Ahojky, chtela jsem se zeptat mám fenku 4 měsíce a snažím se ji ucit na vodítko, máme od flexi takové to navynovaci ale na tom chodit nechce tak jsem ji koupila do obyčejné (né navinovaci) a na tom me taky nechce jot. Strašně rada chodí ven ale musíme chodit bez vodítka chodime jen tam kde nejezdí auta, a pejskařů minimum. Když ji dam postroj+vodítko tak si sedne a ani se nehne. Děkuji předem za rady a tipy.
kjjich
XXX.XXX.162.142
Dobrý den, doporučila bych klasický polokožený obojek a 1,20 m dlouhé oválné vodítko. Když s ní jdete na procházku tak jí ho klidně nechte připnuté na obojku a vy ho nedržte. Pokud se nenaučí chodit na vodítku do dospělosti bude ti velký problém.
Voditko
XXX.XXX.122.154
Zkuste ji davat obojek (postroj) s voditkem i doma... pri hrani, pri krmeni...kdyz stuhne zkuste ji vybudit ke hre nebo ji privolat a pochvalit, dat pamlsek. Casem by si mela uvedomit ze je to normalni vec ktera ji neomezuje a neublizuje a venku se pak nad tim nepozastavi. Chce to trpelivost.
Uživatel s deaktivovaným účtem
No pokud by si sedl, tak bych si na délku vodítka dřepla a nadšeně ho k sobě lákala, kdyby si u mě zase sedl, tak opakuji...moje štěndo zalehávalo, takhle jsme to naučili, každý pes je jiný, zkuste za to nic nedáte
Já nevím, nechci být hnusná. Ale takovéto dotazy mě udivují. Přijde mi naprosto logické že když štěně není zvyklé na obojek ani vodítko, že se bude zadrhávat a nebude chtít chodit, je to pro něho něco nového. U nás to teda takový problém nebyl, pokud pes nechtěl jít, hodila jsem vodítko na zem a šla sama, on hned běžel za mnou. Takhle jsem to párkrát udělala a pak už chodil normálně. Takže buď tak, nebo jak někdo psal, dřepnout si a lákat psa k sobě. Doporučuji určitě naučit na vodítko, ale kde to jde tak co nejvíce chodit navolno a učit přivolání - v tomhle věku to půjde dobře.