Terybobo
napsal(a):
Můj pes kašle a skoro zvrací asi 3-5 denně, ptala jsem se mámy, ale máma mi řekla že každý pes zvrací, ale nejsem si jistá jestli je to v pořádku.
Můj pes zvracel za poslední dva roky jeden den. Měl dietu a spravilo se to.
Něco mu nesedlo.
Kde na to vaše matka přišla, s tím zvracením?
sisi58
napsal(a):
Můj pes zvracel za poslední dva roky jeden den. Měl dietu a spravilo se to.
Něco mu nesedlo.
Kde na to vaše matka přišla, s tím zvracením?
Zčásti má matka pravdu, u psů je občasné zvracení fyziologický děj - zbavují se nestravitelného obsahu žaludku, často si pomohou i žraním trávy, někdy vrhnou i po rychlém shltnutí potravy anebo zvrací šťávy, jsou-li dlouho lační. Pokud je pes jinak OK, čilý, má chuť k jídlu, nemá průjem či jiné příznaky onemocnění, netřeba řešit.
Tady jde o to, že zadavatelka píše, že pes skoro zvrací, nikoli zvrací a vůbec ty příznaky odpovídají spíš příznakům psincového kašle (laryngotracheitidy). Majitelé, jejichž pes má tuto diagnózu, obvykle přicházejí na veterinu s tím, že pes má cizí těleso v krku, protože ono to tak vypadá.
Případně tam pes zadavatelky může opravdu mít to cizí těleso...proto všichni radí návštěvu veta.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Terybobo
napsal(a):
Můj pes kašle a skoro zvrací asi 3-5 denně, ptala jsem se mámy, ale máma mi řekla že každý pes zvrací, ale nejsem si jistá jestli je to v pořádku.
Jo jasně každý pes zvrací...třeba když se hodně napase trávy(ale to je spíš taková ta pěna-žaludeční šťávy), aby si vyčistil žaludek nebo mu něco nesedne, ještě se mi nestalo, aby u toho pes kašlal...
napsal(a):
Jo jasně každý pes zvrací...třeba když se hodně napase trávy(ale to je spíš taková ta pěna-žaludeční šťávy), aby si vyčistil žaludek nebo mu něco nesedne, ještě se mi nestalo, aby u toho pes kašlal...
Že třeba feny vyvrhnou mladým stravu, to beru, ale s tím zvracením mi to nějak nepasuje.
To kašlání spíš beru tak, jako že se chce zbavit něčeho v krku.
Chvíli bych to neřešila, ale pokud by to pes dělal delší dobu, tak ano. Vždyť to musí být psovi nepříjemné a mě by to rozčilovalo.
Pes nemá co kašlat.

Sam 90210
napsal(a):
Taky jsme si domů dotáhli psincový kašel, vet říkal že je toho teď plno a naordinoval nám klid, chci se zeptat, očkujete proti tomu někdo ? Pes to chytil za 6 let prvně a do týdne to přešlo.
Měla jsem psy naočkovaný, a stejně to chytly, všechny tři.

napsal(a):
Měla jsem psy naočkovaný, a stejně to chytly, všechny tři.
Tak mě to zatím minulo (musím zaklepat), nikdy to žádný můj pes nechytnul, ale letos to slyším z každé strany, nevím jak konkrétně se to přenáší, jestli je to tím, že mezi psy nechodíme...

napsal(a):
Tak mě to zatím minulo (musím zaklepat), nikdy to žádný můj pes nechytnul, ale letos to slyším z každé strany, nevím jak konkrétně se to přenáší, jestli je to tím, že mezi psy nechodíme...
Přenáší v podstatě jako chřipka. U nás je hodně pouličních psů a v zimě je toho plno, proto jsme očkovali. A pak jsme si to donesli z veteriny - vetka dělá jednou měsíčně kastrační kampaně, a navíc má penzion, takže hafo psů na jednom místě.
Ale třeba bráchova labradorka to loni chytla taky, a mezi psy moc nechodí.

napsal(a):
Přenáší v podstatě jako chřipka. U nás je hodně pouličních psů a v zimě je toho plno, proto jsme očkovali. A pak jsme si to donesli z veteriny - vetka dělá jednou měsíčně kastrační kampaně, a navíc má penzion, takže hafo psů na jednom místě.
Ale třeba bráchova labradorka to loni chytla taky, a mezi psy moc nechodí.
No my, co nám umřela kamarádka JRT a druhá kamarádka, co má beardedku, tak nemá čas, aby s námi venčila, tak vlastně chodíme sami a tím, že fena psy nesnáší, tak ani další kámoše nehledáme (když má člověk dva psy, tak je výhoda, že se vyřáděj spolu), tak snad se tomu vyhneme
Sam 90210
napsal(a):
Taky jsme si domů dotáhli psincový kašel, vet říkal že je toho teď plno a naordinoval nám klid, chci se zeptat, očkujete proti tomu někdo ? Pes to chytil za 6 let prvně a do týdne to přešlo.
Ne, protože to očkování funguje jako lidské proti chřipce - dejte se očkovat a máte jí do měsíce jak z praku.