Kloubní výživa Alavis MSM pro koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maky1234

14.8.2016 19:43
Maky1234

XXX.XXX.139.26

Dobry den,
mame doma psika (kavalira) po operaci kolenní čéšky (luxace patelly) a chtela bych mu davat kloubni vyzivu. Casto jsem od znamych slysela, ze uzivaji prave alavis pro kone, tak jsem se chtela zeptat, jestli to pro psy neni skodne? Zda spis zvolit alavis pro psy? Popř. s cim mate nekdo zkusenost?

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2016 20:02

Tak mi měli doteď hydrolyzovaný kolagen jako prevenci, ale vzhledem k tomu, že pesanům už bude sedm a mají přes padesát kilo, tak doberem a najíždíme také na alavis pro koně, dost lidí ho tady vychvalovalo, kamarádce jsem ho poradila na jaře pro devítiletou fenu RTW, která už měla problémy, dokonce i pajdala, po cca deseti dnech se její stav výrazně zlepšil a kamarádka si ho nemůže vynachválit, u její dcery v práci to konzumují i chlapi a také ohlasy pozitivní...

maky1234

14.8.2016 20:10
maky1234

XXX.XXX.139.26

A nějaké vedlejší účinky se nedostavily? A jaké je dávkování u Alavisu pro koně? já četla že na 100kg se má dávat 3g Alavisu tzn. pro mého sedmi kilového psa by to vycházelo na 0,21g...je to možné?

14.8.2016 20:24

maky1234 napsal(a):
A nějaké vedlejší účinky se nedostavily? A jaké je dávkování u Alavisu pro koně? já četla že na 100kg se má dávat 3g Alavisu tzn. pro mého sedmi kilového psa by to vycházelo na 0,21g...je to možné?

V mém případě se jedná o alavis triple blend, nemám momentálně doma, ale mám takový pocit, že jde o jednu odměrku na 100 kg váhy...pokračovací (udržovací) dávka je snad ještě nižší...u kavalíra bych to asi neřešila, ale když mám 2 padesátikilový psy, tak kloubní výživa speciál pro psy vychází docela draho, takže já budu volit určitě variantu pro koně...s tím dávkováním si nejsem jistá, ale když kouknete na nějaký e-shop, kde to prodávají, tak tam bude možná dávkování uvedeno ...

maky1234

14.8.2016 20:56
maky1234

XXX.XXX.139.26

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
V mém případě se jedná o alavis triple blend, nemám momentálně doma, ale mám takový pocit, že jde o jednu odměrku na 100 kg váhy...pokračovací (udržovací) dávka je snad ještě nižší...u kavalíra bych to asi neřešila, ale když mám 2 padesátikilový psy, tak kloubní výživa speciál pro psy vychází docela draho, takže já budu volit určitě variantu pro koně...s tím dávkováním si nejsem jistá, ale když kouknete na nějaký e-shop, kde to prodávají, tak tam bude možná dávkování uvedeno ...

Děkuji za radu :)...Právě přemýšlím o tomto produktu http://www.veselezvire.cz/alavis-msm-glukosamin-sulfat-60tbl?gclid=CjwKEAjwrcC9BRC2v5rjyvSbhWASJACKkjDzPgOz3rwVMULbBtORf2zsCuUytz_wYTE4uWGt2DAiexoC4tDw_wcB.

14.8.2016 21:02

maky1234 napsal(a):
Děkuji za radu :)...Právě přemýšlím o tomto produktu http://www.veselezvire.cz/alavis-msm-glukosamin-sulfat-60tbl?gclid=CjwKEAjwrcC9BRC2v5rjyvSbhWASJACKkjDzPgOz3rwVMULbBtORf2zsCuUytz_wYTE4uWGt2DAiexoC4tDw_wcB.

No to je o čem tu mluvím...pro jednoho mého psa by to byly 3 tablety, psy mám dva, v balení je 60 tablet, na měsíc bych potřebovala tři balení, což je skoro 1500, - korun, pokud dobře počítám, zatímco 700g alavisu pro koně mi za nějakou ticsícovku vystačí asi na deset měsíců a to už je kurňa rozdíl, takže asi tak

Maky1234

15.8.2016 09:12
Maky1234

XXX.XXX.145.249

No to je o čem tu mluvím...pro jednoho mého psa by to byly 3 tablety, psy mám dva, v balení je 60 tablet, na měsíc bych potřebovala tři balení, což je skoro 1500, - korun, pokud dobře počítám, zatímco 700g alavisu pro koně mi za nějakou ticsícovku vystačí asi na deset měsíců a to už je kurňa rozdíl, takže asi tak

Ano, taky jsem to ted pocitala, uz tomu rozummim, kazdopadne dekuji za radu :).

17.9.2016 21:21
Bílej tesák

XXX.XXX.218.39

Na rovinu, část látek je ve formulaci spíše na ozdobu a zbytek je vlastně spíše zdroj biogenní síry. Zaměřil bych se více na složení a nespoléhal jen na MSM. Je určitě OK přepočítat si dávku, ale kilo masa a kilo pilin prostě nemá a nemůže stát stejně.
Mrkl bych rozhodně ještě na Aptus apto-flex a Geloren a určitě konzultoval s veterinářem. S čéškou může být slušná polízanice...

3.10.2016 10:51
jakuka

XXX.XXX.6.41

Zdravím, prosím potřebuji poradit, od štěněte je náš VŠŠS (60kg) na barfu + dostává Pet Vet Osteo. Na Veterině řekli, že by měl dostávat spíš kys. hyalur., chondroitinsulfán a glukosaminsulfát. Tak jsem přemýšlea nad Alavisem pro koně, anebo mám v merku ještě APTUS APTO FLEX 1l pro koně. Alavis sice výjde levněji, ale nemá tu kyselinu. Co bste mi prosím poradili jen jako doplněk? Nepotřenuje léčit, spíše prevenci, teď měl rok a pokud zakulhal, tak na packu, když špatně doskočil, jina na velké klouby nekulhal vůbec. Máte někdo s tím sirupem pro koně zkušenosti?

3.10.2016 11:20
Bílej tesák

XXX.XXX.134.162

jakuka napsal(a):
Zdravím, prosím potřebuji poradit, od štěněte je náš VŠŠS (60kg) na barfu + dostává Pet Vet Osteo. Na Veterině řekli, že by měl dostávat spíš kys. hyalur., chondroitinsulfán a glukosaminsulfát. Tak jsem přemýšlea nad Alavisem pro koně, anebo mám v merku ještě APTUS APTO FLEX 1l pro koně. Alavis sice výjde levněji, ale nemá tu kyselinu. Co bste mi prosím poradili jen jako doplněk? Nepotřenuje léčit, spíše prevenci, teď měl rok a pokud zakulhal, tak na packu, když špatně doskočil, jina na velké klouby nekulhal vůbec. Máte někdo s tím sirupem pro koně zkušenosti?

Rozhodně Geloren dog - co se týče obsahu hyaluronky, tak vychází pro mě jako nejlepší - má 31 mg v jedné tabletě - pohodlné a přesné dávkování a navíc se na to ti psi fakt těší, takže žádný boj a cpaní prášků do krku
https://www.zoofix.cz/klouby-psu/geloren-dog-zvykaci-tablety-450g/.

4.10.2016 08:54
kobroor

XXX.XXX.41.2

Bílej tesák napsal(a):
Rozhodně Geloren dog - co se týče obsahu hyaluronky, tak vychází pro mě jako nejlepší - má 31 mg v jedné tabletě - pohodlné a přesné dávkování a navíc se na to ti psi fakt těší, takže žádný boj a cpaní prášků do krku

Pekně drahý, obsah látek IMHO nic moc.
Hyaluronka hlavně přímo do kloubu injekčně..

Jakuka: Zkuste ten Alavis pro koně (prášek - na sirupy nevěřím), taky ho mám ověřený. Pokud trváte i na kys. hyaluronové, tak Alavis 5 (to už ale vyjde dráž).
Pokud neřešíte žádný problém, tak k barfu se podívejte na hydrolizovaný kolagen.

4.10.2016 09:18
Bílej tesák

XXX.XXX.134.162

Kobroor: Prosím pojďme proti sobě postavit argumenty. Obsah látek porovnáváte s čím? Chondroitin i hyaluronka mi vycházejí u gelorenu jako jedny z nejvyšších koncentrací v jedné dávce na našem trhu...!

Hyaluronka se u psů do kloubu? Víte ale, kolik stojí injekční aplikace u veterináře a kolikrát se aplikace opakuje? Víte, že se u injekcí nejedná o jednorázovou návštěvu?

Nevěříte sirupům, ale víte, že sirup je rozpuštěný prášek a že forma (prášek, sirup, tablety) nemá vliv na účinnost, ale liší se jen praktičností podávání a dávkování?

4.10.2016 09:23
jakuka

XXX.XXX.6.41

Bílej tesák napsal(a):

Mě se ten výrobek nevyplatí, pes má 60kg a měl by to na měsíc. Ale jinak hezká reklama, jen děkuji, nechci.
Když jsem se dívala na ten Alavis a k němu přidala tu kys. hyal. tak mě to cenově výjde asi stejně, možná o trochu méně, než ten sirup. Načetla jsem se v recenzích, že ho doporučila i dětská lékařka a že ho berou i lidi.
Kouknu se ještě na tu 5.

4.10.2016 09:29
Bílej tesák

XXX.XXX.134.162

jakuka napsal(a):
Mě se ten výrobek nevyplatí, pes má 60kg a měl by to na měsíc. Ale jinak hezká reklama, jen děkuji, nechci.
Když jsem se dívala na ten Alavis a k němu přidala tu kys. hyal. tak mě to cenově výjde asi stejně, možná o trochu méně, než ten sirup. Načetla jsem se v recenzích, že ho doporučila i dětská lékařka a že ho berou i lidi.
Kouknu se ještě na tu 5.

Tak pokud jen hyaluronku, tak vychází v poměru cena výkon nejlépe asi Hyalgel od Slvity. Jen nevím, jak pojede psovi jablečná příchuť, kterou mají pro koně :).

4.10.2016 10:55

jakuka napsal(a):
Kouknu se ještě na tu 5.

Nebo si kupte po kilovce glukosamin, chondroitin ze žraločí chrupavky a msm a máte to, mě tahle kombinace vydrží u čuby 42kg na cca 4-5měsíců

http://4fitness.cz/.

4.10.2016 11:05
PumaCZ

XXX.XXX.242.118

Nebo si kupte po kilovce glukosamin, chondroitin ze žraločí chrupavky a msm a máte to, mě tahle kombinace vydrží u čuby 42kg na cca 4-5měsíců

http://4fitness.cz/.

V jakem pomeru michate? Kolik vysledneho produktu na 1kg vahy? Vypada to cenove velmi zajimave a docela me to laka vyzkouset.

Jinak my uz tri ctyri roky jedeme na Alavisu Triple Bend pro kone, ale pesanovi uz je devet a ma artrozu, takze uz se mi to nezda dostacujici. Ale do ted s nim mam jen ty nejlepsi zkusenosti jak ja, tak pes. Rozprasim mu pul odmerky do granuli a neni problem. Popripade do mleka, ktere utlumi horkou chut.

Co byste popripade jeste doporucili silnejsiho krome Alavisu? Pesan porad docela dost kulha, tak bych mu rada nejak ulevila.

4.10.2016 11:16
Bílej tesák

XXX.XXX.134.162

Mno, pokud má rozjetou artrózu a narušené chrupavky, tak bych tu hyaluronku nevynechával - ta totiž v kloubu tvoří dohromady s chondroitin sulfátem kloubní tekutinu, která kloub promazává a tlumí nárazy. Proto si myslím, že ji veterinář doporučoval. Methylsulfonylmethan tlumí bolest a otok, ale neřeší problém rozpadající se chrupavky.
Ale hlavně, pokud má pes nadváhu, tak zhubnout! Nejhorší je přetěžování kloubů zbytečnou vahou a zhubnout vyjde levněji i účinněji, než všechny koktejly, které tady navrhujeme :).

4.10.2016 12:01
kobroor

XXX.XXX.41.2

Zoofix: sirupy = vysoká cena, málo účinných látek
Injekce vím, ale je to ověřená účinnost, vše ostatní - prášky, sirupy, tablety = pouze doplňky stravy, tj. nic nezaručují

Já si stejně jako rájka kupuju jednotlivé složky extra a míchám si, jak potřebuju.

Doporučené dávkování chondroitin sulfátu je 800 až 1 200 mg denně
Doporučená dávka glukosamin sulfátu je 1 500 mg denně (oboje doporučená dávka pro lidi)

Doporučené dávkování je 25 mg na 1 kg ž.h. (doporučení přímo pro psy).

4.10.2016 12:08
kobroor

XXX.XXX.41.2

Jinak souhlasím s tím, že správná váha (spíše hubenější) je u psa s problémy s klouby tak 70 % úspěchu.. a i zdravý pes by neměl být tlustý..

4.10.2016 16:46
kobylatko

XXX.XXX.45.44

PumaCZ napsal(a):
V jakem pomeru michate? Kolik vysledneho produktu na 1kg vahy? Vypada to cenove velmi zajimave a docela me to laka vyzkouset.

Jinak my uz tri ctyri roky jedeme na Alavisu Triple Bend pro kone, ale pesanovi uz je devet a ma artrozu, takze uz se mi to nezda dostacujici. Ale do ted s nim mam jen ty nejlepsi zkusenosti jak ja, tak pes. Rozprasim mu pul odmerky do granuli a neni problem. Popripade do mleka, ktere utlumi horkou chut.

Co byste popripade jeste doporucili silnejsiho krome Alavisu? Pesan porad docela dost kulha, tak bych mu rada nejak ulevila.

Podle učinných látek buď Nutri Horse Condro, Gela Pony Condro nebo Apto Aptus Flex pro koně.

4.10.2016 16:49
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Bílej tesák napsal(a):
Tak pokud jen hyaluronku, tak vychází v poměru cena výkon nejlépe asi Hyalgel od Slvity. Jen nevím, jak pojede psovi jablečná příchuť, kterou mají pro koně :).

S jablečnou příchutí Alavisu TB pro koně můj pes nemá problém :), zamíchám do masa a sežere to úplně v pohodě .

4.10.2016 20:53

PumaCZ napsal(a):

Míchám v poměru takovém: 1lžička glukosamin : 1chondroitin : 2lžičky msm, lžička čajová, je cca 3g. Míchám denně do konzervy ještě s jinými doplňky ;-)

Silnější hledejte v koňských přípravcích, např. http://www.vase-krmivo.cz/dromy-degenerativni-onemocneni-pohyb

Nebo samostatně smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík