Apoquel - lék proti svědění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2016 18:27
ossa.b

XXX.XXX.213.19

Veterinář pro našeho osmiměsíčního AB předepsal a prodal lék Apoquel jako zázračnou novinku proti alergickému svědění (16 tablet za 500.-Kč), ovšem bez příbalového letáku a upozornění na nežádoucí reakce.

Je pravda, že štěně se hned po první tabletě drbat přestalo, ale současně začalo být apatické, po druhé tabletě odmítalo přijímat potravu a když, tak z něj okamžitě vyšla v podobě šíleného průjmu. Předtím byla stolice v pořádku, pejsek jedl jako Otesánek a byl čilý.

Když jsme si sehnali příbalový leták, zjistili jsme, že přípravek jednak nesmí být podáván psům mladším než rok a jednak užívání s sebou nese řadu nežádoucích reakcí. Nezpochybňujeme, že lék svědění tlumí, ale následná rizika tento efekt u našeho psa převýšila. Podávat ho štěněti nadále máme za nezodpovědné, zbylé tablety tedy panu doktorovi vrátíme a rozloučíme se s ním.

Naší zkušeností chceme upozornit chovatele, kteří Apoquel shánějí, aby jeho podávání nejdříve podrobně konzultovali se seriózním veterinářem, případně akceptovali jinou léčbu s minimem nežádoucích účinků.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.8.2016 18:44

Než něco psovi dám, hledám, ptám se. Šampon jsem zahodila, některé tablety na odčervení také, po pohledu na + a -.

Nevhodné pro psy do 1 roku - hned první odkaz.

http://www.2ndchance.info/Apoquel.htm

Otázka je - co má horší, lepší vedl. účinky. Co když je to jediné co pomáhá.

6.8.2016 18:53
noemi

XXX.XXX.64.236

Nám byl doporučeno veterinářkou.
Bohužel vzhledem k ceně jsme ještě nepořídili.

Hledat příbalový leták, když je u nás lék normálně neprodejný mě nenapadlo - po přečtení těchto informací jsem začala být krapet pesimistická.
http://www.uskvbl.cz/attachments/spc/0910f7c78024e66a.pdf

Fenka bere už několik let 4 mg Medrolu, vedlejší účinky jsou samozřejmě závažné.
Ovšem nejsem si jistá, zda jí chci přivodit problémy, které by ji zřejmě při podávání Apoquelu mohly postihnout.

Jak silný lék máte?

6.8.2016 19:06
ossa.b

XXX.XXX.213.19

Dostali jsme Apoquel 5,4, měli jsme dávat první 3 dny 2x2 tbl.denně. Naštěstí jsme dávku snížili na polovinu, přesto hned druhý den průšvih. U dospělého psa by možná nebyl. V našem případě se ale jedná o štěně, které podle příbalového letáku tento lék užívat nemá, stejně jako ho nemají užívat dospělí psi pod 3 kg tělesné váhy. Po této zkušenosti už zvířeti nedáme žádný lék bez prostudování letáku (vygooglit) nebo aspoň bez podrobných informací o možných potížích od veterináře, který má s lékem prokazatelnou vlastní zkušenost.

6.8.2016 19:14
ossa.b

XXX.XXX.213.19

Máte pravdu, ovšem neměl by to v prvé řadě vědět veterinář, který lék předepisuje a prodává? My zvířecí doktoři nejsme a věřili jsme odborníkovi. Zdůrazňuji, že jsme dostali platíčka, ne celé balení v krabičce, tudíž bez letáku. Ten jsme vygooglili, až mělo štěně dvě dávky v sobě.

6.8.2016 19:18

ossa.b napsal(a):
Máte pravdu, ovšem neměl by to v prvé řadě vědět veterinář, který lék předepisuje a prodává? My zvířecí doktoři nejsme a věřili jsme odborníkovi. Zdůrazňuji, že jsme dostali platíčka, ne celé balení v krabičce, tudíž bez letáku. Ten jsme vygooglili, až mělo štěně dvě dávky v sobě.

Samozřejmě chyba ne Vaše.
Už toho odborníka někdo poslal k zubaři ? Protože tohle je fakt na pěst.

6.8.2016 20:04
ossa.b

XXX.XXX.213.19

Netuším, ale věřím, že si to s ním náš buldok jednou, pokud se s ním ještě někdy potká, vyřídí sám. Náš veterinář byl na dovolené, hledali jsme tedy okamžitou pomoc "u kolegy". Bohužel výběr byl špatný. Teď štěně spravujeme aspoň od průjmů rýžovými odvary a čekáme na návrat našeho osvědčeného doktora.

7.8.2016 13:58
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jako jo, na druhou stranu.. další volba je Prednison.. a jestli si myslíte, že je bez vedlejších účinků.. tak bohužel.. mám na něm už druhého psa, bohužel je třeba si uvědomit, že sice ok léky sou svinstvo, hlavně tyto.. ale na druhou stranu, kde je kvalita života psa, kterej jen vymejšlí, jak se podrbat a na jinou věc nemyslí..

7.8.2016 15:21
sisi58

XXX.XXX.191.1

A důvod drbání vám veterinář řekl?
Když se nevyzná v používání léků, třeba určil i špatně důvod škrábání a váš pejsek může mít něco dobře léčitelného léky, bez velkých vedlejších účinků.
Asi bych zatím krmila něčím lehčím, dietním a až se vrátí váš vet, konzultujte s ním.

7.8.2016 17:16
ossa.b

XXX.XXX.213.133

Souhlasím, proto ho zodpovědný vet většinou dává jen přechodně a v co nejnižších dávkách. U Apoquelu jsem netvrdila, že není lepší nebo že nezabírá. Ovšeme je určen pouze pro dospělé psy. Proto jsem varovala před podáváním štěňatům a před veterináři, kteří vám ho prodají bez ohledu na věk pejska a na následné potíže. Nám se to nevyplatilo, štěně dva dny v podstatě dc čtvrt hodiny průjmovalo doslova vodu, dostalo teplotu, leželo jako placka bez zájmu o cokoliv. To všechno po pouhých 3 tabletách. Vysadili jsme, nasadili rýžovou dietu, dnes už je štěně výrazně lepší. Takže nic proti léku samotnému, ale ve správném věku a správných dávkách.

7.8.2016 17:36
ossa.b

XXX.XXX.213.133

Důvod drbání jsme uvedli my - susp. alergie. Před měsícem bojoval se sršněm. Následně k otekl od krku ke hrudi, udělaly se mu hnisavé boláky a drbal se. Ihned na veterinu, štěně řádně zaléčeno injekcí 50 ml Colvason, antibiotiky, a zklidněno užíváním 4 tbl Prednisonu rozdělených do 7 dnů a oplachováním Biodexinem. Při kontrole jsme byli upozorněni, že alergická reakce se může opakovat, proto hned při prvních příznacích opět navštívit veterinu. Bohužel v mezičase náš lékař odjel na dovolenou, vybavil nás ale písemnou anamnézou pro případ, že bychom v době jeho nepřítomnosti museli na ošetření jinam. Stalo se, anamnézu si náhradní vet přečetl a dopadli jsme, jak jsme dopadli.

7.8.2016 18:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

ossa.b napsal(a):
Důvod drbání jsme uvedli my - susp. alergie. Před měsícem bojoval se sršněm. Následně k otekl od krku ke hrudi, udělaly se mu hnisavé boláky a drbal se. Ihned na veterinu, štěně řádně zaléčeno injekcí 50 ml Colvason, antibiotiky, a zklidněno užíváním 4 tbl Prednisonu rozdělených do 7 dnů a oplachováním Biodexinem. Při kontrole jsme byli upozorněni, že alergická reakce se může opakovat, proto hned při prvních příznacích opět navštívit veterinu. Bohužel v mezičase náš lékař odjel na dovolenou, vybavil nás ale písemnou anamnézou pro případ, že bychom v době jeho nepřítomnosti museli na ošetření jinam. Stalo se, anamnézu si náhradní vet přečetl a dopadli jsme, jak jsme dopadli.

Ano, psala jste alergické svědění. Jen ten sršeň tam chyběl
Alergií je vícero, ale o to tu nešlo.
Je škoda, že už i lékaři mají svou práci jako výdělečnou činnost, nikoli jako poslání.
Samozřejmě ne všichni, bohužel to nemají napsané na jmenovce, z které skupiny jsou.

15.8.2016 22:06
noemi

XXX.XXX.64.236

ossa.b
Psala jsem Vám SZ.

29.9.2016 23:59
dom.mops

XXX.XXX.213.99

Apoquel je mnohem lepsi nez Medrol - ten pouzivam v nejvetsi nouzi a to pouze kratkodobe, kvuli jeho slozeni. Bohuzel Apoquel je tady v CR predrazeny, jeste nez prisel na cesky trh tak jsem jej objednavala z Anglie 50tb 5,4mg okolo ctyriceti liber. Dnes jsem bezela k mistnimu doktorovi, protoze pes se zase rozdrbal do krve a doma zadne prasky, chtel po me za cele baleni 2000, -. Z toho plyne: mit doma v zasobe Apoquel pro jistotu kdyz se pes rozdrbe a hlavne dat si praci s tim, ze si ty prasky naobjednate co nejlevneji z ciziny.

STENEElinka

1.1.2017 20:44
STENEElinka

XXX.XXX.98.21

My jsme zacali podavat apoquel 1/2 tbl 16 mg u stenete od 6 m, bez problemu, ustup obtizi, jsme spokojeni.

2.1.2017 18:51
noemi

XXX.XXX.64.236

STENEElinka napsal(a):
My jsme zacali podavat apoquel 1/2 tbl 16 mg u stenete od 6 m, bez problemu, ustup obtizi, jsme spokojeni.

Dnes jsme Apoquel dovezli z veteriny...cenu tablety jsem raději nepřepočítávala.

V Anglii je nutný recept?
Jaká je tam cena - pokud to tedy není tajné. Zkusila bych ho, pokud fence sedne, sehnat přes dceru od známé.

11.4.2017 15:11
RenataS

XXX.XXX.212.105

Zdravím všechny diskutující,

přihodím naše zkušenosti s Apoquelem...máme čtyřletého stafordšírského bulteriéra. Apoquel bere s přestávkami necelý rok. Trpěl ustavičnými svědivými vyrážkami, na které jsme vyzkoušeli snad všechno možné. Byl schopný škrábat se do krve, vykusoval si srst na nohách a oči ho svědily takovým způsobem, že si jedno sám drápem poranil a my nechali přes 3 tisíce u očaře, který mu oko musel ošetřit.

Přes zimu se vše celkově zlepšilo, ale jak teď opět začíná všechno v okolí kvést, Apoquel jsme opět nasadili. A je klid. Žádné vedlejší účinky nepozorujeme, ani průjmy či zvracení...pouze se chceme s vetem domluvit na kontrolních krevních testech - pro jistotu.

Je pravda, že je jedná o dražší lék, v tomhle směru ale asi také záleží na konkrétním veterináři, my jsme ho přes našeho veta sehnali za několikanásobně nižší cenu, než uváděl dom.mops výše.

Je potřeba si uvědomit, že kdejaký lék má možné nežádoucí účinky, pes na ně reagovat může a nemusí. Osobně si ale myslím, že jsou na trhu větší dryáky, viz Prednison.

Jestli si veterinář uvědomoval, že lék není vhodný pro psy mladší jednoho roku, toť otázka.

8.8.2017 16:28
BrocekAdamek

XXX.XXX.187.49

Dobrý den mohla bych poprosit o internetovou adresu z te Anglie?Moc děkuji, Lenka A.

Kolcava

24.9.2017 18:41
Kolcava

XXX.XXX.77.91

Zdravím všechny. Chci se poradit s nekym, kdo ma stejně problémy s pejskem. Můj pes nemá blechy, ani klíšťata, ani svilusky, ani se nevykusuje, ma krásnou lesknou srst, úplně čistou kůži, a přesto se neustále době jak šílený. Na veterine me taky dali Apoquel 16mg, dvakrát denně. Po podání prvního prášku se přestal drbat, fungoval asi 10 hodin. Po přečtení přibal. letáku me na skočila husí kůže. Ma někdo stejně problémy? Pes vypadá v pořádku, čistý a přesto se drbe? Veterinář evidentně neví co mu je a ja jsem zoufalá. Vůbec se nevyspí, jak se drbe. Poradí me někdo? Děkuji M.

24.9.2017 18:58

Jídlo
testy na alergie nebo eliminační dieta se dělala ?

24.9.2017 19:20
Prestige

XXX.XXX.71.69

Musela by jste sem napsat více informací: kdy to začalo, čím krmíte, jaké používáte aniparazitární obojky, kde se pes pohybuje atd. Může se stát, že ho kousla blecha a z toho se mu pak rozjela ta alergie ač teď samozřejmě blechy nemá. Jakou léčbu jste už zkoušeli?

1.10.2017 10:02
mmara

XXX.XXX.68.172

Přeji hezkou neděli. přidávám svou zkušenost s apoquelem. Mám dvouletou boxerku a jezdím s ní na veterinu s alergii. pořád se škrábe na čumáku na krku a okusuje si tlapky do krve. Brala Medrol. Ale prý je to drasťák tak ji nasadili apoquel 16mg. brala ho jednou denně 3/4tablety. první dva dny nic pak se začala znovu škrábat. jel jsem na veterinu se poradit. bylo mi doporučeno dvakrát denně 3/4 tablety. po dvou dnech mě přestala jíst má průjem a po šesti dnech se opět škrábe. jsem přesvědčen že to nejsou dobré léky. navíc hodně drahé. Žádný zázrak to není. určitě bych to nezkoušel. Já se rozhodně vrátím k Lékům co brala předtím.jsou levné a pes byl bez škrábanců klidný a spí jak zabytý.Tak tohle je moje zkušenost.

1.10.2017 11:06
evra

XXX.XXX.105.246

Také přidám svou zkušenost s Apoquelem. Mám také dvouletou boxerku, také se škrábala hlavně na čumáku do krve, bradě a vykusovala a vylizovala si tlapky. Dělali jsme testy na alergii z krve, vyšla jí alergie na roztoče a plísně. Nechali jsme udělat vakcínu a docházeli na injekční desenzibilizaci. Bohužel ani toto nepomohlo. Roztoči i plísně jsou všude. Teď máme Apoquel 5,4 mg a dáváme 2 tablety denně. Svědění se o 80% určitě zlepšilo. Závažné nežádoucí účinky se zatím neprojevily, snad jen že je více náchylná k infekcím. Ani mně se vedlejší účinky léku nelíbí, ale fence se určitě ulevilo. Začínáme podávat 1,5 tbl a snad se dopracujeme na co nejmenší dávku. Krmíme masem.

1.10.2017 21:51
tapina

XXX.XXX.211.103

evra napsal(a):
Také přidám svou zkušenost s Apoquelem. Mám také dvouletou boxerku, také se škrábala hlavně na čumáku do krve, bradě a vykusovala a vylizovala si tlapky. Dělali jsme testy na alergii z krve, vyšla jí alergie na roztoče a plísně. Nechali jsme udělat vakcínu a docházeli na injekční desenzibilizaci. Bohužel ani toto nepomohlo. Roztoči i plísně jsou všude. Teď máme Apoquel 5,4 mg a dáváme 2 tablety denně. Svědění se o 80% určitě zlepšilo. Závažné nežádoucí účinky se zatím neprojevily, snad jen že je více náchylná k infekcím. Ani mně se vedlejší účinky léku nelíbí, ale fence se určitě ulevilo. Začínáme podávat 1,5 tbl a snad se dopracujeme na co nejmenší dávku. Krmíme masem.

Dobrý den, pokud byste museli ještě dávat někdy 2 tablety, máte výhodnější koupit 16mg a 5,4mg a dávat od každé po půlce. Měly by totiž být všechny síly za stejnou cenu za 1 tabletu.
Ať je fenka brzo fit

6.2.2018 09:03
Pavlajs

XXX.XXX.188.217

Dobrý den, mohla bych poprosit o internetovou adresu, kde se dá koupit bez receptu Apoquel, moje veterinářka ho má předražený a recept mi nechce dát, abych si ho koupila jinde a levněji.Moc dík Pavla.

14.9.2018 18:20
Angela

XXX.XXX.5.20

Dobrý den, prosím, mohl byste mi někdo poslat internetovou adresu, na které seženu Apoquel?Doktorka ho doporučila, ale nikde ho nemůžu sehnat. Předem velice dekuji.

10.1.2019 07:52

Dobrý den, pokud má někdo zájem o Apoquel, tak mám k dispozici 90 tablet po našem pejskovi.

23.1.2019 04:40
citroniq84

XXX.XXX.3.96

ludia co tu kritizujete apoqel tak melete s cesty hacky a tak dalej su len simptom s prestrelenej davky ze jednoducho mte blbych veterinarov nezvazili ste si psa jozko to strelil od oka adoadlo to tak ze pes hnackuje zvracia atd proste prvotnu davku dal az moc velku staci znizit a je po probleme za prve za druhe ano apoqel je modifikovany steroid je to to iste co predison ale je to modifikovane tak aby to nemalo nasledky je to zlozitejsi retazec jktori v podstate ma 2 vedlajsie ucinky vrsp existuju 2 riika 1 ze sa psovi znizia krvne dosticky ale to sa vyskituje u 1 psa zo sto a 2 riziko je ze proste nezaberie nic sa nestane len pes sa skrabe dalej tu a tam sa stane le ked to porovnate s predisonom a liekmi na nom to mladeho psa ked mu date predizon odpocitat 2 roky dlzky zivota jak to nici pecen a vsetko preto ten apoqel je drahsi lebo je modifikovany tak aby neskodil a stalo miliony ten vyskum tich vedcov a tych labakov co ho modifikovali do formi v akej je chemici tomu hovoria miera biologickej kompatibility predisonu je 70% a apoqelu 89% to znamena ze 89%zlozky z apoqelu sa v tele rozpusti nikde sa to neusadi ako voslo tak sa vstrebe preto ten apoqel je drahsi a chapem ze nie kazdy nato ma ale ked nato nemas napis ze nato nemas a nie ze je to zle dokonca aj ked v pribalaku je nedavat do roka osobne poznam veta co to dava aj gravidnym aj dojciacim a hadajte co? 99% tych psov aj steniat je uplne v pohode nestane sa nic hoci v pribalaku je ze sa moze... a ze pes si spi a je letargicky jasne ze ked sa ti roky skrabe do krvy a zrazu to prestane sa par dni prespi pre boha ja mam 2 a pol roka na tom psa a je super ako hovorim apoquel ak spravne davkujete potom najhorsie co sa vam moze stat je len to ze proste nezabere co sa stava casto nic ine vsetky priznaky co tu popisujee su len to ze ste si stym psov predavkovali to je cele nic viac a ani menej a dalej je tu par chudobnych haterov v duchu ja si to dovolit nemozem tim padom to ani neni dobre no super tak krmte hafanov predisonom ja hovorm ze cena presne odraza kvalitu a apoqel aj ked je 7x drahsi jak predison tak zhruba o tych 7x je pre psa lepsi minimalne z dlhodobeho hladiska urcite

28.1.2019 17:27
Julie.D

XXX.XXX.174.200

Dobrý den, asi píšu pozde ale přece zo zkusim. Mam labradora a lecime se uz 5 let je to atopik. Bereme apoquel, pokud máte prodala by jste za nějakou dobrou cebu? Děkuji za odpověď

Nasranej

10.3.2019 09:12
Nasranej

XXX.XXX.65.69

citroniq84 napsal(a):
ludia co tu kritizujete apoqel tak melete s cesty hacky a tak dalej su len simptom s prestrelenej davky ze jednoducho mte blbych veterinarov nezvazili ste si psa jozko to strelil od oka adoadlo to tak ze pes hnackuje zvracia atd proste prvotnu davku dal az moc velku staci znizit a je po probleme za prve za druhe ano apoqel je modifikovany steroid je to to iste co predison ale je to modifikovane tak aby to nemalo nasledky je to zlozitejsi retazec jktori v podstate ma 2 vedlajsie ucinky vrsp existuju 2 riika 1 ze sa psovi znizia krvne dosticky ale to sa vyskituje u 1 psa zo sto a 2 riziko je ze proste nezaberie nic sa nestane len pes sa skrabe dalej tu a tam sa stane le ked to porovnate s predisonom a liekmi na nom to mladeho psa ked mu date predizon odpocitat 2 roky dlzky zivota jak to nici pecen a vsetko preto ten apoqel je drahsi lebo je modifikovany tak aby neskodil a stalo miliony ten vyskum tich vedcov a tych labakov co ho modifikovali do formi v akej je chemici tomu hovoria miera biologickej kompatibility predisonu je 70% a apoqelu 89% to znamena ze 89%zlozky z apoqelu sa v tele rozpusti nikde sa to neusadi ako voslo tak sa vstrebe preto ten apoqel je drahsi a chapem ze nie kazdy nato ma ale ked nato nemas napis ze nato nemas a nie ze je to zle dokonca aj ked v pribalaku je nedavat do roka osobne poznam veta co to dava aj gravidnym aj dojciacim a hadajte co? 99% tych psov aj steniat je uplne v pohode nestane sa nic hoci v pribalaku je ze sa moze... a ze pes si spi a je letargicky jasne ze ked sa ti roky skrabe do krvy a zrazu to prestane sa par dni prespi pre boha ja mam 2 a pol roka na tom psa a je super ako hovorim apoquel ak spravne davkujete potom najhorsie co sa vam moze stat je len to ze proste nezabere co sa stava casto nic ine vsetky priznaky co tu popisujee su len to ze ste si stym psov predavkovali to je cele nic viac a ani menej a dalej je tu par chudobnych haterov v duchu ja si to dovolit nemozem tim padom to ani neni dobre no super tak krmte hafanov predisonom ja hovorm ze cena presne odraza kvalitu a apoqel aj ked je 7x drahsi jak predison tak zhruba o tych 7x je pre psa lepsi minimalne z dlhodobeho hladiska urcite

Nejdřív se nauč psát a pak někde vysírej (nejlépe na slovensko-uhersku).

Ája2011

22.3.2019 19:55
Ája2011

XXX.XXX.140.99

Dobrý večer, mohu se zeptat odkud z ciziny Apoqel odjednáváte? Dnes nám vet oznámil,že ho budeme brát už asi napořád. Za 10 tablet jsme zaplatili 700Kč.

Kdkd

26.3.2019 19:53
Kdkd

XXX.XXX.168.98

Ono jich totiz 10 stoji 700Kc
https://www.metropolevet.cz/produkt/tablety-a-leciva/apoquel/

O moc levneji to jinde nenajdete. Najdete si psiho dermatologa zkuste prijit na to co je pricinou.

plzen

23.4.2019 12:53
plzen

XXX.XXX.243.210

mam tu samou zkusenost .pejsek je apaticky ,nevykaka se vubec a neprijima potravu a to dostala jen pulku toho prasku.

J.K.

8.5.2019 15:03
J.K.

XXX.XXX.34.239

Apoquel užíváme už třetím rokem. Koncem dubna či začátkem května něco vykvete, chlapec se začne škrábat a hned nasazujeme Apoquel, škrábat se přestane. Při 9 kg prvních 14 dní 2x denně 5,4 mg, pak ještě 14 dní 1x denně. Žádné vedlejší účinky nepozoruji a léčba je podstatně účinnější a jednodušší než různé šampóny a nevím jaké tablety ve dvou letech před používáním Apoquelu. Za 1 tabletu 5,4 mg platím na veterině 42 Kč, v lékárně se dá objednat o cca 2 Kč levněji.

19.5.2019 13:51
Katka1980

XXX.XXX.21.135

Dobrý den, mám skoro dvouletou boxerku a skoro rok bere Apoquel 16mg 2xdenně. 100ks za 5400,-Strašně se drbala,vykusovala tlapy. Dělali jsme všemožné testy.Tento rok eliminační veterinární dieta. Byli jsme u pana doktora Rybníčka v Brně na klinice Jaggy. Nakonec se ukázalo, že má atopickou dermatitidu. Jíst může vše. jenže, když jsme jí dali Brit granule a nějaký pamlsek, začala se drbat znovu. V pondělí budu volat opět p. Rybníčkovi, co dělat. Nějaké zkušennosti či pomoc? Budu vděčná děkuji moc.

19.5.2019 13:57

ono s tím jíst může všechno to u atopiků není vůbec tak jednoznačné. nemusí mít přímo alergii na krmivo, ale bývají na všechno citlivější a stačí třeba nějaká složka krmiva, konzervant, přídatná látka, cokoliv, nebo třeba krmivo, po kterém mají sušší srst a už to může překročit práh svědění a jedete.

nebo je to náhoda, neexistuje nic jako pes s atopickým ekzémem, který je trvale v pohodě. různé objevení se škrábání je celkem normál.

19.5.2019 16:40

Dát Brit granule a kdovíjaký pamlsek psovi, který potřebuje Apoq. 2x denně, fakt výborný nápad.
Nenapadlo vás, že může jíst cokoli, ale jen po nějakou úroveň, kdy si systém řekne DOST?
Eliminační dieta je podávání pouze jednoho druhu masa a vody. A to jde pouze tak, že koupím maso.
Granulová dieta neexistuje. Je to bordel nasypaný do pytle.
Strašně složitá směs všeho možného i nemožného, konzervanty, barviva, už hotové směsi - o těch nevíte naprosto nic, z čeho jsou a čím konzervované.

Ve všech granulích světa se našel protein, který tam nemá co dělat. Ve vet. dietách také!
Klidně je pes může baštit měsíc a najednou problém.

Začalo vše kvést, doma se probudili roztoči.
K atopikovi se musíte nějak chovat.
Takhle rozhodně ne.
Ne plně zdravým psům nedávejte granule. Prostě NE.
Možná stojí za to pořídit čističku vzduchu a používat jiné prací/čistící prostředky.

Eliminační "dietu" musíte udělat i doma a na loukách třeba, kam chodíte venčit.
A nejsou to jen kytičky a blecha, ale i hnojiva.

21.1.2020 12:08
Jinula

XXX.XXX.129.18

Dobrý den, nemá někdo po pejskovi Apoquel 16mg? Nebo nevíte, kde ho sehnat bez receptu? Díky.

Zemča

27.4.2020 13:21
Zemča

XXX.XXX.30.86

Dobrý den, pokud máte zájem o apoqvel 16mg, mám k dispozici cca 150 tablet, cena dohodou.

21.6.2020 08:16
Zemoska

XXX.XXX.211.165

Zemča napsal(a):
Dobrý den, pokud máte zájem o apoqvel 16mg, mám k dispozici cca 150 tablet, cena dohodou.

Zdravím, máte ještě na prodej APOQUEL? Náš pes se drbe zase do krve úplně neskutečně a veterinář stále dává tento lék, ale to jsou strašný ceny 🤦‍♀️

NatáliaL

6.7.2020 09:20
NatáliaL

XXX.XXX.4.1

Dobrý deň,

Pokiaľ máte záujem, mám k dispozícii 83 tabliet apoquel 3,6 mg. Na cene sa určite dohodneme. Náš psík začal totiž užívať iné tabletky.

PetraT

13.7.2020 14:44
PetraT

XXX.XXX.59.89

Hezky den, mate jej jeste prosim?
Dekuji za odpoved.
Petra

NatáliaL

23.11.2020 22:49
NatáliaL

XXX.XXX.237.0

Dobrý deň Petra,

ak máte záujem, ešte je k dispozícii. Bohužiaľ mi neprišlo upozornenie skôr :(
Ďakujem.

4.1.2021 06:44
patas007

XXX.XXX.176.34

NatáliaL napsal(a):
Dobrý deň Petra,

ak máte záujem, ešte je k dispozícii. Bohužiaľ mi neprišlo upozornenie skôr :(
Ďakujem.

Dobrý den,
pokud nemá zájem Petra, tak já bych měl.
Budu rád za kontaktování.
patrik.moder@seznam.cz

JARDABI

14.1.2021 06:35
JARDABI

XXX.XXX.127.62

zdravim mate jeste ten apoqvel pro psi ,ktery to je,jestli je to ten co používáme tak ho beru

MichaelaKV

16.1.2021 20:55
MichaelaKV

XXX.XXX.209.137

Ahoj, ode dneska mame take Apoquel, tak doufam, ze pomuze. Mam stredne velkou pudlici a uz od narozeni ma silne alergie snad na vsechno - potravinove, ale i treba posekana trava apod. Po celem telicku mela velke vredy, vykusovala chlupy, porad se drbala....prosli jsme uz vsim moznym vcetne kortikoidu (=ty sice pomohly, ale je to svinstvo, dalsi jsem uz odmitla, protoze fenka curala, kudy chodila, kazdou chvilku). Nakonec nam hodne pomohla prirodni cesta - detox s kremelinou, masticka Ecopets, 2x tydne zabaly s marockym jilem - vredy jsou pryc, dokonce se ji temer v 1 roce poprve ochlupatilo brisko.....takze tuto prirodni cestu rozhodně doporucuji a budu se ji i nadale drzet. Samozřejmě ale ani priroda neni vsemocna, fenku porad svedi telicko, proto se budou nasazovat leky.

MichaelaKV

16.1.2021 21:14
MichaelaKV

XXX.XXX.209.137

Jeste jsem opomnela zminit, ze fenka drzi striktni dietu - pouze samotne jehneci bez konzervantu, barviv apod, to take pomohlo

Jutke

11.2.2021 12:00
Jutke

XXX.XXX.74.9

Dobrý den, máme 8 letého Českého teriéra, má potravinovou alergii téměř na všechno, krmíme jen tím, co může. Samozřejmě se drbe, má i Kushinga, líže si tlapky. Teď se mu na bříšku objevil červený flek.Dlouhodobě bral Fortecortin, teď mu veterinářka zkusmo dala Apoquel, 1/4 tablety 2x denně. Po první čtvrtce byl jako oblblý, měl průjem, takže jsem dávku sama upravila na čtvrt tablety 1x denně. Flek okamžitě zmizel, ale drbe se vesele dál, tak nevím. Dostala jsem na veterině 5 tablet, uvidím, když tak se vrátím k těm kortokoidům.

11.2.2021 14:22
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

Čím krmíte?

11.2.2021 14:24
janaa

XXX.XXX.35.0

Jutke napsal(a):
Dobrý den, máme 8 letého Českého teriéra, má potravinovou alergii téměř na všechno, krmíme jen tím, co může. Samozřejmě se drbe, má i Kushinga, líže si tlapky. Teď se mu na bříšku objevil červený flek.Dlouhodobě bral Fortecortin, teď mu veterinářka zkusmo dala Apoquel, 1/4 tablety 2x denně. Po první čtvrtce byl jako oblblý, měl průjem, takže jsem dávku sama upravila na čtvrt tablety 1x denně. Flek okamžitě zmizel, ale drbe se vesele dál, tak nevím. Dostala jsem na veterině 5 tablet, uvidím, když tak se vrátím k těm kortokoidům.

Nezkoušeli jste Cytopoint?

11.2.2021 14:25
rapotacka11

XXX.XXX.232.141

MichaelaKV napsal(a):
Jeste jsem opomnela zminit, ze fenka drzi striktni dietu - pouze samotne jehneci bez konzervantu, barviv apod, to take pomohlo

Maso - jehněčí?

Jutke

11.2.2021 16:10
Jutke

XXX.XXX.74.9

Protože má alergii na všechno maso kromě kachního, dále na rýži, mléko a mléčné výrobky, ryby,atd. atd. tak krmíme kachními granulemi od Royal Canin, kde je doplňkem tapioka. A naprosto hypoalergenní konzervy, taky od této firmy. No, a sušené kachní maso. Zkoušeli jsme vařenou nebo pečenou kachnu, ale taky špatně, měl průjem a drbal se jako blázen. Kupodivu mu nevadí obilí, takže ještě piškoty,no,...

Jutke

11.2.2021 17:04
Jutke

XXX.XXX.74.9

Cytopoint nám ještě žádný veterinář nenabídl, zeptám se, děkuji

11.2.2021 17:07
janaa

XXX.XXX.35.0

Jutke napsal(a):
Cytopoint nám ještě žádný veterinář nenabídl, zeptám se, děkuji

Je injekční,je dražší, ale co mám info,tak často zabírá i u psů, u kterých nic jiného nefunguje. Já ho nechávám dávat buldočce, ona nemůže klasické kortikoidy, jiné léky např. Equral jí způsoboval průjmy a zvracení, Apoquel je slabý, zabral až Cytopoint. Píchá se jednou měsíčně.

11.2.2021 22:17

Jutke napsal(a):
Protože má alergii na všechno maso kromě kachního, dále na rýži, mléko a mléčné výrobky, ryby,atd. atd. tak krmíme kachními granulemi od Royal Canin, kde je doplňkem tapioka. A naprosto hypoalergenní konzervy, taky od této firmy. No, a sušené kachní maso. Zkoušeli jsme vařenou nebo pečenou kachnu, ale taky špatně, měl průjem a drbal se jako blázen. Kupodivu mu nevadí obilí, takže ještě piškoty,no,...

Rozhodně vyzkoušejte jiné granule, doporučuji značky Wolfsblut (na tom se mi fena přestala vykusovat a škrábat-kozí příchuť), Barking Heads kachní a nebo Akela.

Amalka5

30.3.2021 11:33
Amalka5

XXX.XXX.182.252

Ahoj. Chci se podelit o zkusenost. Po dvou letech alergii je Apoquel jedina vec, co nam ihned zabrala. Bez jakychkoli vedlejsich ucinku. Bereme zatim 10 dni, 1-0-1 v sile 5,4mg. Cena u vet 900Kc 20 tablet. Neni to malo, ale za dietni stravu a vsemozne prirodni kremy a oleje jsem uz utratila tolik penez...a kdyz vidim, ze to od druheho dne funguje...k nezaplaceni. Kuru mame na 14 dni a pak snizeni davky na 1 tabletu denne...otazka, jak dlouho a co po tom....ale byla uz v takovem stavu, ze jsem byla ochotna zkusit cokoli. Ikdyz jsem velky odpurce leku a chemie....pravidelne krevni testy jsou pri podavani samozrejmosti....Drzim vsem palce. Mit doma alergika, atopika je nekdy velke zoufalstvi. My mame tri pejsky, nastesti tohle trapi jen jednoho milacka.

Šury

18.5.2021 12:39
Šury

XXX.XXX.91.167

Dobrý den, dá sem, prosím, někdo tu adresu, kde v zahraničí o objednavat laciněji Apoquel? Děkuji

29.6.2021 17:18
Lucisu

XXX.XXX.72.171

Mám k dispozici Apoquel 5,4mg pokud by měl někdo zájem.

10.9.2021 20:19
TadyVeru

XXX.XXX.193.21

Dobrý den, prosím, kdyby měl někdo na prodej Apoquel levněji, byla bych moc ráda, ozvěte se prosím na v.macounova@seznam.cz ,moc děkuji!! :-)

Suziesnoopy

25.9.2021 04:32
Suziesnoopy

XXX.XXX.149.225

Dobry den, mam zaujem o apoquel Piste prosim na zuzana.kovacova5@gmail.com

Diki

Zuzka

KlaudiaV

3.11.2021 23:23
KlaudiaV

XXX.XXX.232.50

Lucisu napsal(a):
Mám k dispozici Apoquel 5,4mg pokud by měl někdo zájem.

Zdravím, máte ještě na prodej APOQUEL?

22.11.2021 14:16
zviratko1986

XXX.XXX.167.186

Dobrý den, sháním apoquel. Pokud by někdo měl prosím pište na zviratko.86@gmail.com.
Děkuji.

24.11.2021 16:02

Možná jsem mimo...Ale my jsme koupili apoquel normálně u veterináře. Bez shánění.

Nicola98

1.12.2021 19:25
Nicola98

XXX.XXX.217.102

KOUPIM APOQUEL, psat email nikolkavodickova@email.cz. Diky

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Karka

7.11.2022 18:14
Karka

XXX.XXX.56.50

Naší jorkšířici 4kg, dáváme Apoquel 1/2 tablety 3,6mg, 2x denně a pomáhá, už 5-6 let. Pomohla jí jen injekce kortikoidů při akutním stavu, kdy byla rozdrbaná do krve a pak jsme začali dávat ten Apoquel. I krmivo jsme upravili a dáváme jen monoproteinové. A kuřecí určitě ne! Přitom srst má hezkou, žádné blechy, svilušky, klíšťata... Ale má alergii na roztoče, blechy, klíšťata apod. Po Dolvit Allergy mini se může udrbat. Má vždy období, kdy se to horší a vždy je to v zimě kolem února, kdy je to nejhorší.
Zatím nic jiného nám nepomohlo.

Zuzanka21

15.1.2023 19:45
Zuzanka21

XXX.XXX.19.231

Apoquel mi predali v lekárni ,kde majú veterinárne lieky pre zvieratá,bez receptu objednajú,16 mg 55 eur 20 tabliet,nemali s tým problém.Nechcem menovať lekáreň,ale väčšinou majú oznam ,že majú veterinárne lieky

16.1.2023 08:39

Zuzanka21 napsal(a):
Apoquel mi predali v lekárni ,kde majú veterinárne lieky pre zvieratá,bez receptu objednajú,16 mg 55 eur 20 tabliet,nemali s tým problém.Nechcem menovať lekáreň,ale väčšinou majú oznam ,že majú veterinárne lieky

Ale taková informace asi nikomu nepomůže.

Navíc je tenhle přípravek na předpis. Teda aspoň u nás. Takže, že by riskovali?

Marcela88

14.3.2023 08:58
Marcela88

XXX.XXX.210.228

Dobrý den, máme staforda 8 měsíců - 14kg. Včera nám doktor prodal 16 prášků Apoquel 16mq za 2000 Kč (tedy i s prohlídkou). Máme brát 14 dní ráno a večer 1/2 a pak dále 1/2 1x denně. Pes se škrábe a slzí mu oči. Jediné co působí je od Dokonalé lásky zásyp a olejíček na oči, ale ten problém neřeší jen přináší úlevu. Pan doktor nám doporučil krmit Royal canin hypoallergenic. Jelikož je to štěně tak na krevní testy až od roku věku, jelikož je prý špatná imunologická odpověď na ty testy u štěňat. Prosím o radu čím krmit nebo nekrmit. Děkuji

14.3.2023 17:09

Marcela88 napsal(a):
Dobrý den, máme staforda 8 měsíců - 14kg. Včera nám doktor prodal 16 prášků Apoquel 16mq za 2000 Kč (tedy i s prohlídkou). Máme brát 14 dní ráno a večer 1/2 a pak dále 1/2 1x denně. Pes se škrábe a slzí mu oči. Jediné co působí je od Dokonalé lásky zásyp a olejíček na oči, ale ten problém neřeší jen přináší úlevu. Pan doktor nám doporučil krmit Royal canin hypoallergenic. Jelikož je to štěně tak na krevní testy až od roku věku, jelikož je prý špatná imunologická odpověď na ty testy u štěňat. Prosím o radu čím krmit nebo nekrmit. Děkuji

Čím krmíte teď, čím předtím?
Jaké má problémy, že jste skončili na Apoq.?

Přidejte reakci

Přidat smajlík