Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2016 12:02
martina16

XXX.XXX.209.249

Dobrý den, potřebuju radu fena dostala norbrook na bolest 50mg - půlku tabletky ráno a půlku večer. Ráno jí normálně dostala a druhou jsem vrátila do plata a omylem jsem ho nechala na parapetu...odešla jsem něco dodělat a přišla jsem a platíčko na zemi a půlka tabletky nikde... Co se jí může stát? fena váží 26kg... Druhý problém je, že u toho byla i březí fena (22kg), která má v pondělí 8.8 termín.. Nevím, která to sežrala, ale myslím, že ta co je dostala, protože furt šouní a sežere každej drobek...Prosím neukamenujte mě, že jsem to vůbec dovolila aby se to stalo. Vím, že jsem udělala chybu...
Děkuji moc

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2016 13:08

martina16 napsal(a):
Dobrý den, potřebuju radu fena dostala norbrook na bolest 50mg - půlku tabletky ráno a půlku večer. Ráno jí normálně dostala a druhou jsem vrátila do plata a omylem jsem ho nechala na parapetu...odešla jsem něco dodělat a přišla jsem a platíčko na zemi a půlka tabletky nikde... Co se jí může stát? fena váží 26kg... Druhý problém je, že u toho byla i březí fena (22kg), která má v pondělí 8.8 termín.. Nevím, která to sežrala, ale myslím, že ta co je dostala, protože furt šouní a sežere každej drobek...Prosím neukamenujte mě, že jsem to vůbec dovolila aby se to stalo. Vím, že jsem udělala chybu...
Děkuji moc

Nestane se vůbec nic. dávkování karprofenu je 2-4 mg/kg, při dávkování jedna padesátka na den jste na nižší hranici, prostě takový pes by mohl sežrat i dvojnásobek a pořád by byl v doporučeném dávkování.

5.8.2016 13:28
martina16

XXX.XXX.209.249

Děkuju moc, strašně jsem se lekla..A ani té březí kdyby náhodou ?

5.8.2016 13:57

martina16 napsal(a):
Děkuju moc, strašně jsem se lekla..A ani té březí kdyby náhodou ?

Je prokázáno, že použití nesteroidů ve třetím trimestru může způsobit předčasný porod, potrat, poškození srdce nebo ledvin plodu.

ale přímo karprofen u březích fen (radši) nikdo netestoval.

a i kdyby, tak co s tím? musíte prostě doufat, že to bude v pohodě.

a kdyby ne, tak jste to aspoň otestovala vy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík