Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2016 18:49
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Ahoj,
Bola by som rada, kebyže mi niekto da ešte nejake rady, ako čo najlepšie krmit psa.

Pár info:
1) mam fenku plemena Gordon seter, má 2 roky ( výška 61,5 cm a má cca 20-22kg)
2) krmim ju surovim pomletym kuracim, alebo inou hydinou (kačka, hus,...), do toho jej davam na zasitenie ovsaky alebo cestoviny, alebo ryžu. Potom jej tam davam nastruhanu mrkvu / jablko / inu zeleninu. Do zradla jej pridavam ešte olivovy olej, vajicka, doplnok na klby a ryby (sardinky,...). Raz za čas žerie aj kosti (skôr poobhrizuje), ...

13.8.2016 18:53
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Ďakujem za každu radu.
* je to aktivny psik, denne travime 2-4 hodinky na poli tazkym treningom.
A hodila by sa strava viac na podporu rastu srasti (pre zdravu, lesklu srst, ...).

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.8.2016 19:14

Betka_88 napsal(a):
Ďakujem za každu radu.
A hodila by sa strava viac na podporu rastu srasti (pre zdravu, lesklu srst, ...).

Na tu srst by sem doporučila biotin a olej klidně střídat i s např.konopným, lososovým, lněným, pokud nezkrmujete kosti, tak se obávám, že budete mít poměr vápníku a fosforu ve prospěch fosforu, takže bych asi doplnila ten vápník...

13.8.2016 20:10

Betka_88 napsal(a):
Ďakujem za každu radu.

Psala jsem Vám zprávu, Vy jste ji nečetla?

13.8.2016 20:20
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psala jsem Vám zprávu, Vy jste ji nečetla?

Čitala smajlík... a velmi ďakijem.
Chcela som si len vypočuť aj ine rady a nakombinovať to nejako ( moja fenka moc nežerie, mam problem udržať ju nad 20kg - najmä v lete ).

13.8.2016 20:29
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Na tu srst by sem doporučila biotin a olej klidně střídat i s např.konopným, lososovým, lněným, pokud nezkrmujete kosti, tak se obávám, že budete mít poměr vápníku a fosforu ve prospěch fosforu, takže bych asi doplnila ten vápník...

... Čo znamena "zkrmovať kosti"...
V tom pomletom mäse sú aj pomlete chrupavky (zvyčajne pomlete časti - krk a trup hydiny) ale aj kupujeme pomlete mrazene, ale to iba kuracie

A ešte na srst ktora straca pigment (na miestach, kde sa kvoli vystave striha srsť na kratko so strojčekom, ale je to zatial iba par chlpkov, ale každym strihanim je to viac a viac )čo by ste doporučili ?

prave idem uvariť večeru podla "receptu" od rájka999... (Aj keď sa trochu bojim, či to bude žrať, je dosť vyberava :-/... ).

13.8.2016 20:41

Betka_88 napsal(a):
... Čo znamena "zkrmovať kosti"...
V tom pomletom mäse sú aj pomlete chrupavky (zvyčajne pomlete časti - krk a trup hydiny) ale aj kupujeme pomlete mrazene, ale to iba kuracie

A ešte na srst ktora straca pigment (na miestach, kde sa kvoli vystave striha srsť na kratko so strojčekom, ale je to zatial iba par chlpkov, ale každym strihanim je to viac a viac )čo by ste doporučili ?

prave idem uvariť večeru podla "receptu" od rájka999... (Aj keď sa trochu bojim, či to bude žrať, je dosť vyberava :-/... ).

No rájka vám určitě poradila dobře, taky si od ní nechávám ráda poradit

My jsme začali dávat kosti (ve formě syrových kuřecích křídel) až teď, předtím jsme měli jen takové ty velké hovězí na okus, problém u krmení bez kostí je ten, že v mase je více fosforu než vápníku a pes by měl mít více vápníku než fosforu, takže já jsem dávala mleté vaječné skořápky zakápnuté citronovou šťávou, některé mletiny jsou včetně kostí, ale to např. můj pes nechce jíst.

Pigment neřeším...za prvé nemusím, mám křížence a tudíž je úplně jedno jakej máme pigment a za druhé mám rezavé (nebo červené) psy a jako hlavní zelenina je u mě mrkev a červená řepa, takže barvičku máme pěknou...

13.8.2016 21:49

Betka_88 napsal(a):
Čitala smajlík... a velmi ďakijem.
Chcela som si len vypočuť aj ine rady a nakombinovať to nejako ( moja fenka moc nežerie, mam problem udržať ju nad 20kg - najmä v lete ).

Potom dejte vedět, jak jste uspěla smajlík

13.8.2016 22:08
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Potom dejte vedět, jak jste uspěla smajlík

No, dopadlo to lepšie, než som si myslela smajlík
Aj keď som nedala až tolko pohanky, ale postupne budem pridavat, aby si zvykla.
(Len tak BTW je pravda to, že pes vie, že mu niečo chyba... Priklad, keď napriklad detom chyba vapnik oblizuju steny a podobne... znamena niečo, ze moj pes miluje chleba, a vlastne asi všetko pečené, najmä s kvasnicami).

13.8.2016 22:10

Betka_88 napsal(a):
(Len tak BTW je pravda to, že pes vie, že mu niečo chyba... Priklad, keď napriklad detom chyba vapnik oblizuju steny a podobne... znamena niečo, ze moj pes miluje chleba, a vlastne asi všetko pečené, najmä s kvasnicami).

Asi vit B

13.8.2016 22:11

Betka_88 napsal(a):

Super

13.8.2016 22:11
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Betka_88 napsal(a):

Kvasnice dávejte taky. A kelpu. A sem tam i nějakou rybu.
Krmíte dobře. Aspoň si myslím.

13.8.2016 22:46
Betka_88

XXX.XXX.49.42

Aliens_II napsal(a):
Kvasnice dávejte taky. A kelpu. A sem tam i nějakou rybu.
Krmíte dobře. Aspoň si myslím.

Takže ešte kupit doplnky - vitamin B, biotin... uvidim, či budu mať niečo v obchode. smajlík velmi pekne ďakujem za rady
A k tym kvasniciam, asi ake množstvo (g) ? Zda sa mi, že kvasnice dosť nafukuju. Dávam jej raz za čas pivne kvasnice. Hrozdne jej chutia ... zožrala by aj cely baliček ale max. množstvo je osem tabletiek.

Aspoň je v niešom extra vynimočná... nenajde sa moc psov, čo si daju radšej chleba ako mäso smajlík

13.8.2016 22:50
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Betka_88 napsal(a):
Takže ešte kupit doplnky - vitamin B, biotin... uvidim, či budu mať niečo v obchode. smajlík velmi pekne ďakujem za rady
A k tym kvasniciam, asi ake množstvo (g) ? Zda sa mi, že kvasnice dosť nafukuju. Dávam jej raz za čas pivne kvasnice. Hrozdne jej chutia ... zožrala by aj cely baliček ale max. množstvo je osem tabletiek.

Aspoň je v niešom extra vynimočná... nenajde sa moc psov, čo si daju radšej chleba ako mäso smajlík

Tak je závislačka.

Šňupe béčko.

S tím ale šetřete. Béčko podporuje zažívání. A je skvělé, ale s mírou.

Prostě to berte jako doplněk stravy.

14.8.2016 07:24
scylla

XXX.XXX.150.32

Chybí tam vnitřnosti a mléčné výrobky.

14.8.2016 09:36
Betka_88

XXX.XXX.49.42

scylla napsal(a):
Chybí tam vnitřnosti a mléčné výrobky.

Tatino je polovnik takze ladvinky, plucka, srdce, ... Ale davam jej to tak raz za čas (cca raz do tyždňa).
A 2 krat do mesiaca kupujeme hektoliter čerstveho kravskeho mlieka. Samotne mlieko jej nedavam, ale robime domaci syr a jogurt. Tak jej potom davam hlavne jogurt, syr jej moc nechuti. Ten jej nakrajam a primiesam do mäsa.

Aj keď sa pokusim davať vnutornosti častejšie smajlík

14.8.2016 09:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Domácí mléko dávám denně, někdo to odsuzuje, ale oni to milují a žádné problémy nemají. Také dávám vařené ryby, syrové nechtějí, ani lososový olej.

14.8.2016 10:59
Betka_88

XXX.XXX.49.42

scylla napsal(a):
Domácí mléko dávám denně, někdo to odsuzuje, ale oni to milují a žádné problémy nemají. Také dávám vařené ryby, syrové nechtějí, ani lososový olej.

No, čerstve mlieko už viackrat vygrcala alebo mavala hnačky :(. Takže jej davam radšej domaci jogurt.

14.8.2016 11:02

Betka_88 napsal(a):
Tatino je polovnik takze ladvinky, plucka, srdce, ... Ale davam jej to tak raz za čas (cca raz do tyždňa).
A 2 krat do mesiaca kupujeme hektoliter čerstveho kravskeho mlieka. Samotne mlieko jej nedavam, ale robime domaci syr a jogurt. Tak jej potom davam hlavne jogurt, syr jej moc nechuti. Ten jej nakrajam a primiesam do mäsa.

Aj keď sa pokusim davať vnutornosti častejšie smajlík

Mňam, chci být vaším psem. Poctivý jogurt je poctivý jogurt. Tomu svému kupuji od Mléka z farmy a v krizi Hollandia a i přes 10% tuku ho může sníst, kolik chce. Jednou ale dostal 2 lžíce 3% pseudojogurtu (Kunín asi) a vůbec to nedopadlo dobře.

14.8.2016 11:06
Betka_88

XXX.XXX.49.42

scylla napsal(a):

Aj keď myslim, že je to skôr individualne. Môj pes ma napriklad hnačky aj z moc mastneho, najmä z diviaka. Ale napriklad za krajec chleba by moja fenka dala život, ale nad surovim hovädzim len ohrnie nos :-D.

14.8.2016 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Betka_88 napsal(a):
Aj keď myslim, že je to skôr individualne. Môj pes ma napriklad hnačky aj z moc mastneho, najmä z diviaka. Ale napriklad za krajec chleba by moja fenka dala život, ale nad surovim hovädzim len ohrnie nos :-D.

Nejspíš to víte, ale napadlo mne hned, jak jste psala, že taťka je myslivec. Divočáka jenom vařeného a psa nenechte motat ani u porcování, aby neolíznul krev. Kvůli Aujezdského chorobě.

14.8.2016 11:24
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě se zeptám: proč jí dáváte jen mletiny? Přísun masa asi máte i doma dostatečný, tak dávejte víc kosti v přirozeném stavu, i kvůli zubům a dásním. Třeba žebra z nějakého mladého srnčího by snad zvládla. Pochopitelně začínat postupně, jak píšou ostatní, třeba kuřecí křídla, krky a po malých dávkách, postupně přidávat a přecházet na tvrdší kosti. Mám psa také nežravku a tímto způsobem se naučil i na syrové maso, i na kosti jako takové. A pokud krmíte způsobem jakový popisujete a ještě co vám poradili ostatní, bych se na nějaké vitamíny a doplňky stravy vybodnula - v mase má všechno, co potřebuje a všeho moc také škodí. Krmila jsem zpočátku také tak, snažila jsem se krmné dávky co nejvíce zpestřit a psu to nevyhovalo, průjmoval. Nejvíc mu teď sedí prostě kus masa(s kostmi) trochu ovařit s trochou zeleniny - ne tisíc druhů, ne tisíc bylinek...

14.8.2016 14:44
Betka_88

XXX.XXX.49.42

lesnížínka napsal(a):
Ještě se zeptám: proč jí dáváte jen mletiny? Přísun masa asi máte i doma dostatečný, tak dávejte víc kosti v přirozeném stavu, i kvůli zubům a dásním. Třeba žebra z nějakého mladého srnčího by snad zvládla. Pochopitelně začínat postupně, jak píšou ostatní, třeba kuřecí křídla, krky a po malých dávkách, postupně přidávat a přecházet na tvrdší kosti. Mám psa také nežravku a tímto způsobem se naučil i na syrové maso, i na kosti jako takové. A pokud krmíte způsobem jakový popisujete a ještě co vám poradili ostatní, bych se na nějaké vitamíny a doplňky stravy vybodnula - v mase má všechno, co potřebuje a všeho moc také škodí. Krmila jsem zpočátku také tak, snažila jsem se krmné dávky co nejvíce zpestřit a psu to nevyhovalo, průjmoval. Nejvíc mu teď sedí prostě kus masa(s kostmi) trochu ovařit s trochou zeleniny - ne tisíc druhů, ne tisíc bylinek...

Spočiatku som krmila mletym kuracim, ale jedneho dna ma to už omrzela (mlela som ho sama a už som si viackrat skoro pomlela prsty ja sama) a tak som jej dala cele kuracie kridla a krk. Potom som ale počula len ako stále "kašle" a drhne sa. Mali sme ju iba mesiac. Najprv som zavolala vetovi a poradil mi, nech jej dam ryžu so sardinkami alebo olejom a keď to neprejde, mam dojst. Nepomohlo to, a tak som musela zohnať odvoz a prist k vetovi. Uspal ju, urobil RTG gastroskopiu. Mala v hrdle kus z odštiepenej kosti.

A pre mňa to bol velice zly zažitok (mala som 14, mama bola v nemocnici, tatino služobne preč a deň predtym mi umrel môj pes - mal 11 rokov a dalo by sa povedať, že sme spolu vyrastali).

Takže teraz davam jej kosti z hydiny iba tie male a samozrejme že je aj velke kosti (stehenne, rebra, ...) s mäsom ale toho mäsa tam moc nieje. Proste velky flák uvareneho mäsa nezie. (Je ine kuracie krky, kridla a ine je hovädzie mäso ) Musi ho mať na kúsky a idealne upražene alebo upečene, nie uvarene.

14.8.2016 14:47
Betka_88

XXX.XXX.49.42

lesnížínka napsal(a):
Nejspíš to víte, ale napadlo mne hned, jak jste psala, že taťka je myslivec. Divočáka jenom vařeného a psa nenechte motat ani u porcování, aby neolíznul krev. Kvůli Aujezdského chorobě.

Samozrejme že diviak sa vždy vari alebo pečie (niekedy aj vari a potom ešte pečie).
Uprimne Aujezdskeho chorobu nepoznam... ale diviak prenáša Svalovca špiraloviteho (parazit).

Přidejte reakci

Přidat smajlík