Nesedí Essential, které granule vybrat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2016 13:03
jaruha

XXX.XXX.124.124

Dobrý den,

poradíte, jaké vybrat granule?
Fena má po EF Nautcal Living velký odpad, klidně i tři velké hromady denně. Navíc jí jdou dost vidět žebra (jinak je v kondici, páteř vidět nejde, má kolem svaly, zadní nohy a plece má taky hezky osvalené, srst krásná). Je to labrador,4 roky.
Téměř celý život jsem ji krmila masem, ale před měsícem se vyléčila ze salmonelozy a zatím nemám odvahu se k masu vrátit, navíc mám období cestování, ne vždy by bylo kam dát maso ap.
Mám kvůli váze volit nějaké low grain granule? Nebo jen jinou bezobilnou značku, třeba s větším obsahem tuku?
Na mase jsem věděla, že mám prostě přidat tučnější maso, příp. nějakou přílohu. Tady tápu.
Děkuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2016 13:13

Třeba jen nesedí ryby.

Mimochodem spousta výrobců gr. má problémy se salmonelou.

Co tohle

http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/farmina

Vypadá to, že větší psi nějaké to prospěšné obilí fakt potřebují.
Chce to něco obyčejnějšího.

Zajímavé krmivo s amarantem.

http://www.psimafie.cz/granule-pro-dospele-psy/goodstuff-adult-chicken-turkey-dry-14kg/.

5.2.2017 20:28
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Narazila jsem na výstavě psů na krmivo goodstuff, máte někdo zkušenosti?

6.2.2017 08:49

Lorie161 napsal(a):
Narazila jsem na výstavě psů na krmivo goodstuff, máte někdo zkušenosti?

Nevypadají zle

6.2.2017 08:58
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevypadají zle

Právě :-D. Ale vidím tam jen jednu recepturu, to je celkem málo..

6.2.2017 09:00

Lorie161 napsal(a):
Právě :-D. Ale vidím tam jen jednu recepturu, to je celkem málo..

Tak pokud budete střídat s jinými, neměl by být problém

6.2.2017 09:06
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tak pokud budete střídat s jinými, neměl by být problém

No radši bych jednu značku, no ještě popřemýšlím..

6.2.2017 09:09

Lorie161 napsal(a):
No radši bych jednu značku, no ještě popřemýšlím..

Jedna značka je k ničemu, musí být pestrost.

6.2.2017 09:11
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Jedna značka je k ničemu, musí být pestrost.

Hm...No mám trošku strach, střídat více druhů, ale je to k zamyšlení . Každopádně se střídáním počkám až vyroste.
Je možné střídat i obilné a bezobilné, pokud nevadí, nebo je lepší se držet granulím podobné složením..

6.2.2017 09:31

Lorie161 napsal(a):
Hm...No mám trošku strach, střídat více druhů, ale je to k zamyšlení . Každopádně se střídáním počkám až vyroste.
Je možné střídat i obilné a bezobilné, pokud nevadí, nebo je lepší se držet granulím podobné složením..

Je to jedno, záleží, jak mu budou nebo nebudou sedět Zařazujete taky maso a ostatní potraviny?

6.2.2017 09:51
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Je to jedno, záleží, jak mu budou nebo nebudou sedět Zařazujete taky maso a ostatní potraviny?

Jo sem tam dostane večer maso se zeleninou, přes den ovoce a občas ráno jogurt, ale je převážně na granulích..

6.2.2017 09:53

Lorie161 napsal(a):
Jo sem tam dostane večer maso se zeleninou, přes den ovoce a občas ráno jogurt, ale je převážně na granulích..

To je dobře, klidně dávejte častěji smajlík A pak prostě zkuste jinou (stejné kvality) značku

6.2.2017 10:03
Lorie161

XXX.XXX.66.112

To je dobře, klidně dávejte častěji smajlík A pak prostě zkuste jinou (stejné kvality) značku

Já bych klidněji krmila častěji masem, ale mám mrazák narvaný našim masem, převážně vepřovým , přemýšlela jsem o těch hotovkách mražených, ale prostě to nemám kam dát, nemáte s nimi zkušenost?

6.2.2017 10:06

Lorie161 napsal(a):
Já bych klidněji krmila častěji masem, ale mám mrazák narvaný našim masem, převážně vepřovým , přemýšlela jsem o těch hotovkách mražených, ale prostě to nemám kam dát, nemáte s nimi zkušenost?

Myslíte komplety? https://www.masoksezrani.cz/m/katalog/63_barf-mrazene-smesi
Jsou dobre smajlík

6.2.2017 10:20
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Myslíte komplety? https://www.masoksezrani.cz/m/katalog/63_barf-mrazene-smesi
Jsou dobre smajlík

Ano to jsou ony, fakt mě štve, že to nemám kam dát a po jednom to fakt objednávat nemůžu :-D. To je super řešení pro línější lidi jako jsem já..A myslím si, že to ani nevyjde na moc peněz, pokud má člověk psa do 10Kg.

6.2.2017 10:22

Lorie161 napsal(a):
Ano to jsou ony, fakt mě štve, že to nemám kam dát a po jednom to fakt objednávat nemůžu :-D. To je super řešení pro línější lidi jako jsem já..A myslím si, že to ani nevyjde na moc peněz, pokud má člověk psa do 10Kg.

Tak to určitě Tak trochu uvolněte mrazák a objednejte

6.2.2017 10:26
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Tak to určitě Tak trochu uvolněte mrazák a objednejte

Tak to už fakt nejde, i kdybych uvolnila, vejde se tam prd..smajlík. nevíte jaká by byla krmná dávka u psa, teď 6kg, v dospělosti kolem 9-10kg? Počítám, že kolem 170g? Zkusila bych potom, aby alespoň několikrát do týdne měla večer maso..Takže ráno granule a večer barf..

6.2.2017 10:37
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lorie161 napsal(a):

tak ještě mrazák . my máme mrazák 3 šuplíky a je to záhada, pořád přervaný, ted máme v plánu ještě jednu lednici al to manžel musí vystěhovat kumbál který fakt neotevírám, je tam kde co a hrozí že při otevření se vše vysype

6.2.2017 10:43
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Markéta80 napsal(a):
tak ještě mrazák . my máme mrazák 3 šuplíky a je to záhada, pořád přervaný, ted máme v plánu ještě jednu lednici al to manžel musí vystěhovat kumbál který fakt neotevírám, je tam kde co a hrozí že při otevření se vše vysype

Hele jako to je fakt mrazák pro naši potřebu a i tak je prostě narvaný a to moc jídla nemáme, kdybych mohla koupit jeden pro psa a měla ho kam dát, neváhám, ale prostě to nejde, teď jsem vytáhla berana, tak snad si pošmákne .

6.2.2017 10:46
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Lorie161 napsal(a):
Hele jako to je fakt mrazák pro naši potřebu a i tak je prostě narvaný a to moc jídla nemáme, kdybych mohla koupit jeden pro psa a měla ho kam dát, neváhám, ale prostě to nejde, teď jsem vytáhla berana, tak snad si pošmákne .

U nás to samé, a když něco vyndám tak vzhledově furt přervané ale nechápu, před pár lety jsme měli obyčejnou ledničku s jednim šuplíkem a stačilo, ted máme 3 a sotva šuplíky jdou otevřít asi bych měla zpracovávat co je v mrazáku

6.2.2017 10:48

Lorie161 napsal(a):
Tak to už fakt nejde, i kdybych uvolnila, vejde se tam prd..smajlík. nevíte jaká by byla krmná dávka u psa, teď 6kg, v dospělosti kolem 9-10kg? Počítám, že kolem 170g? Zkusila bych potom, aby alespoň několikrát do týdne měla večer maso..Takže ráno granule a večer barf..

Pro štěně je to 4-6% jeho hmotnosti. A u dospěláka 2-3%.

6.2.2017 10:50
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Pro štěně je to 4-6% jeho hmotnosti. A u dospěláka 2-3%.

Ok. díky, je to aktuální hmotnosti jo?

6.2.2017 10:51

Lorie161 napsal(a):
Ok. díky, je to aktuální hmotnosti jo?

Jj.

6.2.2017 10:52
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Jj.

Prosím, jsem blbá, to je dávka na celý den a nebo jedna porce?

6.2.2017 10:57

Lorie161 napsal(a):
Prosím, jsem blbá, to je dávka na celý den a nebo jedna porce?

Je to denní dávka. Kolik Vám vyšlo, něco přes 20dkg?

6.2.2017 11:01
Lorie161

XXX.XXX.66.112

Je to denní dávka. Kolik Vám vyšlo, něco přes 20dkg?

Jo jo něco kolem 200g.

6.2.2017 13:32

Lorie161 napsal(a):
Jo jo něco kolem 200g.

20dkg se dá koupit po cestě z práce u řezníka přece.

6.2.2017 16:24
Lorie161

XXX.XXX.66.112

20dkg se dá koupit po cestě z práce u řezníka přece.

No to asi dá, ale řeznictví tu nemám, do práce nechodím, takže každý den jezdit někam pro maso se mi doopravdy nechce, jako ono nejde o to sehnat maso, ale to skladování prostě není a každý den to maso prostě neseženu, po kilech ano, ale po tak malých kusech ne. Je to škoda, chlap je kuchař, takže k masu se dostane, naši mají slepice, husy, prasata...Takže maso by bylo

Přidejte reakci

Přidat smajlík