terkaterkaterka
XXX.XXX.59.2
Jako já vim, že je to asi plkání do prázda, ale fakt si někdy příjdu prostě zoufalá, mám dva psy, pitbullku a staforda, pitbullka je křížená vzatá v půl roce od feťáků, takže typuji, že tam má nějakého extra lovečáka, protože lovecké pudy má vynikající(bohužel), takže vždy dávám vodítko, na volno bych ji prostě nikdy nepustila, byť poslechne, ale jedno neuposlchnutí by mohlo znamenat průšvih a nejsem nezodpovědný blázen. Pak mám staforda, který chodí jen u mé nohy a to ve všech případech, prostě je to přesně ten pes, co mě sleduje očima kde jsem a i v lese se odemě nehne ani na metr, vlastně i na zahradě mi sedí přímo na noze, je to staford s PP. Podotýkám, že přsto, že je takhle poslušný a mám ho ve všech situacích prověřenýho, ho pouštim jenom někde na louce, kde nejsou ostatní lidi a v lese, ale jen na cestě, abych zas neprudila myslivce, protože respektuji, že to nemají rádi. No a přes to všechno jakmile jdu na vesnici na louku třeba mezi lidi, nebo po chodníku, tak potkám spoustu "inteligentů", kteří své neposlušné pssy mají navolno, ještě lepší když začnou skákat a vrčet těsně kolem těch mých na vodítku, dokážete si to představit ? Vážím 50 KG a tak udržet je u toho by bylo nereálné, takže musí být vycvičení tak, aby tohle ustáli v klidu, ale přísahám, že mám takovou alergii na tyhle lidi, kteří si psa ani odvolat neeumí a vesele si venčí bez čehokoliv jakkoliv... a já pak nejenže nikdy je z vodtíka nepouštím kvuli těm ostatním psům, ale už jsem jim začala dávat i náhubek, protože prostě když nejsou ostatní lidi zodpovědní, tak vy musíte... jasně, někdo mi řekl at je nechám, že za to vše co se stane bude moct ten, kdo je na vodítku nemá, ale mám já za potřebí tohle pak řešit a dohadovat se? PROSTĚ LIDI, pokud Vás pes neposlechne na stro procent a je riziko, že poběží v případě že je na volno ke psovi, který na volno není a ještě na něj bude štěkat nebo vrčet, tak si takového psa držte na vodítku, proboha. Vážně posledních dobou potkávám čím dál víc a víc těch veselých pejskařů, kolem kterých pes nezřízeně lítá, štěká, letí za všim, všude, povel nepovel a vlastně je to strašně "SUPER"...
terkaterkaterka
XXX.XXX.59.2
Přesně, nebo cigarety a na co je Vám roky cvičení a skvěle vycvičený pes, když dneska už se ani s vlastím psem na vodítku s košíkem v klidu a bezpečně neprojdete :(.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Tak samozřejmě nedá se jinak než souhlasit...je to lhostejnost páníčků...
ale musím říct, že vaše poslední věta:
Vážně posledních dobou potkávám čím dál víc a víc těch veselých pejskařů, kolem kterých pes nezřízeně lítá, štěká, letí za všim, všude, povel nepovel a vlastně je to strašně "SUPER"...
ve mě vyvolala vzpomínku na dětství...ano přesně tak to vypadalo, veselí pejskaři, pesani, co kolem pobíhali, lítali, ke každému se hrnuli, protože byli zvyklí na komunitní (sídlištní smečku) od malinka, tak byli super socializovaní...s lidmi, s dětmi, se psy...prostě se venku setkávali lidé i psi a mezi tím vším jsme běhali mi děti... a fungovalo to...bylo to opravdu SUPER...bohužel v dnešní době to už není možné (nebo alespoň já nevím, kde), neřekla bych, že se razantně změnili pesani, ale změnila se doba, lidé, životní styl...někdy se mi to chybí...
napsal(a):
Vážně posledních dobou potkávám čím dál víc a víc těch veselých pejskařů, kolem kterých pes nezřízeně lítá, štěká, letí za všim, všude, povel nepovel a vlastně je to strašně "SUPER"...
ve mě vyvolala vzpomínku na dětství...ano přesně tak to vypadalo, veselí pejskaři, pesani, co kolem pobíhali, lítali, ke každému se hrnuli, protože byli zvyklí na komunitní (sídlištní smečku) od malinka, tak byli super socializovaní...s lidmi, s dětmi, se psy...prostě se venku setkávali lidé i psi a mezi tím vším jsme běhali mi děti... a fungovalo to...bylo to opravdu SUPER...bohužel v dnešní době to už není možné (nebo alespoň já nevím, kde), neřekla bych, že se razantně změnili pesani, ale změnila se doba, lidé, životní styl...někdy se mi to chybí...
Mám tak trochu psa, který, když vidí psa. Tak by za ním moc rád běžel, snažím se ho hlídat, js na vodítku, ale, kde jsme sami tam ho pouštím, drží se mě, je jinak vychovaný, po nikom neskáče, atd. jen velcí psi v něm vyvolávají euforii. Snažím se ho učit, bohužel se mi stalo, že mi za psem odběhnul, omluvím se, lapím, připínám. Nevím, bydlím ve městě kde je totálně přepsíno a tak 10% nechá svého psa s jiným pohrát, očuchat.. každý druhý na mě řve, jestli je to fena nebo pes.. neříkám, že je dobře, když druhý pes otravuje jiné, snažím se ho to naučit (nikdy nikoho nenapadl, je to hračička), přála bych si, aby jsme u nás taky byly ty psí výběhy, kde si můžou psi pohrát. Každý si svého psa hlídá a běda, jak by si chtěl hrát.
Zase taková ta separace mě nepřijde až tak dobrá..
napsal(a):
Také tu dobu pamatuji. Ale bohužel, dnes agresivní lidi mají agresivní psy.
Navíc je přepsíno a psy mají i lidi, kteří by je nikdy mít neměli...a ještě k tomu do měst přišla spousta nevhodných plemen.
anonymx
napsal(a):
Mam trochu dojem, ze driv si lidi porizovali za nejakym ucelem a zachazeli s nimi jako se psy (extremy byli, ale ne tak jako dnes) a v soucasnosti je to moda a kdyz uz tak extra plemeno a ze je to drina ho vychovat? Sup s nim do skolky a k psychologovi. Fuuuj.
Přesně tak!
Lidi dřív nebyli taky tak úzkostliví. Když jsem s NO potkala psa stejné velikosti, tak jsme psy nechali s náhubky na volno a málokdy byl problém, že by se do sebe pustili. Žili tak přirozenějším sociálnějším způsobem než psi, co jsou taháni neustále celý život na vodítku, zdviháni do náruče, nad hlavu a tak podobně. Tehdy se nechodilo postávat na nějaké venčící louky či do parku, naopak, park se obcházel, neb si tam hráli děti a korzovali lidé, kteří o psy nestáli. Chodila jsem se psem na svižné dlouhé procházky, v jejichž rámci jsme pocvičili...
Tak když se za námi na procházce pustí hárající fena a pronásleduje nás pomalu až domů a páničkovi je to šumák, nebo když na nás ze sídliště vyběhne uječený malý cosi a kouše mě i psa do nohou, zatímco si pánička kouří na balkoně, nebo když na mě ječí hysterická mamina "držte si toho psa!" div u toho neomdlívá, přitom jsme o několik metrů dál mi prostě bude vadit ať je doba jakákoliv, mohla bych psa mít puštěného převážnou část našich "procházkových okruhů" kdyby nás okolí respektovalo, je to o lidech
Andrýsek3
napsal(a):
Mám tak trochu psa, který, když vidí psa. Tak by za ním moc rád běžel, snažím se ho hlídat, js na vodítku, ale, kde jsme sami tam ho pouštím, drží se mě, je jinak vychovaný, po nikom neskáče, atd. jen velcí psi v něm vyvolávají euforii. Snažím se ho učit, bohužel se mi stalo, že mi za psem odběhnul, omluvím se, lapím, připínám. Nevím, bydlím ve městě kde je totálně přepsíno a tak 10% nechá svého psa s jiným pohrát, očuchat.. každý druhý na mě řve, jestli je to fena nebo pes.. neříkám, že je dobře, když druhý pes otravuje jiné, snažím se ho to naučit (nikdy nikoho nenapadl, je to hračička), přála bych si, aby jsme u nás taky byly ty psí výběhy, kde si můžou psi pohrát. Každý si svého psa hlídá a běda, jak by si chtěl hrát.
No a právě dřív to alespoň u nás nebývalo...když si někdo pořídil štěně, tak hurá ven mezi psy, štěně se pěkně zžilo se "smečkou" a nemělo problém ani později se psy, dodnes pamatuju na "vlčáka" který lítal se skupinou pudlíků a neměl jedinej problém, prostě s nima vyrostl a to nebyl "cíleně" socializovaný podle příruček a ani nechodil na cvičák...ale taky je pravda, že před ním nikdo nezvedal pudla nad hlavu, nikdo neřval na jeho paničku, aby si tu lítou bestii přivázala a kdeže má košík...i já když jsem pak vzala svou ovčandu k mamce na návštěvu tak to bylo v pohodě...lidi si jí hladili, říkali ta ale vyrostla a jaká je to krasavice, já na oplátku pochválila jejich pesany a jí by ani nenapadlo nějakému psímu drobečkovi ublížit, pobíhala tam s těmi psími špuntíky...
Každý byl rád, když byla možnost, aby si jeho pes s nějakým pohrál, takže standardně to vypadalo tak, že jste šli na procházku, uviděli jste člověka se psem a ne abyste koukali, jak ho co největším obloukem obejít, už z dálky jste se domlouvali, jestli máte kluka nebo holku...to bylo jediné kritérium, pokud to byly dvě holky, tak jsme nejdřív zkoušeli vzájemné sympatie, pokud ne, tak byli pesani vypuštěni...my páníčci jsme pokecali o těch našich miláčcích...pak nashledanou a šlo se dál...
Dnes musí pes chodit do psí školky, pak školičky, pak na cvičák, nesmí si nikoho všímat, nejlépe stále na vodítku, na svém pozemku pomalu aby ani neštěkal, všude se staví cykloztezky a oplocená dětská hřiště, ale aby postavili ve městě dva tři slušně velký výběhy pro psy nebo udělali psí park to ne...to co popisuji je asi extrém, ale lehce se tomu přibližujeme.
Mám silně smečkového a teritoriálního psa, který je v dospělosti na některé větší kluky v produktivním věku držkatý. Přivolání je diskutabilní, tak je prostě na vodítku, když něco hrozí. Nedá se svítit. Ale kleplo by mě, když se k nám řítí pes navolno, můj si formálně zadržkuje a pes mi po něm vystartuje.
Mám nový zážitek s pejsánkem :
Šly jsme s kamarádkou na oběd do blízké výletní restaurace. Psy jsme po půldenním výletě nechaly doma, ať máme klid. Na terase dlouhé stoly, lavice. U vedlejšího stolu čtyřka
( pravděpodobně mladí a rodiče ) a s nimi JRT. Okamžitě - hop na lavici, hubu na stůl. Pobíhal po lavici mezi nimi, packy na stůl - žádný problém. Vrcholem bylo, když mu chlap házel přes stůl ( stále pes na lavici) hranolky z talíře, "babička" to vylepšila, když mu ze své oblohy dala ( pes stále na lavici ) kousat salátovou okurku. Nad tím už se pozastavila i obsluha - odpověď : já okurku nejím, tak aby nepřišla nazmar. Ještě pár takových nedělňáků a na dveřích se objeví cedulka s přeškrtlým psem
(.
...uffff.
Tak nejsem sama (volit mezi smajlikem mrkajicim, smejicim a placicim je v teto situaci tezke...).
Bohuzel naprosto presne chapu oc zakladatelce diskuse jde a o cem mluvi.
Mam uplne stejny pocit (i problem...).
Take mi prijde, ze slusne a vychovane psy potkavame pouze na vodaku (kontakt s jinym psem pouze po domluve s majitelem (pokud nezname)... vyjasneni stavu - hara/nehara, muze/nemuze, ma to rad/nema rad... - zatim co kazdy pes na volno je "mozna budouci pricina problemu"... a vetsinou i je - odvolani, privolani...a vubec poslechnuti - nula (mobil a cigo temer poznavaci znameni...).
A ano - bohuzel je to v lidech, ne ve psech.
Nejhorsi na tom je, ze je clovek czela bezmocny.
Pes na volno se prizene, vrci, dotira, skace... pejskovi na voditku se to nelibi... vubec o takovy kontakt nestoji... (majitel psa xy metru daleko...nejevi zajem... vlastne ani nevi co se deje, pro resi svoje veci...) ale i presto majitel psa na vodaku SAM situaci vyresi... a posleze, pokud se snazi majitelie "psa na volno" konfrontovat se vzniklou situaci, dosedne na jeho hlavu sprcha sprostaren.
Je to smutne a bohuzel pak vsichni koncime ve stejnem pytli "psi jsou zlo"...
...jednou mne v teto svizelne situaci napadlo resi.
Rada si prectu reakce ostatnich...
Jsem z Prahy (chapu, ze ne kazdy pochopi...).
Chodim zamerne do parku, kde je vymezem volny pohyb psu (herni prvky pro psy) / zakaz volneho pohybu psu (herni prvky pro deti, odpocivaci zony atd.).
Nicmene v casti, kde je jasne dan pohyb psu na voditku (pro negramoty jsou na kazdem kroku navic "ikonky s preskrtlym psem na volno"). Se nam podarilo potkat pana se Stafordem. Uz z dalky jsem videla, ze telefonuje, pes lita kam chce... Tudiz jsme se mu snazili vyhnout dobre o 200 metru (nechci problemy...)..
Nicmene i pres to, se k nam pes pres obri travnout plochu rozbehl (muj pes takove "nalety" vylozene nesnasi... boji se... byl x krat napaden, pokousan, sesivan...). Rvu tedy na chlapa "si ho zavolej"... pes se nicmene riti dal, az k nam dobehne - nastesti fena (tedy muj pes zklidni, vi ze od ni ji dorvani neceka, umi si s nimi poradit, feny ho milujou...).
Kazdopadne chlapek tipne hovor a raznym krokem k nam kraci (muj a pes a jeho nerizena strela se zatim kockuji... slecne se evidetne moc libi...).
Chlapek na mne zacne rvat "co mi tykas, ty kravo blba" a sanzi se fenecku odvolat "ze jdou".
Fena s nim nikam jit neche, radsi by s nama.
?
...co myslite, ze by stalo, pokud bych fenku pripla na druhe voditko co s sebou nosim a zavolala mestaky, ze k nam pribehl pes na volno (v zone - vodak) a ze pana ktery se tvari jako jeji majitel neposloucha a ignoruje, tudiz nevim, jestli majitelem opravdu je. No a pokud ano, at zaplati pokutu, ze pes lita na volno kde nema (navic doakze, ze majitelem je)...
DIKY ZA NAZORY.
napsal(a):
Mám nový zážitek s pejsánkem :
Šly jsme s kamarádkou na oběd do blízké výletní restaurace. Psy jsme po půldenním výletě nechaly doma, ať máme klid. Na terase dlouhé stoly, lavice. U vedlejšího stolu čtyřka
( pravděpodobně mladí a rodiče ) a s nimi JRT. Okamžitě - hop na lavici, hubu na stůl. Pobíhal po lavici mezi nimi, packy na stůl - žádný problém. Vrcholem bylo, když mu chlap házel přes stůl ( stále pes na lavici) hranolky z talíře, "babička" to vylepšila, když mu ze své oblohy dala ( pes stále na lavici ) kousat salátovou okurku. Nad tím už se pozastavila i obsluha - odpověď : já okurku nejím, tak aby nepřišla nazmar. Ještě pár takových nedělňáků a na dveřích se objeví cedulka s přeškrtlým psem
(.
Tak z toho by mě kleplo! Naši psi, pokud s nimi jdeme do restaurace, leží pod stolem a dělají, že tam nejsou. Asi bych se neudržela a něco ostrého bych těm lidem řekla. Nemám ráda bezohlednost, nesnáším, když lidé chodí na oběd s rozeřvanými děcky, které ještě navíc lítají po celé hospodě (dnešní líné matky nejsou schopny uvařit dítěti normální zdravé jídlo, lepší je asi to hospodské), to už se mě několikrát stalo, že jsem z restaurace raději odešla. Lituji personál, že tohle musí snášet zřejmě několikrát denně.
koňadra
napsal(a):
Tak z toho by mě kleplo! Naši psi, pokud s nimi jdeme do restaurace, leží pod stolem a dělají, že tam nejsou. Asi bych se neudržela a něco ostrého bych těm lidem řekla. Nemám ráda bezohlednost, nesnáším, když lidé chodí na oběd s rozeřvanými děcky, které ještě navíc lítají po celé hospodě (dnešní líné matky nejsou schopny uvařit dítěti normální zdravé jídlo, lepší je asi to hospodské), to už se mě několikrát stalo, že jsem z restaurace raději odešla. Lituji personál, že tohle musí snášet zřejmě několikrát denně.
Děcka ty jsou podstatně horší jak psi. Když hosty upozorníte na nevhodné chování psa, tak to většinou vezmou nějak rozumně, když je poprosíte, aby si zlidnili svoje potomky, tak to je oheň na střeše, protože jejich dítko se přece nebude omezovat, pozitivní výchova atd.
Se psy jsem snad nikdy v restauraci problém neměla. Jednou k nám chodili hosti s takovým velkým křížencem, něco na způsob pastevce, vždy na volno, ani obojek neměl. Přišel, lehnul pod stůl, dostal zbytky od stolu a zas s nimi odešel. Asi po týdnu jsme jen tak mezi řečí zjistili, že neví čí je, jen se k nim vždycky přidá na jídlo.
napsal(a):
...jednou mne v teto svizelne situaci napadlo resi.
Rada si prectu reakce ostatnich...
Jsem z Prahy (chapu, ze ne kazdy pochopi...).
Chodim zamerne do parku, kde je vymezem volny pohyb psu (herni prvky pro psy) / zakaz volneho pohybu psu (herni prvky pro deti, odpocivaci zony atd.).
Nicmene v casti, kde je jasne dan pohyb psu na voditku (pro negramoty jsou na kazdem kroku navic "ikonky s preskrtlym psem na volno"). Se nam podarilo potkat pana se Stafordem. Uz z dalky jsem videla, ze telefonuje, pes lita kam chce... Tudiz jsme se mu snazili vyhnout dobre o 200 metru (nechci problemy...)..
Nicmene i pres to, se k nam pes pres obri travnout plochu rozbehl (muj pes takove "nalety" vylozene nesnasi... boji se... byl x krat napaden, pokousan, sesivan...). Rvu tedy na chlapa "si ho zavolej"... pes se nicmene riti dal, az k nam dobehne - nastesti fena (tedy muj pes zklidni, vi ze od ni ji dorvani neceka, umi si s nimi poradit, feny ho milujou...).
Kazdopadne chlapek tipne hovor a raznym krokem k nam kraci (muj a pes a jeho nerizena strela se zatim kockuji... slecne se evidetne moc libi...).
Chlapek na mne zacne rvat "co mi tykas, ty kravo blba" a sanzi se fenecku odvolat "ze jdou".
Fena s nim nikam jit neche, radsi by s nama.
?
...co myslite, ze by stalo, pokud bych fenku pripla na druhe voditko co s sebou nosim a zavolala mestaky, ze k nam pribehl pes na volno (v zone - vodak) a ze pana ktery se tvari jako jeji majitel neposloucha a ignoruje, tudiz nevim, jestli majitelem opravdu je. No a pokud ano, at zaplati pokutu, ze pes lita na volno kde nema (navic doakze, ze majitelem je)...
DIKY ZA NAZORY.
Takové místo v Praze znám taky a lidé neustále porušují zákaz volného pohybu. Nechápu to.
Přitom nahrávají do karet nepsům, ti neustále volají měšťáky. Nůžky se pak otvírají ještě více.
Teď tu chodí mraky pokémon zombie, psi lítají a volně. Nelíbí se mi to.
Naštěstí konfliktů mezi psy moc není, nás většina zná. Mám údajného zabijáka, no vyhnem se. Ale dost psů, "jé pojď se kamarádit, seznámit" stejně musím odhánět.
Nicméně toho využívám, tak tajně, na výchovu té mé. Funguje to. Ale to můžu i jinde.
Na ženskou si chlap dovolí víc. Prostě jste narazila na, píp. Nedá se komentovat.
Jo a s tím připnutím a městskou? No nestalo by se nic. Dostal by psa. A to buďte ráda, si myslím, že by Vás v klidu napadl, kdybyste to udělala.
Mně přijde, že lidi jsou pořád stejný. Když jsme ještě bydlela v Praze, zamlada jsem měla kříženou fenku a moje kamarádka, vyvdala, statného, dvouletého bulíka. Pes krásnej a statnej, bohužel, rval se se psy. Nicméně, kamarádku poslouchal do té míry, že mohla s ním chodit bez problému mezi psy na vodítku, potíž byla, když se pes k němu rozběhl. Pak se jí narodilo mimčo, ona sama drobná, táhla kočár a psa. Takže na procházky jsem s ní chodila se svou fenkou(fenky a štěňata měl bulík naopak rád) a pomáhala ho držet. Neuvěřitelné množství lidí mělo navolno psa, klidně ho nechali přijít až k nám a na upozornění, ať si ho chytnou, odpovídali, ale on se nepere. Ale můj jo odpovídala kamarádka a zmítajícího psa ovazovala okolo stromu.
A mě se mockrát stalo, že ke mně přiběhl pes a majitel volal zdálky: máte psa nebo fenu? Pak se přiblížil a ulehčeně řekl, to je fajn, s fenami se nepere. A že se jednalo o plemena třeba bulteriér, malamut, NO. Když mi pak přibyl ještě malý knírač, potkávala jsem Němku s dlouhosrstými NO, taky psem a fenou. Vždy na volno, třeba i na ulici, nikdy jí neposlechli a rvali se oba. Pes s kníračem, feny spolu. Lahůdka.
Já bych neřekla že dřív byli psi a lidé jiní, jen dřív nebylo psů tolik a nutně si ho nepořizoval každý. V panelových domech nebyli psi žádní a u nás v ulici byli asi tři, zatímco ted jich je několik v každém baráku. mají je lidé kteří je neumí vychovat, nemají na ně čas a podobně. krom toho se k nám dostaly jiné rasy psů, dneska musí mít každý bula, ridžbeka a další velké silné psy, zatímco dřív převládali obyčejní voříšci.Jinak si lidi zvykli tahat sebou psi úplně všude, což dřív taky nebylo, na dovolené se jezdilo bez psa, hlídali ho příbuzní nebo sousedi, aby jsme sebou brali dřív psa na výlet, to byl taky nesmysl a pes v restauraci no to už vůbec ne.Dneska lidi lezou všude, a myslí si že se někdo potento z jejich psů a jejich dětí, v tom je asi ten zakopaný pes.
napsal(a):
Já bych neřekla že dřív byli psi a lidé jiní, jen dřív nebylo psů tolik a nutně si ho nepořizoval každý. V panelových domech nebyli psi žádní a u nás v ulici byli asi tři, zatímco ted jich je několik v každém baráku. mají je lidé kteří je neumí vychovat, nemají na ně čas a podobně. krom toho se k nám dostaly jiné rasy psů, dneska musí mít každý bula, ridžbeka a další velké silné psy, zatímco dřív převládali obyčejní voříšci.Jinak si lidi zvykli tahat sebou psi úplně všude, což dřív taky nebylo, na dovolené se jezdilo bez psa, hlídali ho příbuzní nebo sousedi, aby jsme sebou brali dřív psa na výlet, to byl taky nesmysl a pes v restauraci no to už vůbec ne.Dneska lidi lezou všude, a myslí si že se někdo potento z jejich psů a jejich dětí, v tom je asi ten zakopaný pes.
No, nevím. Já si rozhodně nemyslím že se z mého psa někdo potento. Ale když je bezproblémový, tak nevidím důvod proč ho nevzít na výlet (pokud tam psi můžou). Dodržuji tam pravidla, kde musí pes být na vodítku tak na něm je, kde musí mít náhubek tak ho má, uklízím po něm. Do restaurace kam psi můžou ho také vezmu, nejdříve ho unavím, takže pes si lehne pod stůl a nikdo o něm neví. Na dovolené jsme také měli psa a bylo to v pohodě.
marcelaamax
napsal(a):
No, nevím. Já si rozhodně nemyslím že se z mého psa někdo potento. Ale když je bezproblémový, tak nevidím důvod proč ho nevzít na výlet (pokud tam psi můžou). Dodržuji tam pravidla, kde musí pes být na vodítku tak na něm je, kde musí mít náhubek tak ho má, uklízím po něm. Do restaurace kam psi můžou ho také vezmu, nejdříve ho unavím, takže pes si lehne pod stůl a nikdo o něm neví. Na dovolené jsme také měli psa a bylo to v pohodě.
Já svého psa taky beru, jen píšu že dřív to prostě obvyklé nebylo a protože psů nebylo tolik a nebyli všude, nedocházelo ke konfliktům a nikomu nevadili. Zatímco dneska je všude přepseno a začínají vadit i lidem kteří je mají rádi. Taky mám psa vychovaného, zrovna o víkendu jsme jeli z výcviku, jelikož bylo horko, tak jsme nenechali psy v autech a stavěli se na oběd, nikomu nevadilo našich pod stolem vyskládaných deset velkých psů, protože leželi ani nedutali a ani nebyli vidět. Ale pak se tam nahrnuli starší lidi s unafaným bišonkem, další z navolno otravujícím kokrem a rodina s vrčícím buldočkem a najednou už se na ty psy kouká stejně, prostě jsou to všichni psi, a pro lidi co psy nemají bohužel ti vychovaní padnou na jednou hromadu s obtěžujícím amrdolem.
napsal(a):
Já svého psa taky beru, jen píšu že dřív to prostě obvyklé nebylo a protože psů nebylo tolik a nebyli všude, nedocházelo ke konfliktům a nikomu nevadili. Zatímco dneska je všude přepseno a začínají vadit i lidem kteří je mají rádi. Taky mám psa vychovaného, zrovna o víkendu jsme jeli z výcviku, jelikož bylo horko, tak jsme nenechali psy v autech a stavěli se na oběd, nikomu nevadilo našich pod stolem vyskládaných deset velkých psů, protože leželi ani nedutali a ani nebyli vidět. Ale pak se tam nahrnuli starší lidi s unafaným bišonkem, další z navolno otravujícím kokrem a rodina s vrčícím buldočkem a najednou už se na ty psy kouká stejně, prostě jsou to všichni psi, a pro lidi co psy nemají bohužel ti vychovaní padnou na jednou hromadu s obtěžujícím amrdolem.
Jo, je fakt že lidi tahají do restaurací i nevychované psy. My když jsme byli na Moravě na dovolené tak jsme chodili na tůry a stavovali se v restauracích na obědě. Přišli jsme do restaurace na zahrádku. Sedli si ke stolu nejdál od ostatních hostů, pes zalezl pod stůl a ležel. Za chvíli ale začali štěkat dva psi, kteří seděli u stolu naproti. Viděli cizího psa pod stolem a pořád ječeli. Seděli tam ještě asi půl hodiny, pak páníčci zaplatili a šli pryč. Pak přišla paní s nějakým menším voříškem navolno. Voříškova první cesta byla k nám pod stůl s hrozným štěkotem, můj pes to nesnáší tak začal vrčet taky (naštěstí měl košík - tak nějak počítám s tím, že někteří lidi tohle neřeší a tak předcházím problémům). Když jsem paní řekla, jeslti by byla tak hodná a psa si odchytla tak ještě spustila, že ho náš pes mohl zabít a jak ona ho má vidět když leží pod stolem . Jelikož ostatní hosti co tam seděli na psa volali jménem, tak to byla asi místní paní, která tam se psem takhle chodí běžně.
terkaterkaterka
XXX.XXX.59.2
Andrýsek3
napsal(a):
Ono pořád záleží na tom, jestli k Vám přiběhne pes se očuchat a nebo jestli k Vám přiběhne, začne vrčet a ještě při nejmenším menší plemeno Vám začne hryzat do nohou Vašich psů to už je na mě pak hodně, odháním co můžu, protože ani jiné zkušenosti nemám. Vždy se mi to stane s plemenem menšího/středního vzrůstu, které si sice ZVESELA přiběhne, ale pak už se tak zvesela nechová. Jo, nebo když vidím dva vlčáky pobíhající po poli a běží k Vám, a o teď? Jejich páníček nikde a vy dva psy na vodítku a jak předvídat, jak se vlčáci budou chovat?
Dokonce se mi i stalo, že jsem musela jednomu pánovi jeho psa zpasifikovat a připnout mu ho na vodítko, nejen že mě u toho fakt trochu rafnul ale pán nebyl schopný ho od mých psů odehnat a dát si ho zpět na to vodítko, pes ho úplně ignoroval...
terkaterkaterka
napsal(a):
Ono pořád záleží na tom, jestli k Vám přiběhne pes se očuchat a nebo jestli k Vám přiběhne, začne vrčet a ještě při nejmenším menší plemeno Vám začne hryzat do nohou Vašich psů to už je na mě pak hodně, odháním co můžu, protože ani jiné zkušenosti nemám. Vždy se mi to stane s plemenem menšího/středního vzrůstu, které si sice ZVESELA přiběhne, ale pak už se tak zvesela nechová. Jo, nebo když vidím dva vlčáky pobíhající po poli a běží k Vám, a o teď? Jejich páníček nikde a vy dva psy na vodítku a jak předvídat, jak se vlčáci budou chovat?
Dokonce se mi i stalo, že jsem musela jednomu pánovi jeho psa zpasifikovat a připnout mu ho na vodítko, nejen že mě u toho fakt trochu rafnul ale pán nebyl schopný ho od mých psů odehnat a dát si ho zpět na to vodítko, pes ho úplně ignoroval...
Dva vlčáci na volno blížící se k vám, vy se psy na vodítku? Pak, pokud jsou velikostně přiměření a nejsou extrémně rvaví, bych je pustila za stejných podmínek jaké mají vlčáci - tedy podle toho jestli mají náhubek bych ho nechala/sundala svým psům. Psi na volno se spolu porovnají snadněji, než když je jeden na volno a druhý je handicapován vodítkem.
terkaterkaterka
XXX.XXX.59.2
napsal(a):
Dva vlčáci na volno blížící se k vám, vy se psy na vodítku? Pak, pokud jsou velikostně přiměření a nejsou extrémně rvaví, bych je pustila za stejných podmínek jaké mají vlčáci - tedy podle toho jestli mají náhubek bych ho nechala/sundala svým psům. Psi na volno se spolu porovnají snadněji, než když je jeden na volno a druhý je handicapován vodítkem.
To máte naprostou pravdu, taky mě to hodně lidí učilo, ale přiznám se, že prostě tohle ještě neumim... Například můj staford je bohužel takovej bojácnej, rvát se neumí, vrčet a štěkat taky ne, no je to trošku ňouma a je hodně citlivé povahy, jednou ho hafan kousnul a to né nijak vážně, ale byl z toho tak psychicky špatnej a dost se ho od té doby bál, trvalo to, vrátit mu důveru ke psům a tak prostě pustit ho na volno aby si to vyříkal neumim :(.
terkaterkaterka
napsal(a):
To máte naprostou pravdu, taky mě to hodně lidí učilo, ale přiznám se, že prostě tohle ještě neumim... Například můj staford je bohužel takovej bojácnej, rvát se neumí, vrčet a štěkat taky ne, no je to trošku ňouma a je hodně citlivé povahy, jednou ho hafan kousnul a to né nijak vážně, ale byl z toho tak psychicky špatnej a dost se ho od té doby bál, trvalo to, vrátit mu důveru ke psům a tak prostě pustit ho na volno aby si to vyříkal neumim :(.
Těžko soudit na dálku jak by se váš pes zachoval, ale já bych asi zkusila ho na volno pustit... Ale to je na vás, jak svého psa znáte...
Editapri
XXX.XXX.95.180
Já jsem jednou šla když mi bylo tak 12 s pejskem, byl to kříženec jezevčíka co měli naši a jelikož to bylo takový torpédo jinak než na vodítku s ním jít nešlo. Jedna rodina měla německého ovčáka, kterého měli naneštěstí na volno u domu. Jakmile mě se psem a pozoroval tak po něm vyjel s kamarádkou jsme to schytaly, když jsme je oddělovali. Po nějaké době přišla majitelka a odvedla si ho a neřekla ani píp. Bylo mi do breku když se na Bena vrhnul.