Pes nechce chodit na voditku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2016 10:15
Monika2304

XXX.XXX.57.14

Ahojky, chtela jsem se zeptat mám fenku 4 měsíce a snažím se ji ucit na vodítko, máme od flexi takové to navynovaci ale na tom chodit nechce tak jsem ji koupila do obyčejné (né navinovaci) a na tom me taky nechce jot. Strašně rada chodí ven ale musíme chodit bez vodítka chodime jen tam kde nejezdí auta, a pejskařů minimum. Když ji dam postroj+vodítko tak si sedne a ani se nehne. Děkuji předem za rady a tipy.

kjjich

2.8.2016 10:34
kjjich

XXX.XXX.162.142

Dobrý den, doporučila bych klasický polokožený obojek a 1,20 m dlouhé oválné vodítko. Když s ní jdete na procházku tak jí ho klidně nechte připnuté na obojku a vy ho nedržte. Pokud se nenaučí chodit na vodítku do dospělosti bude ti velký problém.

Voditko

2.8.2016 10:59
Voditko

XXX.XXX.122.154

Zkuste ji davat obojek (postroj) s voditkem i doma... pri hrani, pri krmeni...kdyz stuhne zkuste ji vybudit ke hre nebo ji privolat a pochvalit, dat pamlsek. Casem by si mela uvedomit ze je to normalni vec ktera ji neomezuje a neublizuje a venku se pak nad tim nepozastavi. Chce to trpelivost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.8.2016 11:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

No pokud by si sedl, tak bych si na délku vodítka dřepla a nadšeně ho k sobě lákala, kdyby si u mě zase sedl, tak opakuji...moje štěndo zalehávalo, takhle jsme to naučili, každý pes je jiný, zkuste za to nic nedáte

2.8.2016 11:30
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Já nevím, nechci být hnusná. Ale takovéto dotazy mě udivují. Přijde mi naprosto logické že když štěně není zvyklé na obojek ani vodítko, že se bude zadrhávat a nebude chtít chodit, je to pro něho něco nového. U nás to teda takový problém nebyl, pokud pes nechtěl jít, hodila jsem vodítko na zem a šla sama, on hned běžel za mnou. Takhle jsem to párkrát udělala a pak už chodil normálně. Takže buď tak, nebo jak někdo psal, dřepnout si a lákat psa k sobě. Doporučuji určitě naučit na vodítko, ale kde to jde tak co nejvíce chodit navolno a učit přivolání - v tomhle věku to půjde dobře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík