Zdravím,
fenka se nám Asi před měsícem měla hárat ale nehárá a mi máme zaplacenou přihlášku na výstavu plus dovolenou. Radili jsme se s vetem a ten říkal, že jsou injekce aby tohle hárání přeskočila. Já myslela, že to je něco s hormonama a tak aby se jí nezhoršila srst nebo něco horšího (je trošku citlivější) ale říkal, že prej ne, že je to šetrné, že se jí nic nestane. Myslíte, že to tedy je vhodné ? Co jsem četla takje to snad nebezpečný ale je to starý pár let tak jestli se něco třeba změnilo...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Learny
napsal(a):
Zdravím,
fenka se nám Asi před měsícem měla hárat ale nehárá a mi máme zaplacenou přihlášku na výstavu plus dovolenou. Radili jsme se s vetem a ten říkal, že jsou injekce aby tohle hárání přeskočila. Já myslela, že to je něco s hormonama a tak aby se jí nezhoršila srst nebo něco horšího (je trošku citlivější) ale říkal, že prej ne, že je to šetrné, že se jí nic nestane. Myslíte, že to tedy je vhodné ? Co jsem četla takje to snad nebezpečný ale je to starý pár let tak jestli se něco třeba změnilo...
Vykašlete se na to.
nikdo vám nezaručí, že po takové injekci fena někdy ještě bude hárat, či že to nebude mít vedlejší účinky, které vás donutí kastrovat.

napsal(a):
Vykašlete se na to.
nikdo vám nezaručí, že po takové injekci fena někdy ještě bude hárat, či že to nebude mít vedlejší účinky, které vás donutí kastrovat.
Přesně, známá to nechala dát svým dvěma beňačkám, už jsem jí teda dlouho neviděla, tak nevím, ale od injekce neháraly tři roky...jestli vůbec pak začali...a to původně chtěla štěňata, vlastní i psa a když rekonstruovali statek, tak také chtěla vynechat hárání, aby nemuseli psy hlídat nebo oddělovat, někomu to možná funguje, ale v tomto případě to teda nedopadlo...

Learny
napsal(a):
Ach jooo co já teď s tou dovolenou...
No u té mé známé je to cca před osmi-deseti lety, nevím, jestli se třeba nezačaly používat spolehlivější přípravky, nikdy jsem se o to nezajímala...měli jsme společného veta, domlouvala jsem si s ním kastraci feny, když jsem u ní byla na návštěvě a on přijel ošetřit koně, myslel, že chci kastrovat taky takhle a hned mě od toho odrazoval a říkal, že i tu mojí známou na ty rizika upozornil...asi bych to probrala s vetem, ale já bych do toho nešla...
napsal(a):
No u té mé známé je to cca před osmi-deseti lety, nevím, jestli se třeba nezačaly používat spolehlivější přípravky, nikdy jsem se o to nezajímala...měli jsme společného veta, domlouvala jsem si s ním kastraci feny, když jsem u ní byla na návštěvě a on přijel ošetřit koně, myslel, že chci kastrovat taky takhle a hned mě od toho odrazoval a říkal, že i tu mojí známou na ty rizika upozornil...asi bych to probrala s vetem, ale já bych do toho nešla...
Vet právě říkal, že se nic nestane...žádné změny jen hárání přeskočí...
Learny
napsal(a):
Zdravím,
Vet chce prodat evidentně. Není to šetrné a může to způsobit spoustu zdravotních problémů od problémů s játry po zánět dělohy nebo totální rozhození hormonů. Pochopitelně to na hormonální bázi je. Nedávejte jí to.

Peter1964
napsal(a):
Súhlasím s scyllou osobná skúsenosť skončila smrťou.
Smrtí to naštěstí většinou nekončí, ale občas cukrovkou nebo zánětem dělohy s následnou kastrací.
nejčastější je asi to, že to zvíře už se prostě normálně nehárá. výrobce to dobře ví a sám v příbalovém letáku píše "kontraindikace: chovná zvířata" a dále "Období mezi poslední injekcí a následující říjí je různé a obvykle trvá 6 měsíců. U některých fen může být i 2 roky a déle.".
Jen mi nejde do hlavy jedna věc - veterinář, aspoň tak to chápe ten náš, je tu od toho, aby zvířatům zdraví chránil nebo vracel, ne aby jim ho ničil. Jak to mohl ten váš vet doporučit? Náš to neaplikuje, nikdy a nikomu, stejně jako chemické kastrace a pokud se toho někdo dožaduje, vyhodí ho dost nezdvořile z ordinace s tímto zdůvodněním.

Sousedovic kočka - zánět dělohy po aplikaci injekce.
No my sme skončily takto pani sa pýtala na riziká a to je jedno z mnohých iných. Možno je to jeden prípad z 1000, ale stalo sa. A aby som to uviedol na tú pravú mieru cca po 2 rokoch normálneho žitia a hárania prišiel deň sviňa a pri háraní x-tom od podania začala hárať ráno všetko v poriadku a po príchode z práce fena v kaluži krvy. Okamžite vet ale bolo neskoro operáciu by neprežila.
Learny
napsal(a):
Zdravím,
Určite jej to nedávajte, je to hnus a má to toľko vedľajších účinkov, že to za ten risk isto nestojí. Na výstavu ísť môžete, teda neviem ako v ČR ale u nás v SR to nikto nekontroluje a háravky tam chodia bežne. Netvrdím, že je to super, ale pokiaľ sa tam s ňou nebudete pol dňa promenádovať medzi psami a vyberiete ju z auta len na vystavenie tak sa to dá zvládnuť. Trocha pomáha aj spray na háravé feny psy ju potom tak necítia.

Learny
napsal(a):
A něco aby se rozhárala neexistuje ? to by jsme tu výstavu ještě mohli stihnout...nechci tam s ní chodit když se hárá...
Nevím, ale pokud by bylo, bylo by to stejně hormonální, tak jako ten opak. Vyčkejte, třeba to dopadne a fena si hárání odsune až po výstavě - dovolené. Třeba si jedno vynechá...Nechala bych tomu volný průběh - co taky jiného zbývá.
napsal(a):
Nevím, ale pokud by bylo, bylo by to stejně hormonální, tak jako ten opak. Vyčkejte, třeba to dopadne a fena si hárání odsune až po výstavě - dovolené. Třeba si jedno vynechá...Nechala bych tomu volný průběh - co taky jiného zbývá.
Tak dovolená nejspíš odpadá a výstavu máme za měsíc a půl tak doufám, že to dopadne...

Learny
napsal(a):
Tak dovolená nejspíš odpadá a výstavu máme za měsíc a půl tak doufám, že to dopadne...
Nebo pojedete na dovču a v čudu bude výstava. Nebo bude oboje v pohodě. Každá fena to má jinak a taky může trvat prvních pár hárání, než si to srovná na pravidelné intervaly.

Learny
napsal(a):
Střední- 12kg a 45cm ano jde o druhé hárání...vždycky jsem to měla u fen přesně na půl roku (max. pár dní rozdíl)
Fena nemusí hárat co 1/2 roku. Mám fenu o něco větší a hárá po 8. měsících.

Learny
napsal(a):
Ježiš, vy to řešíte... vždyť ani NEVÍTE, jaké bude mít ta vaše fena intervaly mezi háráním. ono nemusí to být vždy půl roku, víte? Ne, nevíte.
Tak pomalu. Intervaly mezi háráním jsou individuální záležitostí. Ano, většina fen hárá 2x do roka. Jsou ale feny, co hárají 3x do roka a feny, co hárají 1x do roka a feny, co se hárají každých 7,8,9, nebo 10 měsíců. Všechno je normální a vy o té své nevíte NIC.
Takže doporučuju prostě nešílet, ju?
Proč by měla dovolená odpadnout? Bylo by tak hrozné, kdyby se začala hárat na dovolené? Proč?
Jasný, jednou jsem nejela na výcvikový tábor mladých psů, protože fena se začala hárat noc před odjezdem a to by si mladí samci asi nezacvičili. Ale jinak? Proč z toho děláte takovou kovbojku?
No a výstava? Nějak to dopadne. A pokud z feny vyloženě nekape krvavý výtok, se sprejem pro háravky se dá v pohodě jet, holt člověk přivede fenu ke kruhu až když je na řadě a nestraší tam od rána, když se vystavují samci, ne?

napsal(a):
Ježiš, vy to řešíte... vždyť ani NEVÍTE, jaké bude mít ta vaše fena intervaly mezi háráním. ono nemusí to být vždy půl roku, víte? Ne, nevíte.
Tak pomalu. Intervaly mezi háráním jsou individuální záležitostí. Ano, většina fen hárá 2x do roka. Jsou ale feny, co hárají 3x do roka a feny, co hárají 1x do roka a feny, co se hárají každých 7,8,9, nebo 10 měsíců. Všechno je normální a vy o té své nevíte NIC.
Proč by měla dovolená odpadnout? Bylo by tak hrozné, kdyby se začala hárat na dovolené? Proč?
Jasný, jednou jsem nejela na výcvikový tábor mladých psů, protože fena se začala hárat noc před odjezdem a to by si mladí samci asi nezacvičili. Ale jinak? Proč z toho děláte takovou kovbojku?
No a výstava? Nějak to dopadne. A pokud z feny vyloženě nekape krvavý výtok, se sprejem pro háravky se dá v pohodě jet, holt člověk přivede fenu ke kruhu až když je na řadě a nestraší tam od rána, když se vystavují samci, ne?
V CZ jsou háravky na výstavách zakázané. A proč řešíte hormony, když jsou leta na trhu neškodné tablety proti pachu feny ? V zahraničí normálně používané, jen u nás o nich málokdo ví. Používíme je 30 let a háravky si nikdo ze psů nevšime ( tím nechci říct, že ona by neprovokovalal psy, nebo nekapala). Samozřejmě musíte dodržet dávkování a nejlépe vyzkoušet na nějakém hárání.
lev
napsal(a):
V CZ jsou háravky na výstavách zakázané. A proč řešíte hormony, když jsou leta na trhu neškodné tablety proti pachu feny ? V zahraničí normálně používané, jen u nás o nich málokdo ví. Používíme je 30 let a háravky si nikdo ze psů nevšime ( tím nechci říct, že ona by neprovokovalal psy, nebo nekapala). Samozřejmě musíte dodržet dávkování a nejlépe vyzkoušet na nějakém hárání.
Mohli by ste uviesť o aké tablety sa jedná nikdy som o takých nepočula zaujíma ma to.
napsal(a):
Vím, že se nemusí hárat po půl roku...to se mohla hárat kdykoliv v létě a já bych s ní nemohla nic ale doufala jsem, že to bude alespoň přibližně tomu půl roku.
Na dovolenou s náma nemůže a jediný komu věřím, aby mi jí pohlídal má psa a nebudu riskovat, že mi jí nějakej vořech obskočí. Za dovolenou jsme zaplatili dost peněz...proto to řeším ale za její zdraví to nestojí.
No a s výstavou uvidíme...to by se nic nestalo jen by to byla škoda...