Osmiměsíční adoptované štěně a bezradná začátečnice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lau. Hana

31.7.2016 22:18
Lau. Hana

XXX.XXX.213.5

Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o rady ohledně mé osmiměsíční feny (kříženka labradora), kterou mám nyní měsíc. Předtím jí měli nějací lidé zavřenou 15 hodin v bytě v malé kleci a nijak se jí nevěnovali, poté byla chvíli v dočasce a nyní jí mám já a abych řekla pravdu, někdy si nevím rady, je to můj první pes a asi jsem trochu přecenila své síly (představovala jsem si to jinak, chápete). Nevím proč to dělá, ale občas na mě štěká a kouše mě, né nijak do krve, beru to tak že je to štěně a že si chce jen hrát, získává si tím mou pozornost.Tak se buďto od ní otočím zády když to nepomáhá tak jí odvedu na místo a uvedu jí do klidu aby se tam uklidnila. Ještě se nenaučila ignorovat pejsky a chtěla by furt za nimi (když jdeme po ulici, je to opravdu celkem záhul, hračky ani pamlsky jí nezajímají), umí už i celkem dobře chodit u nohy a přivolání se taky hodně zlepšilo ale když vidí psa tak nemám šanci, tak jí mám stále na stopovačce v lese, dneska jsem s ní v lese cvičila přinášení hraček a šlo jí to moc dobře (hrajeme si tak, že se přetahujeme o hračku a já pak najednou běžím pryč, následně mi sama hračku strká, doporučila mi to kamarádka). Ale stále se o ty hračky dost bojí ( někdy má ale tendence kolem mě běhat s hračkou a uhýbá mi, stejně tak má takové tendence u přivolání, jako kdyby jí někdo předtím potrestal, či co). I když se musím přiznat že tenhle týden byl dost krizový, to jsem z ní byla opravdu nešťastná. Jinak při venčení už mi přestala skákat po lidech (vždycky jí důrazně pochválím), když jde proti nám člověk tak jde hezky u nohy, zvládá občas i ty psy, ale nesmějí být u ní blízko a musejí jí ignorovat. Moc se omlouvám nevím proč mi to nešlo poslat na jednou.
Abych pravdu řekla, jsem trochu zmatená z toho, jak mám dál postupovat, psala jsem paní, která jí měla v dočasce a ta mi poslala tento článek http://www.toulavetlapky.cz/jak-zvladnout-noveho-pejska-a-predejit-vraceni-do-utulku/, dále mi ještě doporučila pana Desenského. Článek je v rozporu s tím, co mi dosud ukazovala kamarádka (doporučila mi třeba Svého psa nestřílete, či Trénink je rozhovor) a já se přiznávám, že nyní nevím co a jak dál. Informací je tolik a já teď tak nějak nevím, jakou cestu si vybrat a tak bych ráda slyšela více názorů od ostatních pejskařů. Díky a mějte se mnou prosím strpení :).

31.7.2016 22:27
noemi

XXX.XXX.64.236

Najděte si ve svém okolí ověřený cvičák a vyražte...cvičák není o tom, že Vám tam vycvičí psa, ale naučí Vás - páničku, jak s pejskem pracovat.

Mám psa z útulku 8 let, byla jsem totální začátečnice, pes měl už 3 roky, tzv. bojové plemeno.
Právě teď jsem ho byla pomazlit a říkala mu, jak krásně jsme si na sebe za 8 let zvykli .

Cvičitelka nám pomohla hned v začátcích nejvíce (moc jí za to děkuji)...samozřejmě číst, zjišťovat - ano, ale rady jsou často tak protichůdné, že člověk z toho má v hlavě totální chaos a lítá ode zdi ke zdi. Navíc absolutně nepozná, zda to nejsou rady 15-tileté holky nebo jen nějaké reklamní taháky.

31.7.2016 23:10
Šarina

XXX.XXX.231.146

To, co píšete, mi přijde dost normální, je to štěně, které jde do puberty. Navíc, labradoří mlaďoši bývají extra nevycválaná telata. Proč, proboha, Desenského?
Jak tu zaznělo, vyražte na cvičák! Pokud to bude dobrý cvičák, najdete tam kámoše a vaše fenka taky. Je nesmysl, abyste se osamoceně trápila tím, co je zřejmě naprosto normální.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.7.2016 23:33

Puberta vrcholí, neklesejte na mysli. I když to kolikrát vypadá beznadějně, může být i hůř.

Máte jí měsíc, takže hlavně budovat vztah, žádný pres. Dokud ve vás pes nemá absolutní důvěru, že se na vás může sto pro spolehnout, tak represí se to dá pěkně pokazit. Samozřejmě neustupovat (ani jednou) a stanovit mantinely. Teď jen terfit ten dobrý cvičák a zvládnete to.

31.7.2016 23:38
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Musíte to vydržet. Obrňte se. Bojujte a buďte trpělivá. Věřte, že se to ustálí a pak si uvědomíte, jak Vám to ta hafice bude vracet. Nevzdejte to. Jo a věřte, nejste v tom sama. Dost lidí si to zažilo také, někteří v tom ještě lítají. Tak vydržte!

1.8.2016 06:19
scylla

XXX.XXX.150.32

Lau. Hana napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat o rady ohledně mé osmiměsíční feny (kříženka labradora), kterou mám nyní měsíc. Předtím jí měli nějací lidé zavřenou 15 hodin v bytě v malé kleci a nijak se jí nevěnovali, poté byla chvíli v dočasce a nyní jí mám já a abych řekla pravdu, někdy si nevím rady, je to můj první pes a asi jsem trochu přecenila své síly (představovala jsem si to jinak, chápete). Nevím proč to dělá, ale občas na mě štěká a kouše mě, né nijak do krve, beru to tak že je to štěně a že si chce jen hrát, získává si tím mou pozornost.Tak se buďto od ní otočím zády když to nepomáhá tak jí odvedu na místo a uvedu jí do klidu aby se tam uklidnila. Ještě se nenaučila ignorovat pejsky a chtěla by furt za nimi (když jdeme po ulici, je to opravdu celkem záhul, hračky ani pamlsky jí nezajímají), umí už i celkem dobře chodit u nohy a přivolání se taky hodně zlepšilo ale když vidí psa tak nemám šanci, tak jí mám stále na stopovačce v lese, dneska jsem s ní v lese cvičila přinášení hraček a šlo jí to moc dobře (hrajeme si tak, že se přetahujeme o hračku a já pak najednou běžím pryč, následně mi sama hračku strká, doporučila mi to kamarádka). Ale stále se o ty hračky dost bojí ( někdy má ale tendence kolem mě běhat s hračkou a uhýbá mi, stejně tak má takové tendence u přivolání, jako kdyby jí někdo předtím potrestal, či co). I když se musím přiznat že tenhle týden byl dost krizový, to jsem z ní byla opravdu nešťastná. Jinak při venčení už mi přestala skákat po lidech (vždycky jí důrazně pochválím), když jde proti nám člověk tak jde hezky u nohy, zvládá občas i ty psy, ale nesmějí být u ní blízko a musejí jí ignorovat. Moc se omlouvám nevím proč mi to nešlo poslat na jednou.
Abych pravdu řekla, jsem trochu zmatená z toho, jak mám dál postupovat, psala jsem paní, která jí měla v dočasce a ta mi poslala tento článek http://www.toulavetlapky.cz/jak-zvladnout-noveho-pejska-a-predejit-vraceni-do-utulku/, dále mi ještě doporučila pana Desenského. Článek je v rozporu s tím, co mi dosud ukazovala kamarádka (doporučila mi třeba Svého psa nestřílete, či Trénink je rozhovor) a já se přiznávám, že nyní nevím co a jak dál. Informací je tolik a já teď tak nějak nevím, jakou cestu si vybrat a tak bych ráda slyšela více názorů od ostatních pejskařů. Díky a mějte se mnou prosím strpení :).

Ten článek naprosto ignorujte a můžu doporučit ignorovat i ostatní články tohoto sdružení, jsou pro psy a jejich majitele dost nebezpečné.

Myslím, že postupujete celkem dobře, hlavně předcházejte nevhodnému chování, při náznaku dejte pokyn k tomu, co má dělat, abyste mohla chválit a měla za co chválit. Je spousta postup a přístupů, nehledejte žádné šablony. Nejdůležitější je pejska dobře číst a dobře a včas reagovat na to, co vám říká. S trochou snahy a citu se to rychle naučíte. Doporučím všechny zaručené postupy a návody na použití psa přefiltrovat přes zdravý selský rozum a jedno pořekadlo -. co by bylo nepříjemné a nesrozumitelné tobě nedělej psovi. Pak nemůžete skoro nic pokazit. Nenechte si namluvit, že výchova psa je nějaká složitá věda, není to pravda.

1.8.2016 06:31

Lau. Hana napsal(a):
Dobrý den,

Na popisu vaší feny nevidím nic nenormálního ani tragického, je to typické chování nevychovaného mladého psa, které se dá snadno spravit. Najděte si jaýkoliv cvičák v okolí, kde vás naučí jak se psem pracovat.Ve feně žádný problém nebude, spíš v tom že nevíte jak na ní. Mladí labradoři jsou neřízené střely, musíte jí unavit, zaměstnat a vychovat, na cvičáku vám poradí.

1.8.2016 08:48
scylla

XXX.XXX.150.32

Nehledejte jakýkoli cvičák, ale dobrý cvičák, poznáte ho podle toho, jak se tváří psi výcvikářů, jaké na sobě mají pomůcky.

1.8.2016 10:27
lev

XXX.XXX.253.186

Co byste chtěla po psovi po měsíci ? To si tak akorát na sebe zvykáte. Navštivte dobrý cvičák, jak vám tu radí. S puberťákem to není lehké, ale zas, pokud je to aportér - máte půlku práce a výhry doma. Unavit psychicky, zaměstat hlavu a k tomu fyzická únava. On se vychovaý pes sám od sebe neudělá...

1.8.2016 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Když na vás štěká a ohryzává vás, tak se nudí, vyzývá vás ke hře, chce si hrát. Tak si s ní prostě pohrajte. Z labroušem musí být hry celkem razantní a divoké, ne panička leklá ryba(netvrdím, že jste to vy, ale už jsem takovou zažila) Takže pořádné přetahování, zdrhání s uzlem, lomcování psem...prostě honičky a rvačky, dokud vy nepadnete(pes myslím padne málokdy) Alespoň já vždycky padla první ale měla jsem dva velké psy. Nevím, jestli jste v bytě nebo na baráku, na zahradě je to jednodušší.Takto se musíte sebrat a jít psa vyblbnout na bezpečné místo.

1.8.2016 12:49
inusanka

XXX.XXX.98.58

V prvé řadě puberta, to je záhul pro pejska i člověka. V druhé řadě je vaše fenečka jako naše - pokud nepotkáme kamaráda, není to procházka, ale opruz. Navíc je opravdu třeba fyzicky i psychicky zabavit.
Žiju se psy přes třicet let a posledních asi 20 s NF, kteří mají pubertu opravdu pořádnou. Naši poslední fenku jsme si brali, když jí bylo necelých osm měsíců a bylo to opravdu hustý. Byla na své plemeno velmi pohyblivá, nic neuměla, všeho se bála. Jediné co pomáhá je trpělivost, trpělivost a důslednost. A hodně lásky a společně stráveného času.

Přidejte reakci

Přidat smajlík