ketlin
napsal(a):
Nevím, jak budou staří...Má fenka má 5 let :) Jedná se o seznámení se psem např. na vycházce...Není rváč, ale taky není splachovací, když se někdo zazubí :) A tak ji vždy posadím a nechám druhého přiblížit..
Vždy bude záležet na dané situaci. Musíte to prostě vyhodnotit dle sebe.
Na volno se psi seznamují daleko lépe, to je i můj případ, ale denně se potkávám a vídávám vodítkové psy a ti se seznamují skrze šňury od flexin.
ketlin
napsal(a):
Díky :) Chci ji mít na dosah, už kvůli tomu co jsem o ní psala..Možná to moc řeším :).
Řekla bych, že nejlepší je to s náhubky a navolno . Já to mám třeba tak, že se asi i trochu bojím při seznamování a tak pokud mám psa na vodítku a bez náhubku, tak to na něho přenesu. Pokud má náhubek tak jsem v klidu a on taky No, teda relativně v klidu (s fenami) on po špatné zkušenosti nejdřív pouští hrůzu i na fenu, pak když si ji pořádně očuchá, tak se hodí do pohody a začne vyzývat ke hře
ketlin
napsal(a):
Díky :) Chci ji mít na dosah, už kvůli tomu co jsem o ní psala..Možná to moc řeším :).
No tak jestli není vítací a na volno to zvládá a poslouchá, tak proč ne i volně. Když uvidíte, že protějšek bere psa k sobě a "utahuje" mu vodítko, tak to asi bude pes, který nerad. Takže budete muset svou stáhnout. A tak dále. Jinak si myslím, že na volno se pes dokáže velmi rychle rozhodnout, jestli to sedí a nebo ne. Stačí zavrčení, štěknutí na dálku a nepůjde se seznámit, nebo min. zpozorní. Hodně moc psů si to rozmyslí přijít. Mám to denně.
Aliens_II
napsal(a):
No tak jestli není vítací a na volno to zvládá a poslouchá, tak proč ne i volně. Když uvidíte, že protějšek bere psa k sobě a "utahuje" mu vodítko, tak to asi bude pes, který nerad. Takže budete muset svou stáhnout. A tak dále. Jinak si myslím, že na volno se pes dokáže velmi rychle rozhodnout, jestli to sedí a nebo ne. Stačí zavrčení, štěknutí na dálku a nepůjde se seznámit, nebo min. zpozorní. Hodně moc psů si to rozmyslí přijít. Mám to denně.
Já když už vidím cizího psa, volám ji k sobě...Ale teď jedeme na LVT a tam bude jako každý rok dost psů...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak můžeme nechat seznámit psy, když toho druhého neznáme ? Proto se seznamují.
Stroje to nejsou. Vycházka na vodítku a na neutrálním území. Pak se uvidí. Mezi hromadou psů už vůbec nepustím. Co vím co mají v hlavě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jak můžeme nechat seznámit psy, když toho druhého neznáme ? Proto se seznamují.
Stroje to nejsou. Vycházka na vodítku a na neutrálním území. Pak se uvidí. Mezi hromadou psů už vůbec nepustím. Co vím co mají v hlavě.
Já řeším spíš, když potkáme psa na známém území a nečekaně :).
ketlin
napsal(a):
Já když už vidím cizího psa, volám ji k sobě...Ale teď jedeme na LVT a tam bude jako každý rok dost psů...
No dyť jo. To je přece dobře.
Taky dost extrémně funguje, když si ti lidé povídají a zakecají si. Ti psy jsou klidnější a lépe se seznamují. Osobně odzkoušeno a funguje to perfektně. Více klidu člověka, přidává více klidu psu.