Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Betka_88

1.8.2016 20:18
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Dobrý deň,
mám dvojtočnú fenku gordonsetra. Je pekne osrstená.
Viem ako ju mám ostrihať, len tie uši nejak neviem ako mám ostrihať
Prosím o rýchlu odpoveď.

1.8.2016 20:28
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Betka_88 napsal(a):
Dobrý deň,
mám dvojtočnú fenku gordonsetra. Je pekne osrstená.
Viem ako ju mám ostrihať, len tie uši nejak neviem ako mám ostrihať
Prosím o rýchlu odpoveď.

Strihat gordonsetra?

Betka_88

1.8.2016 21:40
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Lexaurin napsal(a):
Strihat gordonsetra?

Ano, gordon síce má mať dlhú srsť, ale strihá sa.
na krátko sa strihá hlava, krk, labky ( + na predných zozadu až po piaty prst), uši sa strihajú tak aby krajšie priliehali k hlave (pristrihnú zhora -aby prilnuli k hlave- a zozadu/ zvnutra... no, s tými ušami by som potrebovala poradiť), niektorí strihajú koreň kvostu a prestihávajú srsť na stehnách a z prednej strany na predných labkách
... ale s tými ušami by som potrebovala poradiť.

1.8.2016 21:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

Toto je sice angličan, ale úprava je stejná:

https://www.youtube.com/watch?v=CkQVXmT9xds&ab_channel=melissaverplank.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2016 21:52

Přecejen, dnes a před 100 lety...(vrchní obrázek).

Betka_88

1.8.2016 21:57
Betka_88

XXX.XXX.49.42

LájošM napsal(a):
Toto je sice angličan, ale úprava je stejná:

https://www.youtube.com/watch?v=CkQVXmT9xds&ab_channel=melissaverplank.

Ďakujem

1.8.2016 22:20
lev

XXX.XXX.253.186

Pozor anglánům se sříhají uši i dohola, gordonům nikdy ! Pouze se se shora prostříhají, zůží. Také paty se gordonům nechávají, pouze se zakracují.

Betka_88

1.8.2016 22:45
Betka_88

XXX.XXX.49.42

lev napsal(a):
Pozor anglánům se sříhají uši i dohola, gordonům nikdy ! Pouze se se shora prostříhají, zůží. Také paty se gordonům nechávají, pouze se zakracují.

Viem, ale ďakujem za upozornenie. ... ale na tom videu strihajú toho angličana inak - takým tým americkým štýlom
- inak ešte celkom dobrý "návod na strihanie" gordona :
https://gordonsetterexpert.org/2015/01/14/gordon-setter-grooming/
ale tiež je to ten "americký" štýl... v CZ a SK sa napr. nezasrihuje koreň chvosta atď. Darmo, ale oproti zahraničiu sa stále kvalita srsti nedá porovnať ... ale mohlo byť aj horšie

Betka_88

2.8.2016 09:22
Betka_88

XXX.XXX.49.42

... Keď je tu ešte téma srsti : Nemáte nejaký tip na hnedé (vyblednuté / vyťahané) konce srsti.
Je vytrimovaná a stará srsť to tiež nieje(nejde "vytrhnuť").

2.8.2016 10:14

Betka_88 napsal(a):
... Keď je tu ešte téma srsti : Nemáte nejaký tip na hnedé (vyblednuté / vyťahané) konce srsti.
Je vytrimovaná a stará srsť to tiež nieje(nejde "vytrhnuť").

Čím krmíte?

Betka_88

2.8.2016 14:13
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čím krmíte?

Zvycajne kuracie mlete mäso s cestovinami/ryžou, nastruhana mrkva/jablko/salat/ina zelenina + troska olivoveho oleja, raz do týždňa vajíčko a nejaku rybu(losos, sardinky, ... ).

2.8.2016 14:36

Betka_88 napsal(a):
Zvycajne kuracie mlete mäso s cestovinami/ryžou, nastruhana mrkva/jablko/salat/ina zelenina + troska olivoveho oleja, raz do týždňa vajíčko a nejaku rybu(losos, sardinky, ... ).

Zapojte do krmení i jiné druhy masa, místo těstovin používejte pohanku, amarant a proso. Z olejů je vhodný kromě olivového hlavně lněný. Z doplňků doporučuji toto http://www.dromy.cz/30-biotin-8594167540025.html

Uvidíte, že srst se změní k nepoznání

2.8.2016 14:45

Betka_88 napsal(a):

Ještě jsem opomněla tak 3 týdně zkrmovat vnitřnosti + řasu Kelpu.

Betka_88

2.8.2016 15:28
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Ďakujem za tip , doplny jej davam, surové mäso bohužial je iba kuracie (raz sme kupili omylom hovädzie a 5 dní nezjedla nič), ostatné žerie iba uvarené. To proso, pohanku určite skusim . Tatino je polovnik, takže pravidelne žerie jelenie pluca, ladvinky, pečen, srdce, ... ale taktiež iba varené.

Betka_88

2.8.2016 15:32
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Ale potrebovala by som skôr odpoveď na túto otázku:
Keď je cez vikend vystava čo mám spraviť s týmy končekmi? Nechať ich tak, či podstrihnúť ?

2.8.2016 15:46

Betka_88 napsal(a):
Ďakujem za tip , doplny jej davam, surové mäso bohužial je iba kuracie (raz sme kupili omylom hovädzie a 5 dní nezjedla nič), ostatné žerie iba uvarené. To proso, pohanku určite skusim . Tatino je polovnik, takže pravidelne žerie jelenie pluca, ladvinky, pečen, srdce, ... ale taktiež iba varené.

Není za co tak maso vařte, já také vařím a žádný problém
S úpravou na výstavu moc neporadím, existuje maskující mast(pasta) na nedokonalosti s chlupy...

Betka_88

3.8.2016 11:52
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Není za co tak maso vařte, já také vařím a žádný problém
S úpravou na výstavu moc neporadím, existuje maskující mast(pasta) na nedokonalosti s chlupy...

No problem je skôr ten, že varené maso mojej fenke nechutí. Najmä teraz v lete. Je to seter, takže má byť chudá, ale cez leto vždy schudne...skôr ju cez leto potrebujem vykrmiť .
Podla štandardu majú mat feny Gordon Setra vysku cca 62cm a okolo 25kg, moja fenka má 61cm a plazí sa okolo 20kg , cez leto schudne niekedy aj na 18kg.
Mám tabletky od veterinara (sú z pivných kvasníc, alebo niečo take), ale niekedy nepomôže ani to .

Betka_88

3.8.2016 11:53
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Ale hodila by sa mi rada d niekoho : čo s tými vyťahanými koncami srsti na výstavu ?

Betka_88

3.8.2016 13:19
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Ale hodila by sa mi rada od niekoho : čo s tými vyťahanými koncami srsti na výstavu ?

3.8.2016 14:38
ebinka

XXX.XXX.162.145

Zkusila bych se zeptat tady http://www.aressamarkan.com/gordon%20setr%20novinky.htm, paní je zkušená chovatelka a určitě ráda poradí.

3.8.2016 16:45

Betka_88 napsal(a):
No problem je skôr ten, že varené maso mojej fenke nechutí. Najmä teraz v lete. Je to seter, takže má byť chudá, ale cez leto vždy schudne...skôr ju cez leto potrebujem vykrmiť .
Podla štandardu majú mat feny Gordon Setra vysku cca 62cm a okolo 25kg, moja fenka má 61cm a plazí sa okolo 20kg , cez leto schudne niekedy aj na 18kg.
Mám tabletky od veterinara (sú z pivných kvasníc, alebo niečo take), ale niekedy nepomôže ani to .

Pokud byste chtěl poradit ohledně sestavení krmné dávky, tak mi napište zprávu.

3.8.2016 22:45
lev

XXX.XXX.253.186

Betka_88 napsal(a):

Tak změnte krmení, fena by asi potřebovla více tučného masa, vynechala bych mrkev, nebo jen málo. Pokud nedáváte zvěřinu, ta dejte maso syrové. Někdy se vyplatí povařit maso s bylinkami, kořením. A střídala bych přílohy.

3.8.2016 22:46
lev

XXX.XXX.253.186

Na srst to chce odpovídající profi šampon na černou srst. Zřejmě i s balzamem a kondicionerem. Každému psovi svědčí něco jiného.

Betka_88

4.8.2016 10:29
Betka_88

XXX.XXX.49.42

lev napsal(a):
Na srst to chce odpovídající profi šampon na černou srst. Zřejmě i s balzamem a kondicionerem. Každému psovi svědčí něco jiného.

Mam šampon KW s norkovim olejom. Je to najlepši šampon aky som dokazala zohnať. Stoji okolo 15€ (neviem kolko ml, klasicka velkost). Ten používam najmä pred výstavou, keď je iba velmi spinava pouzivam taky americky ( dovezeny ), ten stal okolo 11€.
Ale v lete neni moc spinava, a kvalitnejsie sampony som nenasla, všade aj v salonoch používajú na výstavné psy šampony KW.

Betka_88

4.8.2016 11:18
Betka_88

XXX.XXX.49.42

lev napsal(a):

Mam šampon KW s norkovim olejom. Je to najlepši šampon aky som dokazala zohnať. Stoji okolo 15€ (neviem kolko ml, klasicka velkost). Ten používam najmä pred výstavou, keď je iba velmi spinava pouzivam taky americky ( dovezeny ), ten stal okolo 11€.
Ale v lete neni moc spinava, a kvalitnejsie sampony som nenasla, všade aj v salonoch používajú na výstavné psy šampony KW.

4.8.2016 23:29
Betka_88

XXX.XXX.49.42

?

5.8.2016 10:21

Zapojte do krmení i jiné druhy masa, místo těstovin používejte pohanku, amarant a proso. Z olejů je vhodný kromě olivového hlavně lněný. Z doplňků doporučuji toto http://www.dromy.cz/30-biotin-8594167540025.html

Uvidíte, že srst se změní k nepoznání

Opravdu myslíte biotin pro koně, nebo jen fy dromy.cz a vybrat přípravek pro psa ?

5.8.2016 13:25

Opravdu myslíte biotin pro koně, nebo jen fy dromy.cz a vybrat přípravek pro psa ?

Mám na mysli doplněk stravy s názvem Biotin od firmy Dromy, rozdíl mezi tím pro psy a koně není, jen v koncentraci.

6.8.2016 15:54

Mám na mysli doplněk stravy s názvem Biotin od firmy Dromy, rozdíl mezi tím pro psy a koně není, jen v koncentraci.

Ještě se vrátím k biotinu. Nějak ho v nabídce pro psy nevidím. Můžu koupit psovi ten pro koně ? Pro psy nabízí Dromy na srst hlavně oleje.
Aby psice neměla sice krásnou srst, ale nenarostla jí kopyta !

6.8.2016 16:05

Ještě se vrátím k biotinu. Nějak ho v nabídce pro psy nevidím. Můžu koupit psovi ten pro koně ? Pro psy nabízí Dromy na srst hlavně oleje.
Aby psice neměla sice krásnou srst, ale nenarostla jí kopyta !

Samozřejmě, že můžete Tak byste místo k vetovi, začala chodit s fenou ke kováři

6.8.2016 17:05
lev

XXX.XXX.253.186

Když biotin tak od fy canina - který skutečně funguje a je určen psům.

6.8.2016 17:15

lev napsal(a):
Když biotin tak od fy canina - který skutečně funguje a je určen psům.

Všechno co doporučuji, mám dlouhodobě ověřené a vyzkoušené na svých psech.

Přidejte reakci

Přidat smajlík