Uživatel s deaktivovaným účtem

simonkarex
napsal(a):
Mám 8 let starého psa a nechce jíst granule.Neví nekdo co by se dalo delat.
Krmit něčím jiným nebo granule namáčet, třeba přelít vývarem...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
simonkarex
napsal(a):
Mám 8 let starého psa a nechce jíst granule.Neví nekdo co by se dalo delat.
Pokud je nechce jíst až teď, tak bych mu nechala zkontrolovat u veterináře zuby. A pokud je nechtěl nikdy, tak mu dejte normálně nažrat jako psovi - tzn. maso
Stářím v 8 letech? Děláte si legraci?
Krmte ho masem s přílohami, když žere piškoty, maso bude žrát taky.
Psovi ale nevadí, když nemá zuby, znal jsem psa, co měl 15 let a zuby měl vytrhané posledních 5 let, protože majitel zanedbal péči a pes měl šílený zánět dásní. Všechno žrádlo včetně tvrdých granulí polykal.

simonkarex
napsal(a):
Muj pes tema bolavima zubama ty granule nerozkouse.
Tak buď mu je rozmočte nebo začněte krmit normálně.
Krmím jak masem s přílohami, tak i granulemi (Marp holistic). Mají li možnost vařeného masa s přílohou, nebo syrového - dají vždy přednost tomu, oproti granulím. Prostě maso je maso - oproti jakýmkoliv granulím! A pokud se tedy nekrmí zrovna šrotem, tak krmení masem s přílohou vyjde i o dost levněji. Kupuji často kuřecí skelety, játra, krky, ale i jiné maso, či vnitřnosti (zejména je li v akci).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
simonkarex
napsal(a):
Ty bolavé zuby řešíme občas antibiotika.ale i ja i veterynař ví že už taky odchazí stařím.
Pořád si myslím, že je tohle jenom provokace, protože takto vypatlaný snad nikdo v reálu být nemůže

simonkarex
napsal(a):
Ty bolavé zuby řešíme občas antibiotika.ale i ja i veterynař ví že už taky odchazí stařím.
V osmi letech odchází zuby stářím proboha, co je to za plemeno?...mě shodou okolností opustili moji dva předchozí psi v jedenácti letech...zuby měli ok, mým současným psům je sedm a nemáme nejmenší problém ani se zubním kamenem...
a pokud by problém byl, třeba i s kousáním masa, tak budu krmit mletinama a je vyřešeno...
napsal(a):
V osmi letech odchází zuby stářím proboha, co je to za plemeno?...mě shodou okolností opustili moji dva předchozí psi v jedenácti letech...zuby měli ok, mým současným psům je sedm a nemáme nejmenší problém ani se zubním kamenem...
a pokud by problém byl, třeba i s kousáním masa, tak budu krmit mletinama a je vyřešeno...
No, stářím asi ne, ale jork mojí kamarádky je ve čtyřech letech zčásti bez zubů (paradentóza) a mops mojí ségry se sice dožil 16 let, ale bez zubů byl podstatně dřív, možná i v těch osmi

simonkarex
napsal(a):
Nekteří psi trpi na zubni kamen.a ten muj bohuzel jo.
A čím ho tedy krmíte teď?

Terven
napsal(a):
No, stářím asi ne, ale jork mojí kamarádky je ve čtyřech letech zčásti bez zubů (paradentóza) a mops mojí ségry se sice dožil 16 let, ale bez zubů byl podstatně dřív, možná i v těch osmi
No omlouvám se, pozapomněla jsem, že menší plemena s tím můžou mít problém, kamarádka chodila s jorkem na sundání zubního kamene snad každých půl roku...
simonkarex
napsal(a):
Budu muset vyskoumat kolik masa za den sní aby mu nebylo špatne.
Hlavně opatrně, jestli byl doteď zvyklý jenom na granule, tak začněte vařeným kuřecím, žádné vnitřnosti, kůži ani kosti. K tomu třeba vařenou mrkev, rýži...
Psi, co jsou dlouhodobě jen na granulích, dost často mají po čemkoliv jiném průjem. Majitel tudíž usoudí, že mu to nesedí a vrátí se ke granulím.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pořád si myslím, že je tohle jenom provokace, protože takto vypatlaný snad nikdo v reálu být nemůže