Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.7.2016 20:54
neluše

XXX.XXX.146.210

Nevite nekdo o akci techto krasavcu ve vychodnich Cechach? Rada bych tyto krasavce videla nazivo. Snazila jsem se sama dohledat vystavu, bonitaci, ci jen trenovani obran a nedari se mi.

1.8.2016 05:38
neluše

XXX.XXX.146.210

sisi58 napsal(a):
Http://kraop.cz/02vystavy.php.

Děkuji, to jsem našla, tam je ale pouze Praha, nebo Brno.
Vím, že tady v okolí byla výcviková akce pro pastevce, ale nemohla jsem se vyvléct z práce, tak mi utekla. Napadlo mě, jestli nejsou nějaké stránky, kde se to zveřejňuje.
Odkaz od awake je fajn, odpoledne ho musím pořádně projet, zatím jsem ale taky nic nenašla.

Díky za snahu

1.8.2016 09:20
awake

XXX.XXX.115.226

Máte tam "filtr".
Mezinárodní a národní výstavy jsou přístupné všem plemenům a s velkou pravděpodobností tam nějaký moskevák bude. Potom jsou krajské a oblastní výstavy a tam je to spíš o jednom "kuse" nebo tam nemusí být žádný.
Nyní je nejblíž mezinárodka 12 a 13.8. v Mladé Boleslavy, potom České Budějovice, Praha a v únoru Brno.
Národní je 24 a 25.9. v Brně, potom v lednu Brno, v dubnu Ostrava.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2016 11:56

Zkuste to tady ve skupině, můžete minimálně napsat některému ze správců.

https://www.facebook.com/groups/241576092545706/.

1.8.2016 20:10
neluše

XXX.XXX.146.210

Všem děkuji.
Ještě včera mě napadlo rozhodit sítě i na fb a napsala jsem na jednu stránku s moskevákama a paní mi poslala toto http://www.kosd.cz/
17.9. a 18.9. Běleč nad Orlicí - snad to bude stát za to

1.8.2016 20:23

neluše napsal(a):
Všem děkuji.
Ještě včera mě napadlo rozhodit sítě i na fb a napsala jsem na jednu stránku s moskevákama a paní mi poslala toto http://www.kosd.cz/
17.9. a 18.9. Běleč nad Orlicí - snad to bude stát za to

Záleží na tom, co očekáváte - KOSD je organizace mimo FCI. Počítejte s tím při pořízení štěněte. S PP od KOSD nemůžete na výstavy FCI (ČMKU) a nemůžete pod FCI (ČMKU) chovat. Jen pod KOSD.

Moskevák se ale chová i pod FCI (ČMKU)... Informace třeba na kraop, odkaz vám už někdo výše v komentářích napsal.

1.8.2016 21:20
neluše

XXX.XXX.146.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Záleží na tom, co očekáváte - KOSD je organizace mimo FCI. Počítejte s tím při pořízení štěněte. S PP od KOSD nemůžete na výstavy FCI (ČMKU) a nemůžete pod FCI (ČMKU) chovat. Jen pod KOSD.

Moskevák se ale chová i pod FCI (ČMKU)... Informace třeba na kraop, odkaz vám už někdo výše v komentářích napsal.

Vas prispevek mi pomohl, vubec se v tomto neorientuji, kdyz si budeme porizovat stene, urcite se o tom informuji.
Zatim se chci pouze pokochat a nadchnout pro tohle krasne zvire i meho chlapa. Preci jen investice je to poradna a tim nemyslim pouze kupni cenu.

2.8.2016 08:23

neluše napsal(a):
Vas prispevek mi pomohl, vubec se v tomto neorientuji, kdyz si budeme porizovat stene, urcite se o tom informuji.
Zatim se chci pouze pokochat a nadchnout pro tohle krasne zvire i meho chlapa. Preci jen investice je to poradna a tim nemyslim pouze kupni cenu.

Jasně, rozhlédněte se, objeďte pár akcí a pak se rozhodujte.
Ještě vás upozorním na jeden rozdíl mezi psi chovanými pod FCI a pod jinou organizací (KOSD, UCI,...). Většinou jsou podmínky chovnosti u FCI (ČMKU) přísnější než u těch jiných organizací, hlavně co se zdraví týká. Já osobně bych nikdy nešla do psa bez PP FCI, protože mi ty ostatní organizace přijdou naprosto pofiderní a jejich PP jako cár papíru. Doporučuji zjistit si víc informací o těchto organizacích, pokud byste uvažovala o pořízení psa s PP mimo FCI. Mívají malou chovnou základnu a nezřídka to jsou psi, kteří neprošli bonitačním sítem FCI...

2.8.2016 09:54
lavacca

XXX.XXX.242.2

Jasně, rozhlédněte se, objeďte pár akcí a pak se rozhodujte.
Ještě vás upozorním na jeden rozdíl mezi psi chovanými pod FCI a pod jinou organizací (KOSD, UCI,...). Většinou jsou podmínky chovnosti u FCI (ČMKU) přísnější než u těch jiných organizací, hlavně co se zdraví týká. Já osobně bych nikdy nešla do psa bez PP FCI, protože mi ty ostatní organizace přijdou naprosto pofiderní a jejich PP jako cár papíru. Doporučuji zjistit si víc informací o těchto organizacích, pokud byste uvažovala o pořízení psa s PP mimo FCI. Mívají malou chovnou základnu a nezřídka to jsou psi, kteří neprošli bonitačním sítem FCI...

Přesně tak, beru PP jen od FCI. Ostatní jsou pro mě jak pes bez PP... vždyť kolik chovatelů kvůli špatnému DKK uteklo u pastevců od FCI k UCI a zvesela chová...

3.8.2016 05:37
neluše

XXX.XXX.146.210

Ženský přiznávám se, že mi šrotovalo hlavou, jak velký může být rozdíl mezi těmi organizacemi.

Díky za upřesnění.

3.8.2016 07:32

"vždyť kolik chovatelů kvůli špatnému DKK uteklo u pastevců od FCI k UCI "
no nevím, vždyť např. moloss klub (člen ČMKU, tudíž FCI) má v chovatelském řádu jako vyřazující z chovu až stupeň DKK E! což je ten nejhorší stupeň!...tak nevím, jak velké množství chovatelů má důvod utíkat od FCI právě z tohoto důvodu...?

3.8.2016 07:59

no nevím, vždyť např. moloss klub (člen ČMKU, tudíž FCI) má v chovatelském řádu jako vyřazující z chovu až stupeň DKK E! což je ten nejhorší stupeň!...tak nevím, jak velké množství chovatelů má důvod utíkat od FCI právě z tohoto důvodu...?

Jenže na jedinci se stupněm DKK E, tedy 4, to jest nejhorším, nikdo nechová (nebo jen naprostý blázen), protože štěňata po takových rodičích jsou velmi těžko udatelná. A protože v chovu podle FCI je stupeň DKK u všech chovných jedinců dohledatelný, tak majitelé takto postižených jedinců, pokud jsou nezodpovědní, přejdou pod jinou organizaci - KOSD, UCI,... A chovají bez ohledu na to, že tím svému plemeni rozhodně neprospívají.

Dalším důvodem odchodu od FCI do jiných organizací je nějaký přestupek proti předpisům FCI a následující trest, třeba zákaz chovu. Nebo těžké neshody v klubu, často vedoucí k "vyštípání" nepohodlného člena. A ten to vzdá a jde do jiné organizace... Nebo neuznání chovnosti dovezeného dospělého jedince ze země původu, dovezeného většinou za podivných okolností (stačí si projít zápisy KRAOP do minulosti).

3.8.2016 10:27
lavacca

XXX.XXX.51.22

Ano, a i na 4kových psech dost lidi chová, jen se tím nechlubí...

Osobně bych do chovu nepustila víc jak 2/2 a i to už je na můj vkus dost... plus samozřejmě u KRAOP je povinný povahový test, který taky všichni psi neudělali.,.

Pro mě prostě útěk chovatelů od FCI znamená, že tam něco smrdí - zdraví či povaha, atd... Neříkám, že FCI je svatá, ale jediné ji věřím.

3.8.2016 10:31
lavacca

XXX.XXX.51.22

Jenže na jedinci se stupněm DKK E, tedy 4, to jest nejhorším, nikdo nechová (nebo jen naprostý blázen), protože štěňata po takových rodičích jsou velmi těžko udatelná. A protože v chovu podle FCI je stupeň DKK u všech chovných jedinců dohledatelný, tak majitelé takto postižených jedinců, pokud jsou nezodpovědní, přejdou pod jinou organizaci - KOSD, UCI,... A chovají bez ohledu na to, že tím svému plemeni rozhodně neprospívají.

Dalším důvodem odchodu od FCI do jiných organizací je nějaký přestupek proti předpisům FCI a následující trest, třeba zákaz chovu. Nebo těžké neshody v klubu, často vedoucí k "vyštípání" nepohodlného člena. A ten to vzdá a jde do jiné organizace... Nebo neuznání chovnosti dovezeného dospělého jedince ze země původu, dovezeného většinou za podivných okolností (stačí si projít zápisy KRAOP do minulosti).

Ano, ty dovozy psů byly taky " dobrý"... původně jsem chtěla z Lištičky štěně, ale po zjištění, že už nechovají pod FCI hledám jinde.

3.8.2016 10:35
lavacca

XXX.XXX.51.22

Navíc pro chov nemusíte být členem klubu, když na to přijde. Jen máte dražší poplatky za bonitaci, vydání krycího listu, apod. Ale nikdo nikoho nenuti být členem... takže ani neshoda v klubu není důvod, proč přestat chovat pod FCI...

Přidejte reakci

Přidat smajlík