Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2016 17:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Oblékáte své psí miláčky?

Mám známou, jsem z ní trošku vedle, má fenku místo dítěte, obléká ji do různých oblečků. Má jarní, letní, podzimní i zimní oblečky a bundičky, k tomu barevně sladěné mašličky a tašky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2016 17:21

Fiona.Praha napsal(a):

Mám známou, jsem z ní trošku vedle, má fenku místo dítěte, obléká ji do různých oblečků. Má jarní, letní, podzimní i zimní oblečky a bundičky, k tomu barevně sladěné mašličky a tašky.

neoblékám, jen starého nemocného jsme oblékala ve velkém mrazu nebo velkém dešti, měl nemocné ledviny a páteř, tak tu poslední zimu nosil dečku.

6.8.2016 17:31
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
neoblékám, jen starého nemocného jsme oblékala ve velkém mrazu nebo velkém dešti, měl nemocné ledviny a páteř, tak tu poslední zimu nosil dečku.

Já taky oblékala starou, nemocnou, zmrzlou do svetru nebo do takového přehozu.

Ale prodávají se i pyžamka a župánky

6.8.2016 17:46

Neoblékám... ...což u mých psů asi není překvapení...to by se nám to pěkně prodražilo
Na chrta jsem měla takovou "pláštěnku" nebo jak to říct "dečku" na záda, neměl žádnou podsadu ani tukovou vrstvu a třeba takový listopadový ledový deštík není nic moc, takže než riskovat, že bude chabrus na záda, tak mi to přijde lepší, ale spát už chodil bez pyžama...
Jinak oblékání psů (pokud se nejedná o jasně funkční záležitost se mi nelíbí a otvírá se mi kudla v kapse...

6.8.2016 18:12
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Já mam na naší mikinu, svetr, nepromokavou kombinézu a pláštěnku. ale mikinu nosila až fakt když bylo -5 a víc a pláštěnku ještě neměla, nechávam fakt do lijáku. pár mašlí má ale víc mě pro ní vyhovuje barevná gumička a sponka . letos uviidm jestli jí nebudu muset kupovat větší mikinu, měla vel xs tak možná bude potřeba vel s jinak by měla mít vše na hodně let možná na celý život . ale oblíkam fakt až do mrazu tak je celkem otužilá ale do sněhu jí mikinu dávam neni tak obalená sněhem. Ještě chci koupit kšíry ale vše je jí větší a nechci oblékat přes hlavu, to bych jí přečesávala 4x denně . Víc toho nemá, a oblečky nosila když to sečtu max 1 dní v zimě. To v okolí tady oblékají jorky sotva zafouká větřík . když jsme měli psy s podsadou tak obleček nebyl potřeba

6.8.2016 18:15
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
Já mam na naší mikinu, svetr, nepromokavou kombinézu a pláštěnku. ale mikinu nosila až fakt když bylo -5 a víc a pláštěnku ještě neměla, nechávam fakt do lijáku. pár mašlí má ale víc mě pro ní vyhovuje barevná gumička a sponka . letos uviidm jestli jí nebudu muset kupovat větší mikinu, měla vel xs tak možná bude potřeba vel s jinak by měla mít vše na hodně let možná na celý život . ale oblíkam fakt až do mrazu tak je celkem otužilá ale do sněhu jí mikinu dávam neni tak obalená sněhem. Ještě chci koupit kšíry ale vše je jí větší a nechci oblékat přes hlavu, to bych jí přečesávala 4x denně . Víc toho nemá, a oblečky nosila když to sečtu max 1 dní v zimě. To v okolí tady oblékají jorky sotva zafouká větřík . když jsme měli psy s podsadou tak obleček nebyl potřeba

U yorků je běžné, že se oblékají. I když nechápu proč. Ale vidět v zimě v Praze "nahého" yorka je téměř nemožné

6.8.2016 19:05
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):
U yorků je běžné, že se oblékají. I když nechápu proč. Ale vidět v zimě v Praze "nahého" yorka je téměř nemožné

Právě proto že nemá podsadu. já to vidim u naší že stačí trošku vody a hned je promočená, když jsme měli čivavu, kavalíra tak ok. naopak když vidim že jorka obléknou sotva zafouká vítr tak je to špatně . naše je lednová a i v tom březnu jsme jí neoblékala, až pak asi v únoru kdy to šlo dost pod 0 a stačila jen ta mikina. Já už se těšim na podzim až domů bude nosit listy a větvičky . loni v říjnu žádná zima a paní s 4kg jorkem a prý proč jí neobleču jaká jí musí být zima, nevypadala že by se třásla. ona moc ráda oblečky nemá ale mikina jí moc nevadila, jenže jak jí to vždy rozcuchalo takže jsme česala min 4x denně . letos zase až do mrazu, na nule to bylo ještě ok. u nás nikdy moc sněhu neni, na horách by si mikiny asi užila déle ale je celkem otužilá

6.8.2016 19:56

Markéta80 napsal(a):

No jak říkám, když to má praktické opodstatnění...proč ne, ale oblékat psy plánovitě, aby měli prostě něco na sobě?...mi prostě přijde divný, i když je to možná jen subjektivní pohled člověka, co má jen velký pesany...

Aktevi

6.8.2016 20:16
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Samozrejme ak je zima, tak moju paradnicu obliekam. Ale saty nam strikuje mamina.

6.8.2016 20:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aktevi napsal(a):
Samozrejme ak je zima, tak moju paradnicu obliekam. Ale saty nam strikuje mamina.

Kolik váží?
Ta má teda zásobu.

6.8.2016 20:29

Neoblékám a nesnáším to - výjimka jsou nemocní a staří pejsci, nebo ti co opravdu nemají podsadu v zimě apod. Já mám pro psa akorát pláštěnku, ale nakonec ji stejně nenosí. Koupila jsem ji když chodíme na procházky v dešti aby nebyl promočený, ale je z ní nešťastný takže radši ho pak 20min suším. Stejně i s pláštěnkou měl durch špinavé břicho, hlavu, krk, ocas i nohy. Nevím jestli to těm malým pejskům nevadí nebo je to majitelům jedno jak se cítí - hlavně teda ty nesmysly které potřeba nejsou. Můj labík byl nešťastný a celý nesvůj i z ponožky co jsem mu dávala na venčení když měl zraněnou tlapku - doma měl jen obvaz a na ven jsem na to navlékala dětskou ponožku.

Třeba kamarádka má pro svého ridgebacka zimní bundu, krásnou a moc mu sluší. U něho mně to divné nepřijde, nemá podsadu a ještě africké plemeno, ten se třese zimou když je +5st.

Aktevi

6.8.2016 21:02
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Fiona.Praha napsal(a):
Kolik váží?
Ta má teda zásobu.

Pre Fionku : paradnica ma cca 2,5 kg a ma 14 rokov. No akonahle zafuka studeny vietor trasie sa od zimy.

Aktevi

6.8.2016 21:04
Aktevi

XXX.XXX.243.228

Este doplnim ze v jej veku sa bojim aby uz neprechladla a maminka je dochodkyna, tak si aspon uzitocne vyplna volny cas.

6.8.2016 21:21
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Aktevi napsal(a):
Pre Fionku : paradnica ma cca 2,5 kg a ma 14 rokov. No akonahle zafuka studeny vietor trasie sa od zimy.

No jo, je to už babička a ještě je takhle maličká. Ta se musí oblékat, to je jasné.

6.8.2016 22:02

Oblékám, ale ne zbytečně. Když leje, dám pláštěnku (při mrholení maže bez, nebudeme to přehánět), protože nesnáší vodu, pod +5 nad různě teplou bundu nebo triko, když se jde na delší dobu. Je to nahaté zmrzlo a jinak bych ho nevyvenčila. Ale je pravda, že šatník a pod. má celkem obsáhlý, mám sladěné oblečení s postroji i s pamlskovníky.

6.8.2016 22:26
Terven

XXX.XXX.160.10

Fiona.Praha napsal(a):

Taky jsem to nechápala. Jenže to jsem měla psa, co má funkční srst s podsadou, hodinu mohla být na dešti a až na kůži nepromokla.
Teď mám psa, co má typ srsti jako jork a už to celkem chápu. Stačí pár minut na dešti a je promočená na kůži, klepe se. Srst je sice elegantní, ale do nepřízně počasí nepraktická.
Já jsem přítel vycházek za každého počasí, takže aspoň pláštěnku zřejmě pořídím.
Jo a ještě - nízký a chlupatý pes musí v podzimní plískanici po každém vyvenčení do vany- tak tady to taky chápu, no.
Jinak samozřejmě vídám psy oblečené naprosto nesmyslně a zbytečně, je to stejné jako s koňmi - zadekovaných jich jsou mraky, těch, co deku skutečně potřebujou, je minimum.

7.8.2016 10:49
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Terven napsal(a):
Taky jsem to nechápala. Jenže to jsem měla psa, co má funkční srst s podsadou, hodinu mohla být na dešti a až na kůži nepromokla.
Teď mám psa, co má typ srsti jako jork a už to celkem chápu. Stačí pár minut na dešti a je promočená na kůži, klepe se. Srst je sice elegantní, ale do nepřízně počasí nepraktická.
Já jsem přítel vycházek za každého počasí, takže aspoň pláštěnku zřejmě pořídím.
Jo a ještě - nízký a chlupatý pes musí v podzimní plískanici po každém vyvenčení do vany- tak tady to taky chápu, no.
Jinak samozřejmě vídám psy oblečené naprosto nesmyslně a zbytečně, je to stejné jako s koňmi - zadekovaných jich jsou mraky, těch, co deku skutečně potřebujou, je minimum.

Neodsuzuji oblékání psů do funkčních oblečků.

Měla jsem starou nemocnou fenku, chodila ve svetru, protože jí byla pořád zima.
V některých případech je to nutné a rozhodně lepší než pak léčit nemocného psa.

A také chápu oblečení pro naháče.
V zimě jim je asi zima, na jaře a podzim je asi ofoukne raz dva a v létě se prý můžou spálit a musí se mazat krémem.

7.8.2016 12:25
ainu

XXX.XXX.200.132

Oblékala jsem starého pejska, který neměl podsadu, v zimě, jinak ne. Kromě toho jsem pořídila psům pláštěnky, kvůli venčení v dešti na delší dobu (funkční materiál, reflexní). Jinak mi připadne zbytečné oblékat psy, pokud to nevyžaduje plemeno a k tomu navíc počasí...

7.8.2016 17:30
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Já myslela odrostlé štěně , naše má bez pár gr 2kg.

7.8.2016 17:39
Markéta80

XXX.XXX.176.2

No jak říkám, když to má praktické opodstatnění...proč ne, ale oblékat psy plánovitě, aby měli prostě něco na sobě?...mi prostě přijde divný, i když je to možná jen subjektivní pohled člověka, co má jen velký pesany...

Mě taky a vidim to že oblékají kdykoliv. Já naopak nechci aby jen zafoukal vítr a byla nemocná. Já původně ani nic kupovat nechěla jenže loni v létě jsme byly venku a najednou začalo pršet a do 5ti minut promočená a ač bylo horko tak se doma třásla víc jak hodinu i když už dávno byla suchá tak jsme něco pořídila s tim že fakt hodně do mrazu, na nule je to ještě ok . někomu se to prostě líbí nebo má psa místo dítěte. zase chovatelka má feny balíčkované takže oblečky nosí celý rok z praktického důvodu, já miluju dlouhou srst a kdyby naše byla zabalíčkovaná tak bych si dl srsti moc neužila , ale já nebalíčkuji jen teda na podzim to bylo peklo, jsm eve městě a stačilo pár listí a už stála na místě než to z ní sundam a takhle se venčila, pár metrů běžela pak stála a já sundavala a i domů donesla bordel co se na ní nachytal . naopak zima byla fajn, sníh se jí docela líbil a když měla mikinu tak alespon i ve tmě byla vidět . jak je malinká tak jen z jednoho eshopu jí oblečky fakt sedí hezky, pláštěnku paní ještě upravovala, jen mě psala mail jestli ty rozměry jsou opravdu reálné že jí to přijde strašně malinké . Gumičky a sponky zase mít musí, mašličky moc nedávam ty jí tam tak super nedrží ale culík prostě mít musí, to by chudák neviděla na cestu

7.8.2016 18:21

Já beru oblékání jak už sem psala pro staré, nemocné psy případně pro nějaké ty minipejsky bez podsady když je velká zima, to znamená třeba minus pět a méně smajlík letos sem se na to opravdu nějak zaměřila a bylo to hrozné pro mě už vedro, mí psi plavou celoročně i v mrazu, a bylo deset nad nulou, sucho a já potkávala psy navlečené ve svetrech a kombinézách, chudáci, bylo mě jich líto. A ještě k tomu oblečení, když už musí být tak nějaké funkční, nenápadné a ne dělat ze psů opice.

7.8.2016 18:31

No jsou i také, které doma navléknou čivavu do "značkových hadrů", vezmou do ruky, naložej do auta, odvezou do kavárny, kde s podobně "postiženou" kamarádkou, také s perfektně oháknutou čivavou řeší poslední psí módu...na krku samozřejmě obojek "Swarovski" sladěný s tím oblečkem...tohle mě prudí, kdyby se alespoň s těma čivavama šli projít, ale to by se mohly zašpinit...no tak snad je mají alespoň rády a nepoužívají pesana jen jako módní doplněk...

Moje kamarádka koupila svojí beardedce botičky, bydlej na sídlišti a v zimě, když se posypávaj chodníky měli problémy s pacinama...když je navlékli, tak pesan udělal štronzo a ani se nehnul...no botičky letěli do skříně a ona dál maže packy, když jdou ven a následně omývá a maže když přijdou domů...

7.8.2016 20:23
LájošM

XXX.XXX.14.251

Běžně neoblékám.
Výjimka je jork, pokud jsou velké mrazy a je zrovna po stříhání.
A taky jsem uvažoval o pláštěnce pro dlouhosrsťáky, pro případ procházky ve velkém dešti, protože pak opravdu hodně dlouho schnou. V létě to jde, ale když už je studený podzim...

8.8.2016 01:14
kozlík2

XXX.XXX.114.183

Fiona.Praha napsal(a):

Já našemu psovi pouze v zimě vestu, on se jinak klepe, ale známá má naháče které oblíká. Když její dceři bylo 17 vezl jí kamarád v autě, vybourali se, a ona zemřela. Od té doby zachraňuje všechna postižená zvířata. Má tři "plešaté, psy (naháče). Má pro ně celou skříň oblečení, taky je má za děti. Dává jim na noc pižámka, a ráno je zase převlíkne do něčeho jiného, nosí i botičky.

8.8.2016 04:25

kozlík2 napsal(a):
Já našemu psovi pouze v zimě vestu, on se jinak klepe, ale známá má naháče které oblíká. Když její dceři bylo 17 vezl jí kamarád v autě, vybourali se, a ona zemřela. Od té doby zachraňuje všechna postižená zvířata. Má tři "plešaté, psy (naháče). Má pro ně celou skříň oblečení, taky je má za děti. Dává jim na noc pižámka, a ráno je zase převlíkne do něčeho jiného, nosí i botičky.

Ježíš, to že jí umřela dcera je hrozný, to že zachranuje zvířata je chvályhodný, ale chtělo by to zaměřit se jinam než jim dávat pyžama,.

8.8.2016 09:06
Barbora2

XXX.XXX.241.203

Jo, občas i doma. Jedna čivava má 3kg a hustou srst, ta je v cajku. Ale druhý má 2,15, žádný tuk a nemá hustý kožich. Takže jsme to tak různě testovali. Má 2 silné vesty na zimu do sněhu (pořád peru), pár svetříků když je tepleji a měl i super mikinu, z té už vyrostl. Taky pro něj mám z USA několik triček, které mu klidně dám doma, protože jsem teplokrevná a netopím, ale on když leží tak se třepe zimou.

Ale já jsem cvok, na procházky, když někam jedeme autem, tak má každý svoje polstrované reflexní kšíry. Vlastní pás, vlastní pelíšek v autě. U mě se už nikdo ničemu nediví.

8.8.2016 20:45

Já vždycky považovala oblékání psů za zbytečnost. Tak nanejvýš u málo osrstěných pidipsů a naháčů. Měla jsem křížence 7kg, hladkosrstý bez podstady, i v zimě v mínus dvaceti jsme chodili na několikahodinové procházky, tak jsem to brala jako "důkaz", jak je to oblékání zbytečné.
No, tak samozřejmě zákon schválnosti funguje 100%, teď mám 15kg psa, kterého musím oblékat i v létě (to je v Mexiku většina roku). Stačí aby se namočila a klepe se jak osika. U nás není moc kde se koupat, ale když jsme jí vzali do psího parku tak po pěti minutách u koupaliště drkotala zubama, a i když jsme se hned šli proběhnout a dala jsem jí triko, tak mi pěkně nastydla. A nebyla zima, cca 25°C a polojasno, voda měla tak 20°C. A k tomu asi budu vybírat i botičky, protože už několikrát si obrousila drápky do krve, když jsme šli běhat po tvrdém povrchu.
Ale jinak taky ladíme barvy. Každý pes jinak barevné vodítko, obojky, batohy, postroje. Dokonce jsem si upletla i "převáděcí" vodítko na chození po městě, a i ten náhubek jsem koupila tak z 60% aby byly zvyklé kdybysme je vzali do civilizované části světa (např. ČR), zbylých 40% na strašení lidí, protože potkat psa s kovovým náhubkem je tu rarita a všichni si myslí, že takový pes je nutně hodně agresivní.

8.8.2016 20:50
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Já vždycky považovala oblékání psů za zbytečnost. Tak nanejvýš u málo osrstěných pidipsů a naháčů. Měla jsem křížence 7kg, hladkosrstý bez podstady, i v zimě v mínus dvaceti jsme chodili na několikahodinové procházky, tak jsem to brala jako "důkaz", jak je to oblékání zbytečné.
No, tak samozřejmě zákon schválnosti funguje 100%, teď mám 15kg psa, kterého musím oblékat i v létě (to je v Mexiku většina roku). Stačí aby se namočila a klepe se jak osika. U nás není moc kde se koupat, ale když jsme jí vzali do psího parku tak po pěti minutách u koupaliště drkotala zubama, a i když jsme se hned šli proběhnout a dala jsem jí triko, tak mi pěkně nastydla. A nebyla zima, cca 25°C a polojasno, voda měla tak 20°C. A k tomu asi budu vybírat i botičky, protože už několikrát si obrousila drápky do krve, když jsme šli běhat po tvrdém povrchu.
Ale jinak taky ladíme barvy. Každý pes jinak barevné vodítko, obojky, batohy, postroje. Dokonce jsem si upletla i "převáděcí" vodítko na chození po městě, a i ten náhubek jsem koupila tak z 60% aby byly zvyklé kdybysme je vzali do civilizované části světa (např. ČR), zbylých 40% na strašení lidí, protože potkat psa s kovovým náhubkem je tu rarita a všichni si myslí, že takový pes je nutně hodně agresivní.

Koukla jsem do profilu - které zvíře musí chodit oblečené?

8.8.2016 21:43

Fiona.Praha napsal(a):
Koukla jsem do profilu - které zvíře musí chodit oblečené?

Tori Rose - ta malá hnědobílá flekatá. Má hodně řídkou krátkou srst, zespod vpodstatě holá.

8.8.2016 23:39
kozlík2

XXX.XXX.114.183

To ona takhle obléka pouze ty psy. Jednoho z nich zachránila, narodil se jako slepý a hluchý, je celý takový skřivený. Zachraňuje kočky sražené u selnice, bez noh slepé... Koček má snad 20 :).

oblecemepsa

1.10.2017 21:52
oblecemepsa

XXX.XXX.247.75

Dobrý den dámy, slečny, pánové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík