Nevíte čím může být způsobeno to, že má pes (1rok) odřené lokty? Vím, že to mívají starší psi, kteří lehávají na tvrdém, ale můj pes lehává nejčastěji v posteli, pelíšku a občas na koberci - ale to fakt málo. Také mě překvapilo, že to má tak mladý, už pár měsíců to má. Na loktech má holá místa a trošku ztvrdlou kůži. Mám to třeba něčím mazat?
Jinak příští týden jdeme k veterináři, tak se na to zeptám i jeho, ale předpokládám, že nic vážného to není
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nám na otlaky poradil vet domácí konopnou mast.
napsal(a):
Nám na otlaky poradil vet domácí konopnou mast.
Tu doma máme, taky mě napadlo jí zkusit. Je dobrá fakt na všechno, nedávno jsem měla sedřenou celou ruku a pomocí této masti se to zahojilo raz dva. Jen nevím, jestli si to pes nebude olizovat, vyzkouším
Ještě nemám mast.
marcelaamax
napsal(a):
Ještě mě zajímá, od čeho to má otlačené, když leží na měkkém?
To taky nechápu, máme to stejné. Mám teda 5-letého labradora, bydlí s náma doma, přes den spí na sedačce a v noci na pelíšku. Otlaky má už asi 2 roky a postupně se zvětšují, teď je má na loktech a jedné zadní noze. Teď přes léto se mu to podstatně zvětšilo - jak je horko tak přes den leží hlavně na zemi, dost mě to štve. Aby se mu to po čase nezanítilo, když vidím některé staré psy tak to mají v katastrofálním stavu. I proto zvažuji tu ortopedickou matračku. Píší tam že je to na otlaky dobré, jestli by to opravdu pomohlo netuším.
Radila jsem se různě s pejskaři a prý na to nic moc nepomáhá. Vždycky jsem si taky myslela že to mají jenom staří psi nebo venkovní co leží na tvrdé zemi. Zkoušila jsem mastit vitamínem E, čistou vazelínou, indulonou na hojení ran, klasickou,... a nic nepomohlo
Samojed: leží pořád na tvrdém, nejčastěj na pískovcové dlažbě. Jednu dobu se mu začaly dělat otlaky a ošklivé. Mazali jsme kde čím:konopnou mastí, řepíkovou mastí...a najednou otlaky zmizely. Jeho ležení se nijak nezměnilo. Změnilo se to, že mu umřel nemocný parťák. Když jsem si to dala dohromady: měl otlaky v době psychické nepohody, kdy byl druhý pes nemocný. Možná je to jen shoda okolností. Druhé, co mne napadlo je v souvislosti s krmením(a možnou alergií) Často se různě píše, že ty rezavé skvrny u bílých psů, už skoro jasně dělá alergie na složku jídla. A můj pes ty lokty měl také nejprve rezavé, občas mu zrezne břicho. Ještě jsem, ale nepřišla na to, co by mu to mohlo dělat. Od té doby, co jí víc syrového masa, se mi to zdá lepší, lokty se nevrátily a jen snad trochu kolem kulek.
lesnížínka
napsal(a):
Samojed: leží pořád na tvrdém, nejčastěj na pískovcové dlažbě. Jednu dobu se mu začaly dělat otlaky a ošklivé. Mazali jsme kde čím:konopnou mastí, řepíkovou mastí...a najednou otlaky zmizely. Jeho ležení se nijak nezměnilo. Změnilo se to, že mu umřel nemocný parťák. Když jsem si to dala dohromady: měl otlaky v době psychické nepohody, kdy byl druhý pes nemocný. Možná je to jen shoda okolností. Druhé, co mne napadlo je v souvislosti s krmením(a možnou alergií) Často se různě píše, že ty rezavé skvrny u bílých psů, už skoro jasně dělá alergie na složku jídla. A můj pes ty lokty měl také nejprve rezavé, občas mu zrezne břicho. Ještě jsem, ale nepřišla na to, co by mu to mohlo dělat. Od té doby, co jí víc syrového masa, se mi to zdá lepší, lokty se nevrátily a jen snad trochu kolem kulek.
Aha, no on je v pohodě, takže tím to nebude
. A granule mu také sedí, nebo tedy alespoň má krásnou lesklou srst, bobek pevný, a celkově je v kondici.
marcelaamax
napsal(a):
Aha, no on je v pohodě, takže tím to nebude
. A granule mu také sedí, nebo tedy alespoň má krásnou lesklou srst, bobek pevný, a celkově je v kondici.
U nás stejně, granule sedí perfektně - Wolfsblut, zkoušeli jsme více značek a žádná neseděla tak dobře. Naopak když jsme zažívali stres bývalým tak otlaky neměl a když jsme v klidu a pohodě u našich tak otlaky má.
Otlaky má náš ani ne 3 letý NO, ale rád lehává na zámkové dlažbě...přitom si může jít lehnout na měkkou matraci s kobercem, ale to neee...to asi moc hřeje.. ale člověk s ním nemůže být 24 hodin denně, aby ho hlídal, že má být na měkkém... fakt je, že měl na lokti 3 boule, které jsme v dubnu nechali vyndat a ten otlak na druhé noze se mu od té doby zhoršil. Říkám si, zda se od té doby nesnaží té zoperované noze trochu ulevit?
Jinak co jsem o tom hledala info na netu, tak to lze mazat mastí, ale nevyléčí se to..jen to nepraskává, apod.
Chingis
napsal(a):
Lepší? Akorát mám pocit, že to není uplně ta stejná fotka.
Pro mne dobrý jen nevím, co na to ostatní, vložila jsem se do něčeho, po čem mi nic není. Za to se omlouvám, ale fakt jste se podle té mexické Chihuahuavy dobře hledala
Tu mast na vemena už mi někdo na něco doporučoval...prý je fakt dobrá. jak tady psal někdo čistý lanolin - asi tím pádem ten bude to pravé, co pomáhá
lesnížínka
napsal(a):
Pro mne dobrý jen nevím, co na to ostatní, vložila jsem se do něčeho, po čem mi nic není. Za to se omlouvám, ale fakt jste se podle té mexické Chihuahuavy dobře hledala
Tu mast na vemena už mi někdo na něco doporučoval...prý je fakt dobrá. jak tady psal někdo čistý lanolin - asi tím pádem ten bude to pravé, co pomáhá
Mnohem mnohem lepší Taky jsem to chtěla napsat, že jsem chingis málem nepoznala, až po delší době mě došlo, jakou, že měla ta barevná profilovka přezdívku. Takhle to je lepší.