Už jste někdo zkoušeli?
Objednala jsem dnes sestře pro psy... Alaska River.
Vypadá to na nějakou novinku a udivilo mě - vyrobeno v České republice.
http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/wolf-s-mountain-alaska-river-12-5kg/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Složení super.
A tohle je klon
http://obchod.wolfnature.cz/wolf-nature/wolf-nature-rybi-receptura/.

Někam si napsat pár "pravidel", které nás na semaforu buď pustí dál nebo si řekneme - hm proč bych to dělala, když jiný výrobce je např. poctivější, čitelnější, často i levnější.
Maso se tu nějak jmenuje, tuk také - není "drůbeží" a "vedlejší produkty".
Dehydrované je tisíckrát lepší než moučka. To tu je.
Na přírodní konzervaci je potřeba 180mg vit. E - 10x tuk. Tu je víc, také ok.
Ať není zbytečného plniva třeba půl pytle (rýže, brambory, hrách atd.) - zjistíte jednoduše:
Protein + tuk + vlhkost + popel = tady zrovna 66,2
Pytel jako 100% - 66,2% toho lepšího = 33,8% sacharidů a to je skvělé pro psa a pro náš rozpočet.
Pak tohle:
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E341
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E170
Nemuseli dávat. Ale nic strašného.
Chemie, sacharidy, maso, cena. Nějak tak. Nic víc v tom není.
Tím pádem je tohle složení horší?... myslím třeba použitý drůbeží tuk...
Složení: čerstvé maso a játra ze zvěřiny (30%),20% dehydrované jehněčí maso, hrách, bramborové lupínky, bramborový protein, drůbeží tuk, sušené řepné řízky, hydrolyzovaná játra z divočiny (3,5%), směs ovoce, zeleninu a bylinky (jablko výlisky, vojtěška, kopřiva, pampeliška, jitrocel kopinatý, šípek ovoce, ostropestřec mariánský, výtažek z ananasu, kořen čekanky, extrakt z juky), pivovarské kvasnice, fruktooligosacharidy, dihydrogenfosforečnan sodný, glukosamin, chondroitin sulfát, přírodní antioxidant komplexní, přírodní konzervant (extrakt z rozmarýnu).

Ano, je horší. Chápete to správně. Drůbeží tuk nebrat. Ani za zlaté prase.
Proč v té továrně někdo chodí a sype tu E339, tu tohle. Škoda. Kvůli tomu tuku se rozsvítí červená na semaforu a jdu jinam.
cimbo
napsal(a):
Taky jsem dostala vzorek a do mé nežravky vjel v okamžiku. A to nad wolfsbluftem stojí, jako že ji chci otrávit. Tak zkusím objednat.
alespň že prodávají i 2,5kg balení Naše Wlofsblut vůbec nechtěla jako štěně a ted jsme ho zkusila vzít po delší době a žere jak blázen Ted jsme jí vzala Wolfsblut losos a dostala jsem právě 3 vzorky těchto, dala jsme jí jen na ochutnání a asi ok. jen aby to nebylo na úrovni totw , ty taky žrala ale toho odpadu co z ní šlo . Wolfsblut jí v tomhle sedí asi nejlépe z granulí co měla jen zase nemají mini velikost granulí ale naše měla vzorek i rybích co jsou fakt velké a žrala dobře Ted má zásobu 2kg balení na 2měsíce
Můžu se zeptat na aktuální názor?
Složení např z alaska river:
Složení: Maso z čerstvého lososa a sledě (32%), dehydrované kuřecí maso (22%), hrách, brambory, kuřecí tuk, dehydrované rybí maso (6%), sušené řepné řízky, pivovarské kvasnice, lososový olej, směs ovoce, zeleniny a bylin (výlisky z jablek, vojtěška, kopřiva, pampeliška, jitrocel kopinatý, šípek, ostropestřec, výtažek z ananasu, kořen čekanky, extrakt z juky), uhličitan vápenatý, fosforečnan vápenatý, glukosamin, chondroitin sulfát, fruktooligosacharidy, přírodní antioxidant komplexní, přírodní konzervant (výtažek z rozmarýnu).
Doplňkové látky (na 1 kg): Vit.17500 IU, vit. D3 1260 IU, vit. E (RRR alfa-tokoferol) 240 mg, niacinamid 76 mg, vit. B1 6,5 mg, vit. B2 13 mg, vit. B6 10 mg, vit. B12 180 ug, vit. C 145 mg, vápník panthotenate 26 mg, kyselina listová 1 mg, biotin 0,8 mg, cholinchlorid 2300 mg, L-karnitin 140 mg, železo 220 mg, měď 25 mg, mangan 45 mg, zinek 187 mg, selen 0,5 mg, jód 3,5 mg.
mgtka
napsal(a):
Můžu se zeptat na aktuální názor?
Složení např z alaska river:
Složení: Maso z čerstvého lososa a sledě (32%), dehydrované kuřecí maso (22%), hrách, brambory, kuřecí tuk, dehydrované rybí maso (6%), sušené řepné řízky, pivovarské kvasnice, lososový olej, směs ovoce, zeleniny a bylin (výlisky z jablek, vojtěška, kopřiva, pampeliška, jitrocel kopinatý, šípek, ostropestřec, výtažek z ananasu, kořen čekanky, extrakt z juky), uhličitan vápenatý, fosforečnan vápenatý, glukosamin, chondroitin sulfát, fruktooligosacharidy, přírodní antioxidant komplexní, přírodní konzervant (výtažek z rozmarýnu).
Doplňkové látky (na 1 kg): Vit.17500 IU, vit. D3 1260 IU, vit. E (RRR alfa-tokoferol) 240 mg, niacinamid 76 mg, vit. B1 6,5 mg, vit. B2 13 mg, vit. B6 10 mg, vit. B12 180 ug, vit. C 145 mg, vápník panthotenate 26 mg, kyselina listová 1 mg, biotin 0,8 mg, cholinchlorid 2300 mg, L-karnitin 140 mg, železo 220 mg, měď 25 mg, mangan 45 mg, zinek 187 mg, selen 0,5 mg, jód 3,5 mg.
Zkrmila jsem prvni pytel zveriny s jehnetem. Sice obsahuje zde zatravovyny drubezi tuk, ale... psum chutna, odpad OK, objednala jsem dalsi
Lexaurin
napsal(a):
Zkrmila jsem prvni pytel zveriny s jehnetem. Sice obsahuje zde zatravovyny drubezi tuk, ale... psum chutna, odpad OK, objednala jsem dalsi
A tak ono psům chutná třeba i RC, většinou, a i stolice může být v pohodě...asi bych se tím tak úplně neřídila. Či spíš ne jenom tím.
Lexaurin
napsal(a):
Ja se neridim jen tim . A myslim, ze tyto granule prirovnavat k RC, ktere jsou same obili, fakt nejde
A objednala jste úplně stejné? Nebo jinou přichuť?
Naše fenky mají večer maso a ráno granule. Ty střídám - přeci jen, kdyby některé nebyly úplně jedničkové (otázkou je, jestli takové vůbec jsou ), tak v těch dalších jsou zase jiné ingredience, čili se s tím organizmus nějak popere. Je to spíše takový můj alibizmus.
Momentálně máme Petkult, ale bereme Simpsons, Purizon, N&D, Wolfsblut, Black Canyon a další. Třeba nikdy jsme neměli Marp - ani nevím proč. Asi mi za tu cenu přijdou předražené.
Segře jsem Wolf’s Mountain objednávala, a vlastně vůbec netuším, zda psům chutnaly. Ona má nežravce (spíše rozmazlence, kterým pořád něco podstrojuje), navíc nejstarší už nerad kouše.
Bezproblémově jí právě Petkult mini. Třeba střední velikost jim vůbec nechutná, i když je deklarováno stejné složení - což nechápu. Co objednává momentálně absolutně netuším - budu se muset poptat, ať jsem zase trošku v obraze.
Lexaurin
napsal(a):
Ja se neridim jen tim . A myslim, ze tyto granule prirovnavat k RC, ktere jsou same obili, fakt nejde
Však já je taky nepřirovnávám. Jen jsem zareagovala na "sice obsahuje drůbeží tuk, ale psům chutná..."
Pokud bych to měla brát podle toho, co psu chutná, mohla bych klidně krmit paštiky z Lídlu, asi tak...
noemi
napsal(a):
Naše fenky mají večer maso a ráno granule. Ty střídám - přeci jen, kdyby některé nebyly úplně jedničkové (otázkou je, jestli takové vůbec jsou ), tak v těch dalších jsou zase jiné ingredience, čili se s tím organizmus nějak popere. Je to spíše takový můj alibizmus.
Momentálně máme Petkult, ale bereme Simpsons, Purizon, N&D, Wolfsblut, Black Canyon a další. Třeba nikdy jsme neměli Marp - ani nevím proč. Asi mi za tu cenu přijdou předražené.
Segře jsem Wolf’s Mountain objednávala, a vlastně vůbec netuším, zda psům chutnaly. Ona má nežravce (spíše rozmazlence, kterým pořád něco podstrojuje), navíc nejstarší už nerad kouše.
Bezproblémově jí právě Petkult mini. Třeba střední velikost jim vůbec nechutná, i když je deklarováno stejné složení - což nechápu. Co objednává momentálně absolutně netuším - budu se muset poptat, ať jsem zase trošku v obraze.
Ten Petkult je u vás v pohodě? Nemají trávicí problémy ani větší objem bobků?
Já jsem koupila jednou a měla jsem pocit, že tak úplně nesednou, možná to byla náhoda a s granulema to nesouviselo, ale už nějak nemám odvahu zkusit je znova.
noemi
napsal(a):
Black canyon jsem prave mela drive. Prestali ho dovazet, odkud berete? Jejsem hledala alternativu - zaujal me prave Wolf's mountain. Zkusila jsem a OK. Na www.granule.cz jsem koupila 3x 2,5 kg za 799 jsou to 3 druhy. Uvidim.
Terven
napsal(a):
Však já je taky nepřirovnávám. Jen jsem zareagovala na "sice obsahuje drůbeží tuk, ale psům chutná..."
Pokud bych to měla brát podle toho, co psu chutná, mohla bych klidně krmit paštiky z Lídlu, asi tak...
Kdybych takto omezene uvazovala, verte mi, ze bych jim nesusila mado v susicce