Zdravím, prosím o zkušenosti- mám teď psa,11 měsíců a už jde do puberty. Momentálně kňučí, když se chystáme na vycházky, kňučí, když vidí jiného psa a začíná neposlouchat. Co mě ale zaráží, je, že přestal jíst. Je na syrové stravě, vždy krásně jedl, má pestrou stravu, ale poslední dobou frfňá no a včera ráno snědl jen polovinu své misky, večer už nechtěl nic a teď ráno taky. Připadá mi takový ufrfňaný. Je možné, že by to bylo z toho, ž cítí háravou fenu? Pořád teď totiž má zabořený čumák v trávě, snaží se to olizovat...Ještě jsem se s tím nesetkala- je to můj první pes/samec. Jinak je čilý, hraje si, chce se mazlit. Z toho, že nežere teď ráno blil takovou tu žlutou vodu, ale jakmile mu manžel dal maso, zase to nechtěl.
Prosím napiště Vaše zkušenosti, manžel už stresuje, že ho někdo otrávil...dle mého se jedná jen o pubertu a spojitost s hormónama...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můžou to být hormony
můžou to být zažívací obtíže (a ty můžou souviset s tím olizováním, jsou psi, kteří z toho mají např. zánět žaludku, střev...by tomu napovídalo i to zvracení a odmítání masa).
jakuka
napsal(a):
Zdravím, prosím o zkušenosti- mám teď psa,11 měsíců a už jde do puberty. Momentálně kňučí, když se chystáme na vycházky, kňučí, když vidí jiného psa a začíná neposlouchat. Co mě ale zaráží, je, že přestal jíst. Je na syrové stravě, vždy krásně jedl, má pestrou stravu, ale poslední dobou frfňá no a včera ráno snědl jen polovinu své misky, večer už nechtěl nic a teď ráno taky. Připadá mi takový ufrfňaný. Je možné, že by to bylo z toho, ž cítí háravou fenu? Pořád teď totiž má zabořený čumák v trávě, snaží se to olizovat...Ještě jsem se s tím nesetkala- je to můj první pes/samec. Jinak je čilý, hraje si, chce se mazlit. Z toho, že nežere teď ráno blil takovou tu žlutou vodu, ale jakmile mu manžel dal maso, zase to nechtěl.
Prosím napiště Vaše zkušenosti, manžel už stresuje, že ho někdo otrávil...dle mého se jedná jen o pubertu a spojitost s hormónama...
Přemýšlela bych o tom, jestli není masa moc a málo přílohy a zeleniny a tak. Pokud si dá granule nebo kus chleba, vyhovte mu a zkuste znovu přepočítat množství masa v krmení. Možná by ocenil nějakou syrovou kost, třeba vepřovou lopatku, pánev?
Právě, že poslední dobou už nekouše ani ty velké kosti a uši má taky už jen na hraní. Poměr masa a zeleniny má myslím podle tabulek dostatečný, spíše dostává víc zeleniny, než je v tabulce uvedeno. Asi před týdnem jsem mu snížila dávku už na 4%. Večer jsem přijela z práce a nabídla mu znovu to maso, teda vyjedl jen svalovinu a játru nechal, tak jsem to neřešila, hlavně že pojedl. Je teď horší, než nějaká 13ti letá puberťačka . Vedry to myslím si není, protože byly už větší hice a jedl s chutí, to až teď, tak těch 14 dní. Každopádně díky za odpovědi, mě to hlavně zarazilo, že tak z ničeho nic...teď jsem klidnější...
scylla
napsal(a):
Pro jistotu bych zašla k vetovi. Má v pořádku zuby?
Sice se mu lehce dělá zubní plak, tak mu je sama přečišťuji měkkým dětským kartáčkem, bez ničeho, ale myslím, že ho nebolí, neboť kouše do všeho ostatního-, balón, hračky...přetahuje se...
Nebo třeba začal teď hodně kňučet, když jdeme na vycházku-vidí psa, vidí vodítko, které chystám, kňučí...
rapotacka11
napsal(a):
Jakuka
Prý mohu použít místo předražené pasty paštiku nebo taveňák.
(rada od veta).
To jako vážně? Sice mu trocha soli neuškodí, ale zrovna to patlat na zuby., když chci, abych je vyčistila? Přemýšlela jsem jen lehce vymačkat citrón a naředit s vodou a tím to pročistit, ale zase mám strach, abych mu nepoškodila sklovinu.
jakuka
napsal(a):
To jako vážně? Sice mu trocha soli neuškodí, ale zrovna to patlat na zuby., když chci, abych je vyčistila? Přemýšlela jsem jen lehce vymačkat citrón a naředit s vodou a tím to pročistit, ale zase mám strach, abych mu nepoškodila sklovinu.
Když mu nebudete strkat kartáček do huby, dáte kosti na okus a pomalu sušený tvrdý chlebe, vyčistí si je sám nejlépe.