokud si budou potřebovat odpočinout, lehněte si na záda, velkého psa si přitáhněte předními packami na vaše břicho a nechte ho v téhle poloze v klidu chvíli odpočívat, aby se vydýchal a uvolnil, malou fenu přidržujte rukou.
To samozřejmě předpokládá, že vy sama se vody nebojíte, plavat umíte a dokážete si ve vodě bez jakékoliv opory i odpočinout.
Na udičku v souvislosti s naučením čuby rozumným stylem plavat zapoměňte - vy potřebujete, aby se ve vodě v klidu natáhla a plynule plavala, ne aby se snažila za něčím sápat a něco chytit.

Je to vše jen o tréninku, jak říkal Apač Aldo v Hanebných panchartech - když chceš do Carnegie Hall, chce to cvik

No díky za typ - ale upřímně to co popisujete si s dvouma bull bláznama fakt nedokážu představit. Se psem sice plavu, ale tím stylem, že mu něco hodím a on pro to plave a zpátky plaveme spolu. Určitě ho nedonutím si lehnout na moje břicho a tam odpočívat (ve vodě), to fakt ne.

Navíc mi přijde tak trochu blbost plavat větší vzdálenost se štěnětem, které pořádně plavat neumí.

Pak až bude zase tepleji, což bude snad už příští týden - tak to můžu zkusit na tréninku v bazénu a uvidíme. Mě ta vesta nepřišla zase jako úplně blbý nápad.

12.4.2019 09:47
saola

XXX.XXX.31.19

Tak je berte po jednom do vody na plavání

To plavání prostě berte ne jako zábavu, ale jako vypilování dovednosti - není důvod, proč by se to fena nenaučila -kolik jí je? Půl roku? Vždyť přece nemusí hned plavat do Anglie, vzdálensoti dávkujte dle jejích schopností, ale nerozptylujte ji předměty, prostě ať se naučí plavat vedle vás - v klidu, bez hrabání a zbytečného nadzvedávání se z vody ve smyslu koukání, kde co lítá, a vyhlížení předmětu.

12.4.2019 09:54

Někteří psi mlavou dobrým stylem sami od sebe, jiní se to musí regulérně naučit.

Stačí, když budete ve vodě stát třeba v kraťasech a štěně se bude učit plavat ve vaší blízkosti. Je třeba mu nehce nadzvedávat zadek, tak jako když učíte plavat dítě - jistíte ho pod břichem. Fenka sama přijde na to, že když "se položí" na hladinu, bude záběr packami ve vodě efektivnější a bude ji to posouvat dopředu. Potřebuje zažít ten pocit, jaké to má být a postupně se naučí, jak toho docílit.

Další fází je nechat psa plavat samostatně, ale mít ho na dosah a jakmile začne zpomalovat a bude se mu potápět zadek, zase hned přizvednout a trochu i popostrčit, aby znovu získal rychlost a neplácal se na místě.

Důležité je, že se vody nebojí.

12.4.2019 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Tak je berte po jednom do vody na plavání

To plavání prostě berte ne jako zábavu, ale jako vypilování dovednosti - není důvod, proč by se to fena nenaučila -kolik jí je? Půl roku? Vždyť přece nemusí hned plavat do Anglie, vzdálensoti dávkujte dle jejích schopností, ale nerozptylujte ji předměty, prostě ať se naučí plavat vedle vás - v klidu, bez hrabání a zbytečného nadzvedávání se z vody ve smyslu koukání, kde co lítá, a vyhlížení předmětu.

Jo zkusit to s ni samostatně mám určitě v plánu :-). Uz jsem to i zkoušela, ale právě za udickou, protože "jen tak" do vody nejde. A je pravda, ze to asi není dobrý nápad, protože jak vidí udicku tak nepřemýšlí. No až se otepli tak to zkusíme.

12.4.2019 12:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No plavu hodně dobře (v mládí závodně) pes byl taky v plavání borec ale fakt si neumím představit že by si na mne v klidu lehl a odpočíval.Natož že bych u toho ještě nadzvedávala druhého psa. Přes jezero jsem plavala s dětmi kamarádky, když se menší unavil tak mi vlezl na záda a plavala jsem i s ním. Se 35 a více kg psem si to fakt neumím představit. Takže pokud budoucí pes bude mít vodu rád tak vestu určitě pořídíme aby mohl plavat větší dálky bez mojí obavy že půjde ke dnu.
Marcela - počkala bych až bude voda dost teplá i pro vás, coopra bych nechala na břehu a zkusila jít jen tak bez hraček plavat jen s fenkou. Uvidíte že na delší vzdálenost nasadí jiný styl než plácání u břehu. A taky bez hračky v tlamě se jistě plave líp - to si jen myslím. To plácání z výšky předníma packama do vody Argo dělal taky a přitom byl jindy schopný plavat do půlky jezera. Držím palce

12.4.2019 12:28

na druhou stranu, pokud má v té vodě cíl - hračku ve vzdálenosti (ne před nosem a samozřejmě pokud to je motivace), tak by měla plavat ve směru a s větším záběrem a nepotápět se.
Pastevec ze začátku (kolem toho půl roku) plaval přesně tak, prdelku dole nos hore, až jsem ho musela "nahazovat" zpátky na hladinu, a naučil se správně sám

12.4.2019 12:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

na druhou stranu, pokud má v té vodě cíl - hračku ve vzdálenosti (ne před nosem a samozřejmě pokud to je motivace), tak by měla plavat ve směru a s větším záběrem a nepotápět se.
Pastevec ze začátku (kolem toho půl roku) plaval přesně tak, prdelku dole nos hore, až jsem ho musela "nahazovat" zpátky na hladinu, a naučil se správně sám

Jo hračka motivace je - bez ni by do vody ani nevlezla, zatím. Právě minule jsem hodila hračku dál staršímu psovi a ona tam vlezla za ním, ale plavala porad s tim zadkem dole, takže to pochvili vzdala a otočila. Bude to lepší az bude teplo a budu tam moct vlest s ni, jen jsem mylslela, ze treba i ta vesta by ji dodala jistotu, plavala by díky ni dal a tim padem by přišla na to, jak na to 😁. Ale těžko říct no.

12.4.2019 13:01
saola

XXX.XXX.250.214

GAELLE napsal(a):
No plavu hodně dobře (v mládí závodně) pes byl taky v plavání borec ale fakt si neumím představit že by si na mne v klidu lehl a odpočíval.Natož že bych u toho ještě nadzvedávala druhého psa. Přes jezero jsem plavala s dětmi kamarádky, když se menší unavil tak mi vlezl na záda a plavala jsem i s ním. Se 35 a více kg psem si to fakt neumím představit. Takže pokud budoucí pes bude mít vodu rád tak vestu určitě pořídíme aby mohl plavat větší dálky bez mojí obavy že půjde ke dnu.
Marcela - počkala bych až bude voda dost teplá i pro vás, coopra bych nechala na břehu a zkusila jít jen tak bez hraček plavat jen s fenkou. Uvidíte že na delší vzdálenost nasadí jiný styl než plácání u břehu. A taky bez hračky v tlamě se jistě plave líp - to si jen myslím. To plácání z výšky předníma packama do vody Argo dělal taky a přitom byl jindy schopný plavat do půlky jezera. Držím palce

No, vidíte, s padesátikilovým briardem a sedm a půl kilovou špickou to jde tímto způsobem přes Lhotu jedna báseň.
Je to jen o tom, co psa naučíte, ne o tom, co si vy dokážete či nedokážete představit. Musíte brát v úvahu taky fyziku, mimo jiné Archimédův zákon.

12.4.2019 13:05
GAELLE

XXX.XXX.55.67

saola napsal(a):
No, vidíte, s padesátikilovým briardem a sedm a půl kilovou špickou to jde tímto způsobem přes Lhotu jedna báseň.
Je to jen o tom, co psa naučíte, ne o tom, co si vy dokážete či nedokážete představit. Musíte brát v úvahu taky fyziku, mimo jiné Archimédův zákon.

mne by Argo utopil protože se po mně sápal a snažil se mne dostat pod vodu a vyškrábat (doslova) se na mne. Takže jsem ho ve vodě spíš odstrkovala :D No možná štěně takto naučím se ve vodě chovat. Ale vestu asi koupíme stejně aby mohl plavat delší tratě

14.4.2019 21:18

saola napsal(a):

Na tehle fotce vidim jen nudisty, vorvanove jsou kde...?

14.4.2019 21:45

GAELLE napsal(a):

Diteti od urciteho veku vysvetlite, jak na vode odpocivat (prip. jak se chytit za ramena a nechat se chvilku popovezt aniz by vas topilo) - ale psovi?

Dokazu si predstavit, ze tam kde clovek staci pretaci psa na zada a nechava ho lehnout si "na sebe"... Ale pokud pes plave dal od brehu a chytne paniku, tak jako u brehu to prece fungovat nebude.

Saolo - muzete sem nahodit techniku, jak zmatkujiciho psa na vodni plose otocit na zada a nechat ho se poklidne ulozit na Vase bricho?

14.4.2019 21:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Diteti od urciteho veku vysvetlite, jak na vode odpocivat (prip. jak se chytit za ramena a nechat se chvilku popovezt aniz by vas topilo) - ale psovi?

Dokazu si predstavit, ze tam kde clovek staci pretaci psa na zada a nechava ho lehnout si "na sebe"... Ale pokud pes plave dal od brehu a chytne paniku, tak jako u brehu to prece fungovat nebude.

Saolo - muzete sem nahodit techniku, jak zmatkujiciho psa na vodni plose otocit na zada a nechat ho se poklidne ulozit na Vase bricho?

Myslím, že to bylo myšleno jinak - vy si lehnete na záda a psa si dáte na břicho - normálně si ho tam "pložíte", břichem dolů , nebudete ho otáčet na záda.

14.4.2019 21:57
saola

XXX.XXX.198.63

Je to tak, jak píše marcela
Psa ve vodě fakt na záda nepřetáčíte , sama/sám si lehnete na vodu jako ve stylu znak, psa si mezi nohama (svýma) vytáhnete za jeho přední na své břicho a díky pohybům vlastních nohou jakoby stylem prsa (jen na zádech) udržujete rovnováhu na hladině, případně můžete i plavat (z pohledu vás jako plavce směrem vzad). Psa přdržujete na místě, jednou rukou obvykle stačí, pokud s ním i plavete vzad, tak to chce spíš dvě ruce, ale pes skutečně relaxuje a nemusí vynakládat na udržení nad hladinou žádnou energii.
Doufám, že popis stačí, fotku sebe a psa sem fakt nedám, tady se popravuje za mnohem menší prohřešky proti většinovému názoru, nicméně můj ladně a plynule bez hrabání a cákání plovoucí pes je v mém profilu na hluboké vodě vyfocen sám.

14.4.2019 22:53

saola napsal(a):
Je to tak, jak píše marcela
Psa ve vodě fakt na záda nepřetáčíte , sama/sám si lehnete na vodu jako ve stylu znak, psa si mezi nohama (svýma) vytáhnete za jeho přední na své břicho a díky pohybům vlastních nohou jakoby stylem prsa (jen na zádech) udržujete rovnováhu na hladině, případně můžete i plavat (z pohledu vás jako plavce směrem vzad). Psa přdržujete na místě, jednou rukou obvykle stačí, pokud s ním i plavete vzad, tak to chce spíš dvě ruce, ale pes skutečně relaxuje a nemusí vynakládat na udržení nad hladinou žádnou energii.
Doufám, že popis stačí, fotku sebe a psa sem fakt nedám, tady se popravuje za mnohem menší prohřešky proti většinovému názoru, nicméně můj ladně a plynule bez hrabání a cákání plovoucí pes je v mém profilu na hluboké vodě vyfocen sám.

Popis chapu. Diky za nej.
Nikdy jsem to nastesti neresila, ani o tom nedumala.

Jen mi to moc nesedi k tomu, co celkove vim o zachrane tonoucich.

Nemate odkaz na zdroj, ktery se tomu venuje zevrubneji?
Rada si poctu.

14.4.2019 23:03
saola

XXX.XXX.198.63

Jaký zdroj byste si představovala?

Pokud to přirovníte k záchraně tonoucího, jediné, co je jakžtakž podobné, je pohyb "zachránce" a "tažení" zachraňovaného, ale takhle o tom přemýšlet mne nikdy nenapadlo, nikdo se netopil

Pokud se chcete zdokonalit v pohybu ve vodě a získat jaksi "vhled", vřele doporučuji tuto knihu, tedy pokud seženete:
https://www.databazeknih.cz/knihy/sportovni-potapeni-129442
Potápění není u studia povinné.

Jinak na netu je mnoho zdrojů, ale myslím, že je v případě, že si jdete zaplavat v létě se psem na pískovnu, zas tak nepotřebujete.

14.4.2019 23:20

saola napsal(a):
Jaký zdroj byste si představovala?

Pokud to přirovníte k záchraně tonoucího, jediné, co je jakžtakž podobné, je pohyb "zachránce" a "tažení" zachraňovaného, ale takhle o tom přemýšlet mne nikdy nenapadlo, nikdo se netopil

Pokud se chcete zdokonalit v pohybu ve vodě a získat jaksi "vhled", vřele doporučuji tuto knihu, tedy pokud seženete:
https://www.databazeknih.cz/knihy/sportovni-potapeni-129442
Potápění není u studia povinné.

Jinak na netu je mnoho zdrojů, ale myslím, že je v případě, že si jdete zaplavat v létě se psem na pískovnu, zas tak nepotřebujete.

Zdroj, kde je popsano, jak se chovat na otevrene vode pri zachrane tonouciho psa (plavcem).

15.4.2019 08:10
saola

XXX.XXX.198.63

Victorie, pokud se o tuto problematiku hlouběji zajímáte, obraťte se na VZS.

Ono něco jiného je zachraňovat unaveného psa z pískovny a něco úplně jiného je tahat psa z rozvodněné řeky. Taky malého psa x velkého psa. Cizího psa x vlastního psa. V létě x v zimě. A dále a dále.

Pokud chcete jen soukromě maximální měrou eliminovat rizika, když se jdete koupat se svým psem, věnujte se hlavně prevenci, aby k jeho tomutí vůbec pokud možno nedošlo.
Některé zásady najdete zde:
https://www.vzs.cz/prevence/

A taky nezapomínejte na to, že pokud chcete kohokoliv kdykoliv přímo z vody zachraňovat, sama byste měla být excelentním plavcem, ve vodě být si jistá, a v návaznosti na záchranu bezchybně zvládat poskytování první pomoci.

18.4.2019 23:46

saola napsal(a):
Victorie, pokud se o tuto problematiku hlouběji zajímáte, obraťte se na VZS.

Ono něco jiného je zachraňovat unaveného psa z pískovny a něco úplně jiného je tahat psa z rozvodněné řeky. Taky malého psa x velkého psa. Cizího psa x vlastního psa. V létě x v zimě. A dále a dále.

Pokud chcete jen soukromě maximální měrou eliminovat rizika, když se jdete koupat se svým psem, věnujte se hlavně prevenci, aby k jeho tomutí vůbec pokud možno nedošlo.
Některé zásady najdete zde:
https://www.vzs.cz/prevence/

A taky nezapomínejte na to, že pokud chcete kohokoliv kdykoliv přímo z vody zachraňovat, sama byste měla být excelentním plavcem, ve vodě být si jistá, a v návaznosti na záchranu bezchybně zvládat poskytování první pomoci.

...bavime se snad porad o vlastnim psovi na klidne vode (piskovna napr.), ktery z nejakeho (jakehokoli) duvodu zacne pri plavani s majitelem zmatkovat - takze predpodkladam leto, koupacka, klidna voda...

Vy radite lehnout si na zada a psa na sebe nechat vylezt (resp. vasi nauceni se v klidku chyti za ramena - bez jedineho skrabnuti ulehnou) a vy pak doplavate ke brehu.

Ja se jen stale ptam, kde jste na tento postup prisla. Nic vic.

Btw. VZS by Vas za tento postup opravdu nepochvalila..., pokud sama vite, co preposilate dal, jiste vite proc...

Gallea to napsala vic nez pravdive:
No plavu hodně dobře (v mládí závodně) pes byl taky v plavání borec ale fakt si neumím představit že by si na mne v klidu lehl a odpočíval.Natož že bych u toho ještě nadzvedávala druhého psa. Přes jezero jsem plavala s dětmi kamarádky, když se menší unavil tak mi vlezl na záda a plavala jsem i s ním. Se 35 a více kg psem si to fakt neumím představit.

Luckq

19.4.2019 08:30
Luckq

XXX.XXX.200.197

A co tahle ?

https://fera24.cz/trixie-zachranna-vesta-pro-psa-54cm-l.html

My máme menší, ale účel bohatě splňuje

3.6.2019 15:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsme byli o víkendu u vody, vzala jsem si fenku v klidu k vodě samotnou, nejdřív bez psa, bez hraček, bez ničeho. Za mnou do vody šla, ale plavat ji prostě nejde, ten zadek ji pořád padá dolu. Myslela jsem si, že se na to třeba přijde a bude to lepší, ale moc to nevypadá. Když jsem ji pak do vody něco hodila - tak s hračkou v tlamě jí to šlo ještě hůř, to zůstávala na místě a musela jsem pro ni dojít. Když jsem ji jakoby pod vodou chytla a držela, tak přestala plavat úplně. Bavila jsem se s majiteli stafbulíků a spoustu z nich mi potvrdilo, že tohle plemeno s plaváním má prostě problém, a že většina z nich používá vestu. Tak jsem ji nakonec taky objednala.

V létě hodně trénujeme ve vodě, několik minut plavání v kuse, takže ta vesta se bude hodit. A ještě jsem narazila na video (dávám odkaz), kde mimo jiné říkají i to, že pes ve vestě musí vynaložit větší sílu, tudíž je to pro trénink "lepší", efektivnější. Tak přemýšlím, zda vestu neobjednat i psovi.

https://www.youtube.com/watch?v=WL-z0INyMjs

3.6.2019 20:41
Fatia

XXX.XXX.134.127

dočítám diskuzi až teď, i pro mě a mé psy je naprosté scifi, aby si na mě ve vodě lehli a neutopili mě přitom, jsem dobrý plavec, ale ale tohle by žádný můj pes nedal. nikdy jsem je to však neučila. ale já pochopila saolu tak, že její technika, kdy popoveze psa, není technikou záchranou, ale spíš úlevovou. člověk si odpočine ve vodě tak, že si lehne na záda. a pes si odpočine, že si lehne na člověka. zdá se mi to supr, ale musí se to naučit, stejně jako spousta jiných věcí. ve chvíli, kdy je pes v panice, tak to fungovat nebude, stejně jako tonoucího člověka nebudete zachraňovat tak, že se vás bude držet za ramena.

4.6.2019 01:32

Celkem by me zajimalo, jestli se zlepsi plavani psa (bez vesty) po urcite dobe, co vestu bude nosit.
Hodite sem postrehy?

4.6.2019 08:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, určitě časem napíšu. Zatím mám info takové, že je to tak 50/50. Někteří psi díky tomu zjistí jak na to a plavou pak i bez vesty v pohodě, ale někteří se to nenauči.

Jinak mám třeba známou, její pes miluje vodu, ale on ve vodě chytí takový amok, že je úplně mimo, nepřemýšlí, neplave a fakt by se utopil. A to v té vodě nemusí mít žádnou hračku nic, prostě by tam skočil jen tak a utopil se. Snažili se s tím nějak pracovat a na trénincích v bazénu ho naučit plavat, ale nepovedlo se.

5.6.2019 15:26
marcelaamax

XXX.XXX.182.241

Tak s vestou jsem spokojená, plave s ni parádně, znovu bez vesty jsme zatim nezkoušeli.

28.4.2021 10:19

Se začátkem koupací sezóny znovu otevírám téma. Jaké jsou vaše pokroky s plaváním, pomohla vesta naučit fenku plavat? :)

28.4.2021 10:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Se začátkem koupací sezóny znovu otevírám téma. Jaké jsou vaše pokroky s plaváním, pomohla vesta naučit fenku plavat? :)

Jo, fenka se pomocí vesty opravdu plavat naučila . Už i bez vesty plave moc pěkně. Občas teda ještě má problém s prvními tempy - když ji hodím hračku - ale to je prostě tím, že je do všeho hrozně hr, po pár tempech se ale srovná a plave pěkně. Jako takhle - na cílený trénink kondičního plavání vestu pořád beru a plave v ní, ono se to i doporučuje, že je to pak "účinnější" trénink. Na procházky vestu netahám, a už se nemusím bát jí i na procházce něco házet do vody a nechat ji plavat, bez vesty.

28.4.2021 12:21

hmmm - taky máme vestu. Obří, úplně novou a nepoužitou.

To bylo tak. První tři dogy plavat nechtěly. Brodily vodu "po bradavky". A navíc hýbající se moře nemusely ani jedna. Arona, Xerxes i Beta měly stejný názor. Když se rozkoukaly (tak tři dny minimálně), tak byly ochotny poběhat po okraji, ale vlny cákající byly nebezpečné...
Přišel Night. Vodník. Plavec. Nadšenec. Čekalo nás moře s Trpajzlíky (tj. vnoučaty). Pokud byli maličcí, šlo to uhlídat. Ale co s dítky již plavacími. Plavali brzy (již jako předškoláci) - a to nejsou plavci, kteří by šli pustit z dohledu. A bála jsem se, že pes poplave s námi - a že začne zmatkovat (vlna, hloubka...) a tak jsem pro jistotu pořídila vestu, abych měla jistotu bezpečného mamuta. Ten rok potřeba nebyla - moře mělo báječný vstup, pes byl pohodový... a o rok později zmacatěl přes hrudník a vyrostl z největší vyráběné vesty...

Přidejte reakci

Přidat smajlík