Prosim je mozne, ze pes z duvodu zanetu vic pije? Konkretne ma zanet analni zlazky, ted jsem dojeka z veteriny. Ale zapomnela jsem se zeptat, jestli ten zanet mohl zapricinit to, ze cely tyden vic pije.. bohuzel fena je akcni, tak nedala vubec znat, ze ji neco je, takze uz mela zanet rozjetej.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nexxi
napsal(a):
Prosim je mozne, ze pes z duvodu zanetu vic pije? Konkretne ma zanet analni zlazky, ted jsem dojeka z veteriny. Ale zapomnela jsem se zeptat, jestli ten zanet mohl zapricinit to, ze cely tyden vic pije.. bohuzel fena je akcni, tak nedala vubec znat, ze ji neco je, takze uz mela zanet rozjetej.
No... jediný stav, který zapříčiňuje zvýšené pití a močení, který souvisí se zánětem, je toxémie způsobená e.coli. aby pes ztratil schopnost koncentrovat moč, musí mít v krvi toxiny produkované tou bakterií. proto dělá pyometra žízeň.
ale z anální žlázky to zvíře otravu krve mít asi nebude. to ne, to bude něco jiného.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
No... jediný stav, který zapříčiňuje zvýšené pití a močení, který souvisí se zánětem, je toxémie způsobená e.coli. aby pes ztratil schopnost koncentrovat moč, musí mít v krvi toxiny produkované tou bakterií. proto dělá pyometra žízeň.
ale z anální žlázky to zvíře otravu krve mít asi nebude. to ne, to bude něco jiného.
Tak ono to muze byt asi i teplem. Jen me to tak napadlo.. jinak fena na tom neni nijak zle, ma to vycistene a v utery jede na kontrolu. Kdyby za sebou doma nenechavala hnedocervene smrdici flicky na dece, tak by si bohuzel clovek niceho nevsiml. Radi porad jak cerna ruka
Děkuji za reakce. budu ji sledovat. tento měsíc jedeme ještě dvakrát na veterinu, tak bude možnost to probrat. počkám, jestli nebude zlepšení teď po tom ochlazení, neb máme doma docela teplo. jestli ne, nechám ji prohlídnout. ale zatím mi přijde, že je to dneska lepší..protože se mi většinou vracela z procházky s vyplaženým jazykem - poslední týden.. a dneska už nic.. tak uvidíme ;).