Pomoc s výběrem pejska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2016 11:10
usinga

XXX.XXX.87.178

Ahojte, chodím sem často a čtu si rady a postřehy lidí a proto se obracím s dotazem i sem. Asi ve výhledu dvou let bych si chtěla pořídit menšího psíka a chtěla bych poprosit o rady ohledně plemene. Bydlím v dvougeneračním rodinném domě s rodiči. U domu je zahrada a dvůr, ale pejsek by byl doma. Venku máme velké psy a vždy tam alespoň jeden velký bude (momentálně osmiletý KAO a jedenáctiletá fenka leonbergera), takže by domácí pejsek neměl být křehký drobeček. Pejskovi můžu nabídnout pohyb po zahradě s ostatními psy a s námi, pravidelné procházky (1-3 hodiny podle počasí, venčící nepočítám), cvičák 2x týdně (pokud ho bude bavit), cvičení nějakých triků apod. Představovala bych si pejska tak do max.35 cm v kohoutku, raději krátkosrstý, ne žádná hyperaktivka hypnotizující pána a čekající na úkol. Přiznám se, že povahově mi hodně sedí psi z 2.FCI skupiny. Moje tipy jsou český teriér, francouzský buldoček (nevím, jak je na tom s délkou procházek), malý špic (tady je trošku problém se srstí) a možná kavalírek. Přemýšlela jsem i nad grifonkem. Díky za váš nezaujatý pohled a za tipy. ;) Chci si vybrat plemeno včas a mít pak prostor na výběr chovky.

16.8.2016 11:21
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Zdravím, pokud jsou Vaše požadavky na psa to, aby zvládnul 1-3 hodinovou procházku, tak to zvládne asi každé plemeno, takže bude záležet jen na vás jaké si vyberete. Jen dodám k té srsti, měla jsem doma obojí - delší srst (zlatý retrívr), která stačila občas vyčesat a doma šla snadno ze všeho dolů, stačilo navlhčit hadřík nebo dlaň, a chlupy šly dolů. Teď mám hladkosrstého psa a chlupy jsou zapíchané úplně všude a dolů jdou těžko

16.8.2016 18:37
conie

XXX.XXX.206.202

Pokud vás oslovují plemena II. skupiny, podívejte se pinče - trpasličí či německý, by zřejmě splnili vaše požadavky. Vzhledem k tomu, že máte doma KAO, myslím, že byste i výchovu pinče zvládli. Jsou úžasní. Jinak grifonci jsou taky dobrá volba, moje srdeční záležitost je brabantík.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2016 19:00

Nevím proč, ale napadl mne velškorgi... Sice to není skupina 2, ale není to křehký byťáček a oběma velkým psům by byl důstojným "kolegou".

16.8.2016 22:10
usinga

XXX.XXX.110.17

Děkuji za reakce. Německého pinče jsem vyřadila hned. Kolegyně v práci má chovatelskou stanici pinčů a v rodině mají i trpaslíka a přiznám se, že takové střely jsou nad moje nervy. ;) A to je mají opravdu vychované. Ale velškorgi je fajn nápad. Je pravda, že se mi vždycky líbil cardigan. Děkuju za tip a přidávám do výběru.

Meggien

16.8.2016 22:38
Meggien

XXX.XXX.25.242

Můžu doporučit kavalíra Pejsek je jak na prochazky, přes sport a výstavy až jako "profesionální mazlíček". Prosadí se v agility, dogdancingu i obedience a triky se učí rád. Je příjemně temperamentní a nadevše miluje svou rodinu.
Sama mám kavalirku a nelitovala bych rozhodnutí

17.8.2016 00:16

K zamysleni...:

...pokud jste tak aktivni - psum se opravdu venujete a zazemi i zkusenosti mate... Zkuste "utulky".
Koukejte na povahu jedince (ptejte se...) a ve vasem pripade tedy i "velikost" a navyky.
Urcite Vam nektery padne do oka (i do srdce).
Je tam vazne z ceho vybirat.

Pejsek bude vdecny (s tim co pisete 100% spokojeny => psi raj), "usetrite" a pejskovi (nejen jemu) zmenite zivot.

17.8.2016 12:23
awake

XXX.XXX.115.226

usinga napsal(a):
Ahojte, chodím sem často a čtu si rady a postřehy lidí a proto se obracím s dotazem i sem. Asi ve výhledu dvou let bych si chtěla pořídit menšího psíka a chtěla bych poprosit o rady ohledně plemene. Bydlím v dvougeneračním rodinném domě s rodiči. U domu je zahrada a dvůr, ale pejsek by byl doma. Venku máme velké psy a vždy tam alespoň jeden velký bude (momentálně osmiletý KAO a jedenáctiletá fenka leonbergera), takže by domácí pejsek neměl být křehký drobeček. Pejskovi můžu nabídnout pohyb po zahradě s ostatními psy a s námi, pravidelné procházky (1-3 hodiny podle počasí, venčící nepočítám), cvičák 2x týdně (pokud ho bude bavit), cvičení nějakých triků apod. Představovala bych si pejska tak do max.35 cm v kohoutku, raději krátkosrstý, ne žádná hyperaktivka hypnotizující pána a čekající na úkol. Přiznám se, že povahově mi hodně sedí psi z 2.FCI skupiny. Moje tipy jsou český teriér, francouzský buldoček (nevím, jak je na tom s délkou procházek), malý špic (tady je trošku problém se srstí) a možná kavalírek. Přemýšlela jsem i nad grifonkem. Díky za váš nezaujatý pohled a za tipy. ;) Chci si vybrat plemeno včas a mít pak prostor na výběr chovky.

Také jsem vybírala malého psa k velkým. Líbí se mi třeba Bostonek, nebo minibulík.
Měla jsem ve výběru pinče, šiperku, velškorgiho, papilona, stafbula a špice. Ten nakonec vyhrál

Francouzský buldoček. Viděla jsem tři běhat Agility a dokonce jeden skončil i na bedně.

babča2

17.8.2016 13:07
babča2

XXX.XXX.156.2

Taky bych doporučila kavalíra. Chcete chodit chodí, chcete ležet leží s vámi, sportovně založený, plave, ujde dlouhé tůry, nebo se s vámi bude vděčně povalovat na gauči. Velikost akorát a láska, která nezná mezí.

18.8.2016 11:07
Mamutka

XXX.XXX.166.26

Vím, že mám jen jednoho jedince a to není vypovídající za celé plemeno, ale kavalírka bych moc nedoporučovala... Když prší tak ho nejde vytáhnout ven, když ho v zimě studí pacinky, tak dostane hysterický záchvat a nehne se z místa. Jsou uštěkaní (to platí asi všeobecně, protože sousedi měli dva a věčně štěkali na zahradě taky). Zdraví nic moc. Dost línají a o srst je nutné pečovat. Jen má zkušenost.

18.8.2016 11:10
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Mamutka napsal(a):
Vím, že mám jen jednoho jedince a to není vypovídající za celé plemeno, ale kavalírka bych moc nedoporučovala... Když prší tak ho nejde vytáhnout ven, když ho v zimě studí pacinky, tak dostane hysterický záchvat a nehne se z místa. Jsou uštěkaní (to platí asi všeobecně, protože sousedi měli dva a věčně štěkali na zahradě taky). Zdraví nic moc. Dost línají a o srst je nutné pečovat. Jen má zkušenost.

Já osobní zkušenost nemám. Ale má ho pán, který jezdí k nám na vesnici na chalupu. Potkáváme je venku pořád, i když prší, sněží, je bláto. A čubinka furt ťapka a furt vrtí ocasem. Jezdí s ní i navolno na kole.

18.8.2016 11:14
Mamutka

XXX.XXX.166.26

marcelaamax napsal(a):
Já osobní zkušenost nemám. Ale má ho pán, který jezdí k nám na vesnici na chalupu. Potkáváme je venku pořád, i když prší, sněží, je bláto. A čubinka furt ťapka a furt vrtí ocasem. Jezdí s ní i navolno na kole.

No ano, jen jsem napsala co mám 11 let doma, s tím že to asi není vypovídající vzorek.

18.8.2016 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Mamutka napsal(a):
No ano, jen jsem napsala co mám 11 let doma, s tím že to asi není vypovídající vzorek.

Však jo, já zase jen popisuji fenu, kterou znám já

18.8.2016 11:17

Když vám učarovala 2. FCI, tak potom malého knírače (p+s ). Sice se musí upravovat, ale když ho chcete mít v domě, tak vytrimovaný, upravený knírač nelíná, nezanechává za sebou chuchvalce chlupů, ani se jeho chlupy nikde nezapichují. Temperament je přiměřený, není to žádný třasořitka, vhodný na všechny sporty.
Nebo ještě irský terier - ale ten už je trochu větší.

babča2

18.8.2016 19:50
babča2

XXX.XXX.168.58

Je na Vás pro jakého pejska se rozhodnete, ale nedá mi to a musím se zastat kavalírů. Nezlobte se ostatní na mne, nemyslím to špatně, jen mám pro ně slabost.Můj kavalírek nikdy zbytečně neštěkal, akorát na tchýni/ nedělám si legraci je to pravda/, nikdy nic neponičil, nerozkousal, byl čistotný, pouze první den co jsme ho nechali doma samotného udělal malinkou loužičku jinak nikdy. Péče o srst, tak ta tedy být musí, pouští chlupy to ano. ale jeho povaha tento nedostatek vyváží. Absolutně mu nevadilo žádné špatné počasí, to spíš mě se ven nechtělo. Brali jsme ho i na dovolené po Česku, v holech nebo penzionech se choval jako aristokrat. Asi jsem měla štěstí, povedl se, přesto nebyl papírák.Jen kdyby nepřišla ta zlá nemoc. Štěňátko jedině z prověřené chovné stanice. Je to předpoklad a větší šance na to, že se z něj budete dlouho těšit.

18.8.2016 20:15
bhk

XXX.XXX.210.103

usinga napsal(a):
Děkuji za reakce. Německého pinče jsem vyřadila hned. Kolegyně v práci má chovatelskou stanici pinčů a v rodině mají i trpaslíka a přiznám se, že takové střely jsou nad moje nervy. ;) A to je mají opravdu vychované. Ale velškorgi je fajn nápad. Je pravda, že se mi vždycky líbil cardigan. Děkuju za tip a přidávám do výběru.

A co westík?
pár jsem jich znala a mohl by vyhovovat

18.8.2016 20:23
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Mamutka napsal(a):

Tak to línání s tim souhlasim ale jinak ne. naše chodila v jakémkoliv počasí a neštěkala vůbec, všechny co znam tak neštěkají skoro vůbec. Línání ano ale ta péče o srst mě náročná nepřišla vůbec ale zase většina psů líná, jedině bez podsady a tam se ten výběr hodně omezí.

19.8.2016 10:56
usinga

XXX.XXX.87.178

Všem děkuju za příspěvky. Nakonec to vypadá, že se budu rozhodovat mezi kavalírem (bojím se trošku zdraví), corgim a malým kníračem. Na knírače se budu muset podívat trošku blíž, nikdy jsem se totiž o služební plemena moc nezajímala. Nemyslela jsem si, že bych jim zvládla dát dostatek zaměstnání. Ale věřím, že malý knírač nebude tak náročný.
Jinak ta štěňátka křížence vypadají úžasně, ale bohužel nejmíň rok si opravdu ještě pejska nepořídím. Renovujeme část domu, kde bych pak s pejskem byla a momentálně bych na něj neměla dostatek času.

19.8.2016 13:22
conie

XXX.XXX.206.202

usinga napsal(a):
Všem děkuju za příspěvky. Nakonec to vypadá, že se budu rozhodovat mezi kavalírem (bojím se trošku zdraví), corgim a malým kníračem. Na knírače se budu muset podívat trošku blíž, nikdy jsem se totiž o služební plemena moc nezajímala. Nemyslela jsem si, že bych jim zvládla dát dostatek zaměstnání. Ale věřím, že malý knírač nebude tak náročný.
Jinak ta štěňátka křížence vypadají úžasně, ale bohužel nejmíň rok si opravdu ještě pejska nepořídím. Renovujeme část domu, kde bych pak s pejskem byla a momentálně bych na něj neměla dostatek času.

A podívala jste se na malé belgické grifonky? Třeba by vás oslovili.

Přidejte reakci

Přidat smajlík