Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Rendlík

23.8.2016 10:02
Rendlík

XXX.XXX.41.2

Dobrý den,
potřebovala bych poradit se zdravotním problémem mého 9letého křížence. Má již asi 2 - 3 týdny, kašel". Vlastně to není ani kašel, ale spíš hekání a dávení. Vždycky něco vydáví a hned to sežere, asi nějaký hlen nebo žaludeční šťávu, nevim... Podotýkám, že má chuť k jídlu, je čilý a žádné jiné příznaky nemá, jako např. rýmu... Nejčastěji to má přes noc a ráno, když leží v klidu. Mám zkusit Celaskon a Mucosolvan Junior, jak už jsem tady někde četla, anebo jít radši k veterináři? Děkuji za názor :).

23.8.2016 10:12
inusanka

XXX.XXX.98.58

K veterináři.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.8.2016 10:22

Ať zkontroluje srdíčko.

Rendlík

12.9.2016 07:33
Rendlík

XXX.XXX.41.2

Tak u veteřináře jsme byli před 3 týdny a byl to opravdu psincový kašel. Dostal 2 injekce a vyfasovali jsme antibiotika na týden (2 x denně). Problém je, že asi před 10 dny se kašel vrátil. Když jsme brali antibiotika, tak už, nekašlal", ale jak jsme je dobrali, zase se to vrátilo...Nemáte někdo zkušenosti co s tím? Už mám aspoň jistotu, že je to opravdu, jen" ten psincový kašel...

12.9.2016 07:59

Rendlík napsal(a):
Tak u veteřináře jsme byli před 3 týdny a byl to opravdu psincový kašel. Dostal 2 injekce a vyfasovali jsme antibiotika na týden (2 x denně). Problém je, že asi před 10 dny se kašel vrátil. Když jsme brali antibiotika, tak už, nekašlal", ale jak jsme je dobrali, zase se to vrátilo...Nemáte někdo zkušenosti co s tím? Už mám aspoň jistotu, že je to opravdu, jen" ten psincový kašel...

Antibiotika starému psu někdy nezaberou, je třeba je změnit, už jste na té veterině měli být dávno. Nebo o něj chcete přijít ?On ten jak píšete jen psincový kašel někdy přejde třeba v zápal plic.

12.9.2016 08:08

Rendlík napsal(a):

A v první řadě posilte psovu imunitu.

Rendlík

12.9.2016 09:02
Rendlík

XXX.XXX.41.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A v první řadě posilte psovu imunitu.

A jak? Dávála jsem mu do žrádla celaskon a dávám mu i jitrocelový sirup namočený do piškotů, ale kašel neustupuje...

12.9.2016 09:04

Rendlík napsal(a):
A jak? Dávála jsem mu do žrádla celaskon a dávám mu i jitrocelový sirup namočený do piškotů, ale kašel neustupuje...

Zaregistrujte se a já Vàm pošlu celý návod.

12.9.2016 09:23
Rendlík

XXX.XXX.41.2

Zaregistrujte se a já Vàm pošlu celý návod.

Tak už jsem zaregistraovaná :).

12.9.2016 09:26

Rendlík napsal(a):

Ok, jdu na to

12.9.2016 09:53

Rendlík napsal(a):

Máte zprávu.

12.9.2016 10:17
vava69

XXX.XXX.136.28

Já jsem dávala sirup, dvě lahvičky jsme vybrali a k tomu jitrocelový čaj s medem. Ale je fakt, že naši psi jsou všežravci a sežerou a vypijí cokoliv. Někomu to třeba nemusí chutnat.

12.9.2016 17:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Můžu se zeptat zadavatelky, či kohokoliv, kdo má větší zkušenost s psincákem: jak jste měli jistotu, že je to psincový kašel? Dělají se na to nějaké testy? Doteď jsem o ničem neslyšela...

12.9.2016 17:39

Zcela typické je vyprovokování kašle tlakem na ohryzek.

12.9.2016 17:40
Bledule

XXX.XXX.165.22

lesnížínka napsal(a):
Můžu se zeptat zadavatelky, či kohokoliv, kdo má větší zkušenost s psincákem: jak jste měli jistotu, že je to psincový kašel? Dělají se na to nějaké testy? Doteď jsem o ničem neslyšela...

Ke zjištění diagnózy většinou stačí kompletní anamnéza (často onemocnění předchází kontakt s jinými psy) a klinické vyšetření. Další diagnostické postupy se obvykle u nekomplikované laryngotracheitidy nepoužívají. Při zhoršení klinických příznaků (horečka, vlhký kašel, ztížené dýchání) je vhodné provést RTG hrudníku, vyšetření krve, mikrobiologickou kultivaci. Pokud onemocnění nereaguje na léčbu, je nutné vyloučit další příčiny kašle (kolaps trachey, onemocnění kardiovaskulárního aparátu,...).

Na vzniku psincového kašle se obvykle podílí současně několik původců (virových i bakteriálních). Na virové obvykle stačí klidový režim, sirup proti kašli a vitamín C. Pokud to je bakterie a k tomu štěně nebo starší pes se špatnou imunitou, bez antibiotik se asi neobejdete

Chce to ale léčit hned, ne čekat 14 dní... Naše čubina se nakazila od sousedovic štěněte a stačil sirup ( já dávala homeopatický Stodal - mám ním dobré zkušenosti).

Celkově jsem četla už několik zajímavých článků o léčbě psů homeopatiky, co na to říkate ? Máte s tím někdo osobní zkušenost ?

13.9.2016 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zcela typické je vyprovokování kašle tlakem na ohryzek.

Jo vlastně, na to jsem si vzpomněla, jak jsem to přečetla teď od vás...jen nevím, jak se u psa s velkým límcem vlastně hledá ohryzek (kde přesně ho má uložený) Jde mi o to, že jsem to u svých psů s psincákem zkoušela a nic. No a zadavateli nezabrala ATB, tak mi to přijde, že pes může mít možná jiné zdravotní potíže...

13.9.2016 11:46

"No a zadavateli nezabrala ATB"
toto nelze takto říci:
- buď měl jenom virózu = atb jsou na nic
- měl i bakteriální infekci, atb bral příliš krátkou dobu a pes nebyl doléčen (proto se má jít na kontrolu, nechť může dotyčný bez přestávky pokračovat v léčbě)
- atb a dotyčné bakterie nebyly kompatibilní

Přidejte reakci

Přidat smajlík