Ahoj,
Chystam sa nakryt fenku (ale asi až na buduci rok, uvidim, ako sa bude harať). Tak som si požičala pár knih, aby som vedela ako sa starať a mamu a o malé, ake môžu byť komplikacie, atď. Prečitala som 3 knihy a v každej dosť ine informacie. Hlavne čo sa týka prveho týždňa. V jednej radili, nech matke pomahame a asistujeme jej pri pôrode, v druhrj zas, že všetko mame nechať na matku. Má to vo svojich genoch a ona vie čo je najlepšie... a podobne. V niektorych knihach su podobne protiklady.
Keďže vidim, že su tu takyto mudri a skuseny chovatelia, budem rada za každú jednu radu / nazor / članok, ...
Pokud plánujete vrh s dostatečným předstihem, nejlépe by vám měl poradit chovatel vaší fenky. Zná specifik plemene, seznámí vás s tím, jaká matka byla matka vaší feny atd. Pro své odchovy takovouto "poradnu" považuji za samozřejmou součást chovatelského servisu. Ale vše tu rozepisovat, to by bylo vážně na dlouho.
conie
napsal(a):
Pokud plánujete vrh s dostatečným předstihem, nejlépe by vám měl poradit chovatel vaší fenky. Zná specifik plemene, seznámí vás s tím, jaká matka byla matka vaší feny atd. Pro své odchovy takovouto "poradnu" považuji za samozřejmou součást chovatelského servisu. Ale vše tu rozepisovat, to by bylo vážně na dlouho.
Chovatelku poznam, poznam aj mamu mojej fenky, aj ocina babku a dedka.
Opytam sa teda jej