Míšinka89

XXX.XXX.90.226
Ahoj všem,
Mám doma již jednoho psa (fena NO) a na jaře k ní přibude druhý (dalmatin).
Už teď řeším kam je oba uložím. V rámci úspor, mě napadla psí palanda. Viděli ste to někde? Nebo nevíte o někom kdo by vytvořil?
Děkuji za tipy a názory.
Míšinka89
napsal(a):
Ahoj všem,
Mám doma již jednoho psa (fena NO) a na jaře k ní přibude druhý (dalmatin).
Už teď řeším kam je oba uložím. V rámci úspor, mě napadla psí palanda. Viděli ste to někde? Nebo nevíte o někom kdo by vytvořil?
Děkuji za tipy a názory.
Viděla jsem to tedy pro malé psy, ale jako nápad by se to možná hodilo.
Dřevěná bouda s rovnou střechou, z jedné strany boudy schody, na střeše zábradlí a molitan. Je to asi myšleno pro jednoho psa, který je buď v boudě nebo na vyhlídce. Ale možná by tak mohli být i dva psi, pokud by se shodli, že jeden bude v boudě a druhý na střeše.
Obrázek jsem nenašla, "musí" stačit můj popis a Vaše fantazie
Taková palanda by musela být doma nebo v kotci - ve volném prostoru by bylo asi na střeše trošku zima, vlhko a větrno. Nebo mít místo střechy se zábradlím další boudu.
Předpokládám, že zadavatelka myslela nejspíš spaní pro psy do bytu. V této souvislosti jsem si vzpomněla na jednu fotografii - asi myslí něco takového o míň poschodích a psím provedení:.
koňadra
napsal(a):
Předpokládám, že zadavatelka myslela nejspíš spaní pro psy do bytu. V této souvislosti jsem si vzpomněla na jednu fotografii - asi myslí něco takového o míň poschodích a psím provedení:.
To, co mám na mysli já, je pro malé psy do bytu. Nevím, kde jsem to viděla
U téhle palandy si nedovedu přestavit, jak dostanu velkého psa do horní "postele"
Fiona.Praha
napsal(a):
To, co mám na mysli já, je pro malé psy do bytu. Nevím, kde jsem to viděla
U téhle palandy si nedovedu přestavit, jak dostanu velkého psa do horní "postele"
Něco takového předpokládám, jste myslela. Viděla jsem to i v normálnějším provedení, na normální boudě, ale to nikde nemůžu najít. Jinak pro malého psa dobrý, ale pro velkého mi přijde, že to zabere víc prostoru (kvůli schodům) než normálně dva pelechy.
Míšinka89

XXX.XXX.90.226
Myslela jsem pro dva velké psy do bytu. Pro psa nahoře nějáký schod aby mohl vyskočit.
Jde mi o úsporu místa.
Míšinka89

XXX.XXX.90.226
Andrýsek3
napsal(a):
A ještě tohle jsem našla.
To vypadá přesně jak jsme myslela. Děkuji za tip. Je to nějáký výrobce?
Podobne veci byvaji na www.fler.cz pokud jsem nezblbla nazev. Jsou to hand made vyrobky vseho druhu
Andrýsek3
napsal(a):
Něco takového předpokládám, jste myslela. Viděla jsem to i v normálnějším provedení, na normální boudě, ale to nikde nemůžu najít. Jinak pro malého psa dobrý, ale pro velkého mi přijde, že to zabere víc prostoru (kvůli schodům) než normálně dva pelechy.
JJ, myslela jsem něco jako obrázek č.3.
Míšinka89

XXX.XXX.90.226
Fiona.Praha
napsal(a):
Řekla bych, že tohle je tzv. DOMOROBO
No asi budu muset zkusit manžela, jestli by něco takového vyrobil.
Míšinka89
napsal(a):
To vypadá přesně jak jsme myslela. Děkuji za tip. Je to nějáký výrobce?
Ten obrázek je z téhle adresy, ale spíš o tom.jen píší, než aby něco vyráběli.
http://www.tadychcibydlet.cz/cs/clanky/nabytek-pro-psy/news/2196
Třeba by vám to nějaký šikovný truhlář udělal za dobrou cenu, než od firmy co si z postelí pro psy udělala byznys. Ale taková mini palanda o pár prknech by nemusela stát ani.moc peněz.
A nebo zapřáhnout manžela.
Míšinka89

XXX.XXX.90.226
Fiona.Praha
napsal(a):
Jestli je manžel zručný a ochotný, asi by to zvládl.
Až to natrénuje, můžete to rozjet ve velkém
Díky, dám vědět až si otevřeme dílnu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

...tak preci jen nejsem jedina co kouma nad "ubykacema" :)
Pri rekonstrukci bytu jsem truhlarovi, co delal celou kuchyn, poslala i "decky nakres" pelechu pro psa, ochozu pro kocky + "zazemi".
Sice byl vysledek krapek vyssi, nez jsem ocekavala (mam tudiz pripraven i bezva prebalovaci pultik..., pokud bude jednou treba) nicmene zviratka jsou moc spokejena.
= nakres, sikovnej chlap a je to :).

Jé, s tím "mezischodem" je to super nápad. já pořád vymýšlela, jak umístit "schody" nahoru aby tolik nezacláněly a zároveň to bylo bezpečné. Tohle je podstatně lepší řešení.
("Schody" jsem plánovala jako prkno se zarážkami - podobně jako jsou dělané překážky na cvičáku.).
Míšinka89

XXX.XXX.90.226
napsal(a):
...tak preci jen nejsem jedina co kouma nad "ubykacema" :)
Pri rekonstrukci bytu jsem truhlarovi, co delal celou kuchyn, poslala i "decky nakres" pelechu pro psa, ochozu pro kocky + "zazemi".
Sice byl vysledek krapek vyssi, nez jsem ocekavala (mam tudiz pripraven i bezva prebalovaci pultik..., pokud bude jednou treba) nicmene zviratka jsou moc spokejena.
= nakres, sikovnej chlap a je to :).
To vypadá opravdu super. Já právě chci ušetřit co jevíce místa, protože přeci jen složit v bytě dva pelechy aby ničemu nevadili je v celku problém.
A co jeden velepelech? :)
Nebyl to sice původní záměr, ale psiska stejně nikdy jinak nespala :).
Míšinka89

XXX.XXX.90.226
PumaCZ
napsal(a):
A co jeden velepelech? :)
Nebyl to sice původní záměr, ale psiska stejně nikdy jinak nespala :).
To by bylo fajn řešení, ale nejsem si jistá jestli ta naše stará bručounka by s mladým střevem ležela, natož pak spala v jednom pelechu.
napsal(a):
Jé, s tím "mezischodem" je to super nápad. já pořád vymýšlela, jak umístit "schody" nahoru aby tolik nezacláněly a zároveň to bylo bezpečné. Tohle je podstatně lepší řešení.
("Schody" jsem plánovala jako prkno se zarážkami - podobně jako jsou dělané překážky na cvičáku.).
Já bych ještě využila schod jako úložný prostor na různé psí nezbytnosti

Fiona.Praha
napsal(a):
Já bych ještě využila schod jako úložný prostor na různé psí nezbytnosti
Přidávám do nákresu šuplík pod schodem.

Fiona.Praha
napsal(a):
Asi bych nedávala šuplík, udělal bych to jako kostku se zvedacím víkem.
Tedy jestli se bavíme o schodu u fialové palandy.
To mě napadlo nejdřív, ale on ten schod spíš bude jako alternativní pelech pro malou, takže abych to víko nemusela zvedat i s ní. možná dojde i na ten žebřík a hlavně dodám zábradlí nahoru. U mých psů člověk nikdy neví, jaká blbost je napadne.
Jo, myslím tu fialovou palandu.
napsal(a):
To mě napadlo nejdřív, ale on ten schod spíš bude jako alternativní pelech pro malou, takže abych to víko nemusela zvedat i s ní. možná dojde i na ten žebřík a hlavně dodám zábradlí nahoru. U mých psů člověk nikdy neví, jaká blbost je napadne.
Jo, myslím tu fialovou palandu.
V případě, že by mi mohl ležet další pes na schodě, prostě by musel na chvíli dolů, než bych se pohrabala v úložném prostoru.
Myslím, že moje fenky, by mi asistovaly všechny, žádná by nikde neležela, ale načuhovaly by divizny všechny

Fiona.Praha
napsal(a):
V případě, že by mi mohl ležet další pes na schodě, prostě by musel na chvíli dolů, než bych se pohrabala v úložném prostoru.
Myslím, že moje fenky, by mi asistovaly všechny, žádná by nikde neležela, ale načuhovaly by divizny všechny
Tak to moje by načuhovaly jen kdyby šlo o jídlo. Což mi připomíná, že víko by asi muselo být na petlici, jinak si to otevřou a obsah zabaví. Vy mě tu tak nahlodáváte, že nakonec nejspíš to víko udělám, je to jednodušší na výrobu.
PS: foto - proč mě napadlo udělat jim palandu.
napsal(a):
Tak to moje by načuhovaly jen kdyby šlo o jídlo. Což mi připomíná, že víko by asi muselo být na petlici, jinak si to otevřou a obsah zabaví. Vy mě tu tak nahlodáváte, že nakonec nejspíš to víko udělám, je to jednodušší na výrobu.
PS: foto - proč mě napadlo udělat jim palandu.
Holky si vyrobily palandu samy, co?
Nechci nahlodávat, jen tak písemně přemýšlím
U takových "telátek" ale bude muset být pořádně pevná palanda, co?

Fiona.Praha
napsal(a):
Holky si vyrobily palandu samy, co?
Nechci nahlodávat, jen tak písemně přemýšlím
U takových "telátek" ale bude muset být pořádně pevná palanda, co?
Jo, holky jsou šikovný. Pevnost víceméně jako postel pro lidi, pokud bude ze dřeva, tak ty sloupky budu dělat z hranolů 5X10cm, nejspíš. "Telátka" mají jenom 30kg, to se jen tak na fotkách tváří že jsou velký.