Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2016 12:00
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Zdravím,
potřebovala bych poradit ohledně vlastnictví psa.
Pes je ve městě přihlášen na rodinného příslušníka v místě našeho trvalého bydliště, v pasu má zapsanou mou maličkost a čip je též zaregistrován na mě. V PP není majitel vyplněn, pouze chovatel. V plemenné knize netuším, to jsme nikdy neřešili.
Momentálně řeším pojištění atd. a jelikož je všude psáno. že pojištění odpovědnosti se vztahuje pouze na psa, který je v majetku pojištěného, řeším, čí je vlastně "papírově" pes.
Jak to tedy je?
Děkuji za radu :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.8.2016 12:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já jsem byla jako majitel psa zapsána v PP, u veta apod., na mě byla kupní smlouva, ale na městě byl pes přihlášen na tchána, který s námi žil v jednom domě, samozřejmě protože tchán měl jako důchodce nižší poplatek...a abych pravdu řekla (pes byl také "připojištěn" v rámci jiného pojištění) nikdy jsem neměla ani stín pochyby, že bych prokázala, že pes je můj...abych pravdu řekla, tak mě to ani nenapadlo...

22.8.2016 12:17
anonymx

XXX.XXX.27.66

1. Majitele v PP si musíte napsat sama, v PK bude zapsán až bude chovný a to z údajů v PP.
2. Pokud je pes čipován a tedy zaregistrován na MÚ s vaším jménem a daň platí někdo jiný (a asi nižší), riskujete, že se na nesrovnalost přijde a sankce mohou být dost značné. To co ušetříte se vám může dost nevyplatit.

22.8.2016 12:34
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Ne, za psa platíme plnou částku, tedy 1500 Kč ročně, nikoli nižší.
V době, kdy jsme psa pořizovali, jsem ještě nebyla plnoletá, proto je zapsán na maminu, nikoli na mě. A do teď nebyl důvod na tom cokoli měnit.
Z důvodu stěhování do zahraničí a zjišťování možností pojištění tady i venku si ale potřebuji být jistá, jak to má správně být. Ve hře je totiž i možnost, že psa pojistí přítel na sebe přímo v zahraničí, ale ne za podmínky, že bych jej musela zaregistrovat na něj.

22.8.2016 13:34
anonymx

XXX.XXX.224.233

Do PP vyplnte sebe, na MU taky a ohledne pojisteni v zahraničí nevim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík