Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Míšinka89

2.8.2016 19:57
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

Ahoj všem,
Mám doma již jednoho psa (fena NO) a na jaře k ní přibude druhý (dalmatin).
Už teď řeším kam je oba uložím. V rámci úspor, mě napadla psí palanda. Viděli ste to někde? Nebo nevíte o někom kdo by vytvořil?
Děkuji za tipy a názory.

2.8.2016 20:18
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Míšinka89 napsal(a):
Ahoj všem,
Mám doma již jednoho psa (fena NO) a na jaře k ní přibude druhý (dalmatin).
Už teď řeším kam je oba uložím. V rámci úspor, mě napadla psí palanda. Viděli ste to někde? Nebo nevíte o někom kdo by vytvořil?
Děkuji za tipy a názory.

Viděla jsem to tedy pro malé psy, ale jako nápad by se to možná hodilo.

Dřevěná bouda s rovnou střechou, z jedné strany boudy schody, na střeše zábradlí a molitan. Je to asi myšleno pro jednoho psa, který je buď v boudě nebo na vyhlídce. Ale možná by tak mohli být i dva psi, pokud by se shodli, že jeden bude v boudě a druhý na střeše.
Obrázek jsem nenašla, "musí" stačit můj popis a Vaše fantazie

Taková palanda by musela být doma nebo v kotci - ve volném prostoru by bylo asi na střeše trošku zima, vlhko a větrno. Nebo mít místo střechy se zábradlím další boudu.

2.8.2016 20:35
koňadra

XXX.XXX.128.31

Předpokládám, že zadavatelka myslela nejspíš spaní pro psy do bytu. V této souvislosti jsem si vzpomněla na jednu fotografii - asi myslí něco takového o míň poschodích a psím provedení:.

2.8.2016 20:51
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

koňadra napsal(a):
Předpokládám, že zadavatelka myslela nejspíš spaní pro psy do bytu. V této souvislosti jsem si vzpomněla na jednu fotografii - asi myslí něco takového o míň poschodích a psím provedení:.

To, co mám na mysli já, je pro malé psy do bytu. Nevím, kde jsem to viděla

U téhle palandy si nedovedu přestavit, jak dostanu velkého psa do horní "postele"

2.8.2016 20:55
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Fiona.Praha napsal(a):
To, co mám na mysli já, je pro malé psy do bytu. Nevím, kde jsem to viděla

U téhle palandy si nedovedu přestavit, jak dostanu velkého psa do horní "postele"

Něco takového předpokládám, jste myslela. Viděla jsem to i v normálnějším provedení, na normální boudě, ale to nikde nemůžu najít. Jinak pro malého psa dobrý, ale pro velkého mi přijde, že to zabere víc prostoru (kvůli schodům) než normálně dva pelechy.

Míšinka89

2.8.2016 20:57
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

Myslela jsem pro dva velké psy do bytu. Pro psa nahoře nějáký schod aby mohl vyskočit.
Jde mi o úsporu místa.

2.8.2016 20:57
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Míšinka89

2.8.2016 21:02
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

Andrýsek3 napsal(a):
A ještě tohle jsem našla.

To vypadá přesně jak jsme myslela. Děkuji za tip. Je to nějáký výrobce?

2.8.2016 21:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Podobne veci byvaji na www.fler.cz pokud jsem nezblbla nazev. Jsou to hand made vyrobky vseho druhu

2.8.2016 21:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Míšinka89 napsal(a):

Řekla bych, že tohle je tzv. DOMOROBO

2.8.2016 21:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Andrýsek3 napsal(a):
Něco takového předpokládám, jste myslela. Viděla jsem to i v normálnějším provedení, na normální boudě, ale to nikde nemůžu najít. Jinak pro malého psa dobrý, ale pro velkého mi přijde, že to zabere víc prostoru (kvůli schodům) než normálně dva pelechy.

JJ, myslela jsem něco jako obrázek č.3.

Míšinka89

2.8.2016 21:14
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

Fiona.Praha napsal(a):
Řekla bych, že tohle je tzv. DOMOROBO

No asi budu muset zkusit manžela, jestli by něco takového vyrobil.

2.8.2016 21:16
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Míšinka89 napsal(a):

Ten obrázek je z téhle adresy, ale spíš o tom.jen píší, než aby něco vyráběli.
http://www.tadychcibydlet.cz/cs/clanky/nabytek-pro-psy/news/2196
Třeba by vám to nějaký šikovný truhlář udělal za dobrou cenu, než od firmy co si z postelí pro psy udělala byznys. Ale taková mini palanda o pár prknech by nemusela stát ani.moc peněz.
A nebo zapřáhnout manžela.

2.8.2016 21:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Míšinka89 napsal(a):
No asi budu muset zkusit manžela, jestli by něco takového vyrobil.

Jestli je manžel zručný a ochotný, asi by to zvládl.
Až to natrénuje, můžete to rozjet ve velkém

Míšinka89

2.8.2016 21:25
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

Fiona.Praha napsal(a):
Jestli je manžel zručný a ochotný, asi by to zvládl.
Až to natrénuje, můžete to rozjet ve velkém

Díky, dám vědět až si otevřeme dílnu.

2.8.2016 21:35
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Míšinka89 napsal(a):
Díky, dám vědět až si otevřeme dílnu.

Jasan, až budu chtít palandu pro své psy (možná ale 3.patrovou), chci slevu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2016 00:06

...tak preci jen nejsem jedina co kouma nad "ubykacema" :)

Pri rekonstrukci bytu jsem truhlarovi, co delal celou kuchyn, poslala i "decky nakres" pelechu pro psa, ochozu pro kocky + "zazemi".

Sice byl vysledek krapek vyssi, nez jsem ocekavala (mam tudiz pripraven i bezva prebalovaci pultik..., pokud bude jednou treba) nicmene zviratka jsou moc spokejena.

= nakres, sikovnej chlap a je to :).

3.8.2016 01:10

Jé, s tím "mezischodem" je to super nápad. já pořád vymýšlela, jak umístit "schody" nahoru aby tolik nezacláněly a zároveň to bylo bezpečné. Tohle je podstatně lepší řešení.

("Schody" jsem plánovala jako prkno se zarážkami - podobně jako jsou dělané překážky na cvičáku.).

Míšinka89

3.8.2016 15:43
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...tak preci jen nejsem jedina co kouma nad "ubykacema" :)

Pri rekonstrukci bytu jsem truhlarovi, co delal celou kuchyn, poslala i "decky nakres" pelechu pro psa, ochozu pro kocky + "zazemi".

Sice byl vysledek krapek vyssi, nez jsem ocekavala (mam tudiz pripraven i bezva prebalovaci pultik..., pokud bude jednou treba) nicmene zviratka jsou moc spokejena.

= nakres, sikovnej chlap a je to :).

To vypadá opravdu super. Já právě chci ušetřit co jevíce místa, protože přeci jen složit v bytě dva pelechy aby ničemu nevadili je v celku problém.

3.8.2016 15:58
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

A co jeden velepelech? :)
Nebyl to sice původní záměr, ale psiska stejně nikdy jinak nespala :).

Míšinka89

3.8.2016 17:23
Míšinka89

XXX.XXX.90.226

PumaCZ napsal(a):
A co jeden velepelech? :)
Nebyl to sice původní záměr, ale psiska stejně nikdy jinak nespala :).

To by bylo fajn řešení, ale nejsem si jistá jestli ta naše stará bručounka by s mladým střevem ležela, natož pak spala v jednom pelechu.

3.8.2016 17:54
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Jé, s tím "mezischodem" je to super nápad. já pořád vymýšlela, jak umístit "schody" nahoru aby tolik nezacláněly a zároveň to bylo bezpečné. Tohle je podstatně lepší řešení.

("Schody" jsem plánovala jako prkno se zarážkami - podobně jako jsou dělané překážky na cvičáku.).

Já bych ještě využila schod jako úložný prostor na různé psí nezbytnosti

3.8.2016 19:53

Fiona.Praha napsal(a):
Já bych ještě využila schod jako úložný prostor na různé psí nezbytnosti

Přidávám do nákresu šuplík pod schodem.

3.8.2016 20:01
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Přidávám do nákresu šuplík pod schodem.

Asi bych nedávala šuplík, udělal bych to jako kostku se zvedacím víkem.
Tedy jestli se bavíme o schodu u fialové palandy.

3.8.2016 20:12

Fiona.Praha napsal(a):
Asi bych nedávala šuplík, udělal bych to jako kostku se zvedacím víkem.
Tedy jestli se bavíme o schodu u fialové palandy.

To mě napadlo nejdřív, ale on ten schod spíš bude jako alternativní pelech pro malou, takže abych to víko nemusela zvedat i s ní. možná dojde i na ten žebřík a hlavně dodám zábradlí nahoru. U mých psů člověk nikdy neví, jaká blbost je napadne.
Jo, myslím tu fialovou palandu.

3.8.2016 20:23
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

To mě napadlo nejdřív, ale on ten schod spíš bude jako alternativní pelech pro malou, takže abych to víko nemusela zvedat i s ní. možná dojde i na ten žebřík a hlavně dodám zábradlí nahoru. U mých psů člověk nikdy neví, jaká blbost je napadne.
Jo, myslím tu fialovou palandu.

V případě, že by mi mohl ležet další pes na schodě, prostě by musel na chvíli dolů, než bych se pohrabala v úložném prostoru.
Myslím, že moje fenky, by mi asistovaly všechny, žádná by nikde neležela, ale načuhovaly by divizny všechny

3.8.2016 20:47

Fiona.Praha napsal(a):
V případě, že by mi mohl ležet další pes na schodě, prostě by musel na chvíli dolů, než bych se pohrabala v úložném prostoru.
Myslím, že moje fenky, by mi asistovaly všechny, žádná by nikde neležela, ale načuhovaly by divizny všechny

Tak to moje by načuhovaly jen kdyby šlo o jídlo. Což mi připomíná, že víko by asi muselo být na petlici, jinak si to otevřou a obsah zabaví. Vy mě tu tak nahlodáváte, že nakonec nejspíš to víko udělám, je to jednodušší na výrobu.

PS: foto - proč mě napadlo udělat jim palandu.

3.8.2016 20:52
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tak to moje by načuhovaly jen kdyby šlo o jídlo. Což mi připomíná, že víko by asi muselo být na petlici, jinak si to otevřou a obsah zabaví. Vy mě tu tak nahlodáváte, že nakonec nejspíš to víko udělám, je to jednodušší na výrobu.

PS: foto - proč mě napadlo udělat jim palandu.

Holky si vyrobily palandu samy, co?
Nechci nahlodávat, jen tak písemně přemýšlím
U takových "telátek" ale bude muset být pořádně pevná palanda, co?

4.8.2016 01:10

Fiona.Praha napsal(a):
Holky si vyrobily palandu samy, co?
Nechci nahlodávat, jen tak písemně přemýšlím
U takových "telátek" ale bude muset být pořádně pevná palanda, co?

Jo, holky jsou šikovný. Pevnost víceméně jako postel pro lidi, pokud bude ze dřeva, tak ty sloupky budu dělat z hranolů 5X10cm, nejspíš. "Telátka" mají jenom 30kg, to se jen tak na fotkách tváří že jsou velký.

Přidejte reakci

Přidat smajlík